Vnetje nožnice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Meni je bila najboljša stvar, ko mi je dal ginekolog neke tablete proti glivicam- vzameš 2 in to je to. Naslednjič pa mi jih ni hotel več dat- ne vem, zakaj. Mogoče so drage, pa zavarovalnica teži
Te vaginalete so ful ena packarija, pomagajo pa. Zdaj hvalabogu že dolgo nisem imela teh težav ...

Te vaginalete so ful ena packarija, pomagajo pa. Zdaj hvalabogu že dolgo nisem imela teh težav ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- cokolina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ljubljana
Imam nedavne izkušnje z glivicami ki sem jih dobila prvic...PRebrala sem ogromno literature in forumov in naredila bom povzetek
ČE se zdravis:
-canesten krema te pozdravi od zunaj in ponavadi ni dovolj ker se glivice razvijajo od znotraj zato so dosti bolj primerne tablete oz svečke + krema, ki jo more sočasno jemat tudi partner (če pa res vedno sexate z kondomom ne rabi)
-po zdravljenjem z canestenom je nujno kupiti vaginete. Sestavljene so iz mlečne kisline, ki spet normalizira stanje v nožnici. Glivice so samo posledica neravnovesja v nožnici. So pa to svečke ki se jih da pred spanjm in so res super.
DA SE GLIVICE NE PONOVIJO VEČ:
-nikoli se en podat v SUHI sex
) ce ni noznica dovolj vlazna pride do vnetij, in sex vse to samo se poslabsa
-redno menjavanje brisač in perila, pranje perila najmanj na 60c
-ne nosit skozi tangic
-ne bit stalno z tamponi (redno jih menjavajte)
-intimno MILO z mlečno kislino (ni vazno katerega proizvajalca, le da ima mlečno kislino)
Upam da se zavedate resnosti glivic
Nekaterim se pojavljajo vsako leto 4x samo zato ker jih ne znajo pozdravit in ker ginekoligi tega ne jemljejo dovolj resno
ČE se zdravis:
-canesten krema te pozdravi od zunaj in ponavadi ni dovolj ker se glivice razvijajo od znotraj zato so dosti bolj primerne tablete oz svečke + krema, ki jo more sočasno jemat tudi partner (če pa res vedno sexate z kondomom ne rabi)
-po zdravljenjem z canestenom je nujno kupiti vaginete. Sestavljene so iz mlečne kisline, ki spet normalizira stanje v nožnici. Glivice so samo posledica neravnovesja v nožnici. So pa to svečke ki se jih da pred spanjm in so res super.
DA SE GLIVICE NE PONOVIJO VEČ:
-nikoli se en podat v SUHI sex

-redno menjavanje brisač in perila, pranje perila najmanj na 60c
-ne nosit skozi tangic
-ne bit stalno z tamponi (redno jih menjavajte)
-intimno MILO z mlečno kislino (ni vazno katerega proizvajalca, le da ima mlečno kislino)
Upam da se zavedate resnosti glivic

- cokolina
- Sramežljivka
Bakterije ki so na jogurtu so telesu prijazne in tudi uzivalje LCA jogurtov je zdravilno . Ginekologinja mi je svetovala da dam jogurt na tampon in vstavim v noznico.. Vse to je pa le cenejsa varjanta VAGINET.
Ne unici Glivic ampak spremeni okolje v noznici da potem sama unici glivice..zaradi kislosti.
Je pa jogurtov tampon tudi preventiva pred ponavljanjem glivic, kot tudi enkrat na tri mesece kura z Vaginetami.
Ne unici Glivic ampak spremeni okolje v noznici da potem sama unici glivice..zaradi kislosti.
Je pa jogurtov tampon tudi preventiva pred ponavljanjem glivic, kot tudi enkrat na tri mesece kura z Vaginetami.
- cokolina
- Sramežljivka
Meni je ginekologinja povedala da so glivice tako razširjena bolezen da se zgodi da te narocijo cez 3 mesece ali pa te sploh nocejo v lekarni resno jemat.
pomagas si pa lahko sama:-vaginete Canesten ali krema če ti vaginet v lekarni ne dajo
-dvakrat dnevno umivanje z intimnim milom z mlečno kislino(iz lekarne)
-po končani uporabi canestena preides na Vagisan tablete (vstavljas jih z pripomockom za vsavljanje vaginet Canestena) in te porabis do konca. Vzpostavijo spet normalen kisel Ph da se glivice ne ponovijo vec, razen ce si za to kriv sam
-dokler se ti zdravis naj se zdravi tudi partner z kremo Canesten, škodit mu itak ne more
Potem pa lahko nadoknadite kar sta zgubila
Pa se ne poudarek ginekologinj: NIKOLI se ne umivat od znotraj !! Pod nobenim pogojem, ne z milom ne brez
pomagas si pa lahko sama:-vaginete Canesten ali krema če ti vaginet v lekarni ne dajo
-dvakrat dnevno umivanje z intimnim milom z mlečno kislino(iz lekarne)
-po končani uporabi canestena preides na Vagisan tablete (vstavljas jih z pripomockom za vsavljanje vaginet Canestena) in te porabis do konca. Vzpostavijo spet normalen kisel Ph da se glivice ne ponovijo vec, razen ce si za to kriv sam
-dokler se ti zdravis naj se zdravi tudi partner z kremo Canesten, škodit mu itak ne more
Potem pa lahko nadoknadite kar sta zgubila

Pa se ne poudarek ginekologinj: NIKOLI se ne umivat od znotraj !! Pod nobenim pogojem, ne z milom ne brez
-
J.Lo - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 12. 2004
Meni so se tud spet pojavle. Zdaj se mi bo pa vtrgalo. Sem sla tu v Italiji v lekarno in kupla Canesten. Zaj pa bi prosla eno, ko ma to kremo doma, ce mi lahko navodila sem gor napise, ker so mi italijanska navodila spanska vas
pa se nekaj: to je krema v taki belo-modri embalazi? Da si nisn kaj narobe kupla slucajno
Ker na njej pise da je za kožo... Hjoo..nic vec nevem
Se dajo dobit kake vaginete brez recepta in kere so to?
Hvala vsem za odgovore.

pa se nekaj: to je krema v taki belo-modri embalazi? Da si nisn kaj narobe kupla slucajno

Se dajo dobit kake vaginete brez recepta in kere so to?
Hvala vsem za odgovore.
Lahko imam vse.
-
J.Lo - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 12. 2004
neeeee
Moja je znamke BAYER. Bela tubica , v modrem pravokotniku pise canesten z belim. Zunaj na kremi pise, da je za kožno uporabo. Kaj mogoc obstaja vec Canestenov?? Po moje bi moglo bit to to, mogoče da je od firme izgled embalaze odvisn. No upam, da je tak 

Lahko imam vse.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Vsekakor lahko obstaja več vrst Canastenov, ker je tudi več vrst glivc. Drugače pa na moji tudi piše da je od Bayer Pharma. Drugač škatlice nimam več, na tubici pa je pod napisom (ja napisan je z belo v rdečem kvadratku) piše Samo za zunanjo uporabo. Uzadih piše da 1g kreme vsebuje 10mg klotrimazola, še bolj spodaj pa Kremo nanesite na prizadete dele kože in jo vtrite. Zdej, če ti piše vse to, še najbolj pomembna je sestava, pol je verjetno isti šmorn.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov