Visok krvni pritisk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Joj
It was forever..but it didnt last long..
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
se strinjam. Najprej zacni jest zajtrk k nj ti bo glavni in najobilnejši obrok, potem za kosilo velik zelenjave, pustega mesa (nč svinjine in domače salamce) kkšn riž, za večerjo pa kej lahkega naprimer jogurt... pa še to ne po 7 uri!!!
- all*starka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
hm, prvič vidim da težiš človeku če ga lepo prosiš da razloži/utemelji kar on ve! lahk mi tut po SZ čeprav ne zanima sam mene!
no ja, sej se ni za čudit takmu odzivu, svoj bonton si že prej pokazala!
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
Včeraj, ko sem prišel iz 8 urne ture (sama hoja, tukaj en štejem vonjo, postanek v koči....) sem si izmeril prtisk po 4 urah 138/88 nič neobičajnega, ampak pulz je bil pa, kar skoraj dvakrat večji 110.
Običajno sem ga imel okoli 65
Običajno sem ga imel okoli 65
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
*kayka* napisal/-a:se strinjam. Najprej zacni jest zajtrk k nj ti bo glavni in najobilnejši obrok, potem za kosilo velik zelenjave, pustega mesa (nč svinjine in domače salamce) kkšn riž, za večerjo pa kej lahkega naprimer jogurt... pa še to ne po 7 uri!!!
Kolk neki ojem svinjine (pri nas jemo tako celi kos samo 1-2x na mesec pa še to vzamem 2-3 koščke). V salamah je pa veliko več govedine, kot svinjine.
jE PA RES, DA SEM SE PRED 1 LETOM ZDRAVIL ZA DEPRESIJO IN RAVNO TISTI ČAS SEM PRIDOBIVAL KILOGRAME.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Dej raje ta aparat stran vrži in se ne obremenjevat tok s tem. Tole onemogoče, da se sprostiš. Hmm je možno, da je taka obremenjenost kakšna ostala posledica depresije?
Lej, glede na to kaj si dala skozi: pravilna zdrava hrana zdravi. Tudi depresijo, vsaj jest v to verjamem. Predvsem ti svetujem omega 3 maščobe in več beljakovin. To je znastveno dokazano, da pomaga pri takih boleznih. Plus šport, saj sprošča endorfine in preverjeno osrečuje. In pa narava. Super, da greš hodit in ne pozabi, da narava tudi zdravi in še super sprosti. Ti se osredotoči na svoje počutje, kar ti ima za povedati telo, ne pa en neumen aparat.
Lej, glede na to kaj si dala skozi: pravilna zdrava hrana zdravi. Tudi depresijo, vsaj jest v to verjamem. Predvsem ti svetujem omega 3 maščobe in več beljakovin. To je znastveno dokazano, da pomaga pri takih boleznih. Plus šport, saj sprošča endorfine in preverjeno osrečuje. In pa narava. Super, da greš hodit in ne pozabi, da narava tudi zdravi in še super sprosti. Ti se osredotoči na svoje počutje, kar ti ima za povedati telo, ne pa en neumen aparat.
-
ninni_89 - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 2. 2009
- Kraj: Ljubljana
hej! danes sem bila pri ginekologinji in mi je sestra kot zmeraj zmerila pritisk.zmeraj sem imela bolj nizkega, res da se že ful cajta nisem ukvarjala s športom...u glavnem sem ga imela 110/85 in je rekla da je uni nizek bolj visok...zdj pa kaj sploh pomeni prva in druga številka, če se kdo spozna? in kaj je bolj normalen pritisk?
never let the fear of striking out keep you from playing the game!
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
S prvim številom označimo vrednost sistoličnega pritiska, z drugim pa diastoličnega, tako da dobimo sistolični skozi diastolični pritisk, na primer 124/80.
Idealni vrednosti krvnega pritiska sta 120 mmHg za sistolični pritisk in 80 mmHg za diastolični pritisk, torej 120/80 mmHg. Vendar pa je krvni pritisk odvisen tudi od drugih dejavnikov, na primer starosti in morebitnih bolezni....
Idealni vrednosti krvnega pritiska sta 120 mmHg za sistolični pritisk in 80 mmHg za diastolični pritisk, torej 120/80 mmHg. Vendar pa je krvni pritisk odvisen tudi od drugih dejavnikov, na primer starosti in morebitnih bolezni....
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
Tejax - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2009
To sta "zgornji" in "spodnji" pritisk, kot se je od nekdaj govorilo (sistolični in diastolični). Vrednosti, ki pomenita, ko srce potisne kri po žilah in ko se sprosti.
Idealen bi naj bil 120/80, manjša odstopanja niso panika, drugače se pa pri vsakem posamezniku lahko ugotovi, če so kakšni (normalni) individualni vzroki za morebitna manjša odstopanja.
Idealen bi naj bil 120/80, manjša odstopanja niso panika, drugače se pa pri vsakem posamezniku lahko ugotovi, če so kakšni (normalni) individualni vzroki za morebitna manjša odstopanja.
Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
-
Liefde - Cosmopolitanka
višja vrednost ali sistolični pritisk je pritisk v arterijah med srčnim utripom, ko se srce skrči in iztisne kri v ožilje;
Nižja vrednost ali diastolični pritisk je pritisk v arterijah med dvema utripoma, v času relaksacije srca.
Krvni pritisk je zvišan, če je sistolični krvni pritisk enak ali višji kot 140 mmHg, diastolični krvni pritisk pa enak ali višji kot 90 mmHg.
sistolični krvni pritisk - diastolični krvni pritisk
optimalni k.p 120 - 80
normalni k.p 130 - 85
visoki k.p 130 -139 - 85 -89
arterijska hipertenzija ≥140 - ≥90
Nižja vrednost ali diastolični pritisk je pritisk v arterijah med dvema utripoma, v času relaksacije srca.
Krvni pritisk je zvišan, če je sistolični krvni pritisk enak ali višji kot 140 mmHg, diastolični krvni pritisk pa enak ali višji kot 90 mmHg.
sistolični krvni pritisk - diastolični krvni pritisk
optimalni k.p 120 - 80
normalni k.p 130 - 85
visoki k.p 130 -139 - 85 -89
arterijska hipertenzija ≥140 - ≥90
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
kaj pa težave z nizkim pritiskom?
js mam v poprečju pritisk 50 pa neki/90pa neki in sem ob kakiem čudnem vremenu totalno nikakva, da ne govorim o tem kako zgledajo moja jutra.
js mam v poprečju pritisk 50 pa neki/90pa neki in sem ob kakiem čudnem vremenu totalno nikakva, da ne govorim o tem kako zgledajo moja jutra.
-
Liefde - Cosmopolitanka
Z izrazom hipotenzija pomeni padec sistemskega arterijskega pritiska pod referenčno vrednost 105/60 mm Hg. Vendar ta vrednost ne odraža nujno patoloških sprememb. Nekatere osebe imajo namreč že v osnovi nižji krvni pritisk in zato nimajo izraženih bolezenskih znakov. Zaradi konstitutivno nižjega Pa je srce celo razbremenjeno..
Svetujem ti uživanje malo bolj slane hrane, rekreativno športno dejavnost, uživanje kave, itd
Svetujem ti uživanje malo bolj slane hrane, rekreativno športno dejavnost, uživanje kave, itd
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
floribunda napisal/-a:kaj pa težave z nizkim pritiskom?
Hah, jaz imam podobno s tem da mi niha tlak 110-90/50-70. Pač, čist odvisno. Vazodilatatorji so zakon (kofe, kofe, kofe, energijski napitki, bilobil, gvarana....), sploh kadar se je treba učit.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz mam prenizkega in so mi svetovali več vode in pa lahk tudi nekaj soli dodam, v mejah normale. Sol zvišuje, tak da ta ni priporočena pri visokem pritisku. Pa kava tudi ne. Je pa dobro mleko, ki naj bi zniževalo pritisk.
Drugač se mi pa zdi, da ti še ni treba skrbet, ker glede na težo in nepravilno prehrano imaš še čisto v redu pritisk. Ponavadi so problemi tm pri 160 dalje, 180. Sicer je res bolje prej skrbeti za telo, ni se pa treba zato sekirati.
Drugač se mi pa zdi, da ti še ni treba skrbet, ker glede na težo in nepravilno prehrano imaš še čisto v redu pritisk. Ponavadi so problemi tm pri 160 dalje, 180. Sicer je res bolje prej skrbeti za telo, ni se pa treba zato sekirati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov