Vnetje mehurja [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 19. Sep. 2006 11:55

hvala :) haha
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a cejlon » 01. Okt. 2006 19:22

Pozdrav ...
Imam problem, ki pa je po mojem povezan z mehurjem. Pred nekaj meseci sem poleg glivic imela tudi vnetje mehurja. Zadnje čase pa doživljam nenadne sunkovite bolečine, kot da me špika v jajčnikih ... Ali pa bolečine pri kakšnem gibu ... Težko opišem, ker še sama ne vem, kaj bi lahko bilo ... Sicer se bom jutri naročila pri ginekologinji, vendar me vseeno zanima, če je katera imela podobne probleme :?:
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 02. Okt. 2006 11:55

Kolikor js vem te pr prehladu mehurja ponavadi bolijo ledvice :?: Razn ne vem... Mogoče če je že res hudo vnetje pa še kombinacija glivic. Upam da bo ginekologinja znala pomagat.
TaNora
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2006
Kraj: My World

Neprebrana objavaNapisal/-a TaNora » 03. Okt. 2006 15:53

renatka_ napisal/-a:Jao mene kr strese ko se spomnim kak je blo hudo, ko sm si prehladila mehur. Non-stop me je tiščalo lulat, pa peklo in bolelo, kot, da bi mela vse obribano grr.. Kriza je to. Sam sm si dokaj hitr pozdravla z primernimi čaji, oblačenjem.. Tak da ni prišlo do tega, da bi lulala kri :eek:

se podpišem pod to !!! tak je blo z mano prejšnji teden, sam je hitro minilo (na srečo), pa morš dosti voda pit da spraviš bacile iz sebe!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Okt. 2006 19:33

Nujno je iti v laboratorij, da ugotovijo, katere bakterije so na delu in ti dajo ustrezen antibiotik (ponavadi je to Primotren).

Sicer je pa problem, ker se simptomi glivičnega in bakterijskega vnetja delno prekrivajo ... in če jemlješ antibiotik, se glivice samo še bolj namnožijo.

Nekje sem že pisala, pa bom še tule: Preventiva je pitje dovolj tekočine, kapsule iz brusnic, ne zadrževati vode, ko te tišči, po seksu čimprej lulat, da se sperejo morebitne bakterije, ne sme te zebsti v noge, poleti preoblačit kopalke,....
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 04. Okt. 2006 12:09

u glavnm kr se tiče prehlada ledvic al mehurja al karkol je najbolš da skoz skrbiš da do tega ne pride, k maš poj skoz lahko probleme. da lahko nikol več ni čist dobr al pa da rataš ful bl občutljiv.
k sreč sama nimam še takih problemov, in mislm da tud predvsem zarad tega ker se pozim oblačim za zimo (pač da ni gole kože okoli hrbta), vidm pa kdaj kakšne punce k so oblečene tko kt se oblači poleti in res ne vem kje imajo pamet. se mi zdi da tukej je zlo pomembna preventiva.
če pa do tega pride, je pa pomoje nejbolš it k zdravniku, da ti točn pove kaj je treba narest, k je to neki tacga k je treba čimprej pravilno oskrbet
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 05. Okt. 2006 14:56

Evo jst sm si tut pred tremi dnevi prehladila mehur.. Bila pri zdravniku in mi je dal antibiotike. No stanje pa se slabša, dans me tok peče da komi lulam, krvav ni nič, sam vročino se mi dviga pa pada, pa dviga pa pada.. Pijem tekočino, ubistvu se nalivam z urološkim čajem k je nenormalno nagravžen.. kr slabo mi je že.. Kaj naj še naredim???? Ne hodim bosa, sem skos oblečena, ker že tako ni v moji navadi da kažem trebuh... Ne morem sedet tok me peče...
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 07. Okt. 2006 11:38

Jest mam cist vsako zimo, no ko se začne jesen pa tja do začetka maja težave z vnetjem mehurja. K sm bla še otrok sm mela kronično vnetje in sm bla zarad tega tut operirana. Poj je blo pa u puberteti bolj, u 3. letniku gimnazije sm pa zbolela za vnetjem ledvic in od takrt naprej mam spet probleme z mehurjem. Vsako jesen k se začne mraz ga dobim, tko tazga blažjega ampak lih tok, da sm skoz na Wcju in, da mi gre ful na živce, pa to traja dokler ni spet toplo vreme. In letos sm se odločila, da se bom prov borila prot temu. Ker k ga enkrt dobim ga tko tezko pozdravm dokončno. Pomagala si bom z brusničnimi tabletami, in solarijem, ker ti tm ful razgreje telo, torej tut mehur in lan k sm mela maja vnetje sm sla 4krat v solarij in mi je ful pomagu. Ker največji problem je to, da me skoz zebe in si ga poj sploh ne morem dobr pozdravt. Dokončno se mi pozdrav šele polet ko je spet vroče. Tko, da upam, da mi bo letos ratal pridt skoz zimo z minimalno količino vnetij mehurja.
Uporabniški avatar
swinga
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a swinga » 07. Okt. 2006 20:55

polly polly kaj pa če bi probala rajš s savno? verjamem da ti solarij pomaga ampk vseen če boš hodla prepogosto sam zard tega se ti lahko koža res ful unič.
drgač js že k dojenček sm dubla podkvasto ledvico in od tkrt naprje sm si skoz prehladila mehur....pol kr naenkrat po enem obdobju je pa to nehal in dozdej nism mela kšnih večjih problemov klub temu da ful rada hodm bosa al pa tko...
mi je pa slabo k vidm punce sred zime v tistih bundicah k so zgori res ful oblečene pol pa bundice pokažejo pol ledvic :(
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 08. Okt. 2006 10:09

Ja swinga sm tut na savno pomislna, sej bomo se vidl, uglavn jest skoz nosm spodnje majce, dolge bunde, ... pa vseeno dobim ta vnetje. In nad zdravniki sm ze cist obupala ker tablete pomagajo samo ko jih jemleš. Ko pa jih nehaš se pa vnetje koj ponovi, saj pr men je tko. Je pa ponavad tko, da te punce k pokažejo pol hrbta ko se sklonijo sploh ne dobijo vnetja, mi k pa se merkamo pa koj.
Uporabniški avatar
swinga
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a swinga » 08. Okt. 2006 13:15

polly-polly napisal/-a:Je pa ponavad tko, da te punce k pokažejo pol hrbta ko se sklonijo sploh ne dobijo vnetja, mi k pa se merkamo pa koj.

verjem men da k bodo starejše nevem al k bodo noseče, v menopavzi da bodo mele še zlo velke velke probleme :wink:
Uporabniški avatar
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami » 14. Nov. 2006 16:29

Še jst....pr men je pa tko, da mam ta zoprn občutek vsak cca tretji dan od predprejšnje nedelje. Najbrž je prahlajen mehur...sam mi je čudno ker opisujete da peče ko greš lulat, mene ne....jst mam pa sam ta filing da moram na wc pol ko pa pridem pa sam par kaplic :?
Je možno da je vnetje mehurja povezano še s čim drugim, kot samo da ne nosiš spodnje majice al pa da kje na mrzlem sediš?
Hvala vsem za odg. :)
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 14. Nov. 2006 18:07

Ja mene tud ni glih peklo ko sem šla na wc, pa sem šla k zdravnici vodo dat itd. pa je ugotovila vnetje mehurja. Me je pa vprašala če sem bla v kakem kopališču, pa sem rekla da ne, pa rekla mi je da možno da je to od odnosov. Nimam pojma zakaj, pa zdravnica je tud malo zmedena ... Tak da ne vem.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 14. Nov. 2006 19:17

Jst mam konstantno prehlajen mehur. Pa nosim dolge bundice, pa ledvička in mehur skrivam pred mrazom, nikoli ne sedim na mrzlih tleh...
Mela sm že full problemov tudi s krvjo na vodi. Pršlo je že tko daleč, da ka grem lulat (in imam prehlajen mehur) je tak ok občutek, ko se mehur prazni potem pa je kot bi se z nožem en fajn urezal čez mehur in trebuh. Noben zdravnik in antibiotiki ne pomagajo. Potem sm poskusla en čaj, ka pa ga žal ne dobiš več v Sloveniji se mi zdi, ampak na Hrvaškem pa pousod. Kliče se UVIN čaj.. Daš eno žličko tistega praška v vročo vodo (kot cedevita, samo, da daš v toplo vodo). Tisto spiješ in si kot nov. Jst ne grem nikamor več brez tistega.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 14. Nov. 2006 19:38

Jest mam pa zej namen začet plavat tko za rekreacijo in me ful skrbi glede mehurja. Se mi vsak let skoz celo zimo vlečejo rahla vnetja. In zaenkrat je še dobr in zej ne vem kaj bo ce zacnem plavat? Kaksnem nasvet? Pa ne rect nej ne hodm plavat, k bi se res rada tko rekreirala cez zimo... :?
Drgac pa baje ful pomaga njivska preslica (neki tazga), skuhas pa dau u lavor in poj pocepnes, da hlapi pac zdravjo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov