Zlata žila

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 14. Nov. 2007 20:38

gregalina napisal/-a:Gimnastika in drugi športi napnejo in okrepijo tkivo in s tem preprečujejo pomankanje nekaterih elastičnih vlaken. Zaostajanje krvi je pri hemoroidih pogosto povezano s šibko prebavo. Torej je pomembno spodbujati prebavo in skrbeti za redno iztrebljanje, blažiti napenjanje in storiti kaj proti vnetjem. Hemoroidna vnetja blažijo vlažni obkladki s kamilicami ali z arniko. Izogibaj se ostrim začimbam, alkoholu in živilom, ki napenjajo (npr. stročnice, zelje), pa tudi česnu, čebuli in poru.

gregalina, hvala.

samo jst ne vem..a veljajo tut žitarice za prebavo?pa polnozrnat kruh , musliji pa jogurti? ker men se zdi, da kadar pojem dosti tega, je še slabš...včas me pol kislina peče v želodcu :nixweiss:

res pa je da sm začela jest une kapsule s česnom, pa se mi zdi, da je zdej še slabše...poleg tega pa pijem tinkturo iz ameriškega slamnika-kaj naj, če sm pa brez tega nonstop prehlajena :cry:

js mam doma orbitrek, tist je kul, kolesarit ne upam, ker ko sm veliko, me je nonstop matral...kaj pol naj delam?pilates je kul??
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 14. Nov. 2007 22:02

Na tole ti pa js nebi znala odgovorit. Tist kar sm ti napisala, sem prepisala s knjige Zdravilna moč čajev. Je notri polno receptov, s katerih zelišč si lahko skuhaš čaj proti hemoroidom. Ne priporočam ti kapsul s česnom, ker te so bolj proti glistam kot proti hemoroidom.

Pa veš, da se res prav napiše hemoroidi, ne hemeroidi. Sm to šele dans ugotovila :)
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 14. Nov. 2007 23:47

joj, meni se je tudi nekaj takega zgodilo. vidim da je tema že starejša, ampak je prej nisem prebrala. tudi pri meni je bilo med analcem, krvavela sem tudi, na wcju pa je bilo boleče in tudi kri je kapljala. nisem pa imela hemeroidov, ampak pač poškodovan anus, ne črevo, tako da nisem nič k zdravnici šla. sem pa pokazala mami, ker je pač MS . jaz sem nekaj dni mazala z otroškim mazilom (za otroške ritke) :D , pa je potem zacelilo.
Zadnjič spremenil BaUcYkA, dne 24. Sep. 2009 20:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 18. Nov. 2007 0:16

tigi - s tabo res sočustvujem, ker vem, da ni ravno prijetno imeti takih težav.

jaz imam tut hemeroide, ampak čisto malo. včasih na wc papirju opazim kakšno drobno kapljico krvi.

sicer pa zdravniki pravijo, da hemeroidi v splošnem niso nevarni za zdravje. samo neprijetni so.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 18. Nov. 2007 0:38

Ma tud jz mam kdaj s tem probleme in res ni prijetno.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 23. Nov. 2007 8:43

zadnje dni me vedno boli, ko grem na blato oz. ko končam. dva dni nazaj sem tudi opazila malo (res malo) krvi. kakršnih koli bulic ne začutim.

so to prav tako hemeroidi? moram k zdravniku?
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 23. Nov. 2007 17:33

^^Tut men se to dogaja, sam ne vedno. Nism šla k zdravniku, kr mislim, da ni potrebe. Odvisno je tut, kako hrano ješ. Fajn je jest več zelenjave in sadja, sploh v tem času.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 10. Sep. 2008 19:57

ziujo punce...js sm par dni nazaj zacutla..hm..en tak filing k da nism 'do konca opravla' :? ..in mam tko na desni strani pa cist pr odprtini mal neprijetn filing, sam nbene krvi pa bulc pa nc pa nobenih analnih odnosov...kaj bi to blo?!

js sm take vrste da takoj nardim najvecjo paniko ko me nekej uscipne in poj skos na to mislm, da je se slabs.. :runterdrueck:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007
Kraj: lost

Neprebrana objavaNapisal/-a BaByBlu » 26. Sep. 2008 22:58

tut jaz se na zalost soocam s temi hemoreidi :(
ponoci me je tko srbel, da nisem mogla spat, pa sm se mazala s cenastenom, ker sem najprej mislila, da so glivice. a to tut kej pomaga?
no potem sem pa povedala mami za tezave pa mi je povedala, da so to hemeroidi. od dons naprej se bom mazala z eno kremo iz lekarne pa kupla sem robcke proti hemoreidom.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 26. Sep. 2008 23:10

Mene pa zanima, ce je to tudi hemoroid...nic ne pece, ne srbi, ne boli, nikoli ni nic krvi...le tam pri zadnjicni odprtinici je taka bunkica (predvidevam da zila?) ki se vcasih skrije...
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007
Kraj: lost

Neprebrana objavaNapisal/-a BaByBlu » 26. Sep. 2008 23:11

jaz mislim, da je use normalno. a te kdaj boli ko gres na veliko potrebo?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 26. Sep. 2008 23:27

ne, cisto vse je uredu, le tista bunkica me moti. Pa se to sama po sebi niti ne, bolj iz estetskih razlogov...
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 29. Sep. 2008 11:22

jaz včasih po odvajanju na wc papirju opazim malo bele sluzi. v blatu je ni. a se še kateri to pojavlja?
matjažka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a matjažka » 20. Apr. 2009 16:58

missy* napisal/-a:Mene pa zanima, ce je to tudi hemoroid...nic ne pece, ne srbi, ne boli, nikoli ni nic krvi...le tam pri zadnjicni odprtinici je taka bunkica (predvidevam da zila?) ki se vcasih skrije...

Evo, točno tak "problem" imam jaz. Nič ne boli, peče ali karkoli, pač tista bunkica je tam (to sem ugotovila kakšna 2 dni nazaj).
missy*, kako si ti rešila tole zadevo?
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 20. Apr. 2009 17:06

...
Zadnjič spremenil lakeesha, dne 10. Jun. 2009 6:58, skupaj popravljeno 1 krat.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]