Visok krvni pritisk

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 05. Sep. 2009 13:18

LaHauteCouture napisal/-a:Še vedno pa avtorju teme svetujem, naj ne je solate, če želi hujšat :wink:

Tale izjava me je pa mal zavrela ...

Zaradi mene lahko nardijo 100 študij, to ne more biti res. Ni logike.

1)Solata je volumenska hrana - ima veliko volumen, pri tem pa zelo, zelo malo kcal. Zapolni želodec => da občutek sitosti, predvsem skozi kake psihološko/fiziološke mehanizme.

2) Vlaknine nasitijo. Upočasnujejo prehod glukoze v kri, s tem pa nasitijo za dalj časa, brez nenadnih dvigov/padcev krvnega sladkorja.

3) Ena solatka se v že v ustih razgradi in v želodec pride že skoraj povsem razgrajena, kot sluz ali whatever, s čim bi potem lahko razširla želodec?

4) Ima 3g OH na 100g. Od tega sta 2g vlaknin. To je tako majhna vrednost vlaknin, da sploh nima kakšnega velikega vpliva. Ima pa psihološki vpliv, ker dejansko ješ nekaj in se v glavi prepričaš, da si sit.

5) Se pravi, odpovejmo se vsej zelenjavi, ker razširja želodec? Namreč prav vsa zelenjava ima vlaknine. Pa tudi kompleksnih OH ne jest, ker imajo spet vlaknine. Pozabimo tudi na sadje.

6) Če pa dejansko obstaja znanstvena študija o tem, so pa znanstveniki, ki so šli to raziskovat budale.

Oprosti, ampak v stavku: ``če hočeš shujšati, ne jej zelene solate´´ ni logike. Svetujem, da ostaneš pri zaski, majonezi in ocvirkih.

Evelyn u rock. :D
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 05. Sep. 2009 13:48

LaHauteCouture napisal/-a:Še vedno pa avtorju teme svetujem, naj ne je solate, če želi hujšat :wink:

:respekt: obema: polly-polly in Evelyn :D

Torej kot je bilo že rečeno solata NE :!: škoduje želodcu. Če bi, jas verjetno ne bi zgubila odvečne kilograme, saj je bla pri meni na mizi vsaj 2x na dan pri obrokih obvezna solata. Aja pa sem shujšala 12 kilogramov. Najdi si način hujšanja, ki ti najbolj ustreza glede na tvoj način življenja. Močno ti odsvetujem stradanje do želene teže (ker to je enostavno butasto pa še dolgotrajnega učinka nima), pa po moje ni najboljše da ješ ocvrto hrano. Drugače pa športat :D
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 05. Sep. 2009 14:21

edino kar na solati redi je količina olja, ki ga zliješ gor (in predvidevam da ima avtor te teme rad fajn zabeljeno solato). Solata je sama po sebi super, zdrava in polna vlaknin in vitaminov, ampak takoj ko jo daš plavat v olje, več ne moreš trdit da je to zdrava hrana.

Aja, speaker1, lahko prideš k meni na dieto. Jaz imam tudi težave s pritiskom, čeprav sem suha in zdravo živim, ampak žal je to tudi malo dedno pogojeno.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Sep. 2009 19:24

Hehehe, tale tema mi je pa polepšala večer :D

..Evelyn.. & polly-polly :respekt:
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 05. Sep. 2009 22:18

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 08. Sep. 2009 9:59, skupaj popravljeno 2 krat.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 05. Sep. 2009 22:32

torej žri solato.. kot da mi je mar zate..
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 05. Sep. 2009 22:44

LaHauteCouture napisal/-a:torej žri solato.. kot da mi je mar zate..

:evil:
Zadnjič spremenil lelija, dne 08. Sep. 2009 9:59, skupaj popravljeno 1 krat.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 05. Sep. 2009 23:02

ti ješ? torej jej.

zbolel je za putiko in umrl zaradi skorbuta... in vse zaradi tega ker ni jedel solate?

ne verjamem pa konc :D
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 06. Sep. 2009 11:42

glejte, punca očitno res verjame da solata ni zdrava in očitno je ne bomo prepričali v nasprotno, pa če se še tako trudimo. Sklepam da paradižnik, kumare, paprika, cvetača in podobno tudi uničuje zdravje :lol:
Ko bom velika, bom Lara Croft.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 06. Sep. 2009 11:55

Peterca18 napisal/-a:glejte, punca očitno res verjame da solata ni zdrava in očitno je ne bomo prepričali v nasprotno, pa če se še tako trudimo. Sklepam da paradižnik, kumare, paprika, cvetača in podobno tudi uničuje zdravje :lol:

haha :lach:
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 06. Sep. 2009 14:26

Vsekakor si zasluži pohvalo za vztrajnost pri svojem mnenju. :zustimm:

LHC a se ti da samo razložiti zakaj po tvojem mnenju ni zdrava, primerna in na kakšen način razširja želodec ter s čim? Samo tvojo objasnitev bi rada zvedla. (ker mi res ni jasno).
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 06. Sep. 2009 19:27

^^
sm jo jaz že na prejšnji strani prosila da naj mal razloži ta mehanizem, pa je nekako "spregledala". škoda! :wink:

aja polly-polly, solata se v ustih niti želodcu ne razgradi, ker človeški prebavni trakt ne vsebuje encima, ki razgrajuje glikozidne vezi v vlakninah. ravno zaradi tega ima solata (vlaknine) tako vlogo v telesu. ok, iz nje se izloči se voda, vitamini, minerali, sladkorji...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 06. Sep. 2009 20:27

Ja tisti, del ki niso vlaknine se razgradi, vlaknine gredo pa skozi. Ampak to so tako majhni deleži, da sploh ni vredno govort. Maš prov. :)
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 06. Sep. 2009 20:34

ja glede na to da je v solati okrog 95% vode, so deleži drugih komponet res zelo majhni, vendar vseeno ne nepomembni.

LaHauteCouture predlagam ti da si prebereš tale članek http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/zdravje/317081 , pa prosim pokomentiraj 2 odstavek!
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 06. Sep. 2009 20:38

js pa teb predlagam, da nehaš težit men, pa prebereš moje poste, kjer sem povedala kar mislim oziroma vem..
če pa bi me rada spoznala, piši na zasebnega :wink:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]