Znamenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
super_shine - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 7. 2007
---
Zadnjič spremenil super_shine, dne 13. Nov. 2010 10:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
super_shine - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 7. 2007
aja drgač je pa moja sošolka šla kao kr tko k enmu (če js kej prou razumm sploh ni zdravnik) da ji je izžgal znamenja k jih je mela več, pa se ne vid skor nč, edin koža je mal svetlejša tm, sam js nevem če je to lih pametn .. no js ne bi šla. sam res je tut da je ona mela svetlejše, moj pa je biu kr tko mal hribčk.
- Gost
Tami napisal/-a:Je šla že katera dat kako večje znamenje vn? Kako zgleda?
Jaz sem dala eno znamenje ven pred petimi leti. Izgleda - vsaj pri meni in takrat je, tako, da prides tja, se obleces v haljo, lokalno omrtvijo predel, kjer bodo znamenje izrezali, izrezejo, zasijejo, cez cas pa ti odstranijo sive, potem pa mazes z eno kremo, da se fajn zaceli. Meni niso naredili prevec lepo - odvisno je, kako tvoja koza brazgotini rane, se mi kar vidi, ampak se ne sekiram, ker je vseeno bolj pomembno, da so to dali ven in ni sans za kaj nevarnega.
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
baje en v mostah žge ta znamenja. naj bi samo malo zapeklo in to je to. se bom malo pozanimala, ker bi si jih nekaj rada dala odstranit. mislim, da je cena za več znamenj okrog 100 €.
drugače si pa tud jst občasno pulim dlake iz znamenja na obrazu. kaj je lahko narobe?
drugače si pa tud jst občasno pulim dlake iz znamenja na obrazu. kaj je lahko narobe?
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Js sem si dala odstranit eno znamenje na trebuhu in me je mal zabolelo k mi je dala inekcijo proti bolečinam,med posegom itak nič ne čutiš.Potem k mi je pa inekcija popustila me je še kr bolelo tko ene 2 dni.Ni pa neke panike, se da preživet .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Sam kakšna znamenja ste si to dale odstrant, a una k so prov tko k ene bradavice?
Jst mam na roki dost velko znamenje in bi si ga tud dala odstrant, sam ni nč izbočeno, ampak sam taka temno rjava lisa, čist zravnana s kožo. To bi se vrjetno dal sam prov operativno odstrant ?
Jst mam na roki dost velko znamenje in bi si ga tud dala odstrant, sam ni nč izbočeno, ampak sam taka temno rjava lisa, čist zravnana s kožo. To bi se vrjetno dal sam prov operativno odstrant ?
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Moje znamenje je blo tko ene 2mm nad kožo.Za tista k so zravnana s kožo mislim da se da tudi odstanit, ne vem pa kakšen poseg je za to potreben. Njaboljš da greš do osebne zdravnice in se o tem pozanimaš.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
jez sm se dons končno spravla h dohtarci pokazat moje 3 pike k niso izbočene, ampak so se full potemnile (črna barva).
2 znamenja mam na levi dojki, eno znamenje na trebuhu mal višje...
mam napotnico za dermatologa in zdj me mal psihera kako pa kaj...
kašen je postopek odstranitve takih znamenj (uno gor je napisan za izbočena a ne)? so potrebne še kšne preiskave (kožni rak ipd...)
hvala za info
2 znamenja mam na levi dojki, eno znamenje na trebuhu mal višje...
mam napotnico za dermatologa in zdj me mal psihera kako pa kaj...
kašen je postopek odstranitve takih znamenj (uno gor je napisan za izbočena a ne)? so potrebne še kšne preiskave (kožni rak ipd...)
hvala za info
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
jaz osebno bi na odstranitev šla samoplačniško. poznam, kako delajo na napotnico(kolegice) in vem, kako delajo privatiki(pri sebi). jaz sem šla k dr. godiću pri bartenijevu in moram rečt, da sem ful zadvoljna. brazgotine skoraj ni operacija je potekala brez problemov pa še obnašali so se do mene FUL dobro. zaradi dobrega glasu sem se do jih vozila vsak teden za 1 mesec v ljuvljano iz maribora.
sama operacija je taka da ti predel, kjer boš operirana ustrezno zaščitijo(halja, prtiček, ...) in potem dobiš 1-3 injekcije, odvisno od tvoje obutljivosti. potem v 2h potezah zadevo izreže(jaz vse vprašam, zato toliko vem ) nekakšno elipso. to potem ustrezno očisti(če je dosti krvi morap osrkat z eno napravo) in potem zašije. praviš, da imaš površinske pike, meni so bile te najmanj bleče oz. nisem sploh vedela, da mi jih tam dela. sem pa jaz imela kr globoke, tako da je bilo dosti treba posrkat. ampak kot rečeno, to NE boli. šive imaš notri okvirno 2 tedna(manj e je na obrau inveč če je na hrbtu, odvisno od časa celjenja). mene so šivi malo boleli, ker se mi je vse skupaj res intenzivno celilo. aja jemat moraš antibiotik preventivno, da se ti telo ne bi branilo proti šivomz gnojenjem. ko ti šive vzaejo, dvomim da boš srena z izgledom. jaz osebno sem tisti trenutek se ful spraševala, česem si to res želela(pri meni so bili estetski vzroki), ampak potem sem začela zadevo lepo mazat in še danes sem(tako kot v trenutku, ko sje bila operacija končana) nenormalno vesela d sem to naredila.moram pa rečt, da vse skupaj res ni noben bav bav. tako kot rečejo zdravniki, rutinsko
sama operacija je taka da ti predel, kjer boš operirana ustrezno zaščitijo(halja, prtiček, ...) in potem dobiš 1-3 injekcije, odvisno od tvoje obutljivosti. potem v 2h potezah zadevo izreže(jaz vse vprašam, zato toliko vem ) nekakšno elipso. to potem ustrezno očisti(če je dosti krvi morap osrkat z eno napravo) in potem zašije. praviš, da imaš površinske pike, meni so bile te najmanj bleče oz. nisem sploh vedela, da mi jih tam dela. sem pa jaz imela kr globoke, tako da je bilo dosti treba posrkat. ampak kot rečeno, to NE boli. šive imaš notri okvirno 2 tedna(manj e je na obrau inveč če je na hrbtu, odvisno od časa celjenja). mene so šivi malo boleli, ker se mi je vse skupaj res intenzivno celilo. aja jemat moraš antibiotik preventivno, da se ti telo ne bi branilo proti šivomz gnojenjem. ko ti šive vzaejo, dvomim da boš srena z izgledom. jaz osebno sem tisti trenutek se ful spraševala, česem si to res želela(pri meni so bili estetski vzroki), ampak potem sem začela zadevo lepo mazat in še danes sem(tako kot v trenutku, ko sje bila operacija končana) nenormalno vesela d sem to naredila.moram pa rečt, da vse skupaj res ni noben bav bav. tako kot rečejo zdravniki, rutinsko
-
aja pa za preiskave na znamenjih lahko samo z lupo špekulirajo(kao če je lepa oblika, če so spremembe, asimetrija, pege v piki, itd), sama preiskava ali imaš nevarno piko ali ne pa se opravi na podlagi opravljenega pregleda vzorva tkiva, ki ga operativno odstanijo. mojega so menda tudi poslali na preiskave, če je kaj, samo me niso klicali, otrej ni rak ali kaj podobbnega,
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
razmazena_maca res thanks za odg. :bussi:
zanima me sam še kok se ti zadeva vidi potem, ko se zaceli... a je grdo?
zanima me sam še kok se ti zadeva vidi potem, ko se zaceli... a je grdo?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
kot pravim, ni grdo. meni se skoraj ni ne vidi, je pa res, da moraš mazat s kremo(dermatix, stane 40 eur) skoraj 1 leto, ker potem se celoten proces ustavi in je to to. bistvo nove kože in njene tvorbe je vlaga, ki jo dermatix zagotavlja ker je na silikonski osnovi. če je koža vlažna, pa bo potem nov sloj mehak, ožne barve in tanek kot las(jaz osebno vidim miljonsko razliko!)aja pa po operaciji lahko proti bolečinam jemlješ samo lekado, ker imajo druge protibolečinske neke učinkovine, ki niso ok.
-
any_any - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 12. 2005
Tudi jaz sem danes koncno sla po napotnico za eno izboceno znamenje na hrbtu. Zdravnica pa me je poslala v Dermatolosko kliniko v LJ (od Kliničnega centra). Je bila že katera na pregledu tukaj? Imate kakšna priporocila glede dermatologov?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov