Zlom kosti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Torej...moja zgodba.
V soboto sem šla smučat...in se polomla. Blo je kr zanimivo, z reševalnim ratragom sem se peljala prvič v življenju
Lol.
Nikdar še nisem imela nič zlomljeno, sedaj pa imam zlom piščali.
Zanima me, če ste že imele kaj zlomljeno? Kako pospešiti okrevanje? Kaj z zavarovalnico?
Predvsem me zanima, kaj naj naredim, da pripomorem k hitrejšemu okrevanju. Ok, da ne smem stopit na nogo, mi je jasno
Kaj več pa ne...
V soboto sem šla smučat...in se polomla. Blo je kr zanimivo, z reševalnim ratragom sem se peljala prvič v življenju

Lol.
Nikdar še nisem imela nič zlomljeno, sedaj pa imam zlom piščali.
Zanima me, če ste že imele kaj zlomljeno? Kako pospešiti okrevanje? Kaj z zavarovalnico?
Predvsem me zanima, kaj naj naredim, da pripomorem k hitrejšemu okrevanju. Ok, da ne smem stopit na nogo, mi je jasno

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
Med kolenom in gležnjem imaš 2 kosti. Sprednjo, močnejšo golenico in adnjo, tanjšo piščal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fibula
Počla mi je čisto na sredini, k sreči je nekompliciran zlom. Ampak boli vseeno ko pes. Dobila sem longeto do kolena. Ampak zdaj se mi zdi, da bi mogla bit čez koleno.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fibula
Počla mi je čisto na sredini, k sreči je nekompliciran zlom. Ampak boli vseeno ko pes. Dobila sem longeto do kolena. Ampak zdaj se mi zdi, da bi mogla bit čez koleno.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
To je mečnica, kakšna piščal...
Mogoče se to reče "po domače" kje...
Zakaj pa nisi dobila mavca?

Zakaj pa nisi dobila mavca?

-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
red*cherry napisal/-a:To je mečnica, kakšna piščal...Mogoče se to reče "po domače" kje...
Mi smo se tudi v šoli učili, da se reče piščal

Drugače pa res, zakaj ti niso dali gipsa?
Jst nisem imela na srečo še nikoli nič zlomljeno *potrkam po glavi* ...
Si je pa par tednov nazaj od dragega nečakinja, lih tako na smučanju, zlomla nogo ... Spiralni zlom pod kolenom ... In so ji budale najprej dali gips do kolena in je šla nazaj ker jo je bolelo ... In so ugotovili da bi ji mogli dat tistega gor do stegna

Let's swim to the moon .....
-
Možno, da se kje reče tudi drugače. Jaz vem za piščal
Jah, kao dobla sem longeto, ker itak nimam kaj noge za obremenjevat. Ne vem, zakaj mi niso dali mavca, že na izvidu, ki ga daš gipsarju, je pisalo, naj mi dajo longeto do kolena.
Pa veš, da se tudi meni zdi, da bi mogla met čez koleno?! Sicer me ne boli, če premikam koleno (si ga mal razgibavam čez dan) ampak me boli, ko mi noga leži in mi vsa teža noge pritiska na točno tisto zlomljeno točko...za znoret res!

Jah, kao dobla sem longeto, ker itak nimam kaj noge za obremenjevat. Ne vem, zakaj mi niso dali mavca, že na izvidu, ki ga daš gipsarju, je pisalo, naj mi dajo longeto do kolena.
Pa veš, da se tudi meni zdi, da bi mogla met čez koleno?! Sicer me ne boli, če premikam koleno (si ga mal razgibavam čez dan) ampak me boli, ko mi noga leži in mi vsa teža noge pritiska na točno tisto zlomljeno točko...za znoret res!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
princesss - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 10. 2004
Ne tok doug nazaj sm si zlomila levo stopalnico. Mela sm nov mobitel in itak - skos sm mogla neki pipkat po njemu, še po stopnicah.. in tko sm z levo nogo klecnila čez dve stopnice. Zabolel me je tko da.. ni besed, zvezde sm vidla. Ampak sm mislla da sm si gleženj zvila (z zlomi pač še nism mela izkušenj in nism vedla, kako vse skp zgleda). In sm še kr naprej hodila, vozila.. Do 24 ur kasnej, ko mi je celo levo stopalo nenormalno zateklo in pomodrelo. In sledilo je 5 ur na urgenci. Mislla sm, da mam v najlabšem primeru kej zvit, nategnjen, whatever. Ko mi je zdravnik povedu, da mam zlom sm se skor zjokala, pol pa še bolj, ko mi je povedu da bom dobila gips. No, gips sm mela gor natanko 12 dni, pol so pa bergle sledile. Hitro je minilo, k zdej pogledam. Takrat se mi je pa zdel k cela večnost..
Kako pospešit okrevanje, hm.. res upoštevat navodila, ki ti jih dajo, kej več pa pomoje že ne moreš narest. Pa čimprejšnje okrevanje ti želim!
Kako pospešit okrevanje, hm.. res upoštevat navodila, ki ti jih dajo, kej več pa pomoje že ne moreš narest. Pa čimprejšnje okrevanje ti želim!

Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
-
princesss, hvala!
Torej si ti po 12 dneh že dala gips dol? Lucky you!
Mene so obsodli na 4-5 tednov gipsa. Sicer mam zdaj bergli, ampak jih uporabljam, sam ko je nujno (wc, jest)...po stopnicah mi je ful muka it, ker sm bolj nerodn človek
Mene sicer ni toliko bolelo, prvi dan sploh ne. Zdaj boli.
Je pa res, da sem dobra smučarka in sem padla prvič po...kaj vem, 10 letih? Sprva sem bla mal presenečena, ker sem pač padla, pol mi je en random prijazen fant pomagal odkravsat iz smučišča, ampak jz sm bla trdno prepričana, pa tud vsi okol mene, da mam sam mal mišico nategnjeno. Vsi so mi namreč trkali po sprednji kosti, ki me valjda ni bolela, ko pa so mi zadnjo mišico masirali, sem pa zamijavkala.
Torej si ti po 12 dneh že dala gips dol? Lucky you!
Mene so obsodli na 4-5 tednov gipsa. Sicer mam zdaj bergli, ampak jih uporabljam, sam ko je nujno (wc, jest)...po stopnicah mi je ful muka it, ker sm bolj nerodn človek

Mene sicer ni toliko bolelo, prvi dan sploh ne. Zdaj boli.
Je pa res, da sem dobra smučarka in sem padla prvič po...kaj vem, 10 letih? Sprva sem bla mal presenečena, ker sem pač padla, pol mi je en random prijazen fant pomagal odkravsat iz smučišča, ampak jz sm bla trdno prepričana, pa tud vsi okol mene, da mam sam mal mišico nategnjeno. Vsi so mi namreč trkali po sprednji kosti, ki me valjda ni bolela, ko pa so mi zadnjo mišico masirali, sem pa zamijavkala.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jst sm mela polomleni ze obe roki, oz. ne ravno polomljeni, pac pa hude poskodbe sklepov... levo roko v zapestju, sem mela gibs do komolca, desno roko so pa najprej misli da je samo zapestje, pa sem dobila gips do komolca, pa me je se vedno ful bolelo..pa grem spet na pregled, pa slikajo spet, pa ugotovijo da sm si neki nabila v komolcu...in sm dobla gips do ramena...juhuh, na desni roki - odpadli vsi testi v soli, pr pouku sm pa samo sedela...hahah
no ampak ni vse tk veselo, se zdaj cutim posledice, ni se za zafrkavat s kostmi...
pazi, da bos res dobro okrevala, poskodbe na nogah so lahko zelo hude in dolgotrajne ce se ne pozdravijo popolnoma, sploh tam okrog kolena
moja sestra si je tut enkrat nekaj na smucanju poskodovala koleno, in se sploh vec ne more znebit tega (ob obremenitvi jo zdej vedno boli...)

no ampak ni vse tk veselo, se zdaj cutim posledice, ni se za zafrkavat s kostmi...

-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Tudi jaz sem bila med nesrečnicami z zlomljeno nogo. Med rolanjem sem si zlomila mečnico in golenico (spiralni zlom). Najprej sem dobila mavec do tazadnje (brez pete). Prvi teden je bil prerezan, če bi noga zatekala. Potem so ga zaprli. Vendar ugotovili (mavec je že bil zaprt), da kost ne raste vredu. Mavec so deloma prerezali po širini (za en cm nekje) in vložili leseno dešico. Pa vse skupaj zaprli. Pa je bilo ok... Nekje po 4 tednih so mavec odstranili in dobila sem dokolenskega s peto (čez koleno pa sem imela "ščitnik", da kolena nisem popolnoma stegnila ali skrčila). Tega pa sem imela še nekje 2-3 tedne. Na začetku me je zelo bolelo. Na srečo sem takrat imela sobo v istem nadstropju s kopalnico, kuhinjo in dnevno sobo. Za hojo sem uporabljala berglje. Po stopnicah (če sem šla na kontrolo ali kam na obisk) pa me je nesel ati. Stara sem bila takrat 10 let (poleti sem bila 11). Imela sem že menstruacijo, tavelik mavec je bil malo popacan in sva ga z mami z edigsom brisale za kontrolo
. Ko sem dala mavec dol, sem imela še 14 fizioterapij. Ojej... cel mesec sem hodila, ker so bili že poletni dopusti. Največja "tragedija" je pa bila, ko nisem mogla s sošolci v poletno šolo v naravi
.

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
Small star, pa zdaj še čutiš kaj posledice? Npr. pri športu, ob slabem vremenu...
Najbolj grozno je pomojem, če se ti slučajno kaj ne zaraste vredu, pa ti morajo potem zopet zlomit kost
To se baje rado zgodi, če je kak prst zlomljen in oseba ne gre k zdravniku.
Zdaj sem dragega poslala v lekarno po kalcij. Zadnje, kar si želim, je, da bi me zdaj še krč v tisti mišici zagrabil. Te pa se mi zmeša.
Pa nedrsečo podlogo za kad bo kupil, da ne bi slučajno padla v banji...jah, mal butasto se je umit, ampak kaj češ...
Najbolj grozno je pomojem, če se ti slučajno kaj ne zaraste vredu, pa ti morajo potem zopet zlomit kost

Zdaj sem dragega poslala v lekarno po kalcij. Zadnje, kar si želim, je, da bi me zdaj še krč v tisti mišici zagrabil. Te pa se mi zmeša.
Pa nedrsečo podlogo za kad bo kupil, da ne bi slučajno padla v banji...jah, mal butasto se je umit, ampak kaj češ...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
ancice* - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 1. 2009
- Kraj: Lj
jaz sem mela že zlomljen gležn pa morem povedat da me je najbolj bolelo ko sem po gipsu in longeti dala dol longeto
nasrečo nisem mela kompliciranega zloma tako da sem jo odnesla vsaj brez kakršnekoli operacije.
glede piščali, jaz tud poznam samo ta izraz tak da pojma nimam kaj naj bi bilo bolj zdravstveno, čimprejnje okrevanje positive vibration !

glede piščali, jaz tud poznam samo ta izraz tak da pojma nimam kaj naj bi bilo bolj zdravstveno, čimprejnje okrevanje positive vibration !
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
js sm mela zlomljen nos
ampak se je lepo popravil nazaj
hehe...zgodil se je, ko sem bila v 2. razredu OŠ in me je nek starejši tip zbil in se mi s pancarjem zaletel v glavo-->vozil se je na tistem gumijastem obroču, otroci smo pa čakali na koncu proge v vrsti...seveda je bila tovrstna zadeva namenjena izključno otrokom (baje), ampak tale dečko se je pač opogumil in se sam zapeljal po hribčku navzdol, obroča pa seveda zard svoje kilaže ni mogu zaustavt.
No ja, sem preživela, pa tut nos je uredu
se pa spomnm, da sm mela za moment temo pred očmi, in da sm ratala cela omotična in se niti nism zavedala kaj se dogaja, dokler mi oči ni začel s snegom obkladkov dajat in je blo vse krvavo...

No ja, sem preživela, pa tut nos je uredu

-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
positive vibration napisal/-a:Small star, pa zdaj še čutiš kaj posledice? Npr. pri športu, ob slabem vremenu...
Iskreno povedano sem posledice prvič čutila po 10 letih poškodbe (letos bo 13 let tega). Bolelo me je namestu zloma. Bolečina je bila zelo močna. Spominjala me je na tisto, kmalu po poškodbi (ko je zelo bolelo). Dva dni sem dobesedno šepala od bolečine. Vendar sem posledice občutila največ 3x do danes. Mislim, da vreme ni imelo vpliva. Lahko pa rečem, da imam zaradi zvina gležnja večkrat težave. Bolj pogosto me boli, včasih tudi ob spremembi vremena (ni pa pogoj). Imam tudi "rešpekt" pred določenimi gibi (ne morem hodit po zunanjih strani stopala prizadete noge zaradi zvina, bojim se hitrih gibov oz. reakcij s prizadeto nogo...). Če primerjam zvin in zlom (žal je bila vedno ista noga, desna), imam večje posledice zaradi zvina. Pa tudi bolečina je hujša pri zvinu.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]