Vetrovi

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 15. Sep. 2007 16:02

1x na teden je ful premalo. Najmanj vsak drugi dan, pa že to je bolj tako-tako. Najbolj optimalno je it na wc enkrat na dan, najbolje zjutraj (oz vsakič ob istem času). ZELO se pozna pravilna prehrana in gibanje. Predvsem pa dovolj vode, cca 2,5-3 litre na dan, vsak dan, brez izjeme. Drugače se blato zasuši in to privede do zaprtja. Zjutraj ovseni kosmiči, čez dan dosti zelenjave, pa aerobna vadba, uro vsak dan. Urejena prebava zagotovljena. Pa tudi vetrov bo manj oz nič ob takem režimu. Je pa treba malo opazovati svoje telo - nekatere ful napenjajo npr mlečni izdelki, druge grozdje, tretje suha salama ...
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 1. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a smehec » 15. Sep. 2007 21:56

sem že parkrat zdravnici omenla, da grem tak redko na wc, pa je rekla, da je z medicinskega stališča, do 7 dni normalno, kar pa je že, da več kot teden ne greš na wc, pa je nenormalno... zaj pa ne vem..jaz vem, da se dosti boljše počutim, takrat ko grem dvakrat na teden, kot pa če grem 1krat na teden..
Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje!
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 16. Sep. 2007 6:12

No, zdej če se uredu počutiš, te nič ne boli trebuh ali kaj takega, pol najbrž ni panike. Zase vem, da sm šla včasih ful redko, 1x na teden al neki takega. Pol sem pa začela športat in več vlaknin in podobnih zadev jest, pa se mi je prebava kar "zbudila". Zdej je k urca, nimam nobenih težav, tudi kako napenjanje me zelo redko daje. Ponavadi kadar se preveč najem, s čimer pa sem že pred leti opravila.
Uporabniški avatar
ZEAST
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ZEAST » 03. Okt. 2007 11:54

Shannon napisal/-a:1x na teden je ful premalo. Najmanj vsak drugi dan, pa že to je bolj tako-tako. Najbolj optimalno je it na wc enkrat na dan, najbolje zjutraj (oz vsakič ob istem času). ZELO se pozna pravilna prehrana in gibanje. Predvsem pa dovolj vode, cca 2,5-3 litre na dan, vsak dan, brez izjeme. Drugače se blato zasuši in to privede do zaprtja. Zjutraj ovseni kosmiči, čez dan dosti zelenjave, pa aerobna vadba, uro vsak dan. Urejena prebava zagotovljena. Pa tudi vetrov bo manj oz nič ob takem režimu. Je pa treba malo opazovati svoje telo - nekatere ful napenjajo npr mlečni izdelki, druge grozdje, tretje suha salama ...
Točno tko kot je napisan. Napenjat vas ne more kr od nečesa, to je vedno zarad hrane oz nečesa kar si spravu vase. Ce mas porihtano prehrano (se prav, da mas skoz isto stevilo obrokov in da so ob istem casu, bos tut na wc hodu vsak dan tocno ob istem casu) pa da sportas redno, ni sans da mas tezave te vrste (zdej ce bos fizol s cebulo jedu, ti je valda jasn od kje pa kako :P ). Pa kukr je ze shannon rekla, pomembne so vlaknine! Ce se prehranjujes sam s hrano brez vlaknin te bo sto posto zabasal.
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 03. Okt. 2007 17:01

gregalina napisal/-a:Mene zle kak teden ful napenja, pa na levi strani pri jajčniku me je ful pikalo, ko sm ga pa spustila, je blo pa bolš :D

hehe pl je pa res ja tko kt pravjo najprej zdravje potem kultura. js mislim da lih mau vetrov ni tko slabo saj to je čist normalno, če je pa pretirano je pa možno da je kaj zaradi prehrane ali pa prebave.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 03. Okt. 2007 18:26

Zdaj ko je čas kostanjev in japčka je še posebej hudo :D
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 04. Okt. 2007 12:08

Mja... Je šla ena kolegica zaradi tega k zdravniku pa ji je samo pravilno prehrano predlagala pa veliko tekočine. Sicer naj bi zelo pomagali pri prebavi jogurti Activia pa neka zelišča (za čaj), ki jih kupiš v lekarni. Sem imela pa tudi jaz to težavo, ampak se mi je neverjetno popravilo, ko sem prišla z dopusta, kjer sem vsak dan imela pravilno postavljene obroke (zajtrk, kosilo, večerja) in od takrat naprej (od junija) se mi je prebava lepo uredila in grem na veliko potrebo vsak dan :D .
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 07. Okt. 2007 11:05

tanika* napisal/-a:jem velik sadja, melko vsak dan

Oboje napenja.

Mogoče bi lahko probala kakšen karminativ, ki pomagajo oz. odpravljajo napenjanje (kumina, melisa, janež, ingver, timijan,...), v obliki čaja ali pa eteričnih olj.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 07. Okt. 2007 15:22

veliko tekočine, pa kak baby čaj rukni (janež) ;)
Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 12. Nov. 2007 17:52

mene tudi po določeni hrani mučijo vetrovi. naj opišem nedavni pripetljaj in zatem vprašam za nasvet:
torej, s fantom sva šla na večerjo in po večerji, ko sva lepo prišla domov sva se spravila gledat filme. in seveda, mene začnejo mučit vetrovi :) nakar sem te vetrove toliko časa zadrževala v sebi, da me je začel bolet trebuh, čez čas pa sem dobila še drisko (valda, če vse to v sebi zadržujem..drugačnega rezultata nisem niti pričakovala). in fant je menil, da je bla za drisko kriva hrana (nisem mu mogla rečt, da je blo pač krivo to, da nisem "na plano spustila svojih vetrov" :D , tega niti ne bi naredila)

Kako se s partnerjem pogovoriti glede tega? Kje začeti? Kako se izražati - tu mislim na besede vetrovi, prdec... :D Kako ste ve načele temo, mu povedale za ta problem (če ste)? Mislim, o tem mi je pa res nerodno govotit pred njim :?
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 12. Nov. 2007 18:16

pomoje se ful lepše sliši, če rečeš da te napenja :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 12. Nov. 2007 22:03

sploh nisva govorila o tem, men je ful bedno da bi mu to govorila. ponavad mu samo povem, da me želodec matra, pa naj si razlaga kokr hoče. ponavad tud js zadržujem ali pa letim na wc, beda uglavnm. sm pa ugotovila, da odkar se izogibam mleku, da me veliko manj napenja..oz. skoraj ne. sam hudič k si ne predstavljam življenja brez mleka, ga redno pijem in se ga nočem odreč.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 12. Nov. 2007 22:04

Dobr vprašanje :D
To je najhuj ja, pr parih, k še niso doug skp. Js sm te zadeve clo ene 3 leta skor skrivala :eek: sm se velikrat zvijala zarad tega od bolečin v trebuhu! Tko da ne priporočam, raj pokažte človeško plat. Potreben je samo prvi korak.
Mene je moj rešu tko, da je prvič reku, če loh prdne - prou uprašu me je :D js sm se skor smejat začela pa mu sam rekla, da itak, da ja, sej je člouk. Zdej sva pa itak že 100% navajena en druzga glede tega pa sploh ni problema.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 29. Nov. 2007 21:20

Napenjanje in vetrovi so lahko posledica tega, da se je v prebavnem traktu preveč razmnožila candida, ja, tud v prebavnem traktu imamo glivice... in če jih je preveč, so problemi. Kaj pomaga? Skenslat bel kruh, kekse, vse izdelke iz bele moke, rafiniran sladkor, čokolado in jest čimveč sadja in zelenjave in malo večje količine navadnega jogurta. men je ful pomagalo :) , bel kruh sem čisto skenslala iz svoje prehrane, to je največji strup za prebavni sistem pa še glivice ga imajo ultra rade :) aja, pa v lekarni se dobijo tudi neke zeliščne tablete zoper candido, pomagajo :)
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 05. Dec. 2007 10:09

Poleg hrane, ki napenja je lahko za vetrove krivo tudi to, da med jedjo pojeste veliko zraka. Treba je jesti počasi, dobro prežvečiti in ne goltati ali jesti hitro.

Drugače naj bi napenjala tudi vsa hrana, ki vsebuje snov gluten. Poglejte na internetu katera to je.

Drugače pa mislim, da so vetrovi normalni za vsakega človeka in da niste ve nobena izjema. Več jih je lahko zaradi vseh razlogov prej. Najhuje pa je, če se s tem obremenjuješ. Jaz sem imela težave nekaj let nazaj pa so izginile same od sebe.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov