Vnetje mehurja [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Maj. 2008 16:19

Hmm, problem danes je, da veliko pijem pa nic ne polulam in me prav tisci v 'trebuhu' ... neprestano imam obcutek, da moram lulati, potem pa grejo iz mene samo kapljice, obcutek pa je grozen - sicer ne pece ob izlocanju, ampak je je sam obcutek grozen, ker se mi zdi kot da mi voda zastaja pa noce ven.

Vnetega mehurja se nisem imela in ne vem, kaj naj, ker na bolje ravno ne gre :?
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kremsnita » 09. Maj. 2008 16:26

Potem pa najbolš da pokličeš k zdravniku ali pa kar greš tja pa te dajo v laboratorij pa vidjo kaj je. Men je tut rekla da če bo slabše naj pa pridem. Sam k sreči ni slabše.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 13. Maj. 2008 12:54

Evo, mene je včeraj zvečer spet začelo pečt in to tudi, ko nisem šla lulat. Danes sem bila pri zdravniku in me je sestra poslala domov ter rekla naj pridem jutri. Že od zadnjič imam doma ursi čaj, tako da se bom danes nalivala z njim. Prepričana sem, da bom ponovno dobila Primotren. Tiste, ki ste bila na ultrazvoku ledvic, kako to zgleda? Ali ste mogla ful pojamrat, da so vas vzeli na ultrazvok?

Meni se tole ponavlja zadnje leto in ne vem zakaj me ne pošlje na ultrazvok! :evil:
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 13. Maj. 2008 14:43

jz sm bla na ultrazvoku ledvic oz. notranjih oraganov. vnetja so se mi pojavljala nonstop dve leti približno, al pa mal manj, in mi je zdravnica sama rekla in mi dala napotnico. ampak žal niso nč najdl, tko da so moji problemi še zmer nepojasneni...

glede tega kdaj k zdravniku: jz sm šla tarat ko me je res full bolelo, ampak men se je to zelo hitr razvijalo: ko sm šla prvič lulat me je zapeklo na koncu lulanja, drugič sm šla že čez 10 min in me je bolelo kot svinja... nikol se mi ni vleklo, tko da bi me najprej samo peklo, nasledni dan me pa ne bi več, ampak bi bla ves čas na wcju. pokliči zdravnico pa naj ti ona pove kako in kaj... ker razvoj bolezni se razlikujejo od posameznika do posameznika.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 15. Maj. 2008 18:53

Kako pa zgleda ultrazvok ledvic? Koliko so ponavadi čakalne dobe preko napotnice, se morda splača iti samoplačniško?
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 15. Maj. 2008 22:02

sej sm napisala, ultrazvok ledvic: uležeš se na mizo, namaže te z gelom po trebuhu, vzame uno napravco k zgleda kot brivnik :D in to je to. kot pri ginekologu ultrazvok otroka.
jz sm mela res srečo, sm poklicala tja in mi je rekla če lahko pridem čez 2 ure ker je ena odpovedala in majo lukno. drgač se čaka približno mesec, al pa clo več. ne bi ti točno znala povedat.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 24. Maj. 2008 9:54

oh ja .. js mam pa tak problem..
ene 2x v tem mesecu se mi je zgodilo, da se enostavno ponoci nemorem zbudit, da grem lulat in drzim do zjutraj.. zjutraj seveda boli mehur za popizdit!!!
Tako sem tudi fasala vnetje lani...
Ima kera kak predlog? Kako se znebit teh bolecin in tega da hodim vsake 5 min na wc? Ker zdravnici nocem it.
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 30. Jul. 2008 11:20

men se pa zdjle neki dni ze pojavlja..da rahlo krvavim... pa k grem na wc malce pekoc obcutek.. boli me pa nc ne.. nwm zdj al nej grem k osebnemu zdravniku al ginekologu, ker res se mi niti sanja ne kaj je vzrok tega :?
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 30. Jul. 2008 12:04

Js mam tud kdaj vnetje mehurja sam js ne grem nč h zdravniku ampak h star mam na čaj :D Ponavad ga mam vnetga sred poletja :?: :roll:
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 30. Jul. 2008 12:15

rdeče vrtnice napisal/-a:Js mam tud kdaj vnetje mehurja sam js ne grem nč h zdravniku ampak h star mam na čaj :D Ponavad ga mam vnetga sred poletja :?: :roll:

in kaksni so znaki vnetga mehurja..bi to blo lahka to..da malo krvavim poleg tega pa me na trenutke obdaja pekoc obcutek ko grem na wc :?
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 01. Avg. 2008 7:13

*LooBika* napisal/-a:
in kaksni so znaki vnetga mehurja..bi to blo lahka to..da malo krvavim poleg tega pa me na trenutke obdaja pekoc obcutek ko grem na wc :?

Skoraj sigurno imaš vnetje mehurja, če malo krvaviš je verjetno kar močno vnetje (vsaj meni je tako zdravnica rekla). Pojdi k zdravniku, da ti da antibiotike pa boš dobra v parih dneh. Če te še kaj bolijo ledvice, bi lahko bili tudi sečni kamni, samo to ti lahko pove samo zdravnik. Drugače so mene ledvice bolele tudi pri močnem vnetju mehurja.
ko vnetje še ni tako močno si lahko pomagaš z ursi čajem, brusničnim sokom, zeleni čaj, pit veliko tekočine, baje je tudi fajn, če se umiješ vsakič ko greš lulat (z navadno toplo vodo),... Samo če pa krvaviš pa nujno k zdravniku, da si ne boš ledvic okvarila.
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 01. Avg. 2008 16:48

Meni so se vnetja mehurja kar pogosto ponavljala, ponavadi poleti. Pila sem ursi čaj in to je bilo to. Pol pa kar naenkrat ursi čaj ni več pomagal in vsakič sem morala po antibiotike. Kar pa ful ni uredu za organizem, čeprav pri vnetem mehurju blazno pomaga.

Zmotno je prepričanje, da gre za "prehlajen" mehur. Baje da gre za bakterijsko okužbo sečil, ki je pri ženskah toliko bolj pogosta kot pri moških, ker imamo ženske krajšo sečnico in prej pridejo v mehur.

Mene je REŠIL NASVET zdravnice: po vsakem spolnem odnosu, naj se polulam. Ni zdej treba ne vem kolk, sam lih tok da je neki :D
In odkar to prakticiram, se mi že več kot 2 leti ni ponovilo!!!! (zdej trkam na les :) )

Pa sva se po spolnem odnosu oba s fantom vedno šla umit, tako da v higieni ni bil problem. Zdej ko se umivam, pa se še mal polulam zravn (ajajaj kako se to čudno sliši)!

So girls - lulanje pomaga :lol:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 02. Avg. 2008 14:05

mirella napisal/-a:oh ja .. js mam pa tak problem..
ene 2x v tem mesecu se mi je zgodilo, da se enostavno ponoci nemorem zbudit, da grem lulat in drzim do zjutraj.. zjutraj seveda boli mehur za popizdit!!!
Tako sem tudi fasala vnetje lani...
Ima kera kak predlog? Kako se znebit teh bolecin in tega da hodim vsake 5 min na wc? Ker zdravnici nocem it.

če maš pravo vnetje,žal ne bo šlo brez obiska zdravnice.pa pojdi čimprej,da ne bo še hujše.

drugače pa je ta nasvet za lulanje po seksu res učinkovt!
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 03. Avg. 2008 1:42

Bershka napisal/-a:So girls - lulanje pomaga :lol:

Pa seveda veliko tekočine!
Uporabniški avatar
Eclat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Eclat » 30. Avg. 2008 9:39

a bi lahko katera, ki je imela vnetje jajčnikov ali pa jajcevodov opisala simptome :?: :?:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]