Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 03. Feb. 2008 21:25

Jaz mu tudi s palčko očistim tako kot je Tinchka rekla...tam kje vatka ne gre v tiste špranjice ampak moram bit zelo previdna, no nikol ni še nič bilo tako da...
Glede tega, če pusti maček čistit..ja moj ja, ker je že od malega navajen tako, da komot sama to delam, sicer mu seveda ni všeč, ker je potem užaljen ene 10 min po tem ampak drugače se pa niti ne upira. :) On je tak priden muci. :wink:
Noo edin ena stvar je, ki ga nisem mogla navadit...umivanje zob, to pa ni šans, da bi se pustil, mi je že zobno krtačko, ki sem mu jo kupila čist razgrizu, tko da ni šlo...no je res, da sem probala samo sama, ampak kaj pa čem če noben noče pomagat. :P Zgledajo preveč grozni zobje. :D Zato pa dosti je briketov pa tega in mu redno vsaj pregledujem zobe, glede na to, da je že čez 5 let star, ima večjo možnost za zobni kamen.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Feb. 2008 22:37

mi pa vsake polleta približno ko vozimo mačka na pregled, ker ma kronično vnetje dlesni, damo ščistit zobni kamen in pregledat zobke.pa še tadrugo s sabo peljemo da še njej očistijo zobke, čeprav je ona mlada pa ma zobke čist lepe še. :)
nasledjnič ko gremo, čez polleta, mu bodo dal pa še dva zobka ven, štiri so mu pa že :( sam, sprednjih pa ne dam!
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Feb. 2008 22:39

Tinchka napisal/-a:Ja sej meni je veterinar tud reku, da bi jih lahko pod narkozo očisu ušeska, ampak se mu ni zdelo potrebno. Smo se rajši matrali ene 2 tedna :razz:

Mi smo jo pa najprej dva tedna mazali s tisto tekočino, pa sploh ni pomagalo. Je mela res ogrooomno garij, cela uhca črna. :( Pol je pa na srečo lih sovpadlo s sterilizacijo, drugače je tut mi nebi dajali pod narkozo sam zaradi tega, če nebi blo res nujno. Tinchka, kam pa ti voziš svojo maco? Na Veterino al tja privat?
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 04. Feb. 2008 13:00

Na veterino v Kromberku.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 04. Feb. 2008 15:43

To pa nisem vedla, da jim je treba ušesa pucat - sm misnla, da to oni sami poštimajo :oops:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 04. Feb. 2008 16:21

Migrena v bistvu jim mi tud ne čistimo,ker imata res čiste (si jih ena drugi čistita). Pač če vidimo da imata recimo res kaj umazane jima malo ščistimo z vato pa je to to. Tud veterinar nam je danes rekel,da je tak čist vredu, ker res imata čiste. Tak da...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Feb. 2008 0:06

Mogoče bo še kateri prišlo prav...V Eurospinu imajo zdej neke negovalno-igralne (:lach:) mačje pakete, v katerem dobiš česalno rokavico, še neke druge krtače in glavnike, pinceto za odstranjevat klope, igračke,... Stane pa 5€.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 06. Feb. 2008 0:53

Ja, sem vidla. Kaj pa tisto ležišče? Za 6€, full poceni. Samo ne vem, če je za kej. Sicer imamo lepo novo ležišče doma, bi šla kupit samo zato, ker je poceni :D
Pa uno imajo - potovalna posodica za hrano in vodo. Tisto bi mi še najbolj prišlo prav :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Feb. 2008 12:22

Ja, ležišče smo tut kupli, sam nisem mela pojma kok stane, zato nisem niti napisala. :D Naše ful rade spijo v teh košarcah, tko da mamo kr ene štiri pa dva taka "bunkerčka", ki smo jih kupli na eni mačji razstavi v Italiji.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 06. Feb. 2008 22:39

Sem kupila tisto prenosno posodico za vodo in hrano. Od zunaj izgleda zelo velika, od znotraj pa ravno prav :) Se mi zdi, da bo kar priročna :) Bomo mogli kej kmalu preizkusit :)

Aja, ležišč pa niso imeli več :( Sem pa gledala še neke čistilne robčke, pa odejica je bila pa neke higienske podloge...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 07. Feb. 2008 8:27

Jst sm pa kupla ležišče, pa je naša mačka koj sprobalain celo noč gor pančkala :love:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 07. Feb. 2008 10:52

Za vse ljubitelje mačk ---} Vse ljubitelje mačkonov
vabim na obisk letošnje ljubljanske mačje razstave. Razstava bo v soboto/nedeljo,
09/10.02.2008,

v --- POZOR NOVA LOKACIJA --- Športni dvorani GIB,
Ljubljana-Šiška, Drenikova 32, Ljubljana Šiška.

Več informacij o razstavi, programu in kaj se bo tam
vse dogajalo lahko najdete na spletni strani društva
http://www.fd-ljubljana.si/,klinite na
povezavo 'več informacij'. Morda samo tole, da bo v soboto
specialka
britank in v nedeljo maincoonov.
Z nami bodo DZZŽ Ljubljana, Zavetišče Horjul,
Društvo Mačjelovka ..
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 07. Feb. 2008 21:41

Ah, punce, ve saj mate za kej kupvat use te pripomočke, pr nm pa sam dnar stran mečemo :| .

Karkol se mu je kej kupil, je šefe neki cajta krožu okol, k je bla nevarnost mem, je mal šnofnu, dvignu rep in babaj.

Igrače smo že zdauni nehal prnašat, kr se je vedno igrou z raznimi kinder jajci, paperčki, listki rož in cverni, use ostalo se je prašil u košari, u kero lih tko ne hod.

Mu kupla Aloha lepo blazinco, mah, jo mam za okras u fotelju. Kjerkol mu neki postelješ, prštimaš za njega, gre hudič mačji ležat zravn. Vidm, da leži čez ene medvede, vs ukriulen in ubog, mu odstranm pliš, naštimam blazinco, ga ni več tja. :motz: In tko vedno. Sam sesam tiste dlake skos.

Krtačit pa pucat se ga pa ne bi dal drgač kot pod narkozo, tko da use kar je za spucat, opravi sam. Ma srečo, da nima problemou in to zadostuje.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 07. Feb. 2008 22:17

Da ga češeš vsaj je že fajn, ker mu odstranjuješ odmrlo dlako, ki mu drugače zaide v požiralnik, ko sem on umiva. In če se je preveč nabere lahko rata taka kepa dlak tam ,ki jo je treba operativno odstranit.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 07. Feb. 2008 23:14

Nasa tud ne spi na nicemer, kar je njej namenjeno. Se je pa zadnje case navadila spat na eni deknci iz flisa, ki sem jo imela obicano poleg sebe na postelji, poleti pa sem z njo pokrita, ker ni pretirano topla. Ko sem ugotovila, da ji pase, sem ji jo zvecer zacela dajat na stol pri pisalni mizi in zdaj spi tam. Prej je spala pa poleg mene in me celo noc rinila stran, tako da sem na koncu jaz lezala odkrita v kotu, ona pa kot kraljica na sredi postelje, katere sirina je manjsa od metra.

Kar se igrac tice, so pa najcevji zakon kuglice iz alufolije, zmeckani racuni, kinder jajcke ipd.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov