Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 21. Avg. 2008 23:18

Seveda se jih da odstranit. Lej, kokr sem js razumela po njihovih postih je to tko, kt naši ogrčki in eventuelno se jih spraska vn, torej se lahko premikajo po bradi, med dlačicami..

V končni fazi pa, kdo je govoru o premikanju?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Avg. 2008 23:21

Jaz sem rekla, če se slučajno premikajo, da niso. Govorim pač za različne možnosti, če ni nič povedala, a je prepovedano? Smo imeli mi isto pa je veterinar rekel, da samo če so pritrjene na kožo, pač kokr človeški mazolji, da je to to, drugače je pa kaj od bolh.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Avg. 2008 23:30

softTouch napisal/-a:zanima me če katera ve kaj bi to lahko bilo
moj muc ima namreč pod brado vse črno.najprej sem mislila,da je umazan ampak ni.potem sem mislila da so to iztrebki od bolh ampak glede na to da mu redno dajem ampule proti zajedalcem in sem mu nato dala še eno,tudi to ni.sedaj sem ugtovila,da so to nekakšne kraste ampak so črne pa dlako ima še vedno tam :?: drugače se muc tam nič ne praska,ne pusti pa da bi se ga tam kaj preveč dotikala.res nimam pojma kaj bi to lahko bilo?

mozoljčki so to ja.To je mela tud naša muca.pa ji je kasneje zginilo samo od sebe.Njej se je nardilo v času kao "pubertete" in je veterinar prav rekel, da so to pubertetniški mozoljčki in da bodo sai od sebe šli.reku je tud pa naj tega ne praskamo stran, ampak naj lepo pri miru pustimo.

bolšje ličinke (gnide) pa niso pritrjene na kožo in zgledajo ot neke vrste boljšji kakci.Tist pa lahko preživi in če nočeš in če te stvari kdaj opaziš jih postiskaš z nohti.in seveda prec po novo ampulo za bolhe.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Avg. 2008 23:41

Po novo ampulo plus po Desektin, da se celo stanovanje spuca, ker je 95 procentov bolh v mucini okolici.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Avg. 2008 23:56

najboljš je, ko mačkam daješ ampulo, da jim daješ ampulo zunej, stran od oknov in vrat.ker en kos bolh ko zavoha tist strup, dol poskače in pol se vse zaredijo v stanovanju :? been there :?
Moja mami je prov nek staknla enga človeka, ki je pršu dezinficerat celo hišo.Ceu dan notr nismo smel, ampak od takrat ne duha ne sluha o kšni bolhi v hiši.Tud ker jim ampule dajemo skos zunej na travi gor in jih nekej časa pustimo tud zunej, da poskače stran tist kar mora.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Avg. 2008 17:59

Če je že kaj na mački moraš vsakič še hišo spucat, ker je na mački samo 5 % bolh od vseh, ostale so pa v njeni okolici, kjer se zadržuje.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Avg. 2008 18:50

mi nimamo nobenih bolh po bajti+na mačkah tudi ni nobenih bolh.tko da, ne rabmo hiše pucat.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 23. Avg. 2008 19:31

*purple* napisal/-a:najboljš je, ko mačkam daješ ampulo, da jim daješ ampulo zunej, stran od oknov in vrat.ker en kos bolh ko zavoha tist strup, dol poskače in pol se vse zaredijo v stanovanju :? been there :?
Moja mami je prov nek staknla enga človeka, ki je pršu dezinficerat celo hišo.Ceu dan notr nismo smel, ampak od takrat ne duha ne sluha o kšni bolhi v hiši.Tud ker jim ampule dajemo skos zunej na travi gor in jih nekej časa pustimo tud zunej, da poskače stran tist kar mora.

Sem rekla za to, ker sem mislila, da si s tem hotela povedat, da so še bolhe gor.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Avg. 2008 9:35

ne ne, sej sm rekla, da use to zunej nardimo, da so mačke nekej časa potem še zunej, tko da notr ne prnese nč in ne ostane nč.sicer pa skos redno dajemo, tko da niti opaziti ni nobene bolhe na nobenem od mačkov.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Avg. 2008 19:39

Ok zdej mam še en problem. Opazla sm, da ma naša mačka spet gliste (oz tiste bele trakce k se nabirajo okol riti :? ). In veterinar nm je nekoč za to predpisu profender, zato smo ji to ponavad dajal. Zdj k je bla pa breja, ji pa nč nismo dajal. Zato jih ma očitno spet. In me zanima, kdaj bi ji lahko dal tale profender, glede na to, da so stari 1 mesec in 10 dni. Kdaj neha dojiti oz. kdaj ji lahko dam? Tistega listka v škatlici nimamo več...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Avg. 2008 20:05

Profender se lahko uporablja med brejostjo in zdaj, ko mladiči sesajo. Tamalim pa daš, ko so stari najmanj 8 tednov in imajo vsaj pol kile.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Avg. 2008 21:02

O, ares, super. Hvala :)
Uporabniški avatar
_ninchyka_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 7. 2008
Kraj: *paradiž*

Neprebrana objavaNapisal/-a _ninchyka_ » 29. Avg. 2008 21:13

Naša mucka ma pa mal vneto eno učko... ma bl rdečo, mal težje gleda pa vn ji teče čist prozorna tekočina... (mi ni jasno, kako se je lahko prehladila, ko je pa tako toplo), ampak zdaj je že boljše... Sem pa opazila, da zdaj tudi tamala mucka neki zapira eno učko, kot da bo tudi ona dobila vnetje...
In me zanima, ali je to mogoče nalezljivo (saj se veliko družita) in kaj je najboljše narediti proti temu... obstajajo kakšne kapljice, zdravilo... ? Hvala
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Avg. 2008 21:45

Seveda ni nalezljivo. Pojdi h veterinarju pa reci za antibiotike in ti bojo dali. To je potrebno zdraviti.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 30. Avg. 2008 12:24

Že dolgo nisem pisala sem. V glavnem moja babica je pred časom dobila malega muceka, ki je zunanji. Star je približno 4-5 mesecev. Ko sem ga pred kakim tednom šla pogledat, sem opazila, da ima pod brado oz. na vratu na vsaki strani bulo- na otip je enako,kot če ima človek recimo zatečene mandlje. A je to možno pri mačku? Pa ko prede, se čuje kot da je prehlajen. Ampak mucek je in pije normalno, tudi po obnašanju se ni nič kaj spremenil. Ima katera s tem kakšne izkušnje in ve če je to nevarno? Drugače pa če ne bo boljše, ga bomo peljali k veterinarju, to 100%, da le ne bi bilo kaj hujšega, ker mali je pravi cuker...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov