Visok krvni pritisk

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 16. Dec. 2009 15:35

Sama sem mela pri zdravnici tlak 60/50. Mi je rekla, če še živim. Pač se treba navadit ali na nizkega ali na visokega.

Moja znanka ma zgornega vedno okoli 180, 200...je spremenila vse navade pa ni nič pomagalo. (pa nima prekomerne teže).

Moj fant ma pa tudi vedno okoli 190 zgornjega. Pač se navadiš in živiš s tem.

Še en rek:
VISOK TLAK kratko pa dobro življenje
NIZKI TLAK dolgo pa slabo življenje.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 16. Dec. 2009 15:37

Ooo ti pa imaš zelo nizkega :eek: ...to ni dobr...a sploh piješ kavo....
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
sportsman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sportsman » 16. Dec. 2009 15:59

no tako nizek ni mogoč če je zgornji 60 to je še za spodnjega prenizko

tako da mogoče je bil malo narobe merjen :idea:
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 21. Dec. 2009 15:12

mimikad napisal/-a:Sama sem mela pri zdravnici tlak 60/50. Mi je rekla, če še živim. Pač se treba navadit ali na nizkega ali na visokega.

Moja znanka ma zgornega vedno okoli 180, 200...je spremenila vse navade pa ni nič pomagalo. (pa nima prekomerne teže).

Moj fant ma pa tudi vedno okoli 190 zgornjega. Pač se navadiš in živiš s tem.

Še en rek:
VISOK TLAK kratko pa dobro življenje
NIZKI TLAK dolgo pa slabo življenje.

Pri takem tlaku moraš jemati zdravila. Tak tlak....v kolikor ni dobro voden, pripelje do kapi. Vsak dan je loterija. Če kri dere po žilah pod takim pritiskom, brez problema iz žilne stene odtrga kos obloge,ki potem lepo zamaši kakšno tanjšo žilico.
V kolikor nisi nagnjena k pretiravanju, ju pošlji k zdravniku. Res ne razumem ljudi....da so tako slabo informirani in izobraženi da hodjo po svetu z 200 tlaka.....k da je tok težko un tablet pogoltnit......KATASTROFA!

60/50 je pa očiten znak dehidracije. Veliko več pij in bo tudi tlak višji.
sportsman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sportsman » 21. Dec. 2009 15:39

če se veliko pije se tudi visok tlak zniža

drugače pa moje mnenje: vse je v napetosti-stres, živčnost
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 00ally00 » 21. Dec. 2009 16:36

joj, joj se pa čist strinjam z barbiko_444. Pa ne bodite, no tako neodgovorni do sebe, 190 tlak ni šala. Očitno gre za neko napravilnost, samo od živčnosti, stresa ne moreš imeti konstantno tako visok tlak in sigurno ni rešitev, da se pač naučiš živeti s tem. Je ogromna preobremenitev za srce k mora premagovat mnogo višje breme pri črpanju krvi, škoduje žilam v možganih in ledvicah, pri teh vrednostih niti mehanizmi v žilju, ki ohranjajo normalen tok krvi odpovejo... In če ga ima takega v mirovanju, si sploh ne upam pomislit koliko doseže ob fizični aktivnosti. Čimprej k zdravniku, preden tihi ubijalec (kot tudi imenujejo visok tlak) pokaže svoje zobe.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 21. Dec. 2009 21:18

speaker1 napisal/-a:Danes sem si kupil merilnik krvnega tlaka in si ga izmeril vsaj 5x vsakič je pokazal skoraj enako vrednost le ta znaša v povprečju 138/ 75.....doma je meja 5 manj, torej 135/85 mmHg.
max mi je pokazalo 140/84.

Zdravnik me ej že pred 1 letom polslal na več pregledov in mi povedal, da so izvidi vredu.....kaj čem narest menjat doktorja.

Je pa tudi težava moja teža 111kg pri višini 177 cm...počutim se vedno dobro, ampak v knjigici piše

CITIRAM.
Visok krvni tlak je tihi ubijalec. Pri zvišanem krvnem tlaku bolnik ne opazi znakov, da je kaj narobe, dokler krvni tlak ni previsok in so življenjsko pomebni organi že poškodovani.

Moja starost 23 let.
Od 20 leta imam tako težo.

Ni panike. Jaz sem v mirnem stanju imel pri 178 cm in 80 kg 180/90 pritiska. Res, da je internist rekel, da me lahko kadar koli kap zadane, ampak jaz sem normalno hodil na treninge rokometa. S časom se je stvar umirila. Sedaj ne merim več pritiska - me niti ne zanima. Tudi če ga bom meril, zaradi tega ne bo nič drugačen.

Lahko pa pri svojih kilogramih začneš malo migat, da ne boš tako zavaljeno prase.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 22. Dec. 2009 8:16

Tvoj post me je spomnu na pokojnega zmamca..... Je tud normalno naprej hodu na treninge nogometa, sam pri njemu se ni tko srečno končalo :(
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 24. Dec. 2009 16:07

Speaker1, pri tebi gre za debelost 2. stopnje. Normalna teža bi morala biti največ 77,9 kg.
Slika
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 25. Dec. 2009 9:59

Jst sm ena tistih, k ga (kt bi reku moj fotr) sploh nima :D . Od nekdaj je (pre)nizek, ljubezen do kofetkanja ga ne spremeni, trije litri tekočine tut ne.

Mami je iste sorte, lih tko suhica, medtem ko je fotko, debelinko, obsojen na tabletje za zniževanje (oz. uravnavanje).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 14. Jan. 2010 10:27

Meni ga kava ne dvigne, merila mi ga pa je zdravnica. Vrjetno ve kaj dela. Obstaja pa možnost, da sem bila takrat dehidrirana, čeprav sama nisem pomislila na to.

Znanka ga je pa merila vsako dnevno in tudi hodila k zdravniku, vendar pa ne vem zakaj ji ni predpisal zdravil. To jo več nisem spraševala. Tudi prehrano je spremenila pa ni nič pomagalo, drugač pa ima 50 kg, tak da debelost ni kriva. Pa tudi giblje se veliko oziroma dela ker imajo doma kmetijo in je zelo pridna za delo. Ste me kar prestrašli za njeno zdravje.

Ko sem šla z fantom dati kri sem mela ful nizki tlak, in me je sestra 3x vprašala ali bom dala kri ali se bom primislila. No fant je mel pa (pre)visokega in mu je kri kr tekla. Je rekla sestra, da povprečje bi bilo ravno prav.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 22. Jan. 2010 19:18

Se vidi, da nič ne hodim na ta forum, sporočil bi samo, da sem v 7-8 tednih iz 112kg prišel na 105kg in, da mi je prtisk padel malo pod 130, tadruzga mam 70.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 23. Jan. 2010 19:10

Bravo za tebe, čestitke Slika
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 24. Jan. 2010 17:57

Bravo, speaker1!
Slika
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 26. Feb. 2010 9:47

Sem prišel na 97 kg. Trenutno sem na bolniški, urezal v koleno, kar precej in se bojim, da se bom kaj zredil nazaj.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov