Zobozdravniki - priporočila

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ali se bojite iti k zobozdravniku

da
103
62%
ne
63
38%
Skupaj glasov : 166

BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 13. Jul. 2007 23:27

sem že pisala nekje o mojem strahu. baje da če ti da psihiater potrdilo o fobiji pred zdravniki, lahko v narkozi?pri meni je nenormalno, že cel mesec jem tableto, jem še samo takšne mehke stvari, pri kruhu samo mehko npr pa kako pašteto gor, ker mam ne obeh straneh luknje...joj prejoj!!!!strah in trepet, rajše bi dala prste bek porezat, kot pa k zobaru it!
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a someone » 18. Jul. 2007 10:41

a ima mogoče kdo izkušnje z zobozdravstveno ambulanto v litiji, dr krstinić?
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a someone » 18. Jul. 2007 10:45

a ima katera kakšnega ok zobozdravnika v zasavju, litiji?proosim za odgovor, ker ne upam zamenjati zobozdravnice kar na blef, na internetu pa ne najdem nobenih podatkov :(
Uporabniški avatar
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 7. 2006
Kraj: *dreams*

Neprebrana objavaNapisal/-a Lizzyka* » 18. Jul. 2007 17:27

BaUcYkA napisal/-a:sem že pisala nekje o mojem strahu. baje da če ti da psihiater potrdilo o fobiji pred zdravniki, lahko v narkozi?pri meni je nenormalno, že cel mesec jem tableto, jem še samo takšne mehke stvari, pri kruhu samo mehko npr pa kako pašteto gor, ker mam ne obeh straneh luknje...joj prejoj!!!!strah in trepet, rajše bi dala prste bek porezat, kot pa k zobaru it!

hehe..sm skor na istem..boli me učasih na eni strani,učasih na drugi..sam joj..preveč me je strah reees...zbiram pogum že neki časa zdj :oops:
I Just Like Being Imperfect!!
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 19. Jul. 2007 11:18

Lizzyka* napisal/-a:
BaUcYkA napisal/-a:sem že pisala nekje o mojem strahu. baje da če ti da psihiater potrdilo o fobiji pred zdravniki, lahko v narkozi?pri meni je nenormalno, že cel mesec jem tableto, jem še samo takšne mehke stvari, pri kruhu samo mehko npr pa kako pašteto gor, ker mam ne obeh straneh luknje...joj prejoj!!!!strah in trepet, rajše bi dala prste bek porezat, kot pa k zobaru it!

hehe..sm skor na istem..boli me učasih na eni strani,učasih na drugi..sam joj..preveč me je strah reees...zbiram pogum že neki časa zdj :oops:

no jaz sem mogla v torek zbrat pogum, ker mi ni več nobena tableta primla in sem šla k dežurnemu v Mariboru. je pa matera prej poklicala, ker pozna tam sestro in mi je sestra priporočila zobozdravnika v ambulanti 5;) malo sem zgubila strah, čeprau sem se jokala že v čakalnici, ker je ena iz te sobe prišla in se je držala za čeljust. no pol mi je zobozdravnik pošpricau z xylocainom, s tem že malenost umrtvi, da me je pripraviu na injekcijo,ko je prijela pa še samo kaka minuta dela, da mi je v zob dau zdravilo in sn bla konec. ju3 pa še grem za drugi zob. potem pa sem se odločla, da grem kr k temu zobozdraviku privat, ker še nimam svojega zobozdravnika. če bi vsi bli taki, me nebi blo strah pred njimi!me zanima kak še bo ta 5 letni fantek, ko ga je zobozdravnica vdarla, zbrau pogum, da gre še gdaj k zobozdravniku!!
Uporabniški avatar
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 8. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Leann » 19. Jul. 2007 12:11

Zdaj to se bo kateri zdelo smešno ali čudno, ampak jaz grem raje k zobozdravniku kot frizerju recimo... Pred zobozdravnikom res nimam nobenega strahu in sem povsem flegma, pa ni važno, kaj se mi recimo obeta (sem šla že tudi čez kake malo manj prijetne stvari kot samo običajni pregledi in plombice).
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 20. Jul. 2007 7:23

plombice in pregledi je drugo, ko te začne zob bolet veš, da te ne čaka samo plombica ampak tisto vrtanje. jas se ravno odpravljam k zobozdravniku za drugi zob, držte pesti, da ne bo bolelo!LP
sramezljivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 6. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sramezljivka » 26. Jul. 2007 9:43

jaz imam zobarco na askercevi v ljubljani, dr. bredo bitumen. vsi pravijo da je zmaj, jaz ze tako dolgo nisem bila da se je skoraj vec ne spomnim...ali je kateri boljsi tam od nje???naj pa poven, da sem stara 25 in sem najvecji strahopetec pred zobarji. hvala za pomoc.
sramezljivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 6. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sramezljivka » 26. Jul. 2007 10:01

joj joj joj...sem mislilda, da sem osamljen primer...mene je tudi takooooo strah zobarja, da bruham preden grem, tam se samo usedem na stol pa mi ze solze tecejo, se preden odprem usta se cela tresem, cist sem mokra....v glavnem to mi je nekaj najhujsega kar obstaja. sem bila ze trikrat na gastroskopiji, ki baje res boli, amak raje se desetkrat kot pa enkrat k zobaru.

zadnjic mi je en tip (no to je bilo ze jeseni), ki studira stomatologijo pregledal zobe in je reku da mi jih morajo vsaj 3 popravljat in jaz sem se od tedi trikrat narocila in nisem sla, ker se tako bojim da imam more od tega. Tako rada bi si pozdravila zobe, ker vem da sama sebi najbolj skodijem pa se tako bojim!

Mam zobarco na askercevi, dr. bredo bitumen. jo kdo pozna? kaksna je ona? pravjo da ne najboljsa. je kar+teri drug zobar boljsi?

hvala
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 26. Jul. 2007 17:27

Joj tle sm js sprašvala za bele plombe.. no pol sm vprašala svojo zobozdravnico kok stane bela plomba in ona reče: Hja, odvisno od ploskve, od 40 - 50 €.
:eek:
Sm sam rekla Hvala, in šla. Grem rajš na morje kokr da si plombe menjam. Drugič :D
Uporabniški avatar
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Leann » 26. Jul. 2007 21:13

Ha?!? Ma, kje ti to daš toliko za belo plombo? Pri meni je samo 25 evrov.
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 27. Jul. 2007 11:20

loknica napisal/-a:Mene nekej zanima..če si študent, to pomeni, da greš lahko samo dolečenemu zobozdravniku npr tistemu pri kateremu si imel pregled na katerega moraš iti v 1.letniku? Ali greš lahko komurkoli?

Pa zanima me, če kdo hodi v ZD na Aškerčevi v LJ? Tam so štirje zobozdravniki, je kater dober?

Iskreno priporočam dr. Tomaža Čibeja. Najbolj človeški zobozdravnik, kar sem jih kdaj srečala, pa sem bila že toliko različnih, da ne pomnim več vseh. Čibej je res človeški.
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 30. Jul. 2007 16:25

Js se tut bojim zobarja :eek: Že teden pred pregledom me postane strah...
Mam pa hudobno zobarco.Sem že 1x menjala, pa sem najbrž še na slabše prišla. Ko sem bla majhna, sem skos morala hodit k eni, ki se je zmern zmrdovala neki in ji ni blo mar, če js umrem od strahu gr na stolu.Mela je neki probleme menda z ločitvijo, samo-kje je pa poklicna profesionalnost?!!
Kakorkoli, zdaj hodim šek eni večji zmajevki, ki mi še injekcij noče devat, kadar mi vrta. P*asica. :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
MaTeya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MaTeya » 30. Jul. 2007 16:37

tut sama sem ena tistih, ki se boji zobozdravnika. zdej me je pa še posebej strah, ker je pr prejšnjem obisku omenjal neki o puljenju modrostnih zob. krizaaaaa!
mogla bom it pa tut na slikanje zob. a katera ve kako to izgleda? zbiram že neki časa pogum, ampak ga nekak nikjer ne najdem... ;(
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 30. Jul. 2007 18:15

pomoje slikanje ne boli lih :D drgač pa jz nism nkol mela straha pred zobarco k mam zaenkrat eno k je ful ured... me je bla pa groza tiste sestre k tm dela k je zoprna... drgač če mi mora kj vrtat brez injekcije ne pustim.. enkrat špikne pa je pol mir :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov