Aktivnosti za zaščito živali

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2011 8:26

Iz članka te maturantke:

"Najbolj žalostno je tudi to, da številna društva proti mučenju živali ne delujejo, ker delavci niso plačali (tako je v našem koncu)"

Dokler ni nekdo v društvu in sam ne izkusi kako je biti prostovoljec naj tega ne govori.

Da ne delujejo društva, ker delavci niso plačani? Seveda nismo plačani, saj to je bistvo prostovoljstva! Vsako društvo, apak res vsako, pa bo veselo prostovoljcev in novih moči, ki ne samo govorijo amapk predvsem delajo. Po vsakodnevni 8-10 urni službi, družini, otrokom, domačim opravilom, ostane v dnevu žal le še nekaj malo časa, ki jih prostovoljci raje da bi se usedli pred kavč ali pa šli na pijačo al pa na sprehod posvetimo Društvu. Brez plačila in brez vsakršnih pohval.

Naj o delu društev raje sodijo tisti, ki so v njih aktivni.

Da ne govorim o raznih bumih po spletu in FB - vsi naenkrat skočijo v luft in kričijo po živalski policiji. Da bi pa že v obstoječem sistemu sami osebno pritiskali na pristojne institucije, ki že imajo vsa pooblastila, da bi vsakič pisali prijave, te prijave tudi spremljali in težili da se jih zaključi - ne, to pa ne.

A veste, nekaj napisat in po FB lajkat je nekaj čisto drugega kot pa dejansko stat za svojimi besedami. Pa ne me narobe razumet - lepo, da punci ni vseeno, ampak takšnih zgodb kot je ta, je še mnogo. Ljudi, ki pa bi ljudem dopovedovali, da ne delajo prav z živalmi preden je prepozno, da bi vskočili ko vidijo kršitve pa žal zelo malo. Zato ker se v svojega soseda nihče noče vtikati....
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2011 9:40

Nikoli ne vemo preveč - izobraževalna predavanja DZZŽ LJ

Društvo za zaščito živali Ljubljana bo aprila pričelo s ciklusom šestih predavanj na temo zaščite živali. Enkrat mesečno nam boste lahko prisluhnili v dvorani Knjižnice Otona Župančiča (Kersnikova 2, 3. nadstropje), prvič že v ponedeljek, 11. aprila 2011 ob 18. uri.

Slika
Plakat oblikovala Ana Gregorič

Na prvem predavanju bomo predstavili delo društva in stanje na področju zaščite živali v Sloveniji ter spregovorili o tem, kaj pomeni odgovorno skrbništvo. Več o predavanju si lahko preberete tukaj. Veseli bomo tudi vaših vprašanj.

Pol ure pred pričetkom predavanja, od 17.30 naprej, bo pred dvorano tudi informativno-prodajna stojnica društva, na kateri si boste lahko postregli z brezplačnim informativnim gradivom in kupili društvene izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca, dobrodošli pa bodo tudi vaši prostovoljni prispevki. Celoten izkupiček od prodaje bomo namenili delovanju društva ter oskrbi zapuščenih živali.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu. Toplo vabljeni!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Apr. 2011 12:59

Vabljeni na drugo izobraževalno predavanje DZZŽ Ljubljana

Tema: TESTIRANJA NA ŽIVALIH

V drugem tematskem predavanju Društva za zaščito živali Ljubljana bomo glas nevidnih in neslišnih.

Slika

Spregovorili bomo v imenu milijonov mučenih in zlorabljenih živali, ki so podvržene krutim in nepotrebnim testiranjem in o alternativnih metodah, s katerimi bi to trpljenje lahko ustavili. Spoznali boste kaj plačujete, ko kupujete izdelke, testirane na živalih, kateri so ti izdelki in kako lahko tudi vi prispevate k temu, da se ta praksa končno ukine.

Prisluhnite nam v sredo, 18. maja ob 18. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča.


Pol ure pred pričetkom predavanja, od 17.30. ure dalje, bomo pred dvorano postavili tudi informativno prodajno stojnico Društva, na kateri boste lahko kupili naše društvene izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca. Dobrodošli bodo tudi vaši prostovoljni prispevki, lahko pa si boste postregli tudi z brezplačnim informativnim gradivom. Celoten izkupiček od prodaje bomo namenili delovanju Društva ter oskrbi zapuščenih živali.

V laboratorijih po svetu vsako sekundo umre 22 živali. Čas je za spremembo mišljenja! Če ne zdaj - kdaj? Če ne vi - kdo?

Vstop je prost, vabljeni!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Maj. 2011 19:00

ZBIRAJ PAPIR - POMAGAJ ŽIVALIM

Pa smo dočakali že 7. akcijo zbiranja papirja "Pomagajmo naravi in osrečimo živali"! Kot vedno jo v Društvu za zaščito živali Ljubljana pričenjamo mesec dni prej, v soboto, 4. junija, pa bomo akcijo zaključili v okviru Svetovnega dneva okolja!

Pomagate lahko prav vsi in sicer z zbiranjem odpadnega papirja doma, v službi ali drugje. Zbrani papir boste nato lahko oddali na zaključni dan v soboto, 4.6.2011, in sicer pri Centru Interspar VIČ, kjer bo med 8.00 in 14.00 uro na voljo zabojnik za odpadni papir.

Zbran odpadni papir bo, skladno z odgovornim odnosom do okolja, recikliran, pri čemer nam bo ponovno priskočilo na pomoč podjetje Gorenje Surovina d.o.o., kjer bodo na lastne stroške organizirali postavitev zabojnika in prevoz zbranega papirja.

Kot vedno bo na voljo tudi društvena stojnica, kjer bomo delili izobraževalno gradivo o odgovornem odnosu do živali, pomagali vam bomo z nasveti in informacijami, na voljo pa bodo tudi izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz iz srca. Stojnica bo locirana ob zabojniku, v primeru slabega vremena pa nas boste našli v Centru Interspar VIČ.

Slika
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Maj. 2011 17:02

DOBRodelni ŽUR se pozna 2! je tu :)

Slika
Čips že tri leta čaka na svoj dom v Zavetišču Horjul. (Foto: arhiv Zavetišča Horjul)

28. maja v prostorih Stare elektrarne na Slomškovi 18 ponovno združujemo zabavo z dobrodelnostjo! Uživali bomo v predstavi, istočasno pa naredili nekaj dobrega za Horjulčke, ki iščejo svoj stalni dom. Celoten izkupiček od prodanih kart, prostovoljnih prispevkov in srečelova bo namenjen prav njim.

Sobotno popoldne nam bodo polepšali:

* Plesna skupina Tuesday night,
* plesna šola Minimundo,
* plesna skupina Salam Ghazeea,
* Kjara's dance project,
* hip hop plesalci plesne šole Kazina,
* Vzhodna pravljica s plesom ruskih romov,
* orientalske plesalke Nefes,
* senzorialno gledališče Senzorium
* Cirkus Kansky,
* Master class plesne šole Salsoteca - Ljubljana.


Tudi tokrat bo program povezovala impro skupina Same Lame.

Da pa bo dan res nepozaben, smo za vas pripravili srečelov z odličnimi nagradami. Glavne nagrade so:

• POLET Z BALONOM za 5 oseb
• MASAŽA IN SAVNA
• RAFTING za 2 osebi
• SLACKLINE več oseb
• KOSILO ZA 2 OSEBI NA LJ GRADU
• 2 karti ZA PREDSTAVO ODTISI V KRIŽANKAH
• KNJIGA POPUSTOV 2 ZA 1

Čakajo vas stojnice, slastni prigrizki, odlični nastopajoči in bogate nagradepreverite!

Cena karte za ogled prireditve DOBRodelen ŽUR se pozna 2! je 10 €, cena srečke za srečelov pa 3 €.

Svojo karto si lahko zagotovite: v OrCi, Komenskega ulica 44, v trgovini in servisu športne opreme Žare na Povšetovi 88 ali pa nas za nakup kontaktirajte preko e-naslova: slady12(at)gmail.com.

S prodajo kart začnemo dva tedna pred prireditvijo, zato pohitite in se pustite pripeljati brez povodca. Saj veste, Horjulčki vam bodo hvaležni!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 06. Jun. 2011 10:45

Vabljeni na tretje tematsko predavanje Društva za zaščito živali Ljubljana!

Spregovorili bomo o tem, kaj divje in eksotične živali so, o njihovem življenju v ujetništvu in se dotaknili trgovine z njimi.

Posvetili se bomo problematiki cirkusov, v katerih nastopajo (divje) živali, ter živalskim vrtovom oziroma pogojem, v katerih bivajo živali v ujetništvu. Opozorili bomo na nepravilnosti in napačne predstave, ki jih imajo ljudje glede življenja divjih živali.

V zadnjih letih se je število ljudi, ki si želijo za domačega ljubljenčka divjo eksotično žival strmo povečalo. Ceno za to brezbrižno početje ljudi plačujejo živali. Posebno pozornost bomo zato na predavanju namenili tudi vprašanju divjih (eksotičnih) živali kot hišnih ljubljenčkov.

Slika
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Sep. 2011 8:26

JESENSKA AKCIJA ZBIRANJA PAPIRJA JE TU!

8. AKCIJA, 8. OKTOBRA, ob 8. URI :)

Kot vedno jo pričenjamo mesec dni prej, v soboto, 8. oktobra, pa bomo akcijo zaključili v okviru Svetovnega dneva živali.

Slika
Plakat z Misho, uradno ambasadarko akcije, je oblikovala Ana Gregorič.

Z akcijo "Pomagajmo naravi in osrečimo živali" želimo poudariti pomen skrbi za okolje, obenem pa je naš cilj zbrati vsaj tono in pol (1500 kg) papirja, ki bo po finančni vrednosti omogočilo sterilizacijo/kastracijo ene mačke!

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki že zbirate oziroma ki boste zbirali papir in se nam boste v soboto, 8. oktobra, med 8. in 14. uro pridružili pri Centru Interspar VIČ. Zbran papir bo recikliran, pri čemer nam bo ponovno priskočilo na pomoč podjetje Gorenje Surovina d.o.o., kjer bodo na lastne stroške organizirali postavitev zabojnika in prevoz zbranega papirja.

Čakali vas bomo z društveno stojnico z izobraževalnim gradivom o odgovornem odnosu do živali ter izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz iz srca. Kuža Pik in muca Poka (Pik'n'Poka) bosta na zaključni dan akcije ponovno nagradila vse mačje in pasje pridneže, ki bodo doma pomagali pri zbiranju papirja. Naši fotografi bodo pripravljeni nanje :D

Na vseh akcijah do sedaj smo skupaj z vašo pomočjo zbrali že neverjetnih 68.820 kg odpadnega papirja! Na letošnji junijski akciji pa smo podrli spomladanski rekord - zbrali smo kar 20.060 kg odpadnega papirja.

Bomo tokrat zbrali še več? ::)

Več info o letošnji akciji najdete TU.
brokenheart
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a brokenheart » 28. Sep. 2011 9:20

Živjo

slišala sem, da v nekaterih zavetiščih obstaja možnost, da lahko njihove kužke pelješ na srehod. jaz pač nimam možnosti, da bi dome imela psa. ali mogoče pozna katera kakšno zavetišče kjer je to možno? in, ali je treab prej pomlicat pa povedat, d aboš prišel po psa, ali lahko samo prideš in ga vzameš?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 28. Sep. 2011 9:27

Ponavadi vse to piše na spletnih straneh zavetišča, nekatera imajo bolj nekatera manj strožje pogoje, tako da raje poglej tja, nisi žal niti napisala s kod si.
brokenheart
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a brokenheart » 28. Sep. 2011 9:43

saj res, od oktobra naprej bm živela v lj :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 28. Sep. 2011 9:45

Luba duša, samo na spletno stran poglej, no: http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/144 ... janje-psov :)
skuiki
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a skuiki » 25. Feb. 2012 12:59

Potrebujem tvojo pomoč da lahko pomagam obalnemu zavetišču za živali!!! Prosiim tee, res ti vzame minutko časa. Pokaži svoje srce in naredi to za živali..
Zbiram glasove v nagradni igri od trgovine Tukano in potrebujem jih čim več, saj bi bil potem nagrajen z nagrado od tukana in sicer bon v vrednosti 500 eurou…s tem bonom bi lahko kupili veliko hrane za uboge živali zato vas lepo prosiiim vzemte si minutko!
Kliknite spodnji link, prišli boste na stran od dom in vrt, nato pojdite čisto do vrha strani in kliknite fb gumb, in se prijavite preko fbja. lahko tudi preko 24. ur. Ko ste prijavljeni pojdite dol pod slikico muce in kliknite rumeno tipko GLASUJ
V imenu vseh štirinožnih prijateljev se vam iskreno zahvaljujem.
Če imaš res veliko srce, mi pomagaj in povej tudi drugim ter povabi prijatelje k sodelovanju. Hvala ^^ razširimo novicoo :)

http://dominvrt.si/clanek/tukano_nagrad ... /tamy.html
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 261
Na forumu od: 1. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a _TheCosmoGirl_ » 26. Apr. 2012 12:50

Prosim vse, ki jih je mar za živali, da podpišejo peticijo, s katero zahtevamo odstop Katje Kokot iz mariborskega zavetišča za živali. Na pripetem linku si lahko preberete več o tem, zakaj zahtevamo njen odstop. Za morebitna vprašanja vam je na voljo tudi facebook stran: Civilna iniciativa za živali

http://www.change.org/petitions/g-ivan- ... i-maribor#

Preberite:
https://www.facebook.com/notes/valerija ... 4384355973
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 16. Dec. 2013 23:17

PESJANARSKI BOŽIČEK ZA VESELE REPKE

Slika

V podobnem stilu kot je potekala akcija BOŽIČEK ZA EN DAN, v kateri so se zbirala darila za otroke manj srečnih družin, Društvo za zaščito živali Pomurja organizira pasjo verzijo.

Princip je enak: vzamete škatlo, jo po želji okrasite (ali ne) in napolnite s sledečimi stvarmi:
- ovratnica in povodec,
- krtača za kožuh,
- sredstvo proti notranjim zajedavcem,
- sredstvo proti zunanjim zajedavcem.

Ovratnica, povodec in krtača so lahko rabljeni, a delujoči. Za repelent in antiparazitik pa je seveda logično, da morata biti nerabljena in ne s pretečenim rokom uporabe.

Po želji se lahko doda tudi še kakšna malenkost, kot na primer odejica, priboljšek, igračka.

ZBIRNA MESTA:
Društvo za zaščito živali Pomurja
Trg zmage 8
9000 Murska Sobota

Trgovina Eko Brlog
Oblakova ulica 32, 3000 Celje

Bajka, ekološka trgovina
Panonska 8, 9250 Gornja Radgona

Trgovina Dogmania
Adamičeva 2, 1290 Grosuplje

Trgovina Doget
TPC Murgle, Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana

Trgovina Pasji.net
Šmartinska 106, 1000 Ljubljana

Trgovina za male živali Gali & Nika
Linhartova 66, 1000 Ljubljana

Trgovina Živa
Jasna Šen s.p., Vrablova ulica 50, 2000 Maribor

Trgovina Lu-Ja
Hotel Radin, Zdraviliško naselje 12, 9252 Radenci

Veterinarska ambulanta Noe
Vaška pot 38, 1235 Radomlje

Trgovina Doget
Dolenjska cesta 462b, 1290 Škofljica

Trgovina Doget
Stara cesta 2, 1360 Vrhnika

Darilca za pasje repke se zbirajo do 22.12.2013, lahko pa pošljete tudi po pošti na naslov DZZŽ Pomurja.

Slika
TikaTija
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 12. 11. 2015
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a TikaTija » 12. Nov. 2015 19:46

Društvo za zaščito živali Kranj vsako leto dvakrat (pomladi in jeseni) organizira zbiranje odpadnega papirja za brezdomne živali. Za letos so zaključili, tako da bo aprila spet akcija. Jaz in nekaj mojih prijateljic pridno pobiramo papir, in vedno pripeljemo dva nabito polna kombija odpadnega papirja :D :D
The only way to do great work is to love what you do <3
https://www.facebook.com/pasjifrizeraj

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov