Vetrovi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
moj je pred mano prdnil že po nekaj dneh ko sva bila skupaj.zgledala sem kot ker nisem mogla verjet da je pri tem lahko tako "sproščen" pred drugimi. jaz sem rabila malo več časa. da sem to naredila pred njim ampak kaj...prdenje je nekaj naravnega
-
*Penelope* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2008
Mene zadnje dni tudi zelo napenja.Sploh ne vem od česa. Ve kater kaj bi lahko pomagalo za zmanjšanje??
- paccolina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2009
tudi jaz imam probleme z vetrovi, sem že iskala odgovore kako se znebiti teh nepotrebnih "plinov" v mojem telesu in sem z vestnim iskanjem le nekaj našla na neki spletni strani http://zadovoljna.si/clanek//trend_report/kdor-ga-zvoha-ga-tudi-spoha.html .. uglavnem sem so poskušala prilagajati .. temu kar je napisano veeendar... to podzavestno pozabiš tako da ... poskušaš te neprijetnosti le nekako prikriti... ne gre drugače...
nihče ni popovn, tudi me nismo
nihče ni popovn, tudi me nismo
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
tanika* napisal/-a:ja včasih tud do dvakrat na dan..sam veš to je normalno. ene par let nazaj sm bla v bolnici in v tistih časih sm hodila na veliko potrebo neki tazga kot ti in so mi rekl da to ni vredu..so me prov čudn gledal sam so to pol povezal z mojo težo. sej glede na to kok pojem čez dan zadne čase ni čudn da dvakrat
aja pa ne pomaga če se spraznš..mene par minut po tem spet začne napenjat.
hrano sm različno probala, jem velik sadja, melko vsak dan, zelenjava..ma vse lavfa pr men, čeprov mogoče največ kkšni pomfriji, pohan sir, piščanc..pa take zadeve, sam ponavad zmer še solato zravn jem pa ni nič bolš.
mogoče se mora pa telo sam navadt na večjo količino hrane?
lih sadje in zelenjava najbol povzročata vetrove...
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
mene tud mučjo vetrovi že ful dolg časa...tud po cele dneve in pol ko sem v družbi in gremo kam za več dni je prav mučno ali pa če prespim pri fantu jem res zdravo hrano, nobenih živil ki povzročajo vetrove (fižol, jajca, zelje...)... ne vem kako naj odpravim to. Ene ste rekle da se vam je to zacelo dogajat ko ste se začele redit, men se pa to dogaja že kkšne dve leti, pa vmes sem shujšala pa nič boljše. Na veliko potrebo grem ponavadi 2x na dan, kdaj večkrat kdaj manjkrat... res ne vem kaj bi to lahko bilo, k zdravnici it mi je mal nerodno
evo še zaključek članka, ki je naliman tamle zgoraj...
Se jim lahko izognemo?
Strokovnjaki ljudem, ki imajo velikokrat vetrove, svetujejo, naj ne pijejo gaziranih pijač, izogibajo naj se uživanju stročnic in glavnate zelenjave, orehov, arašidov ... Tudi jajca in majoneza sta lahko vzrok za nastanek vetrov. Priporočajo tudi, da hrano zaužijemo počasi, smo pozorni na dihanje, v skrajnih primerih pa uporabimo pripravke za zmanjševanje vetrov.
ne pijem gaziranih pijač NIKOLI, stročnic ne jem, orehe in arašide zelo malo...če so v kkšnem pecivu, drugače ne, jajc in majoneze pa prav tako sploh ne...jem ekstremno počasi... pojma nimam kako naj se še rešim tega:/
evo še zaključek članka, ki je naliman tamle zgoraj...
Se jim lahko izognemo?
Strokovnjaki ljudem, ki imajo velikokrat vetrove, svetujejo, naj ne pijejo gaziranih pijač, izogibajo naj se uživanju stročnic in glavnate zelenjave, orehov, arašidov ... Tudi jajca in majoneza sta lahko vzrok za nastanek vetrov. Priporočajo tudi, da hrano zaužijemo počasi, smo pozorni na dihanje, v skrajnih primerih pa uporabimo pripravke za zmanjševanje vetrov.
ne pijem gaziranih pijač NIKOLI, stročnic ne jem, orehe in arašide zelo malo...če so v kkšnem pecivu, drugače ne, jajc in majoneze pa prav tako sploh ne...jem ekstremno počasi... pojma nimam kako naj se še rešim tega:/
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
Mogoče pa vetrove preveč zadržuješ in se ti zato nabira še več plinov in je en tak začaran krog, iz katerega ne moreš.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^zakaj pa misliš, da ne morš pred družbo? Maš tako prepreko v glavi, da se to enostavno ne počne/ni spodobno? Probi na tem delat? Ne vem, na glas razmišljam.. zdi se mi škoda, da svoje zdravje "žrtvuješ" v ta namen.. Dobro, itak se včasih kdaj kje RES ne spodobi (na razgovoru za službo, v vrsti v menzi, v dvigalu , ..), ampak sej vsi to počnemo - pa če ostali priznajo al pa ne.
Ena taka trapasta tema na forumu o tej zadevi: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=3991
Ena taka trapasta tema na forumu o tej zadevi: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=3991
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
Če imaš resne težave s tem, pač poskušaj čim manj zadrževati vetrove, če si v družbi, pa poskrbi za to, da se kam umakneš in opraviš - na luftu je itak lažje, sicer pa v kopalnico ali si pač nekaj zmisli in kam pojdi za par sekund
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov