Hrčki

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 07. Mar. 2008 7:33

Očitno imave isti problem :)
Npr. moja prejšnja hrčica se je pustila vse. Ker sem jo zako zdresirala. Ko sem vstopila v sobo je bila že pri rešetkah, ko sem odprla je na veliko plezala ven. Ker je več ni ( :cry: ) sem si omislila drugega. Roborovskega! Tega sem v treh mesecih kar ga imam božala samo kakših petkrat. Groza! Isto kot pri tebi-pridem do kletke že šiba. Za nameček pa čez dan sploh ne hodi po kletki-edino ko ugasnem luč. Damn! Vendar pa sem brala,da so roborovski taki. Imam še eno rusko hrčico, ki jo dnevno navajam na sebe. Ko sem jo dobila je nisem upala prijeti v tako napadalno pozo se je postavila. Potem pa se je začela privajat. Zdaj jo že dam s kletke, pa šiba po sobi, pa pleza po meni. Sama noče ven, tudi če pustim odprto.

Svetujem ti, da mu odpreš kletko in čakaš če pride ven. Pa mora se navaditi na tvoj vonj-ko se bo bo ziher prišel sam ven. Probaj ga nekako ven vzeti, pa naj malo hodi po sobi. No,vsaj jaz tako delam in sem delala.
Resno-a je mlad? Ker če maš kakšnega starejšega hrčka ga verjetno ne boš mogla zdresirati tako kot hočeš. Glede tega, da je navadni pa ne vem če se kaj razlikujejo od ruskih. Možno je tudi to, da so manj družabni. Kaj pa vem.
Poglej na Klik tam maš prav temo za navadne hrčke, pa ziher je kdo imel taki problem kot ti.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 07. Mar. 2008 8:34

Treba je biti kar potrpežljiv, obenem pa ne samo čakati, da pride sam na roko. Vsak dan ga vzemi ven, poskusi tako, da takrat ko ne bo spal. Malo g< nosi po rokah, naj se ti prosto sprehaja, potem ga malo božaj in podobno. Ko ga daš notri, ti bo parkrat pobegnu nazaj v hišico, vendar pa ga vedno čakaj s posladkom (solata ali kaj takega), in mislim, da bi se moral kmalu navaditi, počakati in se pustiti vzeti v roke.
Naš Nodi je, vedno prišel do kletke in jo začel grizljati in takrat je včasih kdo prišel k njem. Verjetno nas je s tem klical.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 07. Mar. 2008 9:34

Moja prejšnja bolhica je tudi grizla rešetke oz vratca :) Po mojem je tudi nas s tem privabila, da smo jo vzeli ven. Tudi če ne bi hotela bi jo mogla, ker je nadelžen zvok bil :D

Hahaha-tisto glede solate kar si napisala-moj Karli (roborovski) še od solato beži, tako je bojazljiv. hehe :D
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 07. Mar. 2008 14:40

Punce, hvala za odgovore. Sej jst bi ga z veseljem vzela ven, sam fora je v tem, da se sploh ne pusti prijet. Ene parkrat sem ga hotla pobožat in se je sam na hrbet ulegel, zaprhal in me ugriznil v prst. Tko da ne morm niti pomislit na to, da bi ga lahko prijela in ga dala ven. Tud hrane noče iz roke vzet...sam neki voha, pol pa stran zbeži.
Kolk je star, ne vem... sam pomoje je še kar mlad, ker ko sva ga pred dobrim mesecem kupila, je bil velik manjši, zdej je pa mal zrastu.

Kakšni pa so ti hrčki ''roborovski''?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 07. Mar. 2008 18:46

Bulma napisal/-a:Traxie - jeee-še ena hrčko fanica :D Super! Drugače te čist razumem, da ti je bilo full hudo, ko so ti umrli. Meni je tudi bilo, vendar sem vseeno kupila novega. Zdaj imam celo dva.

Kakšne hrčke si pa to imela? Kakšne vrste?

Prva in zadnji sta bla zlata, za srednjega pa ne vem...Mogoce ti ves? Bil je priblizno iste velikosti kot zlati (mogoce malo manjsi), kozuscek je mel pa spredi crn, cez trup je bil bel, zadaj pa spet crn.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 07. Mar. 2008 18:52

frigga napisal/-a:Punce, hvala za odgovore. Sej jst bi ga z veseljem vzela ven, sam fora je v tem, da se sploh ne pusti prijet. Ene parkrat sem ga hotla pobožat in se je sam na hrbet ulegel, zaprhal in me ugriznil v prst. Tko da ne morm niti pomislit na to, da bi ga lahko prijela in ga dala ven. Tud hrane noče iz roke vzet...sam neki voha, pol pa stran zbeži.
Kolk je star, ne vem... sam pomoje je še kar mlad, ker ko sva ga pred dobrim mesecem kupila, je bil velik manjši, zdej je pa mal zrastu.

Kakšni pa so ti hrčki ''roborovski''?

Kaj pa ce mu kupis tisto prozorno kroglo, v kateri lahko hrcki hodijo naokol, pa mu jo das v kletko zvecer, k bo ze zbujen, pocakas da gre not, pol ga das pa s kroglo skupi ven, da ne bo skos samo v kletki, pa mogoce mu vmes se kaksno "sladico" not vrzes...Mogoce ce bos to ponavljala ene par dni, se te bo navadu :nixweiss: .
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007
Kraj: lost

Neprebrana objavaNapisal/-a BaByBlu » 11. Mar. 2008 11:24

moja hrčica ma pa res grozno navado, ona kaka v svojo hiško! kako naj jo tega odvadim? spi kr med kakci, a se da to odvadit? :?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 11. Mar. 2008 12:00

Redno ji prestavljaj kakce na prostor, kjer naj bi kakala. S potrpežljivostjo se bo mogoče naučila.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 11. Mar. 2008 12:12

Moja dva pa lulata v kolo! Vse mi je slabo ko to čistim :? Pa kakata tudi vse povprek. Prejšnja bolhica je imela pa vedno svoj prostor za svoje potrebe in je bilo ful fajn to. Danes bi imela 2 leti pri nas :cry:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Mar. 2008 18:25

No, ponosno sporočam, da se je najin mali lump malo ''omehčal''. Zdej že pride na roko, sicer še zmerej malo tresoč, pa tud pa sedežni že laufa in voha in gre potem pridno nazaj v kletko, brez da bi ga blo treba kje lovit. Sva mela z dragim zdej ene par dni intenzivnega tečaja, da sva ga počasi navadla, da je najprej jedel iz roke in potem tud sam splezal nanjo. :D

Sam danes ponoči pa šok - ura pol štirih zjutrej, ko sm se zbudila, ker je moj kolovratil po stanovanju. Nič mi ni blo jasno in ga vprašam, kaj dela. Pa mi pravi, da je Rufi pobegnu in da ga išče. Itak sm najprej pomisla, da se mu kej sanja, pol pa pogledam proti kletki in ta je bla odprta, Rufi pa pri naših vhodnih vratih! Baje, da je moj v spanju začutu, da neki pleza po njem, zato se je zbudu in vidu, kako je neki svetlega švignilo mimo. Je reku, da je mislu, da ga bo kap. :D Pol sva ga le nekako dobila nazaj not, sam sploh mi ni jasno, kako je lump mali sploh lahko odprl kletko in kako je sploh splezal na posteljo. :nixweiss: Sva se menila danes zjutrej, da bo očitno treba dat na vrata od kletke ključavnico. :D
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 12. Mar. 2008 7:50

Super! Saj sem vedela, da se bodo pokazali rezultati, ker se te mahjne živalice kaj hitro naučijo reda :D

Pobegnil vam je? Mogoče sta pa sama pustila kletko odprto. Je pa tudi res, da se skozi vse lahko potegnejo. Naša prejšnja se je skozi tisto odprtino v kletki, kjer se vrata odpirajo. Samo sem ji pol dala gor kljukico za obešanje perila in ni več ušla. Edino še včasih, ko je bila na postelji in sem hitro skočila na wc ali kaj. Potem je ušla. Samo sem ponavadi vedela, da se valja nekje pod posteljo v prahu :D
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 21. Mar. 2008 14:07

Lola je od včeraj čist napihnjena. kot balon.

pri živinozdr. so ji dali injekcijo proti bolečinam pa nekaj za v vodo in neko pasto. pa ni nič spremembe. zdaj jo bomo spet peljali. sam če se čez praznike ne spremeni jo v torek peljemo pa jo odrešimo muk :cry: :cry:
sometimes it's better to be alone.. no one can hurt you that way
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 24. Mar. 2008 15:45

danes zjutraj je umrla :(

Lola R.I.P. :cry:

Slika
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 25. Mar. 2008 7:50

Joj neeeeeeeeeeeeeeeeeeee :cry: Boga Lolika! :( Pa ti...naša bolhica je tudi bila napihnjena na koncu. Oh groza :(

Vem, da te hitro sprašujem, samo-boš imela drugega?
Fuck je to slabost, da tako hitro umrejo te naše kepice.
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 25. Mar. 2008 14:09

ja verjetno bom ja. jaz bi rada čim hitreje novega, da bi že se nad nečim drugim slinla, sam še moji nekaj nočejo :(

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov