Napisal/-a Tearjerker » 04. Maj. 2013 13:55
Jaz ti priporočam obisk veterinarja, ker izguba dlake lahko ima več vzrokov. Na primer slaba prehrana (premalo beljakovin, vitaminov B kompleksa, esencialnih maščobnih kislin), lahko gre za kakšne kožne zajedavce ali hujše obolenje (npr. odpoved ledvic, diabetes). Zdravila dobiš v primeru če gre za stvar, ki se je mora zdraviti (npr. bakterijsko, glivično ali prazitarno obolenje kože, če gre za slabo prehrano dobiš prehranske dodatke....)
Če se ti zdi da je po odstanitvni žagovine res bolje, potem menjaš steljo za koruznico. Jaz sem skoz uporabljala koruznico, ker prah v žagovini res zna zelo dražit kožo pri nekaterih.
Nisem pa dobro razumela, ali nima dlake okoli enega očesa ali obeh? A se praska samo okoli oči ali po celem telesu? Drugje ima še dlako? A opaziš da bi imel mokro okoli očk? Zlepljeno dlako? Rdečo kožo, mogoče kakšne krastice?
S čim pa ga hraniš?
Sicer je 2 leti lepa doba za ruskega hrčka, tudi moj je zadnji mesec več spal kot ponavadi in manj vrtel kolo.
Moj je izgubil dlako po spodbnjem delu trebuščka, pa sem mu v hrano dodaja biotin, pa mu je pomagalo. AJe bil pa vzrok da je bil predebel in se je drgnil ob kolesce. Tako da ko je shujšal in ko mu je dlaka zrasla nazaj, je bil problem rešen.