Hrčki

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Nov. 2007 11:52

Ja,saj se mi je zdelo. Surove so mi super ko so, ker vem da jo odžejajo, ker so full polne vode.

Ok. Bom poizkusila ji nekaj dati. Drugače ji dajem jabolka (olupek režem vstran-ne vem če ga lahko je), pa korenje+zeleno solato.

Baje pa lahko jedo tudi citruse-pomaranče itd. Samo tega pa res ne upam dati. Ker te mali trbušček vse te kisline najbrž ne bi prenesel.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 03. Nov. 2007 12:20

Jaz jima dam jabolko z olupkom, pa jima se nic ni blo.

Citrusov pa jima se nisem dala.

Sveža hrana je pomemben del hrčkove diete. Že omenjena kumara je hkrati dober nadomestek za vodo. Sveža trava, korenje, vse vrste zelene solate, listi in celo veje nestrupenih rastlin so v redu. Odraslim hrčkom lahko daste tudi malo jabolk, sladke paprike, paradižnika (le rdeč plod, ne rastlinja), banano, mango in jagode. Preveč sladkih sadežev pa jim škodi. Zelja se izogibajte, ker je nevarno za hrčkovo prebavo. Isto velja za citruse (limone ipd.).
V naravi hrčki lovijo žuželke, ki so vir živalskih beljakovin. Lahko jim jih daste tudi žive. Večina ljudi žuželk ne mara, zato jih nadomestijo s povsem ustreznimi pasjimi briketi. Nekateri hrčki pojedo tudi navadni jogurt, mehki sir (neslan, z malo maščobami). Pri pasji oz. mačji hrani posebej pazite, da vsebuje malo vsebnost maščob.
Mnogo je hrane, ki je hrčki sploh ne smejo jesti. To so vse vrste slaščic (čokolada, bomboni) - so nezdravi ali celo škodljivi. Nadaljnje strupene rastline in pa nezdrava oz. kemijsko obdelana hrana za ljudi.
Zelo mladi hrčki (6-8 tednov) naj jedo le korenje in majhne žitarice. Ne dajajte jim še vode, ker jim lahko hudo poškoduje prebavo. Bolne hrčke dajte na omejevalno dieto. Ponudite jim zelišča, če jih sprejemajo, vendar vedite, da ta ne morejo zamenjati veterinarja. Pojedli bi tudi marjetico in regrat, vendar le cvet. Rastline ne smejo rasti zraven ceste ali drugih virov onesnaženja, ker so hrčki zaradi majhne telesne teže zelo občutljivi za zastrupitev.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Nov. 2007 12:30

Hm...čudno. Jaz sem brala na forumu mojpes, da lastnice full dajejo citruse svojim hrčkom. No,jaz M. ziher ne bom dala, ker mi vse skup zveni že kot da ni dobro za njih.

Hah-glede slaščic itd. Mah ne smem jesti niti čokolade v sobi, ker Miša takoj zavoha in potem se ji skoraj zmeša tak bi rada prišla do nje :D
Vendar moram priznati, da sem ji vmes dala malo na prst da je polizala dol :D Samo čist malo :oops:
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 03. Nov. 2007 12:32

Ti ti Bulma :D (hec)

Ma sej psu se tud naj ne bi smel dajat čokolade, pa tega, pa nas se ni umru. tko da... :)

[url=http://sl.wikipedia.org/wiki/Hrček]Kle je pa stran, kjer pise mal o tem, sam itak ni vedno vse resnično.[/url]
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Nov. 2007 12:51

:oops: Ja...to maš prav. Vendar bi hrčku vseeno škodilo, če bi mu dala večji kos čokolade. Če so pa tako majhni :D Pa hitro jih napne.
Saj pa zato obstajajo bonbončki za hrčke, pa valda s tem nadomesti željo po sladkem :)

Aha. Jaz naši psici tudi dajem čokolado. Samo ne dosti. Ali pa ji kupim tiste čokoladne priboljške, da imam potem bolj čisto vest.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 03. Nov. 2007 12:59

Bonboni za hrčke?? :D Lol, se nisem slisala. :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Nov. 2007 17:16

Očitno se nisem dobro izrazila - jaz pravim tistim vitaminskim tabletam bonbonči za hrčke :oops: Ker mi tako zgledajo. My mistake. Tem-}Slika

Pa M. jih ima full dosti. Še s tujine mi jih je ena prinesla - pa so full drugačne oblike, pa polnjeni z ne vem čim.
Uporabniški avatar
latinochiqui
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2007
Kraj: ok. lj

Neprebrana objavaNapisal/-a latinochiqui » 04. Nov. 2007 15:26

Hey!
Sporočam, da moja Tychi že ve zakaj je tisto ogromno kolo tm :D podnevi spi pod njem, ker si je gnezdo spodaj nardila... ponoči okoli 4ih pa začne svoj jutranji tek (jogging) :rolleyes: Sam ful škripa kolo, pa ne vem s čim ga naj podmažem..?
Slikce pa kmal pridejo..
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 04. Nov. 2007 18:17

Aaaa to masta pa tud nasedva :D Saj nisem vedla, da so to bonboni. ;)

Nasedva masta poljeno z borovnicami. :) Pa full lepo diši. :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 05. Nov. 2007 7:31

latinochiqui-naše kolo tudi škripa. Ne vem s čim se lahko podmaže. S kakšnim oljem maybe? Drugače pa je to ropotanje zaradi rešetk. Mater! Samo ok. Naša je bila pridna to noč, ker je cel dan divjala v moji sobi :D

Josephina- no,jaz jim rečem bonbomi :D Hihih. Jaaa-tile roza z borovnicami full lepo dišijo. Pa rada jim ima. Pa tiste jogurtove ali kakšni so. Včasih še mene mika da bi jih probala :lol: :oops:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 05. Nov. 2007 8:14

Jst sm pa razmišlala, da bi jima kovinsko kolo kupla, sam ne vem, če bi blo kej bolš glede ropotanja. Sm se pa že navadla in mam to za uspavanko :D
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 05. Nov. 2007 8:58

Kovinsko kolo? Upam, da ne misliš tistega, ki se jima lahko nogice zataknejo :?
Mene vsak toliko grozno moti hrup. Včasih je tak glasno, da moram obvezno vzeti kolo ven :?
Sem že motala neke trakove itd. zraven, da bi malo ublažilo ropotanje. Pa nič :cry:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 05. Nov. 2007 9:10

Ne ne, jst sm nekje ne vem kdaj gledala taka kovinska kolesa, kokr so ta plastična, sam da je tist kovina. Pa kaj jst vem, ne znam opisat :D Itak pa mislm, da so preveč hladna, ker je kovina pač. Pa sej pravm, sm se navadla in me vsak večer uspavata s tem :)

Sicer sm pa jst tud koj, ko sm ju dobla, k sta res gonili, pa nism bla več navajena tega, hotla dat kolo vn, ampak sm vsa zaspana tm okol kletke šarla in sm ga očitno sam dol vzela, vn pa ne dala, pa sm bla prepričana, da ni šla nobena spodi in sm ga kr tm sred kletke pustla, zjutri jima ga pa hočm nazaj namontirat, pa vidm, da je ena spodi. Kok sm se pa takrt ustrašla, da je mrtva spodi :( In ja, od takrat naprej tega ne delam več, ker se mi ne da več, rajš potrpim in to je to. nej mata veselje :D
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 05. Nov. 2007 9:42

Aaaa-razumem :D Ja,po mojem je to tudi hladno. Sicer pa mislim, da to hrčkov ne bi motilo. Glavno da se goni :rofl:

Omg-to se je meni tudi zgodilo. Vendar sem jaz vzela kol dol, pa ne vem kako je M. prišla doli. Vendar sem jaz že ponoči ugotovila da je doli. Ker je praskala po plastiki. Hjao! :?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 05. Nov. 2007 10:07

Ma pr men pa ni nč praskala, je pa vrjetn not pršla tko, da si je skopala lukno čez vse tisto žaganje, ker ga res namečem full not (tko k pes skoplje luknjo pod ograjo :lach: ). Važn, da sta žive in zdrave. Sam k tko grdo grizeta, če ju hočem prjet :( Prou ne predstavlam si, da bi ena izmed njiju umrla, se drugi pomoje zmeša :?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov