Visok krvni pritisk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
Danes sem si kupil merilnik krvnega tlaka in si ga izmeril vsaj 5x vsakič je pokazal skoraj enako vrednost le ta znaša v povprečju 138/ 75.....doma je meja 5 manj, torej 135/85 mmHg.
max mi je pokazalo 140/84.
Zdravnik me ej že pred 1 letom polslal na več pregledov in mi povedal, da so izvidi vredu.....kaj čem narest menjat doktorja.
Je pa tudi težava moja teža 111kg pri višini 177 cm...počutim se vedno dobro, ampak v knjigici piše
CITIRAM.
Visok krvni tlak je tihi ubijalec. Pri zvišanem krvnem tlaku bolnik ne opazi znakov, da je kaj narobe, dokler krvni tlak ni previsok in so življenjsko pomebni organi že poškodovani.
Moja starost 23 let.
Od 20 leta imam tako težo.
max mi je pokazalo 140/84.
Zdravnik me ej že pred 1 letom polslal na več pregledov in mi povedal, da so izvidi vredu.....kaj čem narest menjat doktorja.
Je pa tudi težava moja teža 111kg pri višini 177 cm...počutim se vedno dobro, ampak v knjigici piše
CITIRAM.
Visok krvni tlak je tihi ubijalec. Pri zvišanem krvnem tlaku bolnik ne opazi znakov, da je kaj narobe, dokler krvni tlak ni previsok in so življenjsko pomebni organi že poškodovani.
Moja starost 23 let.
Od 20 leta imam tako težo.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
shujšat bo treba.. se zdravo prehranjevat.. drgač pa ti mi ne mormo pomagat, pomagajo ti lahko dohtarji, predvsem pa sam.
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
Ja moja prehranjevalna navada je katastrofa jem samo dva obroka se prav kosilo in večerja.
Saj drugače pojem zelo veliko zelenjave, ne kadim, ne pijem alkohola, ne kave, ne poživilnih pijač...sladkarij pa praktično ne jem.
Sem že tudi spraševal na enem forumu
Saj drugače pojem zelo veliko zelenjave, ne kadim, ne pijem alkohola, ne kave, ne poživilnih pijač...sladkarij pa praktično ne jem.
Sem že tudi spraševal na enem forumu
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
to NI zelo visok tlak, ampak normalen
-
*zverinica* - Kofetarica
ok, mnenje nekih napihnjencev s fitnes foruma meni osebno ne pomeni nič
mnenje zdravnika je pa takole
praviš, da je tvoje povprečje okrog 138/75: "Visoko normalen krvni tlak 130 - 139 / 85 - 89 "
in kaj naj potem rečem sama, pri mojem standardnem pritisku 95/55? da sem že par let mrtva, pa tega še ne vem? dokler se počutim v redu, mi je za številke vseeno...
shujšat bi blo pa res treba, tu se pa strinjam s tabo
mnenje zdravnika je pa takole
praviš, da je tvoje povprečje okrog 138/75: "Visoko normalen krvni tlak 130 - 139 / 85 - 89 "
in kaj naj potem rečem sama, pri mojem standardnem pritisku 95/55? da sem že par let mrtva, pa tega še ne vem? dokler se počutim v redu, mi je za številke vseeno...
shujšat bi blo pa res treba, tu se pa strinjam s tabo
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
A si si ga kdaj izmeril pri zdravniku? Ni nujno ,da ti pokaže povsem pravilno, nekaj doda še živčnost in napetost, ... sicer pa RELAX.
Treba bo shujšat oz. živet bolj zdravo (pa ne samo zaradi pritiska, ampak splošnega zdravja); bolj zdravo jesti (ne pa ocvirkov in majoneze, kot pišeš na maxxu), športat, sprostit, .... Tu nimaš izbire, zdravje al pa ostalo.
Treba bo shujšat oz. živet bolj zdravo (pa ne samo zaradi pritiska, ampak splošnega zdravja); bolj zdravo jesti (ne pa ocvirkov in majoneze, kot pišeš na maxxu), športat, sprostit, .... Tu nimaš izbire, zdravje al pa ostalo.
-
*zverinica* - Kofetarica
speaker1 napisal/-a:Zdravnik me ej že pred 1 letom polslal na več pregledov in mi povedal, da so izvidi vredu.....kaj čem narest menjat doktorja.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
em ja pa js ti še svetujem da nehaš solato jest, ker so to same vlaknine, ki ti želodec narazen držijo, da lahko potem še več poješ..
drgač če ješ hrano, ki si jo napisal.. je verjetno poješ preveč ane.. ne rabiš jest sladkarij, da se zrediš, lahko imaš samo prevelike obroke..
drgač če ješ hrano, ki si jo napisal.. je verjetno poješ preveč ane.. ne rabiš jest sladkarij, da se zrediš, lahko imaš samo prevelike obroke..
- 00ally00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2009
Optimalna vrednost je 120/80, še normalna pa 140/90; torej dokler ne presežeš slednje ne boš dobil zdravil za zniževanje pritiska.
Pomembno je, da se izogibaš slani hrani - npr. zelo veliko soli vsebuje suho meso (suha salama, pršut,...). Poskušaj se čimveč gibati in sujšati, kot so že zgoraj omenile. Pa tud manj stresa in kak zeleni čaj je dobrodošel.
Pomembno je, da se izogibaš slani hrani - npr. zelo veliko soli vsebuje suho meso (suha salama, pršut,...). Poskušaj se čimveč gibati in sujšati, kot so že zgoraj omenile. Pa tud manj stresa in kak zeleni čaj je dobrodošel.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
LaHauteCouture napisal/-a:em ja pa js ti še svetujem da nehaš solato jest, ker so to same vlaknine, ki ti želodec narazen držijo, da lahko potem še več poješ..
Ej sanja se mi ne, kje si ti to bedarijo pobrala res. Ravno solata je najbolj priporočljiva, zelenjava je biser prehrane. Kako naj bi vlaknine želodec narazn držale? Kaj se spremenijo v trdo snov, ki želodec razširi? Katerikoli zdravnik ali dietist ti bo povedal, da je uživanje solate več kot odlično. Btw vlaknine so tud testenine, kruh, kosmiči, škrob, zelenjava.. skratka OH vsebujejo vlaknine oziroma "so" vlaknine. Res nevem kje si to pobrala. Če bi speaker pojedel malo več solate kot ocvirkov nebi imel takšnih kilogramov. Beri : http://www.cenim.se/252-a.html + solata ni niti omenjena, ker je 80% sestavljena iz vode in ne vlaknin.
Speaker1 : pritisk ima dosti veze z kilogrami, sicer pa je najbolj problematičen stres, živciranje, pomisli v kakih krogih se giblješ oziroma kako se odzivaš na različne zadeve. Sicer pa je tvoj pritisk, kot nekateri zgoraj pravijo normalen. Vseeno pa res probaj vržt ven majonezo in ocvirke iz jedilnika to je tko kot da bi namesto vode OLJE pil.
It was forever..but it didnt last long..
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Ojej, ko si napisal kaj in kdaj ješ, se nisem nič začudila, da imaš toliko kg.
Kot prvo bi se bilo dobro začeti pravilno prehranjevati - jesti zajtrk in ne samo kakav pit, manj ocvirkov, zelo manj majoneze in jesti manjše porcije in raje večkrat na dan po malo.
Na tvojem mestu bi v svojo prehrano vključila sadje (nič ga ne omenjaš), lahko ga zjutraj poješ pred zajtrkom - kakšno nektarino, domače grozdje bo zdaj, jabolko... in večerje - črtaj majonezo oz. jo imej mogoče le 1 krat na teden pa še to ne preveč.
Rada bi ti samo povedala, da več pojej v dopoldanskem času, ne pa vse nametat popoldne in zvečer.
Glede solate pa: ta te sčisti, izboljša prebavo tako, da se je nič bat.
Kot prvo bi se bilo dobro začeti pravilno prehranjevati - jesti zajtrk in ne samo kakav pit, manj ocvirkov, zelo manj majoneze in jesti manjše porcije in raje večkrat na dan po malo.
Na tvojem mestu bi v svojo prehrano vključila sadje (nič ga ne omenjaš), lahko ga zjutraj poješ pred zajtrkom - kakšno nektarino, domače grozdje bo zdaj, jabolko... in večerje - črtaj majonezo oz. jo imej mogoče le 1 krat na teden pa še to ne preveč.
Rada bi ti samo povedala, da več pojej v dopoldanskem času, ne pa vse nametat popoldne in zvečer.
Glede solate pa: ta te sčisti, izboljša prebavo tako, da se je nič bat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov