Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 10. Jan. 2008 19:53

jozica1 napisal/-a:
Sweet Princess napisal/-a:Kakšno hrano mu dajete? Moj je izključno in samo koščke mesa v omakci (ne u želeju); Ma kakšne konzerve al pa paste! Whiskas mu ne diši, Kitekat tut ne - edino kar je so une vrečkice iz Muellerja - Pet Bistro al kaj je že...
Izbirčen ta naš maček, ni kej...

Tele konzerve pa niso preveč kvalitetne, moj prejšn mačk je zbolel večkrat zard tega. Zdj mam pa od veterinarja Hills in je odlična hrana. Mal dražja, ampak kvalitetna. Pa še je :D

Hills spada nekje v srednji rang...v višjem so Nature`s variety, Felidae, Arden Grange..
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 10. Jan. 2008 20:13

Tko k sm rekla - naš mačkon je sam to hrano, druge mu pač ne sedejo zglega. Pa ne dajem mu konzerv ampak hrano iz vrečkic (mesni koščki z omakco). Skoz to je (pa brikete od whiskasa) pa je čist zdrau mačkon.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 10. Jan. 2008 21:25

Nš je Whiskas, že ceu žiulenje. In je zdrou, nikol nobenih problemou, men je še zmer isti k deset let nazaj.

Hja, jebiga, če ne je nč drucga, pač ne je, stradat ga ne moreš.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 10. Jan. 2008 21:29

Aloha se strinjam!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 10. Jan. 2008 22:30

Aja vseh 20 vrst (najmn) hran sta že probali? Zanimivo...
Ker so te hrane, ki jima dajeta preslane se to pokaže kasneje..odpoved ledvic itd. No ja kakor hočeš, če hočeš da tvoj maček je jun food tudi prav, jaz vem da mu tega ne bi privoščla...in btw..maček bo pojedu hrano, ko bo lačen brez skrbi, seveda da noče jest tiste, če pa ni tko slana kokr wiskas (sej ti tut ješ rajš bolj začinjeno hrano) s tem te pa izsiljuje, ko noče jest tiste hrane in ker mu ti nasedeš ve kako te bo okrog prnesu (pač ne bo jedu hrane, ti boš rekla pa bogi bogi muci pa mu boš dala zasoljeno :wink: piece of cake.)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 10. Jan. 2008 22:51

Glej, moj maček, moja skrb, ok?

Star bo 14 let, obnaša se in deluje tko k leta nazaj, se prau mu ne škod kej preveč. Nismo sprobal 20 vrst hran, smo jih pa kr neki, pa se je use stran vrgl. Zadeve pač ne morjo dva dni stat u skledi. Na splošno ni nek gurman, tut hrana, k jo večina mačk obožuje, njemu smrdi.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 10. Jan. 2008 22:59

bubabiba napisal/-a:Aja vseh 20 vrst (najmn) hran sta že probali? Zanimivo...
Ker so te hrane, ki jima dajeta preslane se to pokaže kasneje..odpoved ledvic itd. No ja kakor hočeš, če hočeš da tvoj maček je jun food tudi prav, jaz vem da mu tega ne bi privoščla...in btw..maček bo pojedu hrano, ko bo lačen brez skrbi, seveda da noče jest tiste, če pa ni tko slana kokr wiskas (sej ti tut ješ rajš bolj začinjeno hrano) s tem te pa izsiljuje, ko noče jest tiste hrane in ker mu ti nasedeš ve kako te bo okrog prnesu (pač ne bo jedu hrane, ti boš rekla pa bogi bogi muci pa mu boš dala zasoljeno :wink: piece of cake.)

Glede, da sem napisala mi je prav vseeno kako ti delaš...jaz samo povem kar je res)če mi ne verjameš-očitno vprašaj veterinarja), odloči naj se pa vsak sam.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 10. Jan. 2008 23:05

Nikjer nism omenjala, da čemurkol ali komurkol ne verjamem. Ampak pač delam tko k se men zdi, da je prou. Peace.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 10. Jan. 2008 23:22

Aloha napisal/-a:Glej, moj maček, moja skrb, ok?

Star bo 14 let, obnaša se in deluje tko k leta nazaj, se prau mu ne škod kej preveč. Nismo sprobal 20 vrst hran, smo jih pa kr neki, pa se je use stran vrgl. Zadeve pač ne morjo dva dni stat u skledi. Na splošno ni nek gurman, tut hrana, k jo večina mačk obožuje, njemu smrdi.

Po temu sem sklepala..ampak prav, če ti praviš da nisi pol pa ok.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 10. Jan. 2008 23:50

Oh, bejba, calm down, kako je z mojim mačkom povem na podlagi tega, kar vidm. In če je on normalna, zdrava muca, pač je, pa če ga futramo z najslabšo hrano možno.

Tut velik ljudi živi nezdravo, enim se pozna, drugim pa ne. Lahko posplošiš, še vedno pa bodo pousod obstajale izjeme.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 11. Jan. 2008 8:25

Sweet Princess naš je tut na začetku jedu sam to hrano iz vrečk in nikakor ni hotel briketkov jest, ampak ker mojmu mačkonarju res želim samo najboljše sem ga nekak mogla navadit na drugačno hrano pa mi je blo na začetku tut ful bad k sm vidla, da noče pa, da posoda z briketi sameva. Sj pol po parih dneh se vdajo v usodo :wink: --> zdej jih pa že z veseljem je.

@bubabiba: k si lih strokovnjak :wink: , a se ti zdi ta hrana v redu? Naš je zdej čist na to navajen, da zjutrej dobi eno konzervico za čez dan ma pa Hills (večinoma) briketke.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jan. 2008 11:08

Mislim, da imajo živali boljši občutek kot mi, kaj je dobro za njih. Meni so tudi rekli, da se bo činčili zvišal holesterol, če mu dajem arašide ... ampak saj jaz tudi ne živim samo od organsko pridelane zelenjave. Naj imajo živali svoje užitke. Saj dobi vsak dan svoje specialne brikete ... ampak ko pride zvečer na kavč žicat arašide, mu jih ne mislim odrekat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Jan. 2008 15:28

Živali imajo bolši občutek kot mi. :roll: Živali, ki imajo razum ane? Pes, ki ne bo nikoli vzel čokolade, če mu jo ponudiš ali maček, ki ne bo nikoli popil mleka, a. :wink:

Migrena, če te zanima mi moraš napisat sestavo hrane, ne morem is slikce razbrat, če je vredu, ker je še nisem nikoli kupila.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 11. Jan. 2008 16:55

Naš maček ne pije mleka. Samo enkrat ga je, in takrat je bruhu, pol pa sam še tace not namaku pa svinarijo delu, piu pa nikol. In vela to tut za množico drugih "mačjih" dobrot. Ne je.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Jan. 2008 18:41

Je pa whiskas, ki je ful slan. :wink:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov