Vnetje nožnice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a cejlon » 09. Sep. 2006 17:48

mily napisal/-a:mhm, glede prenašanja glivic je čisto res. jaz sem jih včasih imela non stop. potem pa mi je ginekolog dal še tablete za lubija in se je vse nehalo. sicer jih občasno še dobim, ampak nič pretresljivega. takrat pač ne sexava.

katere tablete je pa ginekolog predpisal za njega? samo kremo canesten, ali kaj drugega?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 11. Sep. 2006 10:28

joj točno kire tablete je predpisal ne vem. vem da sva takrat mogla oba pojest po dve tableti v dveh dneh, jaz pa sem seveda dobla še vaginalete canasten in kremico.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 15. Sep. 2006 9:59

ojla! sicer sem še nova uporabnica, vendar se je ta glivična bolezen pojavila tudi pri meni, žal se nalezla tudi fanta. peče, skeli, spolni odnosi so boleči, ginekologinja pravi da naj uporabim samo jogurt pa bo boljše, osebna zdravnica pa mi je pred časom predpisala kremo canesten in modro tabletko (mislim da diflucan- nisem ziher). nič od naštetega ni pomagalo, no, mogoče za ene 3 tedne, kasneje se je ponovilo, drži tudi po več mesecev, pojavile so se grudice v izcedku in med spolnim odnosom. ne vem več kaj naj storim, ker ginekologinja bolezni očitno ne jemlje resno, skrbi me tudi ozdravitev. za fanta mi je svetovala naj gre k dermatologu, samo je preveč sramežljiv, zato me zanima če ste kupile kako kremo ali kaj podobnega in kako pogosto ste mazale... skrbi me da ne bi nikdar več imela normalnih spolnih odnosov, tabletke mi že presedajo ( njih krivim za nastanek), med samim odnosom čutim že nekaj časa samo bolečino... prosim za pomoč, rada bi spet normalno življenje :roll: :roll: :roll: :cry:
angkoriata
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a angkoriata » 15. Sep. 2006 12:41

prosi ginekologinjo za canesten vaginalete in kremo,zraven pa še za tablete-mislim,da so diflazon al nekej podobnega.Mora ti dat tri tablete-dve zate in eno za fanta.Fant naj se zraven še maže s kremo canesten.Če ti ginekologinja tega ne bo hotela predpisati,ti ne preostane drugega kot da jo zamenjaš,ker samo z jogurtom se nikoli ne boš pozdravila.Mora bit neka čudna ginekologinja-neodgovorna,da ti noče predpisati zdravila.
Lahko si pomagaš tudi z vaginaletami borax glicerol,ki jih dobiš v lekarni brez recepta in kopelmi v hrastovem lubju (se tudi dobi v lekarni),ampak verjetno ti ne bo kaj dosti pomagalo,če se ne bo zdravil tudi fant.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 15. Sep. 2006 15:29

jst pa ne razumem kako lahko ene seksajo kljub temu da imajo glivice?
par dni se zdraviš in počakaš, ne pa da se potem še fant naleze. itak da so spolni odnoci boleči in pekoči, če se ne pozdraviš.
ne razumem pa kakšna perla od ginekologinje je to, da ti reče da se maži z jogurtom in bo vse ok??? :stupid:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
kokakola
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 6. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kokakola » 15. Sep. 2006 18:46

no jaz sm uspešno prebolela to sranje in sicer med menstruacijo nisem nosila tamponov (to celo zadevo baje poslabša)+ mazala sm se s kremo canesten. zdej se pa vsakič po spolnem odnosu obdavza z tipom namaževa z kremo in je oki. poleg tega da uporabljam manj mila ko se tusiram.
tinchy18
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2005
Kraj: Zasavje

Neprebrana objavaNapisal/-a tinchy18 » 15. Sep. 2006 21:19

Pozdravljene! Ne wem če ravno tole paše v tolo temo, sam sem zasledila neki v povezavi z mojim problemom, za to bom tud tuki to uprašala! Mene na začetku ko začneva s fantom spolni odnos oz. ko ga prvič da notri zelo boli, potem s časom postane dobro, toda proti koncu, po kakšne pol ure spet začutim močno bolečino oz. takšen pekoč občutek in morava s spolnim odnosom takrat tudi nehati...ko grem po spolnem odnosu na wc me včasih tudi peče. A se to tudi kateri dogaja? A je mogoče kriva suhost nožnice na začetku? Ali so lahko to kakšne glivice oz. kakšno vnetje? Poleg tega velikokrat opazim beli tok na hlačkah in takšne siraste izcedke na nožnici.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 16. Sep. 2006 7:07

ja, če imaš takšen sirast izcedek, potem imaš po vsej verjetnosti glivice.
zdej to, da te med seksom boli je vsekakor povezano tudi s tem, ker mene takrat, ko imam glivice noben ne prepriča s seks, ker mi je grozn. lahko te pa tudi boli zaradi presuhe nožnice. se ne vzburiš dovolj? probej s kakim lubrikantom pa bo boljše. čeprav jaz mislim da gre le za glivice :wink:
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 16. Sep. 2006 10:52

angkoriata hvala. bom šla do ginekologinje, sam problem je ko so medicinske sestre tok smotane da te ne spustijo naprej, čeprav je nujno, žal pa je v našem kraju samo ena ginekologinja.

tincy18 ti tud čimprej k zdravniku, sem mela iste probleme oz. jih še mam, glivice so, s temi simptomi se je začelo.
Uporabniški avatar
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 5. 2005
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objavaNapisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L » 20. Sep. 2006 16:25

no....vem da bom zaj z tem vpr. neumno izpadla...ampak...kako se uporabljajo te vaginalete?...jih morm dat ven iz te plastike...al kak....help....(se opravičujem za glupo vpr) :D
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 20. Sep. 2006 16:47

S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:no....vem da bom zaj z tem vpr. neumno izpadla...ampak...kako se uporabljajo te vaginalete?...jih morm dat ven iz te plastike...al kak....help....(se opravičujem za glupo vpr) :D
:D
ja, daš jih ven iz plastike in jih porineš čim globje v nožnico zvečer preden greš spat.
to je to. :D
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 21. Sep. 2006 10:26

No tut jest mam eno vprašanje..namreč začelo me je srbeti in sumim da so glivice..

Doma imam še eno škatlico teh canesten vaginalet in me zdj zanima če jo lahko uporabim, brez da bi se prej posvetovala z ginekologom? Nazadnje sm dobila dve, ena je bla za rezervo in takrat je nism porabila..no zanimajo me vaša mnenja.
Za dežjem vedno posije sonce!!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 21. Sep. 2006 11:48

S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:no....vem da bom zaj z tem vpr. neumno izpadla...ampak...kako se uporabljajo te vaginalete?...jih morm dat ven iz te plastike...al kak....help....(se opravičujem za glupo vpr) :D

:lol: hehehe ja itak jih daš ven. ti pa priporočam, da greš spat z vložkom, ker ti bo zjutraj vse ven teklo. pa še to, ko se zvečer tuširaj, se narahlo umij, ker mora biti nožnica navlažena, da vaginalete delujejo kot morajo. jaz sem si včasih ful preveč umila in se tablet sploh ni raztopil urnk.

blu eye, ja itak lahko uporabiš če imaš. sej zato ti je pa predpisal a ne? to je tut že men včasih, ok se mi je skos ponavljal.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 21. Sep. 2006 12:12

To je men predpisala lansk let okrog decembra, pa ena zravn za rezervo..rok trajanja je še, tko da bi jest kr uporabila jih..drgač pa zdj ne morm do nje k mam ta enotedenski premor...

Ma a je možn tut da srbi če intimno milo ne ustreza, pa jest ga zmeri preveč dam (zdj se merkam), pa zadnč sm mogoč premal splaknila..tko da zdj sm ga opustila in samo še vodo uporabljam..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a malavila » 21. Sep. 2006 19:31

blue eye napisal/-a:To je men predpisala lansk let okrog decembra, pa ena zravn za rezervo..rok trajanja je še, tko da bi jest kr uporabila jih..drgač pa zdj ne morm do nje k mam ta enotedenski premor...

..

a si ti tukaj mislila premor med 2 škatlicama KT? Ker če si, pol pazi, med menstruacijo ne smeš vaginalet uporabljat!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]