Vnetje nožnice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Latte
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 11. 2005
Kraj: New York

Neprebrana objavaNapisal/-a Latte » 17. Okt. 2006 9:25

Zakaj pa rajši vaginalet ne uporabljaš?
How blind can you get and still have eyes?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 17. Okt. 2006 9:35

Meni je bila najboljša stvar, ko mi je dal ginekolog neke tablete proti glivicam- vzameš 2 in to je to. Naslednjič pa mi jih ni hotel več dat- ne vem, zakaj. Mogoče so drage, pa zavarovalnica teži :(

Te vaginalete so ful ena packarija, pomagajo pa. Zdaj hvalabogu že dolgo nisem imela teh težav ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 17. Okt. 2006 23:58

Latte napisal/-a:Zakaj pa rajši vaginalet ne uporabljaš?

osebna zdravnica mi jih ni predpisala, če se bo ponovilo pa grem obvezno po njih :)
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 22. Okt. 2006 19:14

Imam nedavne izkušnje z glivicami ki sem jih dobila prvic...PRebrala sem ogromno literature in forumov in naredila bom povzetek

ČE se zdravis:

-canesten krema te pozdravi od zunaj in ponavadi ni dovolj ker se glivice razvijajo od znotraj zato so dosti bolj primerne tablete oz svečke + krema, ki jo more sočasno jemat tudi partner (če pa res vedno sexate z kondomom ne rabi)

-po zdravljenjem z canestenom je nujno kupiti vaginete. Sestavljene so iz mlečne kisline, ki spet normalizira stanje v nožnici. Glivice so samo posledica neravnovesja v nožnici. So pa to svečke ki se jih da pred spanjm in so res super.

DA SE GLIVICE NE PONOVIJO VEČ:

-nikoli se en podat v SUHI sex ;)) ce ni noznica dovolj vlazna pride do vnetij, in sex vse to samo se poslabsa
-redno menjavanje brisač in perila, pranje perila najmanj na 60c
-ne nosit skozi tangic
-ne bit stalno z tamponi (redno jih menjavajte)
-intimno MILO z mlečno kislino (ni vazno katerega proizvajalca, le da ima mlečno kislino)

Upam da se zavedate resnosti glivic :( Nekaterim se pojavljajo vsako leto 4x samo zato ker jih ne znajo pozdravit in ker ginekoligi tega ne jemljejo dovolj resno
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 22. Okt. 2006 19:15

tisto je vhod v noznico....mores pa it mimo :D sem mela isti cuden obcutek..
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 22. Okt. 2006 19:17

Bakterije ki so na jogurtu so telesu prijazne in tudi uzivalje LCA jogurtov je zdravilno . Ginekologinja mi je svetovala da dam jogurt na tampon in vstavim v noznico.. Vse to je pa le cenejsa varjanta VAGINET.

Ne unici Glivic ampak spremeni okolje v noznici da potem sama unici glivice..zaradi kislosti.

Je pa jogurtov tampon tudi preventiva pred ponavljanjem glivic, kot tudi enkrat na tri mesece kura z Vaginetami.
cokolina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolina » 22. Okt. 2006 19:27

Meni je ginekologinja povedala da so glivice tako razširjena bolezen da se zgodi da te narocijo cez 3 mesece ali pa te sploh nocejo v lekarni resno jemat.

pomagas si pa lahko sama:-vaginete Canesten ali krema če ti vaginet v lekarni ne dajo
-dvakrat dnevno umivanje z intimnim milom z mlečno kislino(iz lekarne)
-po končani uporabi canestena preides na Vagisan tablete (vstavljas jih z pripomockom za vsavljanje vaginet Canestena) in te porabis do konca. Vzpostavijo spet normalen kisel Ph da se glivice ne ponovijo vec, razen ce si za to kriv sam
-dokler se ti zdravis naj se zdravi tudi partner z kremo Canesten, škodit mu itak ne more

Potem pa lahko nadoknadite kar sta zgubila :D :D

Pa se ne poudarek ginekologinj: NIKOLI se ne umivat od znotraj !! Pod nobenim pogojem, ne z milom ne brez
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 23. Okt. 2006 7:40

Ko kopujete intimno milo, dejte tut pogledat kakšen Ph ima. Jaz sem skos uporabljala Niveo in sem enkrat nek brala da ima čist previsok Ph za nožnico. Ph more bit pod 4.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 23. Okt. 2006 14:27

cokolina hvala za vse te prispevke, so v veliko pomoč :)
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 23. Okt. 2006 15:44

Meni so se tud spet pojavle. Zdaj se mi bo pa vtrgalo. Sem sla tu v Italiji v lekarno in kupla Canesten. Zaj pa bi prosla eno, ko ma to kremo doma, ce mi lahko navodila sem gor napise, ker so mi italijanska navodila spanska vas :P
pa se nekaj: to je krema v taki belo-modri embalazi? Da si nisn kaj narobe kupla slucajno :D Ker na njej pise da je za kožo... Hjoo..nic vec nevem :?
Se dajo dobit kake vaginete brez recepta in kere so to?
Hvala vsem za odgovore.
Lahko imam vse.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 23. Okt. 2006 16:13

Am ne. Jst mam kremco belo, pa v rdečem kvadratku piše Canasten!
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 23. Okt. 2006 16:42

neeeee :( Moja je znamke BAYER. Bela tubica , v modrem pravokotniku pise canesten z belim. Zunaj na kremi pise, da je za kožno uporabo. Kaj mogoc obstaja vec Canestenov?? Po moje bi moglo bit to to, mogoče da je od firme izgled embalaze odvisn. No upam, da je tak :D
Lahko imam vse.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 23. Okt. 2006 17:43

Vsekakor lahko obstaja več vrst Canastenov, ker je tudi več vrst glivc. Drugače pa na moji tudi piše da je od Bayer Pharma. Drugač škatlice nimam več, na tubici pa je pod napisom (ja napisan je z belo v rdečem kvadratku) piše Samo za zunanjo uporabo. Uzadih piše da 1g kreme vsebuje 10mg klotrimazola, še bolj spodaj pa Kremo nanesite na prizadete dele kože in jo vtrite. Zdej, če ti piše vse to, še najbolj pomembna je sestava, pol je verjetno isti šmorn.
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 23. Okt. 2006 20:52

Mily 1000× hvala! Mislim, da bo to ja. Mi pise da 30g kreme vsebuje 0,3g clotrimazolo. (predvidevam, da je to to) pa je tud poudarjeno da je za kožo (??) Bom uporabla...ce me pobere, tak nebom vedla :D
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 23. Okt. 2006 21:47

uporabi se lahko tudi diflazon kapsula, v nasprotju z diflucanom je v lekarni brez doplačila ( potrebuješ recept...se mi zdi). deluje tako da pobije vse glivice.
Zadnjič spremenil amital, dne 23. Okt. 2006 21:53, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov