Vnetje mehurja [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tami napisal/-a:Še jst....pr men je pa tko, da mam ta zoprn občutek vsak cca tretji dan od predprejšnje nedelje. Najbrž je prahlajen mehur...sam mi je čudno ker opisujete da peče ko greš lulat, mene ne....jst mam pa sam ta filing da moram na wc pol ko pa pridem pa sam par kaplic
Je možno da je vnetje mehurja povezano še s čim drugim, kot samo da ne nosiš spodnje majice al pa da kje na mrzlem sediš?
Hvala vsem za odg.
že sam mrzu zrak je dost če si podvržen temu...jst sm tud skos oblečena, dolge bunde, debele štunfe, copati, spodnja majca, gate do pol hrbta če je ornk mraz...pa vseen fašem hudiča
drgač pa tud tko k si rekla, se men kdaj zgodi, da nč ne peče, sam skos me tišči lulat...dostkrat pa par dni po takem stanju pride pravo boleče vnetje..ampak zadnje čase sm ugotovila, da odkar popjem ful velik tekočine-vode na dan, me ne boli...verjetno ker se skos sproti čisti in nima časa za razvit okužbe...al mam pa sam srečo
-
Tami - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2006
*purple bitch* napisal/-a:Tami napisal/-a:Še jst....pr men je pa tko, da mam ta zoprn občutek vsak cca tretji dan od predprejšnje nedelje. Najbrž je prahlajen mehur...sam mi je čudno ker opisujete da peče ko greš lulat, mene ne....jst mam pa sam ta filing da moram na wc pol ko pa pridem pa sam par kaplic
Je možno da je vnetje mehurja povezano še s čim drugim, kot samo da ne nosiš spodnje majice al pa da kje na mrzlem sediš?
Hvala vsem za odg.
že sam mrzu zrak je dost če si podvržen temu...jst sm tud skos oblečena, dolge bunde, debele štunfe, copati, spodnja majca, gate do pol hrbta če je ornk mraz...pa vseen fašem hudiča
drgač pa tud tko k si rekla, se men kdaj zgodi, da nč ne peče, sam skos me tišči lulat...dostkrat pa par dni po takem stanju pride pravo boleče vnetje..ampak zadnje čase sm ugotovila, da odkar popjem ful velik tekočine-vode na dan, me ne boli...verjetno ker se skos sproti čisti in nima časa za razvit okužbe...al mam pa sam srečo
Ja, učer npr. k me je spet po parih dneh nonstop tiščalo lulat, sm si nardila ogromno čaja pa ga pila in je blo prec bulš. Pol maš u bistvu kej za polulat, mau prelisičiš mehur
Jst sm tut skuz oblečena ku medo, vse vse... Zdej mam prvič u življenju prehlajen mehur
Pa še eno vpr. - v petek bom šla najbrž dat vodo v laboratorij. Sam je problemček k bom mela glih menstro takrat... To kej spremeni? Mislm, bo pr izvidih kej drgač?
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Ce mas menstruacijo ponavadi poj ne daš vode. Mors pretavt pregled vode za ksne 2 tedna.
-
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Ja.. Moreš jim tam rečt, da maš menstro.. Oni pa ti bodo lepo povedali, da se oglasi kakšna 2 dneva po tem ko je res ne boš imela več (ne kadar bo še malo.. ampak 2 dneva res nič nič več).
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Tami napisal/-a:eh jooj, to bo pol še trajalo, ker preden bom konc z menstro pa še vikend je umes... pol šele po izvidih bom dobila pa zdravila, ne? Mah, tu se bo še vleklo
Saj pol ko daš vodo, čakaš 10-15 minut na izvide, vsaj jaz sem tak, pol pa sem šla z izvidi takoj k zdravnici, pa mi je predpisala antibiotik. Pol boš tak v enem dnevu vse opravla, pa še antibiotik boš lahko že vzela - meni je blo takoj boljše. Sam do takrat bo treba potrpet, pol pa bo ok. Držim pesti.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Tami napisal/-a:tnx
Bom pila ogromno tekočine, da bom mela konkretn razlog za it na wc
Ja to pa itak morš, men je to zdravnica rekla, pa v lekarni isto. Da je treba čimveč pit da se spučeš. Pa toplo se oblačit pa bo.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
jst mam tud skoz probleme z mehurje...čeprov sm zmer na full oblečena, mi še na misel ne pridejo kakšne ultramini kratke majčke pa bunde do sred hrbta...
...samo, ko sm bla nazadnje pri zdravniku je rekla, da sploh ni vnet...samo jst mam pa čist skor vsak dan občutek kot, da mam vnet mehur...res podn... tko, da zdj jem ene brusnične tablete...bal sm že tud pr ginekologu zarad tega(zdravnica mi je svetvala) ...tko, da sploh ne vem več kaj naj...
sm pa slišala (v lekarni) že tud, da tisti hitri testi urina včasih niso dovolj....da je kdaj treba opravt več preiskav...
...samo, ko sm bla nazadnje pri zdravniku je rekla, da sploh ni vnet...samo jst mam pa čist skor vsak dan občutek kot, da mam vnet mehur...res podn... tko, da zdj jem ene brusnične tablete...bal sm že tud pr ginekologu zarad tega(zdravnica mi je svetvala) ...tko, da sploh ne vem več kaj naj...
sm pa slišala (v lekarni) že tud, da tisti hitri testi urina včasih niso dovolj....da je kdaj treba opravt več preiskav...
-
Anona - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
Jaz sem imela zelo pogosta vnetja mehurja. In bi priporočala vsem, ki so ga dobile prvič, da se res ful pazijo, ker če se stvar začne ponavljati, lahko kaj hitro preide na kronično. Dejstvo pa je, da zdravniki pri vsem skupaj zelo malo pomagajo. No, vsaj meni niso. Vse, kar je, je da dobiš antibiotike, ki seveda zdravijo posledice, ne vzroke. No, če že pride do hudega vnetja, je to vsekakor najboljša rešitev. Drugače pa je najbolje preprečiti in ne zdraviti. Se pravi, imeti tople noge, piti ogromno tekočine, vsakič po spolnem odnosu iti na manjšo potrebo, pa na splošno it čim prej na malo potrebo, ne zadrževat. še enkrat piti ogromno tekočine. Ful pa res pomagajo tele brusnične tablete, pa tudi brusnični sok. Res delata čudeže. Sploh pri preventivi, ker naredita stene mehurja bolj kisle in tako preprečita leglo bakterij, da se ugnezdijo.
Če si sami ne bomo pomagali, nam ne bo nihče.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Anona napisal/-a:Jaz sem imela zelo pogosta vnetja mehurja. In bi priporočala vsem, ki so ga dobile prvič, da se res ful pazijo, ker če se stvar začne ponavljati, lahko kaj hitro preide na kronično. Dejstvo pa je, da zdravniki pri vsem skupaj zelo malo pomagajo. No, vsaj meni niso. Vse, kar je, je da dobiš antibiotike, ki seveda zdravijo posledice, ne vzroke. No, če že pride do hudega vnetja, je to vsekakor najboljša rešitev. Drugače pa je najbolje preprečiti in ne zdraviti. Se pravi, imeti tople noge, piti ogromno tekočine, vsakič po spolnem odnosu iti na manjšo potrebo, pa na splošno it čim prej na malo potrebo, ne zadrževat. še enkrat piti ogromno tekočine. Ful pa res pomagajo tele brusnične tablete, pa tudi brusnični sok. Res delata čudeže. Sploh pri preventivi, ker naredita stene mehurja bolj kisle in tako preprečita leglo bakterij, da se ugnezdijo.
Se popolnoma strinjam! Jemlem zej tele brunsnične tablete za preventivo, in morm rečt, da se letos dobr držim, brez vnetij še za enkrat, pa kljub temu, da 1krat na teden hodm plavat pa je tm voda dost mrzla...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov