Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Tamarra* napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Če mačka nikoli ni bila zunaj, sploh ne ve da "obstaja" še en svet, zato po njem ne hrepeni. Notranji mački, ki še niso bili v stiku z zunanjim okoljem, zato nimajo potrebe raziskovanja zunanje okolice. Ponavadi le radi gledajo skozi okno.
Mislim, da to ne drži. Imamo dve muci - ena je bila od malega not, druga pa malo not, malo zunaj.. In ravno tista, ki je bila vedno not, je začela delati silo, da bi šla ven, tista ki je pa 'poznala' zunanji svet, pa ni skoraj nikoli bila veni, odkar jo imamo
Pa si 100%, da mačka nikoli ni bila zunaj? Tudi pri prvotnih lastnikih oz. kjer se je skotila? Vem,da imajo eni probleme, ker dobijo mačka, ki je bil skoten npr. na kmetiji, kjer so mucki ponavadi že od malega zunaj. Potem pa po treh mesecih pridejo v novo okolje in jih novi lastniki vzgajajo kot notranje mačke. V tem primeru je logično, da maček sili ven, ker ve, da obstaja še lepši in bolj dišeč svet kot stanovanje.
Sonček, kaj pa če bi si omislila pasemsko mačko? Te so pa itak navajene bivanja v stanovanju in sploh nočejo ven. Res da so drage, ampak se splača, plus že vnaprej približno veš kakšen karakter imajo.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Hvala vsem, res iz srca
No, da odgovorim... Smilla bi se mi muca, ki nima možnosti plezat po drevesih, se podit za jesenskimi listki in se nastavljat soncu. Ja, vem, da če bi jo navadila od začetka na življenje notri, ona ne bi nič pogrešala, ampak bi JAZ vedela, da obstaja še nekaj več od tega. Popolnoma se zavedam, da je življenje not veliko bolj varno, ampak men bi se srce paralo, če bi se v najlepših dnevih pomladi jaz prosto sprehajala, ona pa ne. Drugač bi blo, če bi živela naprimer v stanovanju, tko pa živim pod gozdom, ob travnikih... No na drugi strani pa mucke niti pod razno ne spustim več ven.
lorelaj, sej ta moja je bila baje mešanka s pasemsko... Nism v finančni zmožnosti, da dam 500€ za mucko...
Ja, tudi mi smo našo dobili že kot zunanjo, skotila se je potepušku mački v nekem gozdu in tudi lastnica je prosila, da bi imela izhod ven, tko da ji tega nismo branili. Ampak je še vseeno raje bla not kot pa zunaj, vedno je prišla na okno in tko milo zamjavkala Tak pisk je mela, piu.
Razmišljam, da če bi že imela notranjo mucko, da bi imela dve. Da jima ne bi blo dolgčas in bi se vsaj socializirale. Ampak bi verjetno bil prevelik zalogaj, nimam časa ne volje, da zopet vgajam mucke. No ja, razmišlam tud, da bi nabavla činčilo
No, da odgovorim... Smilla bi se mi muca, ki nima možnosti plezat po drevesih, se podit za jesenskimi listki in se nastavljat soncu. Ja, vem, da če bi jo navadila od začetka na življenje notri, ona ne bi nič pogrešala, ampak bi JAZ vedela, da obstaja še nekaj več od tega. Popolnoma se zavedam, da je življenje not veliko bolj varno, ampak men bi se srce paralo, če bi se v najlepših dnevih pomladi jaz prosto sprehajala, ona pa ne. Drugač bi blo, če bi živela naprimer v stanovanju, tko pa živim pod gozdom, ob travnikih... No na drugi strani pa mucke niti pod razno ne spustim več ven.
lorelaj, sej ta moja je bila baje mešanka s pasemsko... Nism v finančni zmožnosti, da dam 500€ za mucko...
Ja, tudi mi smo našo dobili že kot zunanjo, skotila se je potepušku mački v nekem gozdu in tudi lastnica je prosila, da bi imela izhod ven, tko da ji tega nismo branili. Ampak je še vseeno raje bla not kot pa zunaj, vedno je prišla na okno in tko milo zamjavkala Tak pisk je mela, piu.
Razmišljam, da če bi že imela notranjo mucko, da bi imela dve. Da jima ne bi blo dolgčas in bi se vsaj socializirale. Ampak bi verjetno bil prevelik zalogaj, nimam časa ne volje, da zopet vgajam mucke. No ja, razmišlam tud, da bi nabavla činčilo
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Men se moja včasih tud smil (ta, ki jo mam pr seb v stanovanju), ker jo mam skoz notr in samo sedi na oknu, pa gleda ven Ampak to sm si jst ustvarla u glav, ona mogoče sploh nč ne pogreša Sam mi je še zmer bolj pomembna njena varnost in je ne spuščam ven, ker smo zravn ceste in 100% bi jo enkrat avto zbil. Bla je pa vrjetn skotena na kšni kmetiji, jst sm jo dobila še čist mejhno, ko je vsa shirana in bolna hodila po sred ceste Sm jo sam pograbla, pa direkt k veterinarju! Tko da je poznala zunanji svet, ampak nikol ni silila neki za ven, da bi mjavkala, pa praskala po vratih Pomojem ji ta njen mali svet čist ustreza...upam!
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
frigga, ja sedela je pred vrati in čakala priložnost, da bi se izmuznila.. Takih priložnosti pa ni bilo, zato se je sama naučila skočit na kljuko in si vrata odpret.. pol pa je tako nismo mogli več držat notri in zdaj je lahko kjerkoli si zaželi.. In ja, je sterilizirana.
lorelaj, ni bila zunaj, zagotovo.
lorelaj, ni bila zunaj, zagotovo.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- lorelaj
- Kofetarica
^^
No za kaj takega pa prvič slišim. To je najbrž res težko gledat. Jaz imam srečo, da moja mačka NOČE it ven za nič na svetu. Ko sem jo zadnjič odnesla na teraso je takoj želela nazaj noter. Očitno ji je kavč veliko bolj udoben. Je pa res, da je to mačka zelo "lene pasme".
No za kaj takega pa prvič slišim. To je najbrž res težko gledat. Jaz imam srečo, da moja mačka NOČE it ven za nič na svetu. Ko sem jo zadnjič odnesla na teraso je takoj želela nazaj noter. Očitno ji je kavč veliko bolj udoben. Je pa res, da je to mačka zelo "lene pasme".
- lorelaj
- Kofetarica
sončk napisal/-a:Hvala vsem, res iz srca
Če je bila mešanka, potem ni imela lastnosti pasemske muce. Sploh če je šla za kakšno "mešanko" med ala perzijsko in navadno muco. Da ne bo kdo narobe razumel, meni so vsi mucki luškani in enkratni (tako pasemski kot mešančki). Pravim samo, da pravi pasemski muci ponavadi sploh nočejo ven, ker so na nek način že tako "mutirani" in polenjeni, da se jim ne da ven. Spet poudarjam, govorim za večino.
Stanejo pa pasemski mucki tam okrog 600 evrov in več, za 500 evrov se je že treba vprašat kakšni so ti vzreditelji (govorim za tiste pasme za katere sem se jaz zanimala). Vsaj po mojih izkušnjah in po izkušnjah tistih, ki so mi svetovali glede nakupa mačke. Se pa strinjam, da je to ogromno denarja, sploh za nas mlade. Upam, da se boš kljub vsemu odločila za nakup novega mucka, ker ni bolj pomirjajoče stvari kot gledanje malih kepic, ki se podijo po stanovanju.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jst bom pa jutri mojga mačkona k veterinarju pelala, ker se že neki časa praska okol ušesa, in z glavo velik stresa. Sem pa pa prebrala zdele, da je to lahko vnetje srednjega ušesa al pa garje .
Zdj samo upam, da bo jutr kakšen veterinar delu.A katera kakšnega posebej priporoča?
Zdj samo upam, da bo jutr kakšen veterinar delu.A katera kakšnega posebej priporoča?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
ŽuŽa napisal/-a:Jst bom pa jutri mojga mačkona k veterinarju pelala, ker se že neki časa praska okol ušesa, in z glavo velik stresa. Sem pa pa prebrala zdele, da je to lahko vnetje srednjega ušesa al pa garje .
Ja to je zihr neki od tega, največkrat so ušesne garje. Se dobijo ene kaplce za to zadevo, jst jih sploh ne vozm več k veterinarju, grem sam po kaplce in to je to, ker pač vem, kako to zgleda. A ma kej črnga v ušesih? Kokr umazanijo (če ma, so zihr garje)? A mu bolj smrdi iz ušes kokr po enmu gnoju (to je pa vrjetn vnetje ušes) ?
No sam, če nis prepričana, ga rajš pel pokazat.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Če so garje, mu bo vet dal injekcijo in čez en teden še eno. Vmes mu boš morala ti doma čistiti ušeska s kapljicami otonazol (stisneš dve kapljici na dan v vsako uho in nato parkrat na dan ušeska spucaš z vato - ne pregloboko, ampak samo vidni del).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Sam nam te kapljice niso nič pomagale. Je pa res, da je mela maca res ogromno garij (čist črna ušesa) že ko smo jo dobili. In čiščenje s temi kapljicami je blo grozljivo. Drla se je in praskala kot da jo iz kože dajemo. Pa še čist nč ni šlo na boljše. Pol smo jo pa lih ob tistem času peljali na sterilizacijo in ji je veterinarka kar pod narkozo spucala ušesa, pol je blo pa hvalabogu vse ok.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Ne smrdi mu nč iz ušes, oziroma sploh ni nobenga vonja.
Pa tud nič črnega nima v ušeskih, sem zdele gledala, ampak se ni dost pustu, tko da bom čez neki časa spet.
Brala sem drgač, da če ma vneto srednje uho da to lahko tud do smrti privede in zdej me je ful strah .
frigga kok pa stanejo te injekcije? Sej sam uprašam, tok da bom usaj mal vedla ker res nimam pojma.
Pa tud nič črnega nima v ušeskih, sem zdele gledala, ampak se ni dost pustu, tko da bom čez neki časa spet.
Brala sem drgač, da če ma vneto srednje uho da to lahko tud do smrti privede in zdej me je ful strah .
frigga kok pa stanejo te injekcije? Sej sam uprašam, tok da bom usaj mal vedla ker res nimam pojma.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Mislim, da je okol 3 evre ena doza (toliko sem jaz dala na kliniki VF), sam taprvič ti računa še pregled zraven in pride malo več.
Pomoje res čist odvisno, kolk garjasta je. Moji Notti so se garje vlekle skor en mesec. Ta prvič sem dobila samo kapljice in sem ji dva tedna samo čistila ušesa, pa je bilo malo bolje, potem so se pa kmalu spet pojavile in ko sem šla z njo nazaj k vetu, ji je dal injekcijo, jst sem ji še naprej čistila ušeska in par dni po drugi injekciji, so garje čist izginile.
Sicer pa se je moja mala Nottka začela gonit in z Žižijem (kastriranim) počneta same pohotne vragolije, tako da me na zadnji dan v letu čaka še sterilizacija male mačkonke.
Pomoje res čist odvisno, kolk garjasta je. Moji Notti so se garje vlekle skor en mesec. Ta prvič sem dobila samo kapljice in sem ji dva tedna samo čistila ušesa, pa je bilo malo bolje, potem so se pa kmalu spet pojavile in ko sem šla z njo nazaj k vetu, ji je dal injekcijo, jst sem ji še naprej čistila ušeska in par dni po drugi injekciji, so garje čist izginile.
Sicer pa se je moja mala Nottka začela gonit in z Žižijem (kastriranim) počneta same pohotne vragolije, tako da me na zadnji dan v letu čaka še sterilizacija male mačkonke.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ah pusti jima seksat no, saj je nebo oplodil PP
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]