Zdravniški pregled za zaposlitev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Živjo
Kmalu bom imela zdravniški pregled za prvo zaposlitev. Ker ne vem niti približno kako zgleda pregled za zaposlitev bi vas prosila, kdor ima izkušnje, če lahko napiše kako to zgleda.....
Kaj vse je treba tam opravit? Pregled imam namreč v Ljubljani, železničarski zdravstveni dom....
Hvala za vse informacije.
lep dan, m.
Kmalu bom imela zdravniški pregled za prvo zaposlitev. Ker ne vem niti približno kako zgleda pregled za zaposlitev bi vas prosila, kdor ima izkušnje, če lahko napiše kako to zgleda.....
Kaj vse je treba tam opravit? Pregled imam namreč v Ljubljani, železničarski zdravstveni dom....
Hvala za vse informacije.
lep dan, m.
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
pri men so še pljuča testirali (ko moraš ornk izdihnit in nekej časa držat ta izdih) pa na rentgen pljuč poslali. pol sem pa zastojn kavico dobila
pa izmerijo in stehtajo te.
v končni fazi precej podobno sistematičnim pregledom iz oš in sš in faksa.
pa izmerijo in stehtajo te.
v končni fazi precej podobno sistematičnim pregledom iz oš in sš in faksa.
...just breathe...
- darka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 5. 2005
Evo jaz sem ga imela 1 mesec nazaj. Dala sem kri ( 4 epruvetke ) in vodo. Preverili so mi sluh, kapaciteto pljuč ( izdih ), težo, višino, vid, barvno slepoto, to so mi opravile sestre. Zdravnik pa potem še hrbtenic, poslušal je srce... reflekse, pregledal ušesa, grlo in pa splošna vprašanja o gibanju...
In to je blo to
In to je blo to
-
KLEMY - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
Ja, se razlikuje.
Delodajalec naroči tiste preglede, ki naj bi ustrezali psihofizičnim zahtevam za določeno delovno mesto. Lahko samo tiste osnovne (kri, voda, vid, sluh), lahko pa tudi kaj bolj specifičnega (barvna slepota, psihološki testi...).
Jaz ne poznam nobenega, da zdravniškega "ne bi naredil"...pač pregledajo te in če je karkoli narobe, dobiš obvestilo s katerim greš do osebnega zdravnika, ki te potem obravnava naprej..tko kot je blo na sistematskih v šoli. (ne vem, da imaš visok pritisk, da slabo vidiš in da boš rabil očala...)
Bi moralo biti pa res nekaj hudo hudo narobe, da bi ti napisali, da nisi sposoben za delo, ki ga opravljaš...pr nas v pisarni imamo eno, ki ima ful hudo dioptrijo in z očali komej vidi kaj klika po računalniku pa ji zmerej napišejo, da je sposobna za delo, ki ga opravlja.
Tko, da...pač zakonsko obvezna reč, ki jo je treba na 5 let opravit...neee grizejo
Delodajalec naroči tiste preglede, ki naj bi ustrezali psihofizičnim zahtevam za določeno delovno mesto. Lahko samo tiste osnovne (kri, voda, vid, sluh), lahko pa tudi kaj bolj specifičnega (barvna slepota, psihološki testi...).
Jaz ne poznam nobenega, da zdravniškega "ne bi naredil"...pač pregledajo te in če je karkoli narobe, dobiš obvestilo s katerim greš do osebnega zdravnika, ki te potem obravnava naprej..tko kot je blo na sistematskih v šoli. (ne vem, da imaš visok pritisk, da slabo vidiš in da boš rabil očala...)
Bi moralo biti pa res nekaj hudo hudo narobe, da bi ti napisali, da nisi sposoben za delo, ki ga opravljaš...pr nas v pisarni imamo eno, ki ima ful hudo dioptrijo in z očali komej vidi kaj klika po računalniku pa ji zmerej napišejo, da je sposobna za delo, ki ga opravlja.
Tko, da...pač zakonsko obvezna reč, ki jo je treba na 5 let opravit...neee grizejo
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ni vse tako zelo enostavno. Zdravniškega že opraviš se pa lahko npr. zgodi, da nekdo na razgovoru zatrjuje da je sposoben oz. da ustreza vsem zahtevam delovnega mesta, konkreten primer je delavec v proizvodnji, ki mora biti sposoben za opravljanje treh izmen (odvisno od podjetja). In zdravniški pregled lahko pokaže, da pa ta kandidat ni sposoben za nočno delo, za vse ostalo pa. In takšnega kandidata ima podjetje potem pravico zavrniti oz. mu pač ne ponudi pogodbe. Ker tako ali tako bi se naj zdravniški pregledi izvajali pred zaposlitvijo torej preden se podpiše pogodba.
Največ problemov je ponavadi za delovna mesta, kjer se zahtevajo sposobnosti za delo na višini, nočno delo, dvigovanje in delo v kotlovnici. Delo v pisarnah na srečo nima tako strogih zahtev, zato zdravniški pregledi za ta dela niso tako temeljiti in se brez problema pride skozi.
Največ problemov je ponavadi za delovna mesta, kjer se zahtevajo sposobnosti za delo na višini, nočno delo, dvigovanje in delo v kotlovnici. Delo v pisarnah na srečo nima tako strogih zahtev, zato zdravniški pregledi za ta dela niso tako temeljiti in se brez problema pride skozi.
- tanja_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 3. 2006
- Kraj: Kranja
Ribicax! jest sem opravila pregled pred 2 mesecema. Na daleč ne vidim povsem najbolje in me je tut mal skrbel. Zdravnica me je vprašala, kako to da ne nosim očal, pa sem nekaj nabluzila. Zdravniški pregled sem naredila, a mi je toplo priporočila očala pri vožnji avtomobila. Drugače dioptrije nimam, imam samo cilindre (tolk za lažjo orientacijo). zdej pa je odvisno od tebe, kolk slabo vidiš in kakšen poklic boš opravljala.
lp
lp
- tanja_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 3. 2006
- Kraj: Kranja
Ribicax! jest sem opravila pregled pred 2 mesecema. Na daleč ne vidim povsem najbolje in me je tut mal skrbel. Zdravnica me je vprašala, kako to da ne nosim očal, pa sem nekaj nabluzila. Zdravniški pregled sem naredila, a mi je toplo priporočila očala pri vožnji avtomobila. Drugače dioptrije nimam, imam samo cilindre (tolk za lažjo orientacijo). zdej pa je odvisno od tebe, kolk slabo vidiš in kakšen poklic boš opravljala.
lp
lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov