Zatrdlina na prstih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ^Sophie^
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
- Kraj: Maribor
Hej!
Jaz imam eno veliko težavoo, ki se tiče moje mame... Pred nekaj dnevi (mogoče tednom ali dvema) se ji je na levem prstancu pojavila zatrdlina, ki je srbeča (prst ne izgleda odtečen, ampak kot da bi se ji okrog naredil nek hrustanec, začela se je mazati z neko kremo, in zatrdlina postane mehkejša, vendar ko se krema vpije je vse isto, zdaj pa se ji je začelo širiti že na sredinec in na dlan (sredinec že izgleda kot prstanec), na dlani in zapestju pa se je začela pojavljati suha koćža in poo zapestju še rdeče, kot brbončice velike pikice...
Če bi katera kakorkoli poznala to bolezen, ali bi se ji zdeli simptomi znani, lepo prosim če odgovori (aja stara je 48 let).
Hvala že v naprej.
Jaz imam eno veliko težavoo, ki se tiče moje mame... Pred nekaj dnevi (mogoče tednom ali dvema) se ji je na levem prstancu pojavila zatrdlina, ki je srbeča (prst ne izgleda odtečen, ampak kot da bi se ji okrog naredil nek hrustanec, začela se je mazati z neko kremo, in zatrdlina postane mehkejša, vendar ko se krema vpije je vse isto, zdaj pa se ji je začelo širiti že na sredinec in na dlan (sredinec že izgleda kot prstanec), na dlani in zapestju pa se je začela pojavljati suha koćža in poo zapestju še rdeče, kot brbončice velike pikice...
Če bi katera kakorkoli poznala to bolezen, ali bi se ji zdeli simptomi znani, lepo prosim če odgovori (aja stara je 48 let).
Hvala že v naprej.
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
Hja, če se širi potem najbrž ni vse vredu. Bo morala kar k zdravniku. Pa saj veliko bolezni, izpuščajev ali kakšnih drugačnih simpromov ni nevarnih, ampak če zadeve ne zdraviš pa lahko to še postane.
Reč ji, da si brala na netu, da se ji bo začel širit po celem telesu če ne bo šla k zdraviku Bognedaj ampak mogoče jo bo to prepričalo
Reč ji, da si brala na netu, da se ji bo začel širit po celem telesu če ne bo šla k zdraviku Bognedaj ampak mogoče jo bo to prepričalo
-
rdeče vrtnice - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 5. 2007
zdravnik zdravnik zdravnik...ne resno naj gre in bo vse zvedela...morate jo prepričati...
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ℓυкα<3
-
Lara - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 6. 2004
Artritis je drugace vnetje sklepov... nisi nic napisala, kje tocno na prstu je "oteklina". Če gre za vnetje, se to zdravi z zdravili (tabletami) na recept, ker mazila ne bojo kaj preveč pomagala. Če gre za izrastek na mehkem tkivu je lahko bradavica.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
če se je pojavla oteklina oz. zatrdlina ki se je pol razširla je lahko da jo je kej pičl, pol se je pa še mal alergične reakcije pojavl, ampka nikol ne veš, tko da k zdravniku bi blo zlo dobr jt.
moj brat je mel že nekaj časa nazaj na zgornji strani dlani trdo bulo premera cca 3cm in so mu jo vn izrezal, ne vem pa kaj je to blo.
moj brat je mel že nekaj časa nazaj na zgornji strani dlani trdo bulo premera cca 3cm in so mu jo vn izrezal, ne vem pa kaj je to blo.
Our passion is our strength <3
- ^Sophie^
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
- Kraj: Maribor
Hvala vsem... zatrdlina je na zgornjem delu prsta (tam kje je prstan, do členka). in ni bradavica... sej zdaj pravi da naj bi šlo na boljše, samo jaz ne opazim razlike ...joj, kako me jezi s tem, da ne želi do strokovnjaka iti... in potemsamo nekaj ugiba...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov