Vnetje mehurja [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
Js pa ne morem vrjet prvič mam vnetje mehurja,vsaj tak zgleda. Zanimivo sam,da me do včer zvečer ni nč peklo in bolelo,zjutraj pa že krvavo. Pa to ful krvavo, no vsaj men se zdi, ne vem kak naj bi to blo.Sam sm ful prestrašena,jutr grem k zdravnici,pa bomo videl kva bo rekla. No vem da nisem nč novga povedla sam sm mogla napisat 

- Gost
sončnica napisal/-a:Js pa ne morem vrjet prvič mam vnetje mehurja,vsaj tak zgleda. Zanimivo sam,da me do včer zvečer ni nč peklo in bolelo,zjutraj pa že krvavo. Pa to ful krvavo, no vsaj men se zdi, ne vem kak naj bi to blo.Sam sm ful prestrašena,jutr grem k zdravnici,pa bomo videl kva bo rekla. No vem da nisem nč novga povedla sam sm mogla napisat
Krvavo lulas ali kako?
Upam, da bos uredila, fino, da gres kar hitro k zdravnici, ker tu ni kaj za cakat

-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
candy girl napisal/-a:Amogoce kera ve, a je lahko kej to povezan s spolnimi odnosi, namrec opazla sm da so se mi problemi zaceli vceraj, en dn prej sm pa glih sexala po dolgem casu brez zascite (jemljem KT). mam sicer rednega partnerja, za higieno oba skrbiva, mam pa js skos ene probleme, tud glivice ful velikrat dobim in pa kaksno vnetje noznice, ni mi pa jasno kako, kajti fant nima nobenih problemov nikoli!!! skrbi me tudi da je mogoce kaksno vnetje secnice in da sploh ni mehur... tko res nekako se mi dozdeva da je neki pogojen s spolnimi odnosi. mogoce se motim samo, a je mozno?
Ja, meni je zdravnica prav povedala, da je tudi to lahko eden od razlogov (poleg tistih znanih, da ne smeš uživat kisle hrane, kiselkastih pijač, mrzle pijače, nikakor ne sedet na mrzlem...), ker so si te poti (sečne, vaginalne, vse pač

Mene pa trenutno že en mesec daje vnetje, ampak je tako, da zjutraj strašno peče, do popoldneva pa s čajčki umirim zadevo in se do sedaj sploh še nisem spravila k zdravniku. Ampak sedaj mi je pa že tako živec počil, da jutri pa zares grem pa tudi če se bom morala zjokat za Primotren. Te antibiotike mi ful nerada predpiše, ker že tako jemljem druga zdravila pa še to ni za sigurno, da imam prav vnet mehur, ampak je možno, da imam vnet le konec sečnega kanalčka - in v tem primeru mi antibiotiki sploh ne bi pomagali (oz. bi jih bilo brezveze predpisat, ker si lahko pozdravim na drugačen način)... Ampak, če so mi do sedaj vedno??? Pa glede na to, da je v sredo že en mesec odkar se mi je vnetje spet pojavilo

-
niaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Ko berem vse tole kar se vem dogaja, me kr zmrazi...
Jst mam namreč vnetje mehurja že šestič v pol leta....to pa pomeni, da mi očitno antibiotik pomaga le za "kratek" čas...
Ful pazim kok sm oblečena in use to...pa ne pomaga. Pod jeansom nosim žabe, vedno mam spodnjo majico...itd, ampak očitno ne pomaga.
Se mi je zgodilo, da mi prvih nekaj obiskov pri zdravniku niti vode niso pregledal, tko da...se mi zdi to malo malomarno...ker naprimer, kaj pa če mam vnetje nožnice? No, da ne govorim o ginekologinji. KT jemljem kake 4 leta, pa me še noče naročit za pregled (ker sem kao še premlada...letos bom 20).
Hvala bogu, da sm se zdej zmenila z zdravnico, da pridem na pregled, da mi ona vzame bris, vodo, kri in vse kar je še potrebno... Ker, rada bi pršla zadevi do dna...
Sm tud jst že razmišljala o tem mojem problemu, če je kej v povezavi z spolnimi odnosi...ker sem nekej že slišala o tem, samo nism pri sebi dobila neke povezave... Kaj pa naprimer, če imaš spolne odnose med menstruacijo? Je mogoče, da je to vzrok
No punce, "ahtejte" se...pa ne kazat preveč kože pozimi...
Jst mam namreč vnetje mehurja že šestič v pol leta....to pa pomeni, da mi očitno antibiotik pomaga le za "kratek" čas...

Ful pazim kok sm oblečena in use to...pa ne pomaga. Pod jeansom nosim žabe, vedno mam spodnjo majico...itd, ampak očitno ne pomaga.
Se mi je zgodilo, da mi prvih nekaj obiskov pri zdravniku niti vode niso pregledal, tko da...se mi zdi to malo malomarno...ker naprimer, kaj pa če mam vnetje nožnice? No, da ne govorim o ginekologinji. KT jemljem kake 4 leta, pa me še noče naročit za pregled (ker sem kao še premlada...letos bom 20).
Hvala bogu, da sm se zdej zmenila z zdravnico, da pridem na pregled, da mi ona vzame bris, vodo, kri in vse kar je še potrebno... Ker, rada bi pršla zadevi do dna...
Sm tud jst že razmišljala o tem mojem problemu, če je kej v povezavi z spolnimi odnosi...ker sem nekej že slišala o tem, samo nism pri sebi dobila neke povezave... Kaj pa naprimer, če imaš spolne odnose med menstruacijo? Je mogoče, da je to vzrok

- Gost
niaa napisal/-a:Ko berem vse tole kar se vem dogaja, me kr zmrazi...
Jst mam namreč vnetje mehurja že šestič v pol leta....to pa pomeni, da mi očitno antibiotik pomaga le za "kratek" čas...![]()
Sm tud jst že razmišljala o tem mojem problemu, če je kej v povezavi z spolnimi odnosi...ker sem nekej že slišala o tem, samo nism pri sebi dobila neke povezave... Kaj pa naprimer, če imaš spolne odnose med menstruacijo? Je mogoče, da je to vzrok![]()
![]()
Ja, med menstruacijo je sluznica bolj obcutljiva in brez kondoma lahko v noznico prej koz ponavadi med ciklusom zaidejo bakterije, ki lahko povzrocijo vnetje.
Jaz ti predlagam, da zahtevas ginekoloski pregled, ker vnetje mehurja je potrebno pozdraviti, lahko, da je povezano se z vnetjem noznice itd.
To, kako nekatere hodijo oblecene - posebej pozimi pa me itak cudi, ce vsa ta dekleta nimajo vecjih tezav v svojimi reproduktivnimi organi ...
- avantgarde
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
jst sm tudi imela pogosta vnetja mehurja, dokler nisem sama ugotovila, kaj jih pri meni povzroca. vedno se mi je vnelo naslednje jutro, dan po spolnih odnosih, drugace pa nikoli.
pri meni vso razliko naredi to, da grem lulat takoj (v 5 minutah) po koncu seksa! ce slucajno pozabim in grem sele kaksno uro kasneje - je naslednji dan vedno vnetje..
pred tem mi je pa vedno ekspresno hitro pomagal brusnicni caj - sm ga skoraj na dusek spila liter, 3 ure kasneje je ta grozna bolecina izginila.
pri meni vso razliko naredi to, da grem lulat takoj (v 5 minutah) po koncu seksa! ce slucajno pozabim in grem sele kaksno uro kasneje - je naslednji dan vedno vnetje..
pred tem mi je pa vedno ekspresno hitro pomagal brusnicni caj - sm ga skoraj na dusek spila liter, 3 ure kasneje je ta grozna bolecina izginila.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007

znorela bom in sam 'pazi se pazi, da te pazi ne zapazi, ker če te pazi zapazi se pazi' si pojem. al pa različico 'pazi se pazi, da si mehur ne prehladiš, ker če si ga se pazi'

yes i am going crazy because of the pain

Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jullia_ napisal/-a:sej veš da oblačenje ni edina preventiva ane? treba je veliko pit, po seksu lulat, pa da se na mrzlem ne sedi, mi verjetno ni treba posebej poudarjat.
pa če bos hodiš po mrzlih tleh, pa če zadržuješ lulanje skos, če sediš na prepihu, .....Vse to lahko tud vpliva na prehlad mehurja.
sam men je pa čudno.Pozimi res nikoli nobenega prehlada, pa grem tud bosa po ploščicah, pa se tud zgodi da nism skos tko oblečena kot bi mogla bit in neizpostavljenja dejavnikov za prehlad.A čez celo poletje me pa skos zajebava

-
iluzija - Cosmopolitanka
^^ Mja, zares se je treba pazit, ampak včasih tudi to ne pomaga. Tiste bakterije se naselijo vate tudi, če celo zimo preživiš v pečki.
Meni antibiotiki očitno ne pomagajo (sedaj sem v "četrtem dnevu" jemanja Primotrena
) in bom vsak čas nekoga ubila, ker sem tako živčna. Si bom pa potem, ko bo mehur pozdravljen, nabavila brusnice v tabletkah - kot prehransko dopolnilo. Upam, da bo to kaj pomagalo (vsaj čimdlje vzdrževat zdravo stanje) - čeprav sem sedaj pol leta vsak dan pila čisti brusnični sok pa so ga bakterije vseeno premagale
.
Meni antibiotiki očitno ne pomagajo (sedaj sem v "četrtem dnevu" jemanja Primotrena

-
*purple* - Cosmopsiho
ma ja, res so prov naseljene.sezona da se pokažejo je pa poletje
iluzija, probej čim več spit čaja-šipkovega, al pa preprosto vode, da greš večkrat lulat in da se mehur čisti.meni to dost pomaga, ampak res pijem hektolitre šipka in vode.

iluzija, probej čim več spit čaja-šipkovega, al pa preprosto vode, da greš večkrat lulat in da se mehur čisti.meni to dost pomaga, ampak res pijem hektolitre šipka in vode.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
purple, poleti se moraš klimi izogibat. mene to vedno zjebe, ne sicer mehurja, prehladim se pa prav fletno. mokre kopalke so pa itak no-go za tiste z občutljivimi sečili. moja mat ima iste probleme, pa je potem vedno še mene forsirala, da se moram preoblačit in je trajalo par let, da sem ji dopovedala, da mene mokre kopalke nič ne motijo.
-
*purple* - Cosmopsiho
ja julija, me je tud mat skos težila naj se preoblačim...pa me tud mokre kopalke niso motile, dokler nism fasala vnetja . tko da priporočam preoblačenje.
mah ej sej se izogibam in klimam in vsemu možnemu, ampak nevem, zmeri me najde

mah ej sej se izogibam in klimam in vsemu možnemu, ampak nevem, zmeri me najde

-
iluzija - Cosmopolitanka
Vedno te najde ja
... Pa če še tako paziš. Ampak, če ne bi pazil... Bi bilo pa najbrž še huje in pogosteje
.
Am *purple* - običajno res pomaga - pijem bebe pa ursi čaj po cele dneve, ampak kaj ko naslednji dan zjutraj speeet pečeee

Am *purple* - običajno res pomaga - pijem bebe pa ursi čaj po cele dneve, ampak kaj ko naslednji dan zjutraj speeet pečeee

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov