Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
Moja tamala je dons dožvela en napad...sanja se mi ne, kaj bi lahk blo, če mi kera lahk svetuje..
Blo je pa ob ene 6ih zjutri, tko da lahk, da sem kej spregledala,ker sem šele napol žvela.
Tko je stala pa jo je mal pokrčlo proti tlem in je spušala take čudne glasove,k da bi globok renčala...in pol kokr,da bi se hotla v moje noge zagnat, sam se ni in pol jo je kr na hrbet obrnil pa ko da bi jo nek krč stisnu,tko se mi je zdela vsa trda in pol se je obračala levo in desno,s hrbta najprej na en pol na drug bok in histeričn lizala tačko. Pa ni neki mjavkala al pa kej. Vmes se mi je zdel k da ma ful rdeč gobček,sam možn,da je mela jezik zuni, ker jo je res tko hitr obračal,da nisem vidla. Pol je blo pa vse ok z njo, edin zdel se mi je, da ji je ful iz gobčka smrdel, k po kakcu...po tem je bla čist ok, zato je še nisem odvlekla k vetu, k itak za vsak tm visim, k en hipo..
Se keri kej sanja? astma, epilepsija? dlake?
Blo je pa ob ene 6ih zjutri, tko da lahk, da sem kej spregledala,ker sem šele napol žvela.
Tko je stala pa jo je mal pokrčlo proti tlem in je spušala take čudne glasove,k da bi globok renčala...in pol kokr,da bi se hotla v moje noge zagnat, sam se ni in pol jo je kr na hrbet obrnil pa ko da bi jo nek krč stisnu,tko se mi je zdela vsa trda in pol se je obračala levo in desno,s hrbta najprej na en pol na drug bok in histeričn lizala tačko. Pa ni neki mjavkala al pa kej. Vmes se mi je zdel k da ma ful rdeč gobček,sam možn,da je mela jezik zuni, ker jo je res tko hitr obračal,da nisem vidla. Pol je blo pa vse ok z njo, edin zdel se mi je, da ji je ful iz gobčka smrdel, k po kakcu...po tem je bla čist ok, zato je še nisem odvlekla k vetu, k itak za vsak tm visim, k en hipo..
Se keri kej sanja? astma, epilepsija? dlake?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
Sem napisala, da jo že itak za vsako vraščeno dlako vozim v lublano in glede na to, da že itak po moje mislejo, da mam en čudn transfer hipohondrije na svojga ljubljenčka, al pa vsaj čist tumač dnarja in predvsem zato, ker normalno je, pije, lula, kaka, prede, skratka se obnaša b.p., si nebi rada neke bruke delala, ko mi bo en dohtr reku, da je to zrd kepe dlak v njenem bušiju...zdej pa, če bi se to ponovil, je pa druga stvar, ampak hvala vseen za nasvet..le kako se nisem na to sama spomnla
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sej men je useen kaj boš ti nadila s svojo mačko, ampak krči pri živalih, verjetno niso zarad kepe dlak v trebuhu, če pa so pa nekej sigurno ni uredu.
nazdanje je od kolegice psa krč stisnil pa so ugotovili pri veterinarju da ga je ubistvu zadela blažja kap in da zarad tega potem naj bi mu napol odmrl rep , pa je lulal kakal in vse delal normalno.
krči niso driska, ampak je lahko znamenje resne bolezni, ampak če se tebi ne da mačka še enkrat vozt h veterinarju zarad bruk, potem pa ok.naj prevlada tvoja prepričanost.in če je teb mišljenje drugih bolj pomembno od zdravja tvoje živali, ti sam bog pomagej da je z mačko res use uredu.tud človeka zagrab krč na takle način, pa se kajkmalu ugotovi da je nekaj z njim narobe.In še neki, možnost je sladkorne bolezni in če se le-te ne zdravi....Vemo kaj sledi.
sam pol ne hodi jokat na forum, če bo kej narobe, tako kot dela tričetrt uporabnic tukej gor
nazdanje je od kolegice psa krč stisnil pa so ugotovili pri veterinarju da ga je ubistvu zadela blažja kap in da zarad tega potem naj bi mu napol odmrl rep , pa je lulal kakal in vse delal normalno.
krči niso driska, ampak je lahko znamenje resne bolezni, ampak če se tebi ne da mačka še enkrat vozt h veterinarju zarad bruk, potem pa ok.naj prevlada tvoja prepričanost.in če je teb mišljenje drugih bolj pomembno od zdravja tvoje živali, ti sam bog pomagej da je z mačko res use uredu.tud človeka zagrab krč na takle način, pa se kajkmalu ugotovi da je nekaj z njim narobe.In še neki, možnost je sladkorne bolezni in če se le-te ne zdravi....Vemo kaj sledi.
sam pol ne hodi jokat na forum, če bo kej narobe, tako kot dela tričetrt uporabnic tukej gor
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Joooj, jst bom ponorela, zdj dajem mačku Royal canin (zarad razlogov opisanih v zgornih postih) in ga očitn ne mara, skoz hod za mano in mjavka, ker hoče svojo staro hrano, na kero je navajena, se prav Hills. Ob živce me bo spravla
Edit:
Situacija se še kr ni izbolšala, ubistvu ni v štririh dneh pojedla nč! Te hrane od Royal canina še povoha ne, pol sm ji kupla neki druzga, tud noče, uglavnem nč noče! Pa skoz hod za mano in mjavka, men se že prov smil. Ampak kaj za enga hudiča ma notr ta Hills, men se zdi, da je bla prov odvisna od ene zadeve v tej hrani, lih tko se obnaša
Edit:
Situacija se še kr ni izbolšala, ubistvu ni v štririh dneh pojedla nč! Te hrane od Royal canina še povoha ne, pol sm ji kupla neki druzga, tud noče, uglavnem nč noče! Pa skoz hod za mano in mjavka, men se že prov smil. Ampak kaj za enga hudiča ma notr ta Hills, men se zdi, da je bla prov odvisna od ene zadeve v tej hrani, lih tko se obnaša
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 29. Okt. 2008 19:21, skupaj popravljeno 2 krat.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Yazmeen napisal/-a:Joooj, jst bom ponorela, zdj dajem mačku Royal canin (zarad razlogov opisanih v zgornih postih) in ga očitn ne mara, skoz hod za mano in mjavka, ker hoče svojo staro hrano, na kero je navajena, se prav Hills. Ob živce me bo spravla
Edit:
Kako je zdaj s hrano? Zakaj ste pa menjali na Rc? Ker naj bi bila oba, Hills in RC približno enake kvalitete. Ti priporočam, da poskusiš ali z Arden Grange, Felidae ali s Schesir, Eagle Pack.
-
bubabiba - Kofetarica
Tamarra* napisal/-a:Naša mucka je imela klopa in ko smo ji ga hoteli odstraniti, je noter ostala glava je lahko kaj hudo narobe zaradi tega?
Ni narobe, mesto se lahko samo zagnoji, samo ponavadi gre potem samo ven. Lahko je samo narobe, da ko ste ven vlekli klopa je ta spustil strup v mačko in če je bil okužen to potem prenese naprej.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
hvala
zdaj pa me še nekaj zanima.. naša mucka je bila vedno navajena hodit v pesek na wc, kar naenkrat pa jo je nekaj zagrabilo in hoče it na tepih. Vedno na isto mesto, vedno na tisti temno rdeč del. Kaj bi jo lahko pripeljalo do tega in kak jo odvadit?
zdaj pa me še nekaj zanima.. naša mucka je bila vedno navajena hodit v pesek na wc, kar naenkrat pa jo je nekaj zagrabilo in hoče it na tepih. Vedno na isto mesto, vedno na tisti temno rdeč del. Kaj bi jo lahko pripeljalo do tega in kak jo odvadit?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
bubabiba napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Joooj, jst bom ponorela, zdj dajem mačku Royal canin (zarad razlogov opisanih v zgornih postih) in ga očitn ne mara, skoz hod za mano in mjavka, ker hoče svojo staro hrano, na kero je navajena, se prav Hills. Ob živce me bo spravla
Edit:
Kako je zdaj s hrano? Zakaj ste pa menjali na Rc? Ker naj bi bila oba, Hills in RC približno enake kvalitete. Ti priporočam, da poskusiš ali z Arden Grange, Felidae ali s Schesir, Eagle Pack.
Royal canin mi je priporoču veterinar in to unga, ki je za občutljive mačke, nagnjene k raznim alergijam. Ampak itak ga ni marala, pa sm probala še par drugih zadev (sam ne raznih Whiskasev, pa Friskies...) tud neuspešno! Skor 14 dni ni nč pojedla. Pol sm ji pa kupla isto hrano, kokr jo mami že par let kupuje za našo najstarejšo mačko. Sanabelle. Kupla sm jo v trgovini za male živali, slišala pa še nism velikrat zanjo. Ampak edin to zdej je in zaenkrat ji tud ustreza, nima kšnih alergij.
-
bubabiba - Kofetarica
A je nagnjena k alergijam? No, potem če ji ta zdaj ustreza potem pa najbolj da na tej zdaj ostaneš, če je bolj občutljiva, ker je kar težko za take občutljivčke najdt hrano, na katero niso alergični in jim je še všeč. pa mogoče veš na kaj je alergična?
Tamara vzorki so lahko različni. Se je mogoče kaj takega dogajalo zadnje čase pri vas, kar bi jo lahko spravilo v stres? (nevem lahko čiščenje kopalnice in s tem premikanje njenega stranišča, beljenje karkoli...). Je mačka sterilizirana? Seveda pred vsemi temi dejavniki se moraš pa prepričat, da je z njenim zdravjem vse vredu...mogoče ima pa prehlajen mehur ali kaj takega, je treba najprej zdravstvene razloge izključit in šele nato psihične vzroke ugotavljat.
Tamara vzorki so lahko različni. Se je mogoče kaj takega dogajalo zadnje čase pri vas, kar bi jo lahko spravilo v stres? (nevem lahko čiščenje kopalnice in s tem premikanje njenega stranišča, beljenje karkoli...). Je mačka sterilizirana? Seveda pred vsemi temi dejavniki se moraš pa prepričat, da je z njenim zdravjem vse vredu...mogoče ima pa prehlajen mehur ali kaj takega, je treba najprej zdravstvene razloge izključit in šele nato psihične vzroke ugotavljat.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Ne, v stres je ni nič moglo spravit. Prišla je namreč od nekod, kjer so jo pretepali ( od tega je že skoraj celo leto) in je bila nonstop lačna, mi pa za njo skrbimo kot za kraljico, skoz jo cartamo, razvajamo, nikoli nič takega. Nismo premikali stranišča in nič podobnega. Je sterilizirana, ja. Z zdravjem pa sklepam, da je vse vredu, saj je nedolgo nazaj bila pri veterinarju in ni rekel, da bi bilo kaj narobe, poleg tega, če bi bilo kaj z mehurjem, bi verjetno šla vedno drugam na wc, ampak zdaj vedno na čisto isto mesto?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov