Vnetje nožnice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
AtomicKitty napisal/-a:pa še na morje grem zej..sploh nevem kej naj vzamem sabo da me ne bo tok peklo in srbelo
men multi gyn gel ful pomaga in se z njim mažem če mam probleme, drugača pa ene 2, 3 dni uporabljam tiste natritetraborati al neki tazga. oboje se dobi v lekarni brez recepta. na morju morš pa pazit da si takoj preoblečeš kopalke ko prideš iz vode.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- cejlon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
Ok, jaz imam enake probleme ... Ne morem se jih znebiti, vse skupaj se mi ponavlja že skoraj pol leta, vsak mesec isto ... Ginekologinja mi je najprej predpisala Canesten, vendar se mi zdi, da sem že imuna na to, potem mi je predpisala vaginalete, ki so sicer pomagale momentalno, vendar se je kanseje spet vse ponovilo ... Nazadnje sem imela še skupaj s tem probleme z mehurjem, bolečine pri spolnih odnosih ... Nimam več idej kaj naj naredim, pH v nožnici je verjetno že popolnoma porušen, kar se tiče ginekologinje pa imam filing, da tja hodim samo še na obiske, ker pomaga res nobena stvar več. Pazim, da ne uporabljam intimnih mil, nsoim samo bombažno perilo, vložke uporabljam redko, ne nosim tesnih hlač, preoblačim kopalke pa se stvar spet pojavi ... Kronično? Ima morda katera nasvet, kaj se sploh še da narediti? 

- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
cejlon napisal/-a:Ok, jaz imam enake probleme ... Ne morem se jih znebiti, vse skupaj se mi ponavlja že skoraj pol leta, vsak mesec isto ... Ginekologinja mi je najprej predpisala Canesten, vendar se mi zdi, da sem že imuna na to, potem mi je predpisala vaginalete, ki so sicer pomagale momentalno, vendar se je kanseje spet vse ponovilo ... Nazadnje sem imela še skupaj s tem probleme z mehurjem, bolečine pri spolnih odnosih ... Nimam več idej kaj naj naredim, pH v nožnici je verjetno že popolnoma porušen, kar se tiče ginekologinje pa imam filing, da tja hodim samo še na obiske, ker pomaga res nobena stvar več. Pazim, da ne uporabljam intimnih mil, nsoim samo bombažno perilo, vložke uporabljam redko, ne nosim tesnih hlač, preoblačim kopalke pa se stvar spet pojavi ... Kronično? Ima morda katera nasvet, kaj se sploh še da narediti?
bolečine pri spolnih odnosih - to se je pojavilo tudi meni

ammm...jaz sem razmišljala, da mogoče bi bilo dobro da neham jemat tabletke - kaj pa če tabletke spodbudijo nastanek teh glivic??

- cejlon
- Sramežljivka
AtomicKitty napisal/-a:cejlon napisal/-a:Ok, jaz imam enake probleme ... Ne morem se jih znebiti, vse skupaj se mi ponavlja že skoraj pol leta, vsak mesec isto ... Ginekologinja mi je najprej predpisala Canesten, vendar se mi zdi, da sem že imuna na to, potem mi je predpisala vaginalete, ki so sicer pomagale momentalno, vendar se je kanseje spet vse ponovilo ... Nazadnje sem imela še skupaj s tem probleme z mehurjem, bolečine pri spolnih odnosih ... Nimam več idej kaj naj naredim, pH v nožnici je verjetno že popolnoma porušen, kar se tiče ginekologinje pa imam filing, da tja hodim samo še na obiske, ker pomaga res nobena stvar več. Pazim, da ne uporabljam intimnih mil, nsoim samo bombažno perilo, vložke uporabljam redko, ne nosim tesnih hlač, preoblačim kopalke pa se stvar spet pojavi ... Kronično? Ima morda katera nasvet, kaj se sploh še da narediti?
bolečine pri spolnih odnosih - to se je pojavilo tudi meni![]()
ammm...jaz sem razmišljala, da mogoče bi bilo dobro da neham jemat tabletke - kaj pa če tabletke spodbudijo nastanek teh glivic??
Well jaz razmišljam, da sem po vsej verjetnosti dobila glivice zaradi menjave tabletk, namreč glivice lahko spodbudijo:
- hormonske spremembe
- oblačila iz umetnih vlaken (predvsem zaradi vlažnega okolja z malo kisika)
- razni prehladi, ko pade imunski sistem
- antibiotiki
- prevečkratno umivanje z intimnimi mili, uporaba intimnih parfumov
Odsvetujejo tudi kopanje v kadi, najbolje je tuširanje z ne preveč vročo vodo (spet vlaga ...)
Glivice se nahajajo na vhodu v nožnico, zato si pred spanjem namažemo s kremo Canesten zunanje spolovilo ter vhod, namreč sestavine kreme napadejo celično membrano celic ter preprečijo nadaljnje razmnoževanje.
Ginekologinja mi je rekla, da se glivice ne prenašajo s spolnimi odnosi, hkrati pa zatrdila da lahko pride do ping pong efekta, torej jaz njemu, on meni oz. obratno. Kondom!! Well, če še katero kaj zanima, naj vpraša, ker sem zadnje čase zaradi vseh možnih informacij, postala skoraj ekspert ... Pa raje ne bi ...

- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
cejlon napisal/-a:Well jaz razmišljam, da sem po vsej verjetnosti dobila glivice zaradi menjave tabletk, namreč glivice lahko spodbudijo:
- hormonske spremembe
- antibiotiki
Odsvetujejo tudi kopanje v kadi, najbolje je tuširanje z ne preveč vročo vodo (spet vlaga ...)
- nosim izključno samo bombažno spodnje perilo
- ne uporabljam intimnih mil
- ne jemljem antibiotikov
se pa tuširam s toplo vodo....zelo toplo....to je to?

- cejlon
- Sramežljivka
Dvomim, da je samo to to, vroča voda spodbudi ponoven nastanek glivic šele potem, ko jih enkrat že imaš (sicer jih imaš že od vedno, samo da je prišlo zaradi nečesa do nenadzorovanega razmnoževanja), ker razmehča kožo, kar je za glivice idealno ... Jaz se pri sebi nagibam h tabletkam, zaradi hormonskih sprememb ...
-
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 5. 2005
- Kraj: kjerkoli kadarkoli
no jaz sem bla pred kratkim na preiskavi urina...pa so mi našli glivice....pa mi je zdravnica rekla da je izvid normalen.halooooo,..,,,kaj te ni vidla da na vlko piše glivice....in me je poslala domov....
tak da očitno bom mogla stopit do ginekologinje.....

tak da očitno bom mogla stopit do ginekologinje.....

Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
cejlon napisal/-a:glivice lahko spodbudijo:
- hormonske spremembe
- antibiotiki
+ sladkarije. Aha, več kot jih pojeste, več glivic bo.
Imaš, da me vikaš!
-
pebbles - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 4. 2006
ja! sladkarije!
to je tud en dejavnik, sem prebrala na eni zloženki ki mi jo je dala ginekologinja, gor je pisal kaj vse je lahko vzrok, pa sm se kr stresla ko sem prebrala sladkarije... pa tok jih obožujem, ampak se je res pol nehal ko sem zmanjšala "vnos sladkarij v usta"
to je tud en dejavnik, sem prebrala na eni zloženki ki mi jo je dala ginekologinja, gor je pisal kaj vse je lahko vzrok, pa sm se kr stresla ko sem prebrala sladkarije... pa tok jih obožujem, ampak se je res pol nehal ko sem zmanjšala "vnos sladkarij v usta"

- kokakola
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2006
- Kraj: ljubljana
oki mislm da vse govorite o nožničnem vnetju, ki ga povzorocijo glivice
in sicer obstajajo tri vrste:(ne poznam strokovnih imen)
1.blago-->znaki: grudak izcedek iz noznice, bele barve (ta prvi se lahko pozdravi z kremo canesten)
2. srednje--> znaki: grudast izcedek, rumene ali rahlo zelene barve, srbecica na vaginalnem predelu( to je potrebno zdravit z antibiotiki in vaginalnimi kapsulami)
3.tezko ozdravljivo vnetje--> tuki je pa ze kr neki bolezenskih znakov in tudi tezko je zdrav vse skupi
najbolj pomembno je, da se ne umivate prepogosto in sicer 1x na dan je dovolj pa zdej k bo jesen in ne bo tok vroce tudi ni nic hudega ce se ne tusirate 2 dni(vem se slisi smesno samo z vodo samo se povecas vnetje). spolne odnose imejte z kondomi ker najveckrat se naleze tud fant in se potem glivice prenasajo iz enega na drugege.
hmmm sm se kej pozabla. no upam da ni to ze en vse razlozu ker se mi ni dal brat vsega

1.blago-->znaki: grudak izcedek iz noznice, bele barve (ta prvi se lahko pozdravi z kremo canesten)
2. srednje--> znaki: grudast izcedek, rumene ali rahlo zelene barve, srbecica na vaginalnem predelu( to je potrebno zdravit z antibiotiki in vaginalnimi kapsulami)
3.tezko ozdravljivo vnetje--> tuki je pa ze kr neki bolezenskih znakov in tudi tezko je zdrav vse skupi
najbolj pomembno je, da se ne umivate prepogosto in sicer 1x na dan je dovolj pa zdej k bo jesen in ne bo tok vroce tudi ni nic hudega ce se ne tusirate 2 dni(vem se slisi smesno samo z vodo samo se povecas vnetje). spolne odnose imejte z kondomi ker najveckrat se naleze tud fant in se potem glivice prenasajo iz enega na drugege.
hmmm sm se kej pozabla. no upam da ni to ze en vse razlozu ker se mi ni dal brat vsega

- angkoriata
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 6. 2006
jest mam tud probleme s temi glivicami,no zdej se mi je že precej umirilo,ampak mela sem jih pol leta non-stop
zanima me,če si lahko pri blagi obliki glivic pomagam s tamponom pomočenim v jogurt?je to lahko navaden jogurt al more bit probiotični?
drugače pa pri začetni fazi,takoj ko začutiš da se ti "nekaj dela" priporočam kopel v hrastovem lubju,ki ga lahko kupite v lekarni
zanima me,če si lahko pri blagi obliki glivic pomagam s tamponom pomočenim v jogurt?je to lahko navaden jogurt al more bit probiotični?
drugače pa pri začetni fazi,takoj ko začutiš da se ti "nekaj dela" priporočam kopel v hrastovem lubju,ki ga lahko kupite v lekarni
- angkoriata
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 6. 2006
ni mi nobena odgovorila,ampak sem probala tole z jogurtom in mi ni pomagalo,zato sm šla v lekarno...itak mi niso hotl dat canestena(kremo bi lahko dobila vaginalet pa ne),sm pa dobila neke vaginalete borax glicerol in sm se zlo hitro pozdravila
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
angkoriata napisal/-a:ni mi nobena odgovorila,ampak sem probala tole z jogurtom in mi ni pomagalo,zato sm šla v lekarno...itak mi niso hotl dat canestena(kremo bi lahko dobila vaginalet pa ne),sm pa dobila neke vaginalete borax glicerol in sm se zlo hitro pozdravila
a res? torej se dobi neki drugega kot canasten tudi. no super, ker nazadnje ko sem mela mi ni hotla dat nič. rekla je le naj se umivam z intimnim milom

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov