Hm moja novofundlandka isto leži cel dan v garaži. Včasih ji tut jest ne paše. Malo je pa čudno, da vode ne pije... Čeprav naša tut včasih pozabi.
To je najbrž zato, ker ni posebno lačna, če cel dan leži. Pa tut najbrž ji ne paše v tej vročini. Če bi bla lačna, bi sigurno jedla.
Ampak da se nič ne premika ji pa ne moreš zamerit. Naša gre za 5 minut ven in pride nazaj čisto pregreta. Cel dan leži v garaži in se šele zvečer ob ene 9h mogoče zdrži zunaj, se umiri ali celo zaspi. Malo imamo prevroče podnebje za take pse.
Ampak pes ima za vse svoj razlog... Moja navadno v hudi vročini ne gre nikoli v vodo. Zakaj? Ker potem pride ven in se ta črna dlaka prepojena z vodo na soncu tako segreje, da ji je potem še ful bolj vroče.
Jaz mislim, da ni s tvojim kužkom nič narobe. Če pa res vidiš, da nikol ne pije vode in res popolnoma nič nekaj dni ne je, potem pa vprašaj kakšnega veterinarja, kaj si misli o tem.
Kaj naredim? Pustim jo, da dela to, kar ji paše. Ona sigurno najbolš ve, kako si pomagat in kako se bo najbolš počutla.
P.S. In seveda nikol ne pozabim na svežo hladno vodo in je nikoli ne puščam na vročini.
Kako psa naučiš plavat?
Ne meči ga v vodo! Potem ne bo šel sam nikol več noter. Mi smo še vse pse naučil tako, da smo šli pač npr. do kolen v vodo oz. tja, kjer on ni stal in je priplaval za nami. Če noče pa noče. Tako smo naučil tut kolegičinga malamuta, ki tut kao ne marajo vode... Moja psička je šla not, on pa za njo.
Samo če je stara 5 let se bojim, da je ne boš več naučila.