Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lourd
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lourd » 18. Nov. 2007 19:43

Jst sem pa ena zelo redkih oseb, ki se dobesedno boji mačk :? Čist zares... že od malega ne maram če je v bližini kaka mačka.
Uporabniški avatar
Lil`Bee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2007
Kraj: otok Ajaja

Neprebrana objavaNapisal/-a Lil`Bee » 18. Nov. 2007 20:18

Bojiš mačk? hmm običajno je za to kakšen razlog, mogoče iz otroštva kakšen dogodek?
Men so mačke ok, vendar me nervira, če me skoz opazujejo,... enkrat sm pač gledala eno grozljivko :roll: brrrrrr...
Ful se mi pa gravžajo mačje dlake po stanovanju, no sej pasje tud..Že js puščam svoje lase vsepovsod, ne rabim pri tem nobene pomoči. :evil:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Nov. 2007 20:29

Damyanchyka a maste zdj usaj sterilizirane vse mačke, ki ste jih obdržal? Drugače res ni blo pametno, da ste jih ja, ker jih bo drugače kmalu polno.

sončk jih morš postopoma navajat lahko traja tut en mesc..recimo na začetku mačko prnesš v boxu, psa pa en drži na povodcu kakšen metr stran, da se bosta lahko gledala, potem, ko ne bo več pihala nanjga pa ga pustiš, da ko je mačka v boxu voha okrog nje..itd.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 19. Nov. 2007 18:09

Ne. Nismo. Še jesta pr njej. Pa nam je reku veterinar, da se še ne sme dat. En tamal je muck itaq nismo hotl dat. Mucico smo rekl da bomo dal pa spotoma k bo tut mamica šla...
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2007 20:09

Damyanchyka napisal/-a:Ne. Nismo. Še jesta pr njej. Pa nam je reku veterinar, da se še ne sme dat. En tamal je muck itaq nismo hotl dat. Mucico smo rekl da bomo dal pa spotoma k bo tut mamica šla...

tko kot recimo ima mačka lahko neželeno brejost ima lahko tvoj nekatsriran muc prevelik nagon in se skos tepe, kar pomeni da je zelo zelo dovzeten za kakšno hudo bolezen :wink: oboje je pomembno dat sterilizirat/kastrirat.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Nov. 2007 20:32

ja sam nimajo povsod dost dnarja za to.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2007 20:34

čaki mal Densy, oprosti ampak to ni pa čist noben izgovor!če si privoščiš žival, je ne moreš imet če nisi pripravljen dat kakšnega evra več zanjo, oziroma če nimaš.Kaj pa če bi si nogo zlomila?dsejmo jo pod inekcijo ker dnara nimamo (oziroma je škoda dat) :roll: sori, ampak taki ljudje potem naj nimajo živali.Žival ni nek predmet, žival tudi stane!!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Nov. 2007 20:39

ah dej no, naprimer ljudje na podeželju, a se ti ne zdi bol, da oddajo mačka, pa mačke obdržijo, k pa da jih utopijo in nevemkaj še.

al pa kaj ko ljudje polet zmečejo mačke h kkšnmu na dvorišče (ja tut taki so), a nej ga poj ti ljudje tut naprej nesejo če nimajo dnarja za kastracijo.
ni zmer nujno, da greš sam po žival, lahko tut sama pride.

pa sj nin kastracija nujno potrebna, men se zdi če bi ljudje sam skrbel (normalno) za živli k jih majo, da bi blo že dost bol. sploh pa kastracija ni tok življenjsko pomembna kot pa zlomljena noga.

je pa tut tko, da nekateri ljudje skos težje sami sebe preživljajo s tok mizernimi plačami, a pol si oni ne zaslužjo met živali. sj tut nekastrirana lahko normalno živi.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2007 20:53

ah dej no, naprimer ljudje na podeželju, a se ti ne zdi bol, da oddajo mačka, pa mačke obdržijo, k pa da jih utopijo in nevemkaj še.

in kako to zgleda ko pelje v nedogled?na kmetiji 23477835 mačkov in vse bodo imeli al kako?
se mi zdi da se ravno na kmetijah dogaja, ker je mačkov preveč da končajo na kakšen krut način.in če bi imeli sterilizirane mačke, nebi blo neželjenih mladičev in nebi blo neželjenih in krutih smrti.

al pa kaj ko ljudje polet zmečejo mačke h kkšnmu na dvorišče (ja tut taki so), a nej ga poj ti ljudje tut naprej nesejo če nimajo dnarja za kastracijo.

še vedno, če mačka nisi zmožen imet in poskrbet zanga kot se tiče, le tega lahko neseš v azil, kjer poskrbijo za kastracijo in mačka oddajo družinam ki so mačka zmožne imeti in financirati!že nevemkolk mačkov sem jaz najdla/se je zateklo h meni pa so vsi romali ali h veterinarju če je blo vidno kaj narobe (seveda sva z mami krili stroške) potem pa ali v azil, ali pa sem jim sama poizskala dober dom, kjer skrbijo še vedno za njih, tako kot se tiče.

pa sj nin kastracija nujno potrebna, men se zdi če bi ljudje sam skrbel (normalno) za živli k jih majo, da bi blo že dost bol. sploh pa kastracija ni tok življenjsko pomembna kot pa zlomljena nog

praktično je nujno potrebna.kastracija mačka zato, ker je maček precej bolj miren, nima tistega nagona več, se ne tepe toliko (ali pa se sploh ne) in s tem ustaviš nekako širjenje bolezni na druge in seveda na tvojega ljubega mačka.če pa mačku privoščiš mačji aids, ga pa seveda ne daš kastrirat.sej če bo umru, boš pa druzga kupila a ne? :roll: in seveda cepljenje pride vključno zraven.

je pa tut tko, da nekateri ljudje skos težje sami sebe preživljajo s tok mizernimi plačami, a pol si oni ne zaslužjo met živali. sj tut nekastrirana lahko normalno živi.

po pravici povedano ne!če nimaš denarja da bi mačka preživel tako kot se tiče, potem sori, ne!In ravno zarad tega ker se taki ljudje ki nimajo denarja in volje odločajo za živali, so le te polne bolezni, umirajo na krut način itd..
tko da če zaključim, tisti ki nima denarja in volje za žival, je pač po mojem mnenju in še marsikaterem drugem, ne more imeti!Kako boš živel nekoga zraven ki je ravno tako potreben medicinske oskrbe, hranjenja itd, če pa še sebe ne moreš?To pač ne gre!
živali, kot nekateri mislite, niso poceni!Žival je lahko zelo zelo velik strošek!In tega se je treba zavedat prej, preden se žival vzame in potem vrže stran kot vrečo smeti :roll:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Nov. 2007 21:20

densy napisal/-a:ah dej no, naprimer ljudje na podeželju, a se ti ne zdi bol, da oddajo mačka, pa mačke obdržijo, k pa da jih utopijo in nevemkaj še.

pa sj nin kastracija nujno potrebna, men se zdi če bi ljudje sam skrbel (normalno) za živli k jih majo, da bi blo že dost bol. sploh pa kastracija ni tok življenjsko pomembna kot pa zlomljena noga.

Ne bolš, da ga umsrtijo..k ni sam to, da živiš ampak kako živiš, boljš je da ga ni kot pa da ma en posran življenje...a tep je važn sam, da mačka obdržiš pri življenju pa ni važn kako živi? Važna je kvaliteta življenja, ne pa sam to da bo živel na vsak način.

Pa ja, tisti z nizkimi plačami, k še sebe ne morjo preživljat ja a ni logično, da si ne kupjo pol še živali? če se zase skor nimajo za hrano? Kaj a živali bojo pa potem ostanke jedle al kaj? To je čist človeški egoizem. Boli ga đoka kaj bo žival jedla važno, da jo ima..jaa dejmo mu zaploskat. :roll:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Nov. 2007 22:12

ma dej sj sama mam vse zrihtan doma, pa mam 5 mačkov, sam mal ste že gadni v tej temi k obsojate une k ne kastrirajo mačke k tahuj kriminalce.
ja stoprocent je bolš ubit žival, k pa jo oddat. tut bol je da ženske, k naujo mele nikol dovolj denarja da bi njihov otrok res živu brezskrbno (kar ga nima 60 % ljudi) - tko da jest bi vse ljudi z navadno plačo dala kr "kastrirat" itak niso vredni da bi mel otroka, ker se itak nebo nikol mel dobr.

sj un k se mu jeb* za žvali se vrjetn sploh neb zgovarjov kaj je najbolš za mačka v temi o živalih. pa je še mnogo hujših oblik mučenja živali k pa da ni kastriran.
a kastrirani mački pa ne lovijo miši pa ne skačejo naokol (no edin če si eden tistih, k jih cele dneve v bloku med štirim stenam mučš)?
mam kastrirano mačko, k skos skače okol, pa nekastrirano ( k smo ji pustl, da je mela mladičke - ker tut mimogrede ni dobr da jo sprve daš kastrirat) ki je cele dneve v hiši al pa pred hšo spi na klopci pa nč ne luta okol. tko da tut kastriran mačk ni zagotovilo, da ne bo trpeu in blabla.

drgač me pa zanima kje so azili, da bi jih priporočila folku k poj pobija živali :roll: sam ne verjamem da je kje, ker bi pol mel 6365465445 mačkov, k bi jih kmetje vozil.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Nov. 2007 22:27

densy napisal/-a:ma dej sj sama mam vse zrihtan doma, pa mam 5 mačkov, sam mal ste že gadni v tej temi k obsojate une k ne kastrirajo mačke k tahuj kriminalce.
ja stoprocent je bolš ubit žival, k pa jo oddat. tut bol je da ženske, k naujo mele nikol dovolj denarja da bi njihov otrok res živu brezskrbno (kar ga nima 60 % ljudi) - tko da jest bi vse ljudi z navadno plačo dala kr "kastrirat" itak niso vredni da bi mel otroka, ker se itak nebo nikol mel dobr.

sj un k se mu jeb* za žvali se vrjetn sploh neb zgovarjov kaj je najbolš za mačka v temi o živalih. pa je še mnogo hujših oblik mučenja živali k pa da ni kastriran.
a kastrirani mački pa ne lovijo miši pa ne skačejo naokol (no edin če si eden tistih, k jih cele dneve v bloku med štirim stenam mučš)?
mam kastrirano mačko, k skos skače okol, pa nekastrirano ( k smo ji pustl, da je mela mladičke - ker tut mimogrede ni dobr da jo sprve daš kastrirat) ki je cele dneve v hiši al pa pred hšo spi na klopci pa nč ne luta okol. tko da tut kastriran mačk ni zagotovilo, da ne bo trpeu in blabla.

drgač me pa zanima kje so azili, da bi jih priporočila folku k poj pobija živali :roll: sam ne verjamem da je kje, ker bi pol mel 6365465445 mačkov, k bi jih kmetje vozil.

Ja nevem zakaj bi mu blo vredn živet, če ga oddaš nekam kjer veš, da bo lajf za en drek. res ne štekam fore..

Ne ne "skačejo ukol", ker nimajo nobene potrebe po temu, ker jih nagon ne vleče okrog. Miši pa itak nimajo nobene veze s tem? Nevem od kje si to pobrala. Pa , če te zanima statistika, da največ nekastrirnih samcov avto povoz...če ravno ne veš.

:lol: Zakaj že ni dobr, da ma prvič mlaičke? Kje si spet to zgodbico prebrala?No povej mi par argumentov zakaj je dobro, ker me res zanima? :D
Ko bo mačka fasala kakšno bolezen (adis in levkoza se prenašata samo pri nekastriranih mačkih, mačkah) potem si boš pa lahko zaploskala, res.

Drugač pa azilov je polno, če ti je v interesu ti ni problem najdt kontakta, sam če si len pa se ti jeb* za vse mačke pa sprašujš take neumnosti (ala v stilu kje so azili..đizs)...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2007 23:02

ma dej sj sama mam vse zrihtan doma, pa mam 5 mačkov, sam mal ste že gadni v tej temi k obsojate une k ne kastrirajo mačke k tahuj kriminalce.

kdo obsoja?Jst sm sam povedala Damyanchyki da je oba spola potrebno dat kastrirat ali sterilizirat.obsojala je nisem pa nič.ampak v kolikor mi človek s takimi ven pride kot si ti zdej, potem se pa žal ne morem zadržat, ker mi je za razliko od kšnga druzga mar za živali.

pa kako lahko primerjaš mačka s človekom?maček je tak, človek je tak, to sta dve popolnoma različni bitji!maček ne pozna kondoma, kontracepcije, meje med partnerji in podobno, da bi mu lahko dopovedal kaj ej prav in kaj ne.Za mačka so pač druge sankcije če nočeš imet bolanga mačka in ga dat po enem letu pod inekcijo, al pa še hujš, ga kar pustit umret ker je itak škoda tistih dvjst evrov, al pa jih celo ljudje ki imajo živali nimajo :roll: popln nesmisel, res!
pa kdo govori v ubijanju?če mačka kastriraš/sterliziraš nisi nobenga ubila, a še osnov ne veš?

in kaj je poanta tega: taki ljudje NE SMEJO imeti živali!in če se tebi zdi da je nekej mučenje in nekej manj mučenje, boš vseeno pustila da se manj muči, rekoč sej se ne muči tok k un?Človeški primer: dovzetna si za miljon enih bolezni, grozi ti aids, nihče ti noče pomagat da ga nebi imela, rekoč, sej un k je pa gobav bolj trpi.Bi bilo fajn?Ljudje imamo dohtrje ali smo brez dnarja ali ne, mačka pa noben nou h dohtrju pelu če nekdo nou meu dnara.sploh en moreš primerjat!

Miši?tukej se sploh ne gre zarad miši, ampak zaradi drugih razpuščenih mačkov (zaradi nesposobnih lastnikov), ki potem vse bolezni pokasirajo ker se tepejo.kastriran maček pa zgubi nagon in se umiri in se ne tepe več (vsaj tok kot prej ne).in s tem si že zmanjšal verjetnost da kej pokasira!
In bolje v blokuv kraljestvu, kot prii gnilih ljudeh na prostosti!
:wink:

mačke se sterilizira, mačka pa kastrira :wink:
in bolj so dovzetni mački za pretepe in branjenje svojega ozemlja in tepeže kot pa mačke.mačka pa s tem ko sexa z krenim mačkom lahko tud faše bolezni.Isto kot pri človeku.če ma sam enkrat mladičke še ni rečeno, da ne more nč dobit.in če dobi, ma cel njen rod bolezen!ful dobro, oh in sploh krasno!in od kje ti da ni dobro mačke sterilizirat brez da zanosi?Tole spada pod izjavo tedna in ne drži!

drgač me pa zanima kje so azili, da bi jih priporočila folku k poj pobija živali Rolling Eyes sam ne verjamem da je kje, ker bi pol mel 6365465445 mačkov, k bi jih kmetje vozil.

azile maš povsod po sloveniji.in ja tist ki msili mačka ubit naj ga rajš v azil pelje, s eti e zdi boljše?ali je boljše da mačka zaviješ v vrečo in vržeš v prepad? :roll: Mislm eni maste pa res blazno lepo razmišljanje.
Če maš žival, poskrbi za njo tko kot se tiče!če maš žival ni samo to da jo imaš in da na pol bolana zgnije sredi vrta.žival je treba tud negovat, ji dat za jest, jo vozit h veterinarju, cepit, psokrbet da ne bo zbolela, da ne bo dobivala ali širila bolezni ipd.Če tega nisi zmožen ne imej živali.
jst bi takim res zakonsko prepovedala imet živali, ker žival ni ena igrača, žival je ŽIVO BITJE!!!!

bubabiba napisal/-a:Ko bo mačka fasala kakšno bolezen (adis in levkoza se prenašata samo pri nekastriranih mačkih, mačkah) potem si boš pa lahko zaploskala, res.

imela sem mačka, ki je imel AIDS in LEVKOZO naenkrat.če bi ga videla bi takoj spremenila tvoje mnenje, če ti je seveda kaj mar za živali.Sam kaj ko mi deset let nazaj sploh nismo vedeli da kastracija obstaja.Pa se je tepel in je fasal.In umiral v takih bolečinah, bruhal kri, kakal kri, lulal kri...Rjovel od bolečin.Se ti zdi to prav?privoščiš tvojemu mačku kej tazga?PO tem kar sem jaz doživela na našo nevednost pri našem, ni boga da me ne prepriča da grem mačka kastrirat, mačko pa sterilizirat!

bubabiba napisal/-a:Drugač pa azilov je polno, če ti je v interesu ti ni problem najdt kontakta, sam če si len pa se ti jeb* za vse mačke pa sprašujš take neumnosti (ala v stilu kje so azili..đizs)...

tega pa tud jst ne morem verjet, res ne.Ker to je pa groza!pa tega tud ne da maš doma mačka o njih ne veš pa nič.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Nov. 2007 23:07

Ko bo mačka fasala kakšno bolezen (adis in levkoza se prenašata samo pri nekastriranih mačkih, mačkah) potem si boš pa lahko zaploskala, res.

Ta moj stavk,ki si ga citirala in ga kometirala je bil drugače jmišljen v ironičnem smislu, ane..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Nov. 2007 23:10

nene bubabiba, narobe si razumela tole.vse kar sem spisala je bilo namenejno Densy.Tvoj citat sem uporabila samo kot izhodišče :wink:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov