Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PurpleBitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a PurpleBitch » 30. Sep. 2007 22:29

Mi smo meli mucka z imenom Topsi...je bil tak cartek ampak ga je povozlo na mamim roj. dan, ker smo doma čist blizu ceste...in pač ulica :?

zdaj imamo pa še 3 leta psičko Ajko :hearts:
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 01. Okt. 2007 9:03

Ej, veste, da pršu domov po 5 dneh. Včeri zvečer, mal po tem k sm tale post napisala. Men je tkoo odlegel. Se je pa očitno neki tepu, ker ma tam pri gobčku tako razjedo.
A je mozno, da ma majo mački tut kaksen herpes oz. kaksno glivično okužbo okoli ust?
Ni kastriran, zato se pa tut tko potepa. :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Okt. 2007 14:15

Yazmeen napisal/-a:Dobr, da ste mojga mačka čist ignoriral :(

Hecam se :D

jst mam glancgenau mačka :D
sam sm na šiht pa ne morm slike prpopat.
lep je, itak :D :P
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 01. Okt. 2007 19:37

Polly-polly in zakaj ga ne date kastirirat? A ti je tko všeč v strahu čakat, če bo pršou domov al ne, pa reskirat, da bo dobil mačji aids ali levkozo..da o tem kako hitro ga lahko avto povozi sploh ne govorimo..je imel srečo, da je zdaj nazaj prišel. Če bi bila pametna bi ga takoj popokala v avto in ga peljala na kastracijo..saj ti vendar ni škoda dat tistih 50 evrov za celo življenje vašega mačka, ne?
Sicer pa ima na gobčku najbrš kakšno rano, ker se je stepel..najboljše, če mu jo parkarat namažeš z Bephantenom plus, da se bo hitreje zacelila.
Pa resnično upam, da se boš odločila za kastracijo..
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 01. Okt. 2007 20:06

Kastracija tud ne reši vsega. Moja dva mucka sta bla oba kastrirana pa sta se se vseen potepala, Enga je povozu avtu, drugi pa se je zastrupil, tko da ne mores met 100% varnosti, razne če ga imas skoz notri.

Pa se ena slaba stran kastracije je ta, da so potem manj druzabni oz. se ne cartajo vec tok, kot so se prej.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 01. Okt. 2007 21:08

Moj maček je bil po kastraciji samo v okolici hiše in pri sosedih..potepanje pomeni, da gre več km stran in da ga po tri dni ali več ni doma, sploh ko se mačke gonijo..In po kastraciji večina mačkov ostaja doma, saj nevem zakaj bi hodili okrog, ker jih ne vodi več nagon po parjenju..
In s kastracijo so bistveno manjše možnosti, da se zgodi kaj takega kakor da ga povozi avto itd. Če pa živiš ob prometni cesti potem ti more že logika dat vedet, da tja ne moreš mačka brez nadzora spustit ane..
Glede zadnejga stvaka pa..spet ena bedarija..moj maček je kastriran in se čist lepo crklja če se hoče..Družaben je pa tolk, da bolj družabnega mačka še nisem videla..mi sledi povsod po stanovanju..ko prideš domov počaka pri vratih..če me ni doma hodi po moji sobi ali leži na moji postelji in me čaka..vedno se uleže tja kamor grem jaz..na wc gre takrat kadar jaz :D in še veliko stvari..oz je skor kot pes. :wink: najbrš je tut odvisno kolk se z mačkom ukvarjaš..verjamem, da ima en, ki ima zunanjega mačka z njim bistveno manj stika kakor jaz, ki imama mačka skos ob sebi..in se pač temu primerno več z njim ukvarjam, zato je temu primerno bolj navezan name..
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 01. Okt. 2007 21:23

Jaz govorim na podlagi mojih 3 mackov, pa tudi pri veterinarju so tako rekl. Sej nisem rekla, da vsi postanejo, ampka vecina pac jih.

Drugac pa ne zivim ob prometni cesti, tako da...
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 01. Okt. 2007 21:26

Aja pa se na zadnji del tvojega posta. Nas macek je imel skoz dostop do hise, je bil z nami nnotri, spal je na kavcih, posteljah itd., ko pa se mu je zahotel je lahko sel ven in se posledicno tudi potepal. Tako, da ni bil le macek, ampak smo ga imel za del nase druzine in je bil delezen pozornosti.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 01. Okt. 2007 21:33

Veterinarji so vam tako rekli? Me res zanima kakšne veterinarje imate to..to so namreč ene zgodbice, ki jim ljudje spet nasedajo. Nam je tudi veterinar priporočil kastracijo..pa bohve kolk mladičov je tvoj maček naštepal, ki so zdaj potepuški mački ali pa po zavetiščih..men bi blo že zarad tega slabo, ko bi se spomnila kako s tem pripomorem k še večjemu številu revežev brez domov..

Če ne živiš ob prometni cesti nevem kako je lahko mačka povozil avto, namreč to, da so mački lahko notranje zunanji si lahko privoščijo samo tisti, ki živijo na samem..kjer res ni cest in drugih nevarnosti.

Pa moj zadnji stavek ni bil išljen tako, kot si ga ti zapisala..nisem rekla, da ni bil del vaše družine, ampak da je imel manj stika s tabo kakor moj, ki je skos z mano...saj že na svojem primeru vem, ker je bil včasih moj maček notranje zunanji..
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 01. Okt. 2007 21:35

Josephina napisal/-a:Jaz govorim na podlagi mojih 3 mackov, pa tudi pri veterinarju so tako rekl. Sej nisem rekla, da vsi postanejo, ampka vecina pac jih.

Drugac pa ne zivim ob prometni cesti, tako da...

Potem pa ne posplošuj na celotno mačjo populacijo..
Jaz govorim pa na podlagi prostoživečih mačk v Sloveniji.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 01. Okt. 2007 22:36

Ne v bistvu nimas pojma o nasem macku tako, da nimas sploh podlage za govort...

Kar se tice veterinarjev, niso kr eni tm ampak so kr znana veterinarska klinika v Ljubljani. In nisem rekla, da so mu kastracijo odsvetoval ampak samo povedal stranske negativne posledice, kar pa se ne pomeni, da bodo potem vsi macki taki. Pac ste mel sreco.

In res mas za govort na pogladi prostozivecih mack v Sloveniji, ja. :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Okt. 2007 8:57

Josephina napisal/-a:Ne v bistvu nimas pojma o nasem macku tako, da nimas sploh podlage za govort...

Kar se tice veterinarjev, niso kr eni tm ampak so kr znana veterinarska klinika v Ljubljani. In nisem rekla, da so mu kastracijo odsvetoval ampak samo povedal stranske negativne posledice, kar pa se ne pomeni, da bodo potem vsi macki taki. Pac ste mel sreco.

In res mas za govort na pogladi prostozivecih mack v Sloveniji, ja. :roll:

:lol: klinika, kjer so odsvetovali Kastracijo mačka, pri vseh levkozah, aidsih in vseh potepuških mačkah, kjer jim ni konca??? :roll: ej, najboljš da kliniko zamenjaš, ker kej tazga pa še ne.
kastracija ima same dobre lastnosti.maček postane bolj domač, ni čist stoposto nujno, ampak v večini primerov je.ponavadi se manj tepe in tko.

Če je pa zate slaba lastnost da je manj družaben :lol: mislm nevem, če je to tebi dost dober razlog da mačka ne daš kastrirat, ej svaka ti čast.sm mislna da vas kejs krbi za zdravje vaših mačkov, pa opažam, da vas skrbi al bo hotu še sedet z vami an kavču ali ne :roll:
In bubabiba ma vse prov!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 02. Okt. 2007 9:38

Sj je rekla, da ji niso tega rekl, sam povedal so ji negativne lastnosti kastracije. Pa res ne vem, kaj se mate za bunit, če nekdo ne nardi tistga, kar bi vi nardil z mačkom, psom pa ne vem čem še. Dejte že mir pa delite vi, kar hočte, ostali bomo pa tud to, kar bomo hotl.
In če mačkov ne damo kastrirat, še ne pomen, da nas ne skrbi za njih. Sicer pa naš mačk ni kastriran pa je vedno doma (čeprou je "sezona parjenja" že tuki), tk da v drugo smer tud ni treba posploševat ... da bo vsak maček šu in se zgonu.

bubabiba napisal/-a:Če ne živiš ob prometni cesti nevem kako je lahko mačka povozil avto, namreč to, da so mački lahko notranje zunanji si lahko privoščijo samo tisti, ki živijo na samem..kjer res ni cest in drugih nevarnosti.

A če človk ne živi ob prometni cesti, to pomen, da pol noben avto ne pelje mim? Da živijo nekje na samem ob gozdu, pa sami travniki okol, na eno stran pa gozd? Kaj zate pomen prometna cesta???
In ne, nimaš prav, mačka k je zuni in notr si lahko prvošč čist vsak, k si to hoče in k hoče, da ma mačk mal svobode in ni nonstop not zaprt!! Teb tud vrjetno ne bi blo fino, če bi bla vedno in nonstop samo not ane?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Okt. 2007 9:53

Sj je rekla, da ji niso tega rekl, sam povedal so ji negativne lastnosti kastracije. Pa res ne vem, kaj se mate za bunit, če nekdo ne nardi tistga, kar bi vi nardil z mačkom, psom pa ne vem čem še. Dejte že mir pa delite vi, kar hočte, ostali bomo pa tud to, kar bomo hotl.
In če mačkov ne damo kastrirat, še ne pomen, da nas ne skrbi za njih. Sicer pa naš mačk ni kastriran pa je vedno doma (čeprou je "sezona parjenja" že tuki), tk da v drugo smer tud ni treba posploševat ... da bo vsak maček šu in se zgonu.

lej jagoda, smo že stokrat povedal, pa bomo pač še enkrat.Tiste razloge, ki jih navedete za slabost kastracije in da na podlagi tega mačka ne boste dal kastrirat so popolnoma neutemeljeni razlogi.sori.Ampak s tem se proizvede vsak dan miljon muckov brezdomčkov, ker ima maček svoj nagonse tepe, s tepežem se smrtne bolezni prenašajo, maček more potem trpet, pod onekcijo in tralalal.jst negovorim teb kaj delaš s svojimi mački.Praktično me sploh ne briga, vem pa da bom za svoje maksimalno poskrbela in tudi skrbim.
jagoda si se kdaj prašala, kok možnosti je da ima ali tvoja mačka kakšno bolezen, ali legla vsa za nazaj katera je skotila?ni ravno fajn, če bi imeli.
zatotorej kastracija.Zdej pače daš kastrirat žival ali ne, je pa pač tvopja odločitev, se mi pa nekak ne zdi fer, da more potem žival zarad tega umret precej prekmalu.
To je pač moje mnenje in sem odločno proti, kot sm že povedala, da se zunanjih mačkov ne kastrira.Mi mamo sterilizirano še notranjo mačko, če kdaj spizdi, da je zazihr.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 02. Okt. 2007 10:01

Se mi zdi, da če bi bla naša mačka kej bolana, da bi se ji v dveh letih že kej poznal ane, muckom pa tud. In ja, ko si rekla, da vi NE pravte nam, kaj nej delamo z mački ... ravno to delata vidve z bubabibo. In to mi gre na živce, ker bo vsak naredu to, kar bo sam hotu in ne to, kar bodo drugi rekl.
Ravno iz tega razloga (dej mačka to pa uno pa tretje) se jst izogibam tej temi na veliko, ker ne bom brala tega napadanja na ljudi, k pač ne delajo tega, kar drugi.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov