Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- MMorticia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 8. 2008
Jaz ti svetujem, da mucka pelješ k veterinarju. Mucki se lahko prehladijo, dobijo infekcije grla, oči, nosa itd. Včasih so potrebni antibiotiki. Moraš pa k veterinarju, ki ti bo najlažje znal povedat.
Jaz imam mucko, ki se je pred kakšnim mesecem tako prehladila, da je izgubila glas in ni mogla zamijavkati. Imela je vneto grlo. Je dobila antibiotike in se pozdravila.
Sicer pa imam kar nekaj izkušenj z mucki, ker ponavadi posvojim tiste male kepice, ki jih ljudje tako neodgovorno mečejo ven iz stanovanj in jim potem iščem dom.
Letos pozimi smo pri nas tako malo kepico posvojili in jo naprej pozdravili, ker je bila tako hudo bolna - prehlajena. Se je slišalo pri predenju in dihanju. Veterinar je tudi takrat predpisal antibiotike.
No, upam da kaj pomaga. LP,M
Jaz imam mucko, ki se je pred kakšnim mesecem tako prehladila, da je izgubila glas in ni mogla zamijavkati. Imela je vneto grlo. Je dobila antibiotike in se pozdravila.
Sicer pa imam kar nekaj izkušenj z mucki, ker ponavadi posvojim tiste male kepice, ki jih ljudje tako neodgovorno mečejo ven iz stanovanj in jim potem iščem dom.
Letos pozimi smo pri nas tako malo kepico posvojili in jo naprej pozdravili, ker je bila tako hudo bolna - prehlajena. Se je slišalo pri predenju in dihanju. Veterinar je tudi takrat predpisal antibiotike.
No, upam da kaj pomaga. LP,M
Life seems but a quick succession of busy nothings... (JA)
-
emkica - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
- Kraj: Ljubljana
Mene pa zanima kako se pri mačkah obnese zaprto stranišče. Sama nameravam v kratkem postati lastnica mucke, pa ne vem kakšno stranišče naj ji kupim. Odkrito, zaprto? Kakšne so vaše izkušnje s temi stranišči? Jih mačke uporabljajo? Ste imele kakšne probleme?
Skratka, kakršen koli nasvet bi mi pomagal, da omogočim bodoči mucki čim bolj prijazno okolje
Skratka, kakršen koli nasvet bi mi pomagal, da omogočim bodoči mucki čim bolj prijazno okolje
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Pr nas so se vsi mačkoni navadl na wc, mel smo pa odprtega. Pr odprtem je mal problem, ker maček lahko razkople in zakople tko, da ti še pesek vn zmeče, ampak drugač je pa kul.
Je pa res, da moraš pač mačkončka takoj navadt oz. navajat na ta wc, da se ga lepo navadi in ve, da ne sme drugje narest lužce al pa kupčka.
Pr nas so mački zdj tok velki, da ga ne uporabljajo več in hodjo vn, mamo pa še vseen notr tud wc, za vsak slučaj, če se jim zahoče tud not kej počet in učinkuje. Čeprou ... mislm, da se je dva dni moj Pončo v banjo podelu. No ja, bolš v banjo, kokr pa na kakšno cunjo al pa tk.
V glavnem, jst ti lahko priporočam samo odprti wc, ker mam sam s tem izkušnje.
Je pa res, da moraš pač mačkončka takoj navadt oz. navajat na ta wc, da se ga lepo navadi in ve, da ne sme drugje narest lužce al pa kupčka.
Pr nas so mački zdj tok velki, da ga ne uporabljajo več in hodjo vn, mamo pa še vseen notr tud wc, za vsak slučaj, če se jim zahoče tud not kej počet in učinkuje. Čeprou ... mislm, da se je dva dni moj Pončo v banjo podelu. No ja, bolš v banjo, kokr pa na kakšno cunjo al pa tk.
V glavnem, jst ti lahko priporočam samo odprti wc, ker mam sam s tem izkušnje.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Moja ima zaprt WC. Navadila se je pa takoj. Pokazala sem ji ga in ji za kak teden dala dol vratca (cist tko za vsak slucaj). Kolega ima 3 macke in zaprt WC pa tudi ni problema. Jaz ga priporocam ravno zato, ker pesek ne leti ven pa se voha se prakticno nic takoj po opravljanju velike potrebe.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Nš je meu odprtga sam u rani mladosti (takrt je biu tko drobn, da je zgledal, kda ma ceu peskounik doma), kasnej zaprtga, ampak brez vrat (je neki polomu), zdej ma pa nouga, bl nobel, vrata zaenkrat funkcionirajo, notr se je pa tut u prvo podau ...
Peska je še usen neki, kr ga na tacah prnese, ampak smetišnca pospraula za njim. Smrdi pa tut ne, kr se sprot puca (edin kadar sva dl cajta sama doma, Aloha mal po svoje prlagaja obveznosti do mačketine).
Peska je še usen neki, kr ga na tacah prnese, ampak smetišnca pospraula za njim. Smrdi pa tut ne, kr se sprot puca (edin kadar sva dl cajta sama doma, Aloha mal po svoje prlagaja obveznosti do mačketine).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
KiLLyKa - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 11. 2007
Moja ima zaprtega. Najprej je mela odprtega, pa je tisti pesek letel vsepovsod. Pa sem dobila pol zaprtega, jo lepo mal porinla skoz vratca notr in je takoj šla mal kopat. Potem je neku časa ugotavljala kako se pride vn...in kr tko mal za brezveze vn pa notr hodila Po 3 dneh ji je blo pa že vse jasno. Tko da priporočam zaprtega.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^^ kaj pa ampule?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
theNinna napisal/-a:Mene pa samo zanima, kolko morejo biti mladički najmanj stari, da jim lahko dam ovratnico proti bolham ?
Naša dva bosta oktobra pol leta, in ker sta non stop notri ne bi rada, da bi meli v stanovanju bolhe.
jez sm moji 4mesečni zverini prejšni teden namontirala 'zeliščno' ovratnico, baje nej bi bla primerna za mladiče
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov