Zobozdravniki - priporočila

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ali se bojite iti k zobozdravniku

da
103
62%
ne
63
38%
Skupaj glasov : 166

Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a neenchy » 23. Mar. 2007 14:53

mene pa zanima če veste za kakšnega zobozdravnika s koncesijo na koroškem lahk tud mb ce...trenutno sm pri dr. žerjavu sam ko je tolk drag js pa moj študentski žepek pa zlo trpita....sej drugač je zlo vredu in vse sam cene :cry:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 27. Mar. 2007 18:18

Pa ti dajo injekcijo za plombiranje zoba? Jaz imam po mojem za zamenjat eno plombo na šestici, ker me hoče malo skeleti, ko se je dotaknem z zgornjimi zobmi, pa me je kar malo strah, ker je ta zob že precej zvrtan. V šoli sem imela namreč neko zobozdravnico, ki je delala ogromne plombe. Upam, da se bo dalo popraviti ... Koliko se pa zob sploh lahko zvrta?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Mar. 2007 18:34

zlomljena srčica napisal/-a:pred kratkim smo imeli sistematski pregled in jaz nisem šla k zobozdravniku, ker me je enostavno tako strah, da ne vem opisat..

Js sem do zobozdravnika prišla, ampak ko je una ženska tam oznanla, da nam bojo vrtal pa plombice delal, sem pa kr kartico uničla (čip), in potem mi je rekla naj grem kar takoj rečt da mi novo nardijo pa da pridem pol nazaj. Šla sem res tja, sam nazaj me pa ni več blo. :D
Uporabniški avatar
plesalčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2006
Kraj: heaven,tretji oblaček na južni strani

Neprebrana objavaNapisal/-a plesalčica » 27. Mar. 2007 19:53

Meni moj dentist vedno da inekcijo za plombiranje,ker sem tak zajček.
Jaz vem,da je moj zobar full uredu,res strokovnjak na svojem področju.Vedno mi pove kaj in kako,ker nekateri samo nabijajo cene...aja,hodim privat. :)
...itak mi vse diši po tebi...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 27. Mar. 2007 21:26

jst ponavad sam da usta odprem rečem, da hočem belo plombo pa inekcijo :D
Uporabniški avatar
plesalčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2006
Kraj: heaven,tretji oblaček na južni strani

Neprebrana objavaNapisal/-a plesalčica » 28. Mar. 2007 9:16

densy napisal/-a:jst ponavad sam da usta odprem rečem, da hočem belo plombo pa inekcijo :D

:ja: ti si pa moja...
...itak mi vse diši po tebi...
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 28. Mar. 2007 9:18

Jaz pa inekcije ne dobim tudi če jo prosim. Sicer pa sem si pred mescem porihtala vse zobe. Zdaj me edino še čaka puljenje... :cry:
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 28. Mar. 2007 10:07

Mene je tako grozno grozljivo strah zobozdravnikov.. pa ne samo zobozdravnikov, nasplošno vsega povezanega z zdravstvom :pale:
Dobro, če grem k osebni zdravnici zarad kakih malenkosti np, preživim.. ko sem mogla it pa na kirurgijo nogo rezat :pale: od samih živcev sm se jim zjokala tam, samo sem mela pa res takega kirurga 1a (mlad, prijazen, za zafrkancijo..) & me je samo s svojim govorjenjem toliko pomiril da sm nehala jokat (pomirjeval mi pa ni dovolil vzet).

Zobozdravnik... sploh se več ne spomnem kdaj sm bla nazadnje.. mela sm res nesrečo z izbiro zobozdravnice v oš, sš in z ortodontko (tako neprijazno bitje da kr ne moreš vrjet)... zdej zbiram pogum že kak mesec (pazi:) da se naročim!
Samo problem je, ker rabim takega zobarja ki me bo uspel prepričat da naj usta odprem in toliko pomirit da se mu nebom začela jokat,.. takega za malo deco :D Če bi katera lahko priporočila kakšnega (lahk na ZS) k je na aškerčevi (za študente)?

@BaUcYkA: ti ga pa nehi srat s ketonali! js sm v pon. vzela 2 (ketonal forte), pa me je še bolelo ampak mi na kraj pameti ni palo da bi še tretjega vzela, ker vem kako se lahko to konča (babi je mogla na operacijo želodca).
še neki me zanima - od kje tebi 13 škatlic ketonalov?? :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Mar. 2007 10:32

BaUcYkA napisal/-a:ja nevem, če je še koga tak strah zobozzdravnika, kot mene! pred 2 letoma me je boleu zob, pa sem 2 meseca jedla ketonale, pol pa jih mama več ni hotla nosit iz službe, pa sem mogla it..injekcijo mi je dala, ker sem pou ure fehtala,pa ji uste dol zapirala.. ko sn pa dobla injekcijo, pa sn prau čutla, kak mi jo je v korenine zapiknla, pa šobala med zobi..mi je tudi dala zdravilo not, ko sn prišla nalsednjič nazaj, pa mi je z 6imi iglami zbadala v živec, da mi ga umrtvi...pa me spraševala če boli...tretjič sem prišla samo, da preveri, če je živec umrtvila..zdaj pa mi rastejo 3 modrostni, in boli ko hudič..pojedla sn 13 škatlc tablet ketonala(oktober,november,december),potem je bolečina minla, zdaj pa me spet prijema, ampak ni tak hudo, tu pa tam vzamem kak nalgesin in je ok...čeprau vem,kak nezdrav je ketonal, se vseeno tak fejst bojim zdravnika, da bi rajše šla ne vem kaj delat, samo k zobozdravniku ne...

baucyka,ketonal prekleto škoduje srcu...mene je zael iz istega rqazloga špikat pri srcu..razlog za uporabo ketonala je bil tudi zob...
nevem kakšno zobarco maš to da ti je mrtvila zob, vsekakor pa se mi zdi da nima pojma :gruebel: ..predvidevam da je pri tebi šlo tudi za gnil zob, tako kot zdej pri meni..prišla sem prvič, mi ej vse skupej odprl, spucal kanale s tistimi iglami, dal zdravilo notr in zapru...sm šla drugi, me ni ni bolelo, sem bla čist zares brez inekcije, ker mi je že taprvi živc odstranu..jst nevem zakaj teb tale živc neki mrtviči... :roll: in zdej mi je spet spucal kanale, dal notr zdravilo in neke gumjaste igle da je stoposto zaprto, ko pridem naslednjič samo še plomba in to je to....nevem kaj tem dela, pomoje bi blo dobr še kšnega zopbarja prašat za mnenje....

drgač pa punce moje, poslušte me...90% ljudi se nas boji zobarja...ampak če imaš luknjo v zobu je treba to imprej pozdravit...da noute pol tko kot jst mehkužec k me dvjst let ni blo, zdej mam pa dva razpadla zoba s samo še korenino, katera je treba seveda spulit (še dobr da sta modrostna) in dva spredej, katera rešujemo..če bi prej pršla mi nebi blo treba nč reševat in vsega bi blo manj...tko sem pa sama sebe zajebala zdj bom pa ceu let hodila da mi vse skupej pozdravijo tako kot je treba...in precej dobro sem dojela da če ne bom skos hodila redno k zobarju da bom mela pri tridesetih protezo...sej mam zlo dobro ustno higieno kar se tie umivanja...ampak smešno je to, da jst tud niti nism vidla lukenj ker so ble vse med zobmi, zarad hrane....mi je šenkal zobar še zobno nitko za tiste predele ki jih ščetke ne odstranijo...skratka cela pizdarija :D
in priznam, bala sem sezbarja ko hudič, dokler me hudić od zoba ni hudičevo bolel...tio je res ena najhujših bolečin...zdej pa kumi čakam, sam da mi vse pozdrav in poštima tko kot je treba....

in vse tiste ki si lahko to prioščite, res priporočam obisk zasebnika...njim plačaš in velik boljš poskrbijo zate kot tisti s koncesijo...vsaj jst mam abnormalno dobrega zobarja in ga ne dam za noben dnar... :) pa še drag ni nevem kolk....

Jaz pa inekcije ne dobim tudi če jo prosim

bulma...ti nimaš kej prosit..oni ti jo more dat e ti to zahtevaš!!s koncesijo ali pa brez...če ti noče dat inekcije zamenjej zobozdravnika..zakaj bi trpela če ti ni treba?

ženska napisal/-a:Pa ti dajo injekcijo za plombiranje zoba? Jaz imam po mojem za zamenjat eno plombo na šestici, ker me hoče malo skeleti, ko se je dotaknem z zgornjimi zobmi, pa me je kar malo strah, ker je ta zob že precej zvrtan. V šoli sem imela namreč neko zobozdravnico, ki je delala ogromne plombe. Upam, da se bo dalo popraviti ... Koliko se pa zob sploh lahko zvrta?

če zahtevaš ti morejo dat...plombiranje seveda tud boli, ker ti vrta v dno korenine da vse očisti...pa s tistimi iglcami gre notr..ampak če si pod inekcijo nič ne čutiš....
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 28. Mar. 2007 10:42

*purple* - sem prosila inekcijo, pa mi je rekla da me bo to še bolj bolelo. Kar pa vem da ni res! Ker enkrat ko je bila kriza sem mogla iti k zobozdravniku, pa me je brez tega da bi me sploh vprašala dala inekcijo. Ja, o menjavi zobarke že premišljujem. Ker mi je par zob "zafrčkala" že.!
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Mar. 2007 10:53

kaj?še bolj bolelo?khm, niti sama inekcija neboli..predvsem je sam mal čuden neprijeten filing ker maš občutek kot da ti nekam rine..je pa velika razlika med inekcijo v roko in v dlesen..mene v roko bolj boli :D
ona ti more dat inekcijo...če imaš koncesijo ali če si samoplačnik še prej..tud s kncesijo ti pripadata nevem točno, ampak mislim da dve bele plombe letno zastonj, kar pa veliko zobarjev ne pove in ali noče dat al pa zračuna....
jst ti predlagam menjavo zobarce, ker nevem, jst nebi zdržala...taki ki šparajo državni denar ti en bodo nardil nič dobrega...tako mam jst navadno dohtarco in me z največjim bronhitisom pošlje domov, da naj pridem ko bom nehala kadit...skor sem se zadušila...pol je šla pa mami pa jo je njo skor zaadušila....kao ne podpira tistih ki se delamo norca in ki brezveze trošimo državni dnar...taki so sam šit...res menjej zobarco, čimprej!!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Mar. 2007 11:00

Res priporočam dr.dent.med. Franci Rus....
ordinacijo ima na koseški tržnici v stavbi na vrhu...
Res no.1 dohtar, sestre, res ne moreš želet boljšiga...
In kar mi je najbolj všeč je to, da se zares trudi, da proba rešit vsak zob, da ma vedno upanje, da ni treba pulit..In si res čas vzame..Poleg tega pa te skos pomirja in zabava in razlaga kaj počne..Še špegu ti da če hočeš gledat, da vidiš kaj dela da pozabiš na bolečino....Pa še drag ni...
Jst sm dala prvič za čiščenje, vrtanje zoba in zdravljenje+inekcija 22€, zdej drugič za temeljito čiščenje, zdravljenje in vse kar spada zraven (sedela sem mal več kot eno uro) -brez inekcije, 40 €, naslednjič mam pa nek šrauf za zašraufat in plombiranje z belo plombo, pa me vse skupej pride 50 €...skratka men se ne zdi drago, sploh pa ne glede na odnos in vse ostalo ki tam dobiš ker je res najboljša oskrba....

Zares toplo priporočam!!!

Franci Rus
Vodnikova cesta 187 (ljubljana seveda)
01/5103900
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 28. Mar. 2007 12:10

Injekcijo sm dobil že kar nekajkrat in sprva je bil občutek tak kot da bi mi v usta šla čebela in me pičila. :D .
Zdej pa me sploh ne vpraša za injekcijo ker sm že navajen in pač potrpim da zvrta kar ma za zvrtat. :P
Uporabniški avatar
Mašaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 3. 2007
Kraj: Fox River

Neprebrana objavaNapisal/-a Mašaaa » 03. Apr. 2007 18:44

jaz hodim v klinični center k stažistom (učencem medicinske fakultete)-zelo zelo zadovoljna
welcome to Prisneyland,Fish
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 06. Apr. 2007 21:17

mene pa tok boli zob že zadnje mesec dni. vsak večer se zvijam od bolečine. Pa toook me je strah iti k zobarci. Imam eno samoplačniško, vendar meni dela zastonj, ker jo je enkrat mami pozdravla...bla...bla. strah me je pa zato ker mi ne da inekcije..... Če bi vedla da jo bom 100% dobila bi šla že jutri, sam drugače pa ne grem, ker tooooooooooooooooooooook bbbbbbbbbooooooolllllllliiiiiiii (še posebaj ko ti pride do živca).

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]