Vnetje nožnice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

OdgovorNapisal/-a amital » 18. Apr. 2007 14:00

zdaj pa še js z vprašanjem: ko se vam pojavijo glivice oz. karkoli drugega, da greste k ginekologu, koga pokličete? sestre ali ginekologinjo?
mn se te glivice smotane spt ponavljajo in oklevam, ne vem koga poklicat, pred meseci sem klicala zdravnico, samo pol ni mela časa, me je napotla k drugi, ambulantni ginekologinji, taki "čarovnici" da me je še zdaj strah tja spet it.
na koga se obrnete? :oops:
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
Anona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 12. 2006

OdgovorNapisal/-a Anona » 18. Apr. 2007 19:21

Jaz pokličem v svojo ginekološko ambulanto in govorim s sestro. Ji razložim svoje težave in ona mi potem al reče naj pridem po recept al pa reče naj pridem na pregled, pa kdaj naj pridem.
Ni vse zlato, kar se sveti.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a blue eye » 19. Apr. 2007 9:03

Mah jest sm se nazadnje zdj samo s canestenom mazala..kaj če je to vse delno v glavi, k pač pomislš na glivice, te pa srbi.

K res je zoprn na vsake dva mesca jemat te svečke pa še kaj...
Za dežjem vedno posije sonce!!
monicque
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 5. 2005
Kraj: tam kjer je moj srčk

OdgovorNapisal/-a monicque » 19. Apr. 2007 10:02

upam, da me ne boste linčale ker bo tole malo daljši post... ampak če lahko kateri izmed vas vsaj malo pomagam z izkušnjami in nasvetom... je vredno...
sama sem probala že svašta da bi se znebila te nadloge.. a nekako neuspešno... od vaginalet, diflazona,... ker sem k temu zelo nagnjena, sem sedaj dobila predpisano daljše zdravljenje (cca 5 mesecev s tableti fluconazole 150mg, za zunaj pa canasten...po končani terapiji pa naj bi občasno preventivno vzela še svečke (ne vem točno imena, če katero zanima dodam kasneje) za uravnavanje prave ph vrednosti...
...sama sem si na začetku mazala z jogurti pa se skušala sama zdraviti (ker sem pač menila da to ni nič takega, saj ga ima dosti punc) a je to privedlo do poslabšanja..da ne omenim da sem od prijateljice zvedela da se je zdravila 5 tednov v bolnišnici in imela zaradi tega kasneje tudi težave pri zanositvi..tako, da mi ni težko poklicat v ambulatno, kar sestri opišem težave ki jih imam in mi potem prijazno svetuje (če potrebujem recept lahko kadarkoli pridem ponj, če ne pa se dogovorim za pregled)...
...zaradi preobčutljivosti se tudi strogo držim navodil ginekologa (nič tangic, nič sintetike, brez pretesnih hlač, nič agresivnih mil samo lactacid pa še to razredčen z vodo enkrat na dan, nič dnevnih vložkov - ko imam izcedek si dam dva slojčka nežnega wc papirja in zamenjam vsakič ko grem na wc- ker naj bi bile spodnje hlačke vedno suhe in si jih v službi ravno ne morem menjavati, izogibam se javnih wc-jev oziroma če je res nujno to naredim pol stoje... pazim, da sva oba s fantom bila pred muckanjem pod tušem - ko sva na suho je tudi sam dobil vnetje in takrat se mora mazati tudi on s canastenom najmanj 14 dni drugače se to prenaša spet nazaj...tako da tudi tu maksimalno paziva...po mojem mnenju če je to prvič ali ne vem enkrat na leto, se proba canasten, drugače pa je bolje kar h ginkotu- saj zato je tam...poleg tega pa je pomembno da se ugotovi razlog zakaj nastane vnetje (pri meni je to trenutno stres in padec odporosti a že delam na tem)...

...pa vsem veliko useha pri odpravljanju nadloge...

lep dan
Life is one big drama in which you play main character.
How you play it is up to YOU
sophija83
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 4. 2007

OdgovorNapisal/-a sophija83 » 19. Apr. 2007 10:58

meni se je pa v kratkem že 2x zgodilo da sem pri sexu ratala ful mokra, se me ni niti dotaknil pa sem že bila vlažna, vse ne bi bilo toliko narobe če ne bi ta izcedek zaudarjal. ko sva sexala naslednjič pa je izcedek izginil. ali se lahko to pojavi zaradi uporabe cenastena? namazala sem se zjutraj sexala pa sva zvečer?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

OdgovorNapisal/-a softTouch » 23. Apr. 2007 9:11

sej verjetno je to že katera napisala,ampak se mi ne da vse za nazaj brat... men precej pomaga multi-gyn gel, s katerim se ponavadi namažem po spolnem odnosu,včasih pa tudi preden grem spat.zraven tubice je tudi nastavek s katerim ga lahko fino vneseš v nožnico,dobi se ga pa v lekarnah.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

OdgovorNapisal/-a amital » 23. Apr. 2007 12:12

smo že mele debate o tem multi-gynu ja :) fajna stvar..
drugače pa sem bla js dans na pregledu zarad glivic, ne morjo nekot ugotovit zakaj se tako ponavljajo, so pa rekli da je šansa, da so always vložki krivi, ker baje ful vpijejo in pol se izgubi občutek, ko moraš it menjat, pa preveč plastični naj bi bli..
sej to se mi zdi da smo se že tud menle, samo niti nisem bla tako pozorna, zgleda bo res neki na tem
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2006

OdgovorNapisal/-a Stella* » 29. Apr. 2007 21:19

Zdaj je pa še mene to doletel :( me pa sam zanima,tiste k ste si pomagale s tamponi pa jogortom gor.. kok ste sploh dobile tampon noter? mene zlooo peče,pa vse mam tok "napihnjeno" spodi, da mi sploh ne gre tampon noter :( Pa ko se 1x nekak rešiš teh glivic,po kolkem času je priporočljivo sexat.. da se ti spet ne vname kaj..? :oops:?hvalaaa*
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Spelina » 04. Maj. 2007 8:30

krasno.men so se spet pojavle...ktere vaginalete / svečke, se dobijo brez recepta v lekarni?
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

OdgovorNapisal/-a norolescentka » 08. Maj. 2007 19:08

mam vprašanje...nism vedla kam ga naslovit, pa ga bom kar tu...mene ful velikrat lulat, predvsem ponoči (dejansko je urin, ne po kapljicah-tist mam sam kadar mam vnetje ledvic haha)-poleg tega pa me zvečer, ko se umijem in to, začnejo srvbet sramne ustnice-pod zunanjimi, na čisto zgornjem robu (nad sečnico in ščegetavčkom, tam kjer so "staknjene skupaj"). srbi me torej vmesna koža in nč notr-še nikoli me ni. a so to tut lahko gljivice??prosim za odgovor.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a blue eye » 09. Maj. 2007 17:57

norolescentka mene tud tko včasih srbi, pomoje da od tuširanja, al pa prevroče vode, pa mingrede gre tja kej šampona (čeprov se ful merkam), tko da je pomoje to to..razn če te ne srbi skoz al to samo po tuširanju??

Je pa možno, da ti intimno milo ne ustreza, pa da te zarad tega?
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

OdgovorNapisal/-a norolescentka » 09. Maj. 2007 19:55

[quote="blue eye"]norolescentka mene tud tko včasih srbi, pomoje da od tuširanja, al pa prevroče vode, pa mingrede gre tja kej šampona (čeprov se ful merkam), tko da je pomoje to to..razn če te ne srbi skoz al to samo po tuširanju??

Je pa možno, da ti intimno milo ne ustreza, pa da te zarad tega?[/quote]

emm ja, po tuširanju, ponavadi zvečer in ponoči...ampak ker nimam drugače nobenih problemov, ne uporabljam intimnega mila :oops: :oops: okoliške "predele" umijem kar s tušgelom...
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a blue eye » 10. Maj. 2007 7:33

norolescentka možn je da ko umivaš okoliške predele s tušgelom (sej to mislš navadn gel za tuširanje ane), pomoje da ti kej zaide tja kamor ne bi smel..tko da jest ti svetujem, da tega ne uporabljaš, al sam z vodo al pa pač z intimnim milom (sej intimno milo ni samo za tiste k majo probleme), pa svetujem ti da ga kupiš v lekarni, npr od hygie (nvem če se prov napiše)-men je tega ginekologinja priporočila..

Tko da z gelom za tuširanje stran okol tistih predelov...
Uporabniški avatar
Anona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 12. 2006

OdgovorNapisal/-a Anona » 20. Maj. 2007 10:32

Jaz pa moram povedat, da odkar zlikam vse spodnje perilo, nimam več problemov z glivicami. Mislim, da je bil problem v tem, da sem bila zelo občutljiva na praške in mehčalce, ki se uporabljajo za pranje, kar pa likanje nekoliko uniči (ker likam s paro) in tako so se moje težave odpravile.
Ni vse zlato, kar se sveti.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a blue eye » 20. Maj. 2007 12:07

No pol bo treba likat, anona hvala za nasvet :)

Drgač pa jest svetujem uporabo multi-gyn gela po seksu-res pomaga (že trkam) :cool:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov