Vnetje nožnice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
ja, med menstro res ne smeš uporabit tega. kiro intimno milo pa maš? jst sem do zdej skos uporabljala nivea intimo in sem zadnjič ugotovila da ma čist neprimeren ph za sluznico. mal poglej kulk ti piše gor. naj bi bil okoli 3.5 ali 3.8.
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Ne ne tiste vaginalet tabletke oziroma svečke mi je predpisala dve škatlici, sm se mal narobe izrazla..
malavila pač tist redni premor med Kt!Sedem dnevni sm misnla.
Ma intimno milo mam tut od niveje sensitive-bom pogledala kaj ma notr za ene sestavine k sm že pozabila..sam res zdj k ga ne uporabljam je že čist boljš, prej sm mela unga k je kamilica gor pa je biu kr u redu, tko da zdj samo voda pr men
Ma intimno milo mam tut od niveje sensitive-bom pogledala kaj ma notr za ene sestavine k sm že pozabila..sam res zdj k ga ne uporabljam je že čist boljš, prej sm mela unga k je kamilica gor pa je biu kr u redu, tko da zdj samo voda pr men

Za dežjem vedno posije sonce!!
-
blue eye - Kofetarica
malavila napisal/-a:blue eye napisal/-a:
no, sej, takrat pa ponavadi menstro dobiš, ne? zato sem pa omenila, ker si rekla, da boš zdaj vaginalete med tem odmorom uporabila
ja ja se opravičujem, sej sm le mal bl površn prebrala, tko da jih sploh nam zdj uporabla (k itk se ne sme med menstro), ampak se bom rajš pol posvetovala z ginekologom
-
blue eye - Kofetarica
J.Lo napisal/-a:hjoo...meni so se tud glivice pojavle. ShitJaz mam pa problem, ker sem v tujini, kak se naj te tu zmenim v lekarni kaj rabim, če doben nezna angleško
![]()
Kaj zaj toti jogurt pomaga al ne?
Jogurt baje v začetni fazi...jest bi jim na listek napisala CANESTEN, to je ta krema k se pol mažeš z njo. Al pa boš pač mogla počakat da pridš domu.
-
jokica - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 12. 2004
- Kraj: za 9 gorami
pekoče uriniranje, bel izcedek tud pri njem, rdečkasta glavica... ni pa nujno, da so vidni... pa jih še zmer lahk ma in preneša nate
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
-
blue eye - Kofetarica
Jiggy napisal/-a:Zivjo...tudi jaz sem nazalost dobila glivice-zanima pa me, ce katera ve, ce ti zdravilo za njih lahko predpise tudi splosni zdravnik? H ginekologinji so me namrec, kljub temu, da sem rekla, da imam tezave, narocili sele cez 3 mesece?!?
Kaj šele čez tri mesece, joj tok pa ne čakat, ker to je treba nujn ukrept..sj mogoč ti bo splošna zdravnica dala (to ne vem)..je pa res, da je lahko tut kej druzga kot pa glivice, drgač se da pa kremo canesten pa svečke kupt v lekarni-tko da jest ti to priporočam, nikakor pa ne čakat tri mesce, ker se lahko stanje samo še slabša..
Pa še to...merkajta s fantom, bolš brez seksa, rajš mal potrpet, al pa usaj kondom, ker jih lahk dobi on od tebe..
-
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 5. 2005
- Kraj: kjerkoli kadarkoli
am...no jaz sem mela glivice..pa sem se pozdravla pred menstruacijo... pa je blo do men. vse ok...po menstruaciji pa sem jih spet dobla.....wtf....
....vrh glave mam tega....

Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
-
amital - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 9. 2006
v neki knjigi o hrani in zdravju sem našla primer kandidiaze, in sicer zdravljenje glivične okužbe z jogurtom ( ki se pri večini sploh ne obnese, samo malo ublaži simptome, tako da...
)
primer: najpogostejša je vaginalna glivična okužba, ki povzroča bel izcedek in srbenje v nožnici in na zunanjem spolovilu. nekateri zdravniki že leta svetujejo ženskam, naj tovrstno okužbo zdravijo s probiotičnim jogurtom. jogurt nanesemo na aplikator tampona in ga vstavimo v nožnico. čez 1 uro ga odstranimo. zaradi jogurta postane okolje bolj kislo, kar spodbuja rast naravnih varovalnih bakterij, ki premagajo okužbo. v pismu, ki so ga reviji the Lancet poslali z oddelka za mikrobiologijo na kanadski univerzi Western Ontario, raziskovalci opisujejo zdravljenje neke bolnice z uporabo bolj prefinjene tehnike. 33 letna ženska je imela v 30ih mesecih 20x okužbo nožnice, največkrat glivično. dali so ji vaginalni vložek, ki je vseboval bakterije Lactobacilus bacteria, obdelane z liofilizacijo, naj si ga vstavi v nožnico. v 2 dneh so simptomi minili in se pojavili spet po 7 tednih. v naslednjih 6 mesecih je uporabila še 2 vaginalna vložka in potem se ji bolezen ni več ponovila.
no ja, upam da to pomaga...

primer: najpogostejša je vaginalna glivična okužba, ki povzroča bel izcedek in srbenje v nožnici in na zunanjem spolovilu. nekateri zdravniki že leta svetujejo ženskam, naj tovrstno okužbo zdravijo s probiotičnim jogurtom. jogurt nanesemo na aplikator tampona in ga vstavimo v nožnico. čez 1 uro ga odstranimo. zaradi jogurta postane okolje bolj kislo, kar spodbuja rast naravnih varovalnih bakterij, ki premagajo okužbo. v pismu, ki so ga reviji the Lancet poslali z oddelka za mikrobiologijo na kanadski univerzi Western Ontario, raziskovalci opisujejo zdravljenje neke bolnice z uporabo bolj prefinjene tehnike. 33 letna ženska je imela v 30ih mesecih 20x okužbo nožnice, največkrat glivično. dali so ji vaginalni vložek, ki je vseboval bakterije Lactobacilus bacteria, obdelane z liofilizacijo, naj si ga vstavi v nožnico. v 2 dneh so simptomi minili in se pojavili spet po 7 tednih. v naslednjih 6 mesecih je uporabila še 2 vaginalna vložka in potem se ji bolezen ni več ponovila.

no ja, upam da to pomaga...

-
amital - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 9. 2006
o canestenu sem nekje prebrala, da naj bi uničeval neke stene celic.. zdaj me je pa strah ker se končno zdravim s to kremo
samo po dveh dnevih so rezultati super
upam da bo tako ostalo
končno sem optimist, nič več srbenja, skelenja, nelagodnih situacij... hm, zanima pa me če ima katera od vas isti problem, namreč da ob vstavljanju kreme v nožnico (s tisto cevko, ne vem kako naj se izrazim) po par centimetrih `zašteka`, `sune` neko mišico in nadaljuje prehod v notranjost? kot bi bila postavljena prepreka, grozen občutek.
lp vsem

lp vsem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov