Kače

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 25. Dec. 2007 0:04

kace so kul, dokler so prjzne :lach: kolega ma pitona in emmm ameriskega goša (ne vem, ce je prav) in ocitno se full dobro stekajo he he...

par let nazaj sem mela blazno zeljo po kaci, amapak seveda mama ni bla za to. Njene besede: " Ce prneses pitona domov, si zacni kr pakirat" :lach:

Pa sem si premislila...
I love SISLEY& RW
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 03. Jan. 2008 21:19

moj stric ma kačo v stanovanju kjer žvijo s cimri in so pač vsi študentje s preveč časa :D in so se odločl za kačo...majo pa boo ime ji je pa angelca :P ...no in ko sm bla tm mi je blo prov scary kr me je skos gledla, kr pač kača zavoha prisotnost in je vedla da je neki drgač in sm js tak knjigo brala, pa me je gledla...sm si jo hotla na roke vzet, sam je to dolgotrjn proces, pa prej je enmu ku je bil na obisk mal preveč roko stisnala, ku ni hotla dol...pa zlo rada hot spat na tako vlko stoječo luč al pa na kavču leži in bae je ži kr dost folka iz stanovanja letel, ko so jo zagledal... :D
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 11. Jan. 2008 8:31

Ojoj ojoj kače pa jst pa na žalost ne gremo skp.Že sam da sm prebrala prejšn post mi je kr slabo ratal.Sori ampak že sam da kačo vidm na televiziji me tok strah rata da mam pol še eno uro more.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 11. Jan. 2008 8:33

*urškica* . uf! Zanimivo,no. Čeprav jaz ne vem kako bi bilo če bi jaz prišla tja :D Se pa zanimivo bere-da leži na kavču itd. Kot da bi o kakšnem psu, ali mački pisala. :)
Btw-imaš kakšno sliko?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Jan. 2008 17:26

Jst pa pred kačami sploh nimam strahu al pa da bi se mi kej gnusle al kar kol. Niso mi pa tud recmo tok všeč, da bi si jo šla nabavt.

Uglavnem kače mi ne vzbujajo nobenih posebnih občutkov, ne pozitivnih, ne negativnih...no ja, če bol premislm, ene so prov lepe za pogledat :)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 11. Jan. 2008 17:47

Uf, sam kačic pa pajkouja ne :nein: ...

Urškica, kača se jim kr po kauču razteguje?! :eek: Waaaa, spooooky! A je saj drgačnga uzorca k kauč, jeba bi bla, da se preveč zakamuflera, pride kšn obisk moje sorte, se lepo zicne na kauč (kačo!) in fijuuuu, ona njemu že za vratom :heul: , aaaa, run baby, run baby, run. Mene bi loh kr na mestu pojedla, kr bi zmrznla od usga hudga :? . Pa da mi dol z luči bingla ... huh, way too much za moj organizm ...

Drgač pa ... no, ja, ne, mal se jih bojim, ampak res čist mal :D
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
×××CarTiKa×××
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ×××CarTiKa××× » 14. Jan. 2008 19:45

Te kače pa mi blazno gredo na jetra, ok saj v naravi še strpi človek, ampak da bi kdo poznan v stanovanju to mel. No way - veliko ljudi, ki imajo kače v stanovanju se po nekem času jiih naveličajo, in dobesedno daj v školko, in vodo potegnejo. A se ne zavedajo, da kača v kanalizaciji preživi, in da dalj sploh ne bom razlagala.

Grozna žival&ljudje.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 14. Jan. 2008 19:46

Žival ni kriva, če so ljudje grozni :wink:

Sicer pa se jih jaz tudi malo bojim in jih ne bi imela doma. Med drugim tudi zato, ker ne bi prenesla hranjenja z živimi glodalci :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
×××CarTiKa×××
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ×××CarTiKa××× » 14. Jan. 2008 19:49

Vem, sam polno krat se mi od kač senja. Včasih man kar občutek kako po men lezijo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 15. Jan. 2008 9:43

kr.ena napisal/-a:Žival ni kriva, če so ljudje grozni :wink:

Sicer pa se jih jaz tudi malo bojim in jih ne bi imela doma. Med drugim tudi zato, ker ne bi prenesla hranjenja z živimi glodalci :?

Jaaa-na to sem pa jaz čist pozabila. Vem, da je enkrat bila ena smrklja na počitnicah pri sosedih. Pa prišla k nam na obisk. Pa rekla kak lepega hrčka imam. Jaz cela paf. Pa je rekla da mata onadva z bratom full takih, da jih pol dajeta pitonu :? Meni bilo vse slabo!!! Saj razumem, da je pač v naravi tako da se živali jedo med sabo, da lahko preživijo. Samo vseeno :? Da bi pa dajala miške, pa hrčke pa kaj še vse..joj :? NI šans!!!
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Jan. 2008 15:49

Cartika, da se ti sanja o kačah pač ne morš krivit ljudi, k so jim pr srcu in jih majo doma za lublenčke.

Js nobeni žival(c)i neb nč hudga nardila, kač se bojim, niso mi baš prijetne na pogled, ampak take pač so in nej bodo :wink: , sam ne se ovijat okol mene pa bo fino. Ubila je pa nikol ne bi.

Drgač se pa spomnem (ampak ne vem, a je blo to pr ns al u tujini), da so vrgl kačo čez balkon in jo je pol nekdo nesu na društvo al u živalski vrt ... Pa dobr, a lahko? Tko k je edin prou mačka, kužka, ptička oddat al pa odnest na društvo, tko je treba narest tut s kero kol drugo živaljo, pa magar hladnokrvna al pa luskava. Bogi revež, to je mogu bit šokiran. :snake:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Jan. 2008 16:25

×××CarTiKa××× napisal/-a:No way - veliko ljudi, ki imajo kače v stanovanju se po nekem času jiih naveličajo, in dobesedno daj v školko, in vodo potegnejo. A se ne zavedajo, da kača v kanalizaciji preživi, in da dalj sploh ne bom razlagala.

A to si ti osebno doživela al si sam slišala od nekoga? Ker to s kačami v WCju je v folkloristiki registrirana in dobro poznana urbana legenda. :D

Sicer me je pa ful presenetilo, ko sem kačo prvič držala v rokah, ker sem mela tisto standardno predstavo, da so kače mrzle in sluzaste, pa sploh niso. Uglavnem, proti kačam načeloma nimam nič, sem pa bolj vesela, če jih ne srečujem v njihovem naravnem okolju. Najbolj grozno je blo, ko sva bla s fantom pri Nadiži (tam je itak dva miljona kač) in sem se spravla brat na eno skalo sredi vode. In jaz lih prebrodim do tja, stopim na skalo...in zagledam dva modrasa, ki splavata izpod nje in potem izgineta. :pale: Takrat sem pa skor dušo spustila, res.
In ja, kača piči tudi v vodi. :?
Uporabniški avatar
×××CarTiKa×××
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ×××CarTiKa××× » 15. Jan. 2008 19:48

Saj ne krivim ljudi za to, da se mi o kačah senja.
O kačah se mi pač senja zato, ker sem kot mlajša jih zelo uboževala pa tak, pa skoz neke slike od njih mela in se mi je to tak vtisnolo v spomin - pred dvema letoma pa sem neky gledala po tv koliko kač piči ljudi in to me je tako šokiral. Sedaj pa skos ko nekaj berem od nih, man sam občutek kak po men plezijo.

Glede teh, ki pa imajo kače kot mali hišni ljubljenček: ok, lahk majo. A kaj potem, ko se naveličajo ali postanejo prevelike? Naj daj v zoo ali kam. Ne pa kot eni, po kanalizaciji, kače preživijo, so verjetno pol agresivne, tak da je to pomoje čist brezvezno - saj ravno na tak način veliko ljudi umre (saj vem da v naravnem okolju tudi). Ravno 2 tedna nazaj pa sem na tv gledala, da je v Ameriki en človek mel kačo, pa mu je zrasla in je sedaj nekaj metrov velika. :eek: Pa še pičla ga je enkrat, pa jo dlje ma - glede na to da ni kakšen strakovnjak za kače.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Jan. 2008 20:06

Heh, en u Ameriki :) ... dons kačo met pa res ni nč tko zlo nenavadnga, če ma folk lahko krokodila doma u bani, ma loh tut kačo u terariju.

Se mi pa smiljo tiste živali, k ceu žiulenje preždijo zastekle na premejhnem placu in sploh ne vejo, kaj pomen se mal raztegnt in pretegnt "kosti". :( Kaj šele, da bi loh kje binglale in se ovijale.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Jan. 2008 22:06

@CarTiKa:

človk te lohk tud zakolje če mu na žulj stopš :wink: jst to čist razumem, pač tko je v naravi, vsak ma neke svoje obrambne mehanizme.Še dobro da jih majo, če ne bi človek še to kar je ostalo vse uniču :roll:
drgač ma pa moj sor sosed pitona, dolgega enih 5-6 metrov.In temu kačonu še zdaleč ne moreš rečt hišni ljubljenček, ker je nevaren totalno.sicer ga načeloma ma takrat ko ga hrani (pri procesu) v terariju, drugače mu pa prosto po hiši leze.Ampak samo ko ni nobenga druzga zraven, ker baje ni ravno vesel ljudi okoli sebe.ko ga hrani, ga more kljub temu da se poznata že zlo dolgo, hranit tako da ga on pokrije čez oči in drži usta, drug pa miške notr spušča in menja vodo/karkoli že.Ni to kr tko ko si eni predstavljajo, da bodo mel pa kačico doma in to je to in bo taka mejhna skos.Ma ja, mejhna drek.Piton že ne.je pa treba ful časa in energije za tako žival žrtvovat, pa še kakšen kos mesa s svoje roke/noge, ko se živalca spozabi in te ukolje.enkrat je mel tako rano, kot da bi ga tiger uklal. :? sej lepo zgleda zapakriano za šipami, ampak če res nimaš vole, potem odsvetujem imet take živali, ker res še zdaleč niso za vsazga.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov