Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Nov. 2007 23:11

Aha, ok samo da se razumemo.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Nov. 2007 23:58

mah sj se je ta debata razvila čist v narobno smer, ker jest se tut strinjam da je treba za žival poskrbet. zdi se mi samo da se vama zdi najhujši problem nekastracija (in nesterelizacija - sori k nism ločvala pojmov), ko pa obstaja še veliko drugih hujših oblik trpinčenja živali. in pol tle en premišluje a bi kastrirou mačka a ne in eni ratate čist penasti, k da je tahuj mučitelj, medtem k so ljudje (zabiti), k utaplajo mačke in podobne pizdarije.

pa sej nima veze loh žvita v svetu kjer je nekastracija /nesterelizacija najhujši problem.
loh vsaj nebi enačl ljudi k žival ne kastrirajo pa drugač dobr skrbijo zanjo, jo negujejo, oddajo mladičke ljudem, za katere vedo da bodo pazili na mačko, majo radi, ji dajo jest, če se poškoduje jo pelejo k veterinarju,...........in pa tiste, k stradajo mačke, ji komi vržejo une ostanke od kosila, ko ma mladičke jih utopijo, al pa dajo v vrečo pa nesejo v gozd, jim tut ene košare tople ne prpavjo da bi spale kje, kaj šele da bi jih mel,...

nevem občutek mam da je samo črno in belo. kastrirana =dobr skrbiš in obratno..
:?
no zdej pa spet citirejte vsak moj stavk posebej in ga popravte. :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2007 8:20

ne gre se da si tahuj mučitelj če ne kastriraš/steriliziraš mačke, gre se zato da ne moreš rečt da nimaš dnarja za žival in da nebi dal dnarja za žival, če maš žival :roll:
ti vse to narobe razumeš Densy. Pa sploh nevem zakaj zdej mučenje daješ naprej, ker nekatsracija lahko ni mučenje, je pa vseeno 90% velik boljš, če daš mačka kastrirat/sterilizirat in ga na tak način obvaruješ pred kasnejšim mogočim mučenjem zaradi bolezni.
mislm, da je to da mačka steriliziraš/kastriraš in cepiš, neki najmanjšega kar lahko storiš zanj, da ga obvaruješ pred boleznimi.To je pač treba razumet,če maš svojga mačka rad, ti je to samoumnevno.

pa zakaj primerjaš v take skrajnosti?sori ampak če je maček tok dovzeten na recimo mačjo levkozo ali aids, ker ga človek v današnjem stoletju kjer še ptučki na veji čivkajo o tem, ni dal kastrirat, je zame mučitelj.Namerno je poskrbel da z mačkom ni vse ok.In prosim te lepo, kolk je takih ki so pripravljeni za mačka dat tud po 500 tisoč bivpih tolarjev za operacije in + dodaten dnar za dodatna zdravljenja?Mislim, da nas je le peščica, vsak da rajš mačku inekcijo ker mu je škoda dnarja.sori, ampak to zame ni ljubitelj živali, taki imajo mačke za igrače in ko je treba igrače "popravt" se jih zavrže ker nimajo dnarja/nočejo dat dnarja.In to ni uredu!
une k jih pa dejansko mučjo bi pa tud jst mučla!! :evil: :roll:

dobr skrbiš za mačka takrat, ko res dobr poskrbiš zanga.ko poskrbiš d ani lačen, da ma kje na toplem spat, da ma ljubezen, da ma veterinarsko oskrbo, da je cepljen in ja med drugim tudi da je kastiran/steriliziran. :wink:
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 20. Nov. 2007 8:47

Joj punce dej nehajte se že kregat!!!

Najbol važn, če se odločiš met mačka (no al pa kero kol drugo žival) je, da skrbiš za njega. In tukej spada vse od njegovega zdravja, prehrane, čistoče, da se ukvarjaš z njim itd. In mačkov, ki jih nekdo vzame z željo, da bi mel mejhno kosmato kepico in tistimi na podeželju jest nebi primerjala, ker za moje pojme za tiste na podeželju ni ravno poskrbljeno... pač lih tok, da jim dajo za jest pa pit in to je več al manj vse, ker za večino maček nima večje vloge kot, da se klati okol. Žalostno, ampak je res.

Jest osebno raje nimam mačka kot pa, da ne skrbim zanj in pri nas je bila kastracija in cepljenja na prvem mestu.

Densy ne primerjat kastracije pa ubijanja živali s strani psihično motenih ljudi (vsaj zame so). Ne morš rečt oh sej obstajajo še hujše stvari od tega, da ne kastriraš mačka... halo no? Kam bi pa pršli, če bi vse tko primerjal? Pa sej ni fore noben ni rekel, da MORAŠ mačka kastrirat, ampak tist, ki resnično skrbi zanj in ga ima rad ga sigurno bo. Pač jest vem, da bom za svojga mačka naredila čisto vse kar je v njegovo dobro in tukej se sploh ne oziram na denar.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 20. Nov. 2007 9:05

Ne morm vrjet ob kaj ste se spotaknile :)

Daleč od tega da mi neb blo mar za moje mucice. Kako lahko to nekdo k me ne pozna to reče. Pa obsoja, ker mucka ne bom dala kastrirat. Hrane ma dost, ljubezni ma dost, gibanja ma dost, je namreč zuni.. Ne vem zakaj ga neb pustila, da ostane tak kukr je..Domou ne bo prpelou več muckou. Sicr je pa še pod vprašajem če se bo oddal. Pa razumem da je dost bolezni, sej je pr sterilizeranih/kastreranih tut. Vem, da manj.

Ne mi s takim srat, da to ni dobr lastnik če ne da kastrirat mačka. Jst sm grozno navezana na svojo muco.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2007 9:30

dej Damjančika zakaj obračaš besede?Kdo ej kej teb raku?Kar sem ti jst rekla je bilo samo to, da se naj bi mačka dalo prej kastirat ker je bolj dovzeten za bolezni, kot pa mačka.In če je blo to obsojanje in sranje, potem pa tud prov.

In ne, ljubezen je premalo, sori!Od ljubezni pač ne moreš živet večno, sploh če kakšno nepotrebno bolezen pokasiraš :roll:
jst sm napisala kar sm in ne odstopam od tega.Če folk misli, d aje dost da mačka mal pobožaš in mu daš za jest, sori, ni dost!!
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 20. Nov. 2007 9:39

Z mojga posta se je naprej začela napeljevat debata.

Obsojanje in sranje je pa namenjeno temu, da ljudje k ne dajo strelizirat/kastrirat mačkou, ne dajo dovolj svojim ljubljenčkom.

Sej moji mucki ne živijo sam od tega(ljubezni).Če bi blo kej narobe bi pelala k veterinarju. Hotla sm povedat, da moje muce bodo nekoč strilizerane, ko bo čas za to. Upam, da zdej k sm pustila moji mucki da ma dvakat mlade(k smo use oddal), nism nezadostn ljubitelj svojega ljubljenčka. Men je ta proces biu pač lep. In lepo je doživlat, k muce rastejo. To je neki naravenga. Sicr pa če bi ble use pasmske muce streilizerane, mački pa kastrerani. Tko kot naj bi blo prou. Pol pa tut naših muckou neb blo, ane ;) (pa vem da obstajajo ljudje ki vzrejajo mucke, vem vem :D )
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2007 9:54

ne gre se zato da dejmo skenslat vso rodnost.Vseeno pa parjenje z razpuščenimi mački ni priporočljivo.Konec konec nimaš ne ti, ne bodoči lastnik, ša menja maček od tega, da mačka dobi nalezljivo bolezen in jo prenese še na vse mladiče.Potem zna bit skrajno lepo, ljubeznivo in zabavno.
dandanes je treba pač mislit še na kej druzga kot na samo ljubezen do živali, ker ljubezen jim ne bo pomagala če bodo staknili kakšno bolezen.
sicer pa sami veste kaj je prav in kaj ne.Če pač ne znate sprejet dobronamernega nasveta pa nič.Trpeli pa en boste vi, ampak vaš maček katerga imate tako zelo radi!
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 20. Nov. 2007 10:00

Mucek ne vem če bo ostal pr nas. Zato ga tut nismo hotl dat oz nismo razmišlal u tej smeri.

Vem da ne mislš nč slabga. Tut jst ne mislm nč slabga. Sam težko je obrazložit detajle, če se člouk spusti u eno "malenkost".

Lep dan ti želim purple ;)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Nov. 2007 11:22

Mucek tut, če ne bo ostal pri vas ga lahko kastrirate..bodoči lastniki bodo še veseli, vi pa tudi, ker boste vedeli, da muc ne more dobit še več bolezni, četudi ni pri vas. te mladičke ste vi spravli na svet, zato ste dolžni za njih poskrbet po njaboljših močeh in ni treba bit škoda dnarja za kastracijo. Sicer pa tut tale mucek bo enkrat odrastel in ravno on bo mogoče še več mačk zaplodil in bo tudi on kriv za nezaželjene mladičke, ki se jih bo utopilo ali pa bodo mogoče pristali v zavetiščih. Kakor, da ni že preveč mladičkov. Res nevem zakaj ne razumete, da je mačk enostavno preveč. Recimo včasih so vse najdene mačke lepo oddal, potem se je težje odrasle oddajalo, danes pa se že celo mladičke težko odda. Če bo šlo tako naprej, se še mladičkov ne bo dal več oddajat, ker bo enostavno preveč mačkov. Rajš ne pomislim kaj bo potem.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Nov. 2007 11:44

Ne vem kje sm zasledila podatek, da sam 10% muckov doživi odraslost :? Čeprov nism sigurna v ta podatek. Ostale pobijejo, povozjo jih avtomobili itd.

Tko da ja...dej bodte odgovorni in sterilizirite in kastririte svoje mačke in mačkone :wink: Tud če je samec...seveda, da ne bo prpelu mladičev domov, si pa pol lih tko odgovoren za še več mladičev, ki končajo, bog ve, kako :nein:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 20. Nov. 2007 11:54

ja ful velik mačkov ma žalostn konc :(

v našem kraju je glavn problem cesta, ker živim bol na samem in mamo tko ful velik dvorišča pa vrt, pa gozd pa vse, sam naša mačka je psiho na miši (jih ne poje, sam muč jih, dokler ji jih fotr ne vzame ) in pol skos čez cesto hod, pa smo zapiral vrata,... sam ne more, prejšno mi je lih zato avto povozu.

aja k smo pr miših, loh povem kaj je naša mačka nardila: ujame miš, jo ne poškoduje in nese v košaro, kjer je mela mucke, in pol je ta miš še kkšn tedn pila mlek pa vse iz iste sklede k mački :eek: haha morm prov uno sliko najdt :D
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 20. Nov. 2007 11:58

Jest pa ne gledam na kastracijo/steralizacijo sam v tej smeri, da so pol neplodni, ampak tut kok nevšečnosti s tem rešiš. Npr. manj bolezni kot ste že same rekle, maček je bolj miren, manj se potepa, se ne tepe, nima tistih groznih obdobij k se gonjo pa se jim mal zmeša, ne označuje svojga prostora z urinom itd. Men je to prvotnega pomena ne pa mladiči.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2007 12:09

MIGRENA napisal/-a:Jest pa ne gledam na kastracijo/steralizacijo sam v tej smeri, da so pol neplodni, ampak tut kok nevšečnosti s tem rešiš. Npr. manj bolezni kot ste že same rekle, maček je bolj miren, manj se potepa, se ne tepe, nima tistih groznih obdobij k se gonjo pa se jim mal zmeša, ne označuje svojga prostora z urinom itd. Men je to prvotnega pomena ne pa mladiči.

točno tako.To je poanta vsega, ki jo nekateri narobe razumete.
noben vam noče nič slabega in noben vas ne napada.jemljite si zadnej spisane poste kot v poduk, kot dobronamerni nasvet za vašo ljubljeno žival.
jst bi za moje živali vse dala.Še iz svojga krožnika ji dajem zmeri meso pa četud ga mam mal, sam da se posladka občasno, spi na moji postli da ma mehko, pokrita z dekco ker ji paše-zraven radiatorčka, papa iz najlepših skledic, papa najboljšo hrano...skratka vse vse bi nardila in vedno sem in vedno bom!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 20. Nov. 2007 14:04

ja pa sj jest nism rekla, da nebi vse nardila za živali. sj me ma vs folk, k me pozna za osebo, k je že mal preveč nora za mačke.

sam hotla sm povedat, da se je grdo spravlat na ljudi, k ne kastrirajo mačkov, ker so ljudje, k pomoje sploh nevejo točne cifre, kok mačkov majo doma, kaj šele da bi jim dal imena. majo jih zato da udzun na mrazu ostanke pojejo, in to mi gre najbl na k***c. zato je tut bol, da taki ljudje če že morjo kej obdržat obdržijo fantka, k pa da rata še več mačk, k majo mačke in te mačke majo mladičke,... in pol jih še več nastrada.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov