Znamenja

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 06. Jun. 2008 13:22

any any jaz sem bila. Ko so me pregledala z enim povečevalnim steklom priklopljen na računalnik, so mi samo rekli "ah tole ni nič" in sem spokala domov. Načeloma so mi dali na izbiro da lahko naredijo odstranitev ampak ni nič kaj dosti bilo moteče ... tako sme raje popokala domov...:)
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a any_any » 06. Jun. 2008 15:07

Katerega dermatologa si pa imela? Ker res nocem da me tam bolj površno pregledajo kot pa ce bi sla recimo h komu drugemu. :(
AnNy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a AnNy* » 01. Jul. 2008 23:32

jst sm si ga šla odstrant približn en mesc nazaj, je pisalo na izvidu da morm it šive pobrat po treh tednih..in pr mojem zdravniku niso nobenih šivov najdl. in kdo je zdj butast?? :roll: zdj se mi je pa še zagnojil in peče k svinja.jaoo, res so nesposobni.
mela sm ga pa glih pr naramnici od modrca tko da me je prov rezal.bom šla kr nazaj da mi to še 1x pogledajo..nč se ne ve kaj je lohk narobe :?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 18. Jul. 2008 11:19

sam ej to bi ti moral dermatolog ven potegnit pa dat antibiotik za preventivo pa vse... je malo kr krivda na njem veš :?
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 09. Avg. 2008 23:02

Mimi_M napisal/-a:Meni so 3 pod pazduhami, ravno take, kot jih ti opisuješ - rjave "bradavičke" - operativno odstranili na plastični kirurgiji, seveda na napotnico.
Pol sem en teden imela šive in to je bilo vse.
Baje jih je bilo potrebno odstranit zato, ker so bile na takem mestu, kjer je veliko trenja, ker se koža pod pazduhami veliko pregiba.
Na vratu pa jih imam še vedno nekaj, takrat jih ni bilo treba odstranjevat, mene pa tud ne motijo.

jsm mam take na vratu ... eno (največje) so mi dve leti nazaj odstranli in mam zdej brazgotino, ki se jo sicer opazi predvsem poleti ... ampak se sploh ne sekiram zradi nje, mi je dosti boljše, ker tisto "bradavičko" sm si fulkrat spraskala - po nesreči, ko sm majco slačla, in enkrat se mi je čisto utrgala in pol so mi jo odstranli ... ostale so pa manjše in nevem, če bi jih šla odstranit, ker pol bi mela res čisto brazgotinast vrat ... niso pa niti tako zelo kritične, samo eno sm zadnjič zapela za verižico in se mi je napol utrgala pa sm jo potem mela nekaj časa prelepljeno z obližem in je zdej uredu ..
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
mikeno
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a mikeno » 14. Avg. 2008 10:54

kok pa mislite da je možnosti da se pri 20-letnicah, razvije kožni rak iz lepotičnih pik oz. materinih znamenj?
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 14. Avg. 2008 11:22

mikeno napisal/-a:kok pa mislite da je možnosti da se pri 20-letnicah, razvije kožni rak iz lepotičnih pik oz. materinih znamenj?

Jah načeloma se lahko pri katerikoli starosti razvije. Je pa res, da s starostjo možnost raka raste eksponentno (celice so starejše, mutacije se kopičijo,...). Na znamenjih moraš paziti predvsem na to, če se povečuje, če je asimetričnih oblik, različnih barv, ima takšen modrikasto - rjav odtenek,... Če si opazila karkoli takšnega, pojdi k osebnemu zdravniku, ki ti bo dal napotnico za naprej, kjer ti bodo znamenje pregledali. Je pa fajn (to pri vseh boleznih), če se odkrije kmalu, še posebej pri kožnem raku, ki je zelo nevaren. Če imaš veliko znamenj je tudi dobro, če se manj sončiš.

Jaz imam veliko znamenj, zato bi morala vsako leto hoditi na pregled (letos še nisem bila, moram priznati :oops: ). Na pregledu mi je pogledala znamenja in mi slikala tista, ki so bila bolj sumljiva. Moja mami ima tudi veliko znamenj pa so ji najdli enega sumljivega in ji ga kar zelo hitro izrezali. Možno, da celo isti dan, tako natančno se ne spomnim več. K sreči je bilo potem vse v redu in znamenje ni bilo maligno.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 02. Sep. 2008 10:07

bom kar tule vprašala...si je katera dala LASERSKO odstraniti znamenje? in če ja, kje se to lahko opravi
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 02. Sep. 2008 10:28

Jaz imam tudi eno bradavico, al kaj je to, na glavi za ušesom. Nerodno je vsakič, ko sem pri frizerki, da mi jo vedno kdo zadane z glavnikom in potem boli.
Že dolgo časa planiram, da grem po napotnico za odstranitev, pa se samo ne morem spraviti.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 24. Okt. 2008 22:26

Jst mam tud eno skrb z znamenjem. Namreč velikokrat se tko čoham in prčkam po hrbtu, ker mam mozolje in mi grejo na živce - pač slaba navada. K sm se pa dons tuširala, sm pa vidla kukar znamenje, k je mal spraskano; kukar mal krvavo. Nisem sigurna, če je res znamenje, ker je zlo mejhn pa tak rjavo-rdeč. Ni skor nč izbočen. V glavnem zdej me mal skrbi. A mislte, da si lahk znamenje odpraskneš oz. spraskaš? A ma kera kake izkušje z ranicami na znamenju? Mislte, da je lahk to nevarno? Mal sm v skrbeh... Hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 25. Okt. 2008 9:59

evo, pravilno si ugotovila, da se znamenj ne sme praskati. zato zdaj pazi, da se ti kdaj ne zgodi spet, da ga boš po nesreči praskala. sedaj se pa opazuj in če bo znamenje videti kaj drugačno, stopi do zdravnika.
Uporabniški avatar
*nobody*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 5. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a *nobody* » 10. Dec. 2008 16:22

jz sm pa končno dočakala dan ko mi bodo odstranili znamenje :P
5 ur po posegu sem in me je začelo rahlo boleti v predelu kjer je znamenje.. prej pa nisem čutila skoraj nič..
ker imam znamenje veliko cca 5x3 cm so mi sedaj odrezali pol znamenja, čez nekaj mesecev pa grem na še eno operacijo in bodo odstranili še drugo polovico..

imam pa še vprašanje.. tiste ki ste že dale operirati znamenje:
vem da je rana in da je nawadno, naj bi tekla kri..
ampak ali je mogoče kaj narobe če mi teče kri? ker me je zelo strah da nebom z mojim gibanjem naredila še večje rane.. :?
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a metla111 » 19. Feb. 2009 10:29

oj
mene tut neki zanima glede teh znamenj. kakšn teden nazaj sem začela opažat d se mi je znamenje v centru (znamenje je okroglo) mal bolj potemnilo. potem sem zdej začela opažat d je mal zrastu navzven- izboču se. in me je to dost prestrašl, sploh zarad tega, ker je na takem občutljivem delu telesa- na levi dojki, in me zdej še bolj skrbi. klicala sem že zdravnico pa mi je rekla nej pridm nasledn teden po napotnco, men je pa res dost bet zarad tega. in zdej res nevem več, al je tko blo že skos pa sem šele zdej začela opažat, in pol k sm mal panična itak vse drgač vidm........sicer bom šla pol k dobim napotnco na samoplačniško,tko d bom upam da v enem tednu mela to pregledan.

a je mela kera kej podobnga??
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 19. Feb. 2009 10:42

Ja jst mam eno tako znamenje že kar neki cajta. Je mal izbočen pa temnejši je v notranjosti, enkrat mi je celo počil in je kri vn tekla. Sm ga že dvakrat pokazala pri zdravniku. Zadeva naj ne bi bila nevarna, men je zdravnica rekla, da se mi ni treba sekirat. Tko, da verjetno tud pri tebi ni nič hujšega...
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 19. Feb. 2009 10:45

GoldenEye napisal/-a:Jst mam tud eno skrb z znamenjem. Namreč velikokrat se tko čoham in prčkam po hrbtu, ker mam mozolje in mi grejo na živce - pač slaba navada. K sm se pa dons tuširala, sm pa vidla kukar znamenje, k je mal spraskano; kukar mal krvavo. Nisem sigurna, če je res znamenje, ker je zlo mejhn pa tak rjavo-rdeč. Ni skor nč izbočen. V glavnem zdej me mal skrbi. A mislte, da si lahk znamenje odpraskneš oz. spraskaš? A ma kera kake izkušje z ranicami na znamenju? Mislte, da je lahk to nevarno? Mal sm v skrbeh... Hvala za odgovore :)

Jaz sem si enkrat po nesreči spraskala (ravno tako na hrbtu), ker sploh nisem vedela, da imam tam znamenje.. drugi dan me je močno peklo, saj je čez še drsala naramnica od modrca. Šele potem sem videla v ogledalu, da sem si do krvi spraskala znamenje. Vzela sem vato in dala gor mal enga domačega olja (namenjeno nasploh za celjenje, razkužitev in tako) in čez dva dni je bilo bolje. Zdaj je že dobro, ampak priznam, da me je zares začelo skrbeti..

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov