Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 18. Feb. 2008 20:55

Seveda ga lahko daš. Kako bo pa vplivalo, pa tud jst ne vem. Verjetno je res odvisno od mačka do mačka.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 18. Feb. 2008 22:04

Naša je bla ob sterilizaciji stara skoraj pet let. In ni nč drugačna, mogoče je mal bolj crkljiva ker prej niti ni bla tolk. Pa totalna ubijalka glodalcev je postala. Drugega pa nič, taka je kot prej.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 20. Feb. 2008 16:55

Zanima me če je katera od vas že imela mačka, ki mu je kao neka tekočina tekla iz trebuha? Pač to zgleda tako, kot da bi imel kilo...na spodnjem delu trebuha ima tako mehko bulo (je kar velika) in ko stoji, mu to tak dol 'visi'. Ko so ga kastrirali mu je veterinar to pregledal in je rekel, da pač včasih to tak maščoba dol 'visi', samo se mu je zdelo čudno, da je to na tistem mestu, ker ponavadi to ni tam. Reko je, da mu mogoče neka tekočina teče iz trebuha pa se tam zbira in da naj ga pripeljemo nazaj, če se bo to večalo. Jaz mislim, da se mu je to povečalo, ker ko hodi se mu prav vidi to kak mu sem pa tja miga. Boli ga pa nič-tud če ga malo bolj primeš tam,sploh ne reagira. Obnaša se normalno, je tudi normalno, tak da nevem...Itak ga bom zdaj enkrat peljala, ampak me zanima če je kateri vaš muc že imel kaj podobnega pa če je to kaj hujšega. Upam da ne :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 17:02

ok, mojmu visi špeh iz trebuha, ampak da bi mu pa kakšna tekočina tekla :? nevem, jst bi mačka pelala h veterinarju ker se mi tole ne zdi normalno.Lahko je karkoli :?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 20. Feb. 2008 17:07

Ma jaz tud nevem kaka tekočina bi naj to bla - tak je pač on rekel. Samo glede na to, da je maček čist normalen, pomoje ni kaj hudega. Bomo videli...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 17:11

ja ni nujno.Mogoče je kakšna bula ki bi jo bilo treba odstranit, mogoče je zamašena lojnica, kakšen tumor, karkoli je lahko.predvidevam da veterinar mačka ni pregleda z ultrazvokom, niti slikal, oziroma odvzel tkivo v pregled.nevem no, jst bi šla to pregledat, in to h drugemu veterinarju.
če gledaš recimo pri ljudeh, verjetno nebi blo normalno da maš na trebuhu neko bulo in ti tekočina teče iz nje.tko da se to tud men ne zdi nič normalno pri živalih.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 20. Feb. 2008 18:33

Malo čudno si opisala, tko da ne vem točno kaj misliš, sam eni naši se je tut trebuh malo povesu po sterilizaciji (+malo preveč hrane :? ) in ji kar precej visi...Ko hodi se ful vidi. Pa je drugače ful taka drobna, sam uni špehec ji binglja. ;)
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 20. Feb. 2008 18:40

Purple, kaj pa ti meniš o kastarciji 4 starega mačkona? Ti si izdatn vir informacijo o mačkah...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 18:57

izdaten lih ne :D
kaj menim o kastraciji?absolutno jo zagovarjam in menim, da z mačkom naj nebi blo nič narobe.Mislm, da je isto kot če daš malega kastrirat al pa velikega.zdej glede samega razpoloženja.ja možnost je da se maček umiri, možnost je da se mu še bolj sfeclja.To je odvisno od njega samega.Mojedva sta ista kot sta bila pred kastracijo/sterilizacijo, sam da se je ena grozno zredila.

tiavanna, ja to ma dost mačkov da mu špehec binglja.Ampak nejmu teče iz trebuha iz bule prav ena tekočina :?
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 20. Feb. 2008 19:05

Vseen me je mal "strah" kako bo reagiral...No, če se bo zredil ne bo panike :D

Kako pa je z markiranjem po kastraciji? Načeloma naj ne bi več markiral (nima s čim najbrž...), ampak kaj pa nagon??
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 19:24

ah ne verjamem da bi ble kakšne grozne spremembe.Sicer pa recimo, je moj maček že od malega največji zaspanc pa mi ga je najlepš gledat kako panča na sto in ne čudn način :D
nš ubistvu notr ne markira več od kastracije.zunej pa še vedno označi vse kar je njegovega :D Maček še vedno lahko markira, tud če je kastriran, nagona pa naj nebi imel več.no večina ga nima.
Sam dons mu je neki zgodil mojmu, ko je mačka mal lužice nardila predn sm jo spodila na tleh, se je model kr povaljal notr ves vesel in ovohaval :D pa je šou pod tuš. :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 20. Feb. 2008 19:52

Sweet Princess, sej ti je že več ljudi napisalo, da kastracija različno vpliva na različne mačke, ne glede na to kok so stare. Ampak nekih večjih sprememb nebi smelo bit. Se pa lahko zgodijo, ampak to nima veze s starostjo...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 20. Feb. 2008 19:52

Maya19 napisal/-a:Zanima me če je katera od vas že imela mačka, ki mu je kao neka tekočina tekla iz trebuha? Pač to zgleda tako, kot da bi imel kilo...na spodnjem delu trebuha ima tako mehko bulo (je kar velika) in ko stoji, mu to tak dol 'visi'. Ko so ga kastrirali mu je veterinar to pregledal in je rekel, da pač včasih to tak maščoba dol 'visi', samo se mu je zdelo čudno, da je to na tistem mestu, ker ponavadi to ni tam. Reko je, da mu mogoče neka tekočina teče iz trebuha pa se tam zbira in da naj ga pripeljemo nazaj, če se bo to večalo. Jaz mislim, da se mu je to povečalo, ker ko hodi se mu prav vidi to kak mu sem pa tja miga. Boli ga pa nič-tud če ga malo bolj primeš tam,sploh ne reagira. Obnaša se normalno, je tudi normalno, tak da nevem...Itak ga bom zdaj enkrat peljala, ampak me zanima če je kateri vaš muc že imel kaj podobnega pa če je to kaj hujšega. Upam da ne :?

To se je moji biši mački, ko je bila stara ene osem let pa jo je (naš) avto malo pobožal. Smo jo takoj k veterinarju peljali, je dobila neka zdravila, potem pa je nastal ta viseč trebuh (ki je bil v spodnjem delu celo oskubljen - brez dlake), točno tako kot si ti napisala... Ubistvo no... Izgledalo je tako kot bi ogromno kože sem in tja mahalo. Se je prav videlo, da to ni maščoba. Ampak tekočine pa takrat nismo nobene opazili. Po nekaj mesecih pa je spet počasi začela dobivat super atletsko postavico in nazadnje je bila spet taka kot prej :) .
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 20. Feb. 2008 20:57

Neee punce narobe ste me razumele oz.jaz sem čudno opisala. Nobena tekočina ne teče od tam-tak da bi jo jaz videla al pa da bi pač iz one bule ven tekla. To ne...to bi naj blo v notranjosti,pač tam bi naj iz trebuha tekla ven tekočina in se zbirala v tisti buli-ni nujno no.Saj pravim da veterinar je rekel,da pač je lahko to maščoba,samo se mu zdi čudno in je šel tud na ultrazvok pa je rekel,da trenutno se mu ne zdi nič hujšega oz. da nič takega ne vidi in da če bi se večalo naj pridemo nazaj. Res pa je da je to zelo hitro pregledal,ker muc je bil na kastraciji in smo ravno prišli po njega pa sem še pač vprašala za to. Rekel je da je možno da je tista tekočina, kaj več pa nevem. Saj ga bomo peljali če bi se še to kaj večalo.Mogoče se meni samo zdi, ker se muc pač tud redi pa raste...bomo videli :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2008 22:28

no ja, tud če mu notr teče tekočina in v tistem kar binglja če ma tekočino, se men to ne zdi normalno.vsekakor bi ga jst še ekrat na mal podrobnejši pregled peljala.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov