Vetrovi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Meni je vsec, ker sva z mojim ze toliko domaca, da si direktno poveva, ce koga muci kaj prebavnega Punce imamo v glavi, da je to vse umazano, da samo moski prdijo ipd., ampak ni hujsega, kot ce vetrove zadrzujes - to tako zvija v trebuhu, da se lahko nekam zakopljes, zato je boljse razjasniti stvari, fant pa, ce ni neki otrok, itak razume, da si tudi ti samo clovek, kaj mores za to
- šila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 12. 2007
- Kraj: Domžale
Tudi sama sem imela pred parimi meseci težave z napenjanjem. In to ne majhne. Karkoli sem pojedla, sem bila kot bi bila noseča, če sem imela možnost, da sem ga "spustila",ampak najhuje pri tem je bilo da bi morala imeti to možnost 24 ur. Ves čas pa sem sumila KT (diane 35), ki sem jih začela jemati letos maja. 1. tri mesece sem še nekako prenašala, ker so pač bili v meni novi "hormoni"- pa tudi ginekologinja je rekla naj še malo počakam. Vmes sem bila še pri osebni zdravnici, pa je rekla naj probam ugotoviti s prehrano, če pa to ne pomaga naj vzamem v lekarni kakšne žvečljive tablete. Na koncu sem pri ginekologinji znorela in rekla naj mi da nove KT (Yarina), začela sem hodit na fitnes in plavanje in začela sem jesti normalne količine hrane. Stanje je trenutno super!!!
Glede "prdkov" pa.. lejte...če ga lahko spusti on, ga bom tudi jaz (s to razliko, da ga lahko spustim samo če sem na wc-ju, ali pa da mojega ni v bližini)
Glede "prdkov" pa.. lejte...če ga lahko spusti on, ga bom tudi jaz (s to razliko, da ga lahko spustim samo če sem na wc-ju, ali pa da mojega ni v bližini)
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Če vas zanima, kdaj pride do prdenja, je najboljše, da to preizkusite na lastni koži. S tem da priporočam, da se ne obešate na "pozitivne" rezultate po zgolj enem uspelem poskusu.
Leta nazaj, ko še nisem bil presnojed (vegi, ki ne je kuhane hrane), sem imel včasih bolečine zaradi napenjanja. Nikoli se nisem spraševal, od česa pride do njih. Sčasoma sem izumil tehniko gibov, s pomočjo katerih se v kakih desetih minutah znebiš bolečin. Najbolje jih je opravljati kar na postelji.
1.) Gremo v pasjo pozo.
2.) Glavo damo v najnižji možni položaj.
3.) Dvignemo zadnjico in rahlo razkoračimo noge.
4.) Trebuh počasi dvigujemo gor in dol. Vsake toliko časa ga potisnemo v najnižji možni položaj. Lahko se tudi z rokami stiskamo zanj.
En drug način je, da greste v fitnes (ko ni nikogar notri ) in greste na napravo, ki nam omogoča, da pridemo v takole pozo:
Ta vaja je posebno dobra za hrbtenico. Trup dvignemo iz narisane poze v vodoravno lego in se nato počasi spuščamo nazaj. Naredimo npr. 5 serij po 30 ponovitev. Kaj se zgodi vmes, lahko ugibate Morda vam bo bolj koristilo, če se namesto na medenico uprete na polovico trebuha, tako da ga med vajo avtomatsko stiskate.
Seveda se lahko te tekom dneva bolečine vrnejo, če se v črevesju ustvarijo novi plini. Potem postopek ponovimo.
No, tole je bila začasna rešitev. Kaj pa dolgoročna? Poglejmo naprej.
Zdaj sem že drugo leto presnojed. Po mojih izkušnjah pride do hudih vetrov pri zaradi:
1.) Napačnega kombiniranja živil (npr. zelenjava in sladko sadje), zaužitih v veliki meri. Po pol kg solate in 1.5 kg kakijih sem npr. po pol ure zdirjal na WC. Diarejo sem imel potem celo popoldne.
2.) Uživanja suhega sadja. Prejšno pomlad (2007) sem imel hude težave (pravzaprav jih je imel moj sostanovalec v štud. domu) z nočnim prdenjem. Sostanovalca je začelo to hudo motiti in je vedno povedal, ko je kaj smrdelo. Najprej sploh nisva vedela, od kod smrad . Potem sem se parkrat popoldne ali zvečer napokal s suhim sadjem, in je hitro postalo jasno, da je smrad od prdenja. Je celo rjuha smrdela še en čas. Nisem pa bil sproti toliko pozoren, da bi takoj vedel, od česa pride do tega.
S poskušanjem sem ugotovil, da je do smradu prišlo točno takrat, ko sem užival suho sadje. Včasih sem pojedel npr. 250 g suhih fig, ali pa 250 g suhih marelic. Jutranje posledice so bile podobne temu, ki ga je izkusil "ubogi" šimpanz.
Sostanovalec je študiral medicino in potrdil, da je povsem logično, da zaradi suhega sadja pride do vrenja in posledičnega napenjanja ali izpušnih plinov .
Če vso suho sadje povzroča vetrove, tega ne vem. Testiral sem fige in marelice.
Kmalu zatem sem skoraj povsem opustil suho sadje, uživam ga redko in le v majhnih količinah (morda max 50g). Za tem ni bilo več nobenih težav z vetrovi, napenjanjem, prdenjem. To seveda ne pomeni, da nikdar ne prdnem. Včasih se zgodi, ampak ne smrdi in tudi napenja me ne.
Vsekakor bi bilo pa vredno napraviti še par poskusov s tem suhim sadjem. Npr. sam nisem opravil dovolj poskusov z uživanjem suhega sadja v monoobrokih (3 ure prej nič in 3 ure kasneje nič). Poleg tega je priporočljivo suho sadje najprej nekaj ur namakati v vodi, česar jaz nisem delal.
No, kar pa se tiče vsejedcev... pomislite, kakšna prehrana na vašem jedilniku je podobna suhemu sadju. Gre za sladke jedi.
Poleg tega... pomislite, koliko raznovrstnih živil mešate skupaj ob obedih. Kruh npr. nikakor ni primerno uživati ob mesu. Sadje ni primerno uživati ob zelenjavi. Želodec za vsako živilo prilagodi stopnjo kisline, da bi ga kar se da najbolje razgradil. Če mešaš snovi, ki v želodcu vzbudijo prevelike razlike v kislosti, bo želodec hrano slabše prebavljal, slabši bo energijski izkoristek, več problemov bo imelo črevo.
No, obstaja vsepolno pravil. In če ima kdo res težave s tem, priporočam, da si priskrbi kakšno knjigo, pa naštudira.
Upam, da bo tole komu rešilo življenje , pa lep dišeči dan še naprej.
Leta nazaj, ko še nisem bil presnojed (vegi, ki ne je kuhane hrane), sem imel včasih bolečine zaradi napenjanja. Nikoli se nisem spraševal, od česa pride do njih. Sčasoma sem izumil tehniko gibov, s pomočjo katerih se v kakih desetih minutah znebiš bolečin. Najbolje jih je opravljati kar na postelji.
1.) Gremo v pasjo pozo.
2.) Glavo damo v najnižji možni položaj.
3.) Dvignemo zadnjico in rahlo razkoračimo noge.
4.) Trebuh počasi dvigujemo gor in dol. Vsake toliko časa ga potisnemo v najnižji možni položaj. Lahko se tudi z rokami stiskamo zanj.
En drug način je, da greste v fitnes (ko ni nikogar notri ) in greste na napravo, ki nam omogoča, da pridemo v takole pozo:
- Koda: Izberi vse
noge zadnjica
| |
\\=======[]
\\ \\
\\
\\
[@] - glava
Ta vaja je posebno dobra za hrbtenico. Trup dvignemo iz narisane poze v vodoravno lego in se nato počasi spuščamo nazaj. Naredimo npr. 5 serij po 30 ponovitev. Kaj se zgodi vmes, lahko ugibate Morda vam bo bolj koristilo, če se namesto na medenico uprete na polovico trebuha, tako da ga med vajo avtomatsko stiskate.
Seveda se lahko te tekom dneva bolečine vrnejo, če se v črevesju ustvarijo novi plini. Potem postopek ponovimo.
No, tole je bila začasna rešitev. Kaj pa dolgoročna? Poglejmo naprej.
Zdaj sem že drugo leto presnojed. Po mojih izkušnjah pride do hudih vetrov pri zaradi:
1.) Napačnega kombiniranja živil (npr. zelenjava in sladko sadje), zaužitih v veliki meri. Po pol kg solate in 1.5 kg kakijih sem npr. po pol ure zdirjal na WC. Diarejo sem imel potem celo popoldne.
2.) Uživanja suhega sadja. Prejšno pomlad (2007) sem imel hude težave (pravzaprav jih je imel moj sostanovalec v štud. domu) z nočnim prdenjem. Sostanovalca je začelo to hudo motiti in je vedno povedal, ko je kaj smrdelo. Najprej sploh nisva vedela, od kod smrad . Potem sem se parkrat popoldne ali zvečer napokal s suhim sadjem, in je hitro postalo jasno, da je smrad od prdenja. Je celo rjuha smrdela še en čas. Nisem pa bil sproti toliko pozoren, da bi takoj vedel, od česa pride do tega.
S poskušanjem sem ugotovil, da je do smradu prišlo točno takrat, ko sem užival suho sadje. Včasih sem pojedel npr. 250 g suhih fig, ali pa 250 g suhih marelic. Jutranje posledice so bile podobne temu, ki ga je izkusil "ubogi" šimpanz.
Sostanovalec je študiral medicino in potrdil, da je povsem logično, da zaradi suhega sadja pride do vrenja in posledičnega napenjanja ali izpušnih plinov .
Če vso suho sadje povzroča vetrove, tega ne vem. Testiral sem fige in marelice.
Kmalu zatem sem skoraj povsem opustil suho sadje, uživam ga redko in le v majhnih količinah (morda max 50g). Za tem ni bilo več nobenih težav z vetrovi, napenjanjem, prdenjem. To seveda ne pomeni, da nikdar ne prdnem. Včasih se zgodi, ampak ne smrdi in tudi napenja me ne.
Vsekakor bi bilo pa vredno napraviti še par poskusov s tem suhim sadjem. Npr. sam nisem opravil dovolj poskusov z uživanjem suhega sadja v monoobrokih (3 ure prej nič in 3 ure kasneje nič). Poleg tega je priporočljivo suho sadje najprej nekaj ur namakati v vodi, česar jaz nisem delal.
No, kar pa se tiče vsejedcev... pomislite, kakšna prehrana na vašem jedilniku je podobna suhemu sadju. Gre za sladke jedi.
Poleg tega... pomislite, koliko raznovrstnih živil mešate skupaj ob obedih. Kruh npr. nikakor ni primerno uživati ob mesu. Sadje ni primerno uživati ob zelenjavi. Želodec za vsako živilo prilagodi stopnjo kisline, da bi ga kar se da najbolje razgradil. Če mešaš snovi, ki v želodcu vzbudijo prevelike razlike v kislosti, bo želodec hrano slabše prebavljal, slabši bo energijski izkoristek, več problemov bo imelo črevo.
No, obstaja vsepolno pravil. In če ima kdo res težave s tem, priporočam, da si priskrbi kakšno knjigo, pa naštudira.
Upam, da bo tole komu rešilo življenje , pa lep dišeči dan še naprej.
-
Pyrat - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 6. 2008
Men je blo napenjanje ful smotano, ko me je skoz neki napihoval, pa še prebavo mam bolj leno. Odkar sem pa začela jest probiotike FloraZym je pa v redu. Jst sem si že ubijala glavo, kaj naj naredim, da me ne bo skoz napenjal, pa sem že vse mogoče probala. Odkar sem pa začela jest tele probiotike, ki tudi proti kandidi pomagajo(ta zakisa telo in simptomi zakisanja so tudi napenjanje) in piti Basico Vital je stanje boljše. Je pa seveda zelo pomembno kakšno hrano jeste skupaj, ker večina hrane, ki jo zmečemo vase npr. za kosilo se v črevesju "skrega" in posledice so tako znano napenjanje.
- Princeska...
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 6. 2008
Kaj pravite na to,da vaš fant prdi vpričo vas?(ne med sexom) Ker moj mi skos govori,da bi se že po štirih letih lahk,pa da se mu ne lub več stran hodit ga spušat..
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Men se to ne zdi nč kej taga. Sej js tut prdim vpričo njega Prvič sem pred njim prdnala že, ko sma bla skupaj komaj nekaj dni. Dokler še samo pred tabo prdi, je vredu. Bol neprijetno bi blo, da bi naprimer prdnu v avtobusu polnem ljudi. Prdet je čist človeško. Če ti pa smrdijo, se pa umakni za par minutk od njega
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
joj ko se moj sprdne, letim kar okno odpirat... in najbolj sem jezna, če moram it pozimi zluftat... foter se je čisto razvado, on pa ga že kar "serje"... mu včasih rečem naj se gre na školko spuca če mu je taka sila... res ne maram tega... razumem,d a če kaj takega poješ, pa si ne moreš pomagat, ampak vseeno gre to bolj diskretno naret, ... pa tudi razumem, če se ti zgodi nenamerno, ampak da skoz prdaš ful na glas, pa me moti!!!...
to je glih tako kot če rigaš... ne greš nekomu v faco rigneš mar ne... tako ne moreš nalašč prdnit pred nekom... to ni lepo vedenje, toliko bontona bi moral vsak met, da če boš prdnil, pa lahko malo zadržiš, se odstraniš od človkea s katerim si skup, prdneš neki na "fraj lufta"... pa je...
to je glih tako kot če rigaš... ne greš nekomu v faco rigneš mar ne... tako ne moreš nalašč prdnit pred nekom... to ni lepo vedenje, toliko bontona bi moral vsak met, da če boš prdnil, pa lahko malo zadržiš, se odstraniš od človkea s katerim si skup, prdneš neki na "fraj lufta"... pa je...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Moj to dela pred mano ze od vsega zacetka in me nikoli ni motilo, pa ce smrdi ali ne. Jaz pa po treh letih se vedno ne upam to delat pred njim, ker me je sram Saj bo, samo cas rabim
Vem, da to ni nic takega in da se oba zavedava, da je to pac naravno in clovesko, ampak nekako ne morem. Ja, cudna sem.
Vem, da to ni nic takega in da se oba zavedava, da je to pac naravno in clovesko, ampak nekako ne morem. Ja, cudna sem.
You want me to be something I can never ever be.
- poloneya
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 3. 2008
dobra tema Drugač pa midva to počneva en pred drugim In kakor se spomnim se je moj že zlo kmal na začetku veze "razkomotil". Sploh ga ni blo nič sram glede tega. Pol sem si pa rekla, če njemu ni nerodno, meni tut ne bo, ne bom se še zarad tega sekirala Tako, da me je ubistvu bolj sram to narest pred mojimi starši, kot pa pred tipom
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
joj sem se pa zaj spomnila, da sma se pa enkrat oba tak smejala, ko se je sprdno, da so nama solze tekle... ... tak ok... priznam, da ma prdec tudi dobro lastnost
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov