Velika potreba

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 11. Feb. 2009 8:53

Vem, da sem že prebrala, da je normalno odvajanje parkrat na dan do približno 2 - 3x na teden. Drugo je pa lahko že zaprtost.
Ljudje imamo različno prebavo, to je lahko pomoje tudi kaj podedovano, odvisno od hrane, gibanja, načina življenja...

Ne vem kaj so pa slabi vplivi na telo, če nimamo urejene prebave. Pravzaprav so v blatu nekakšni strupi oz. tisto kar ne rabimo in je pomoje dobro, da jih čimprej izločimo. Jaz na tvojem mestu ne bi jedla zdravil oz. odvajal, ker se telo hitro navadi nanje in potem težko prebava sama začne delovati, brez odvajal.

Velik vpliv na redno prebavo ima predvsem pitje tekočine, dobro je jesti kosmiče, jogurte, vlaknine-sadje, zelenjavo... čim manj predelane hrane in sladkorja... To bi pomoje moralo delovati. Poskusi - škoditi ne more. :)

Pri meni tudi to pomaga, ker imam redne obroke in je telo že navajeno. Tudi jaz imam probleme z zaprtjem, če nisem doma. Najraje doma. :D
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 11. Feb. 2009 9:11

V bistvu bi moral vsak človek vsaj na 24 ur hoditi na blato. Sicer se strupene stvari iz blata srkajo nazaj v telo, kar je daaaaleč od zaželjenega ali zdravega.

Odvajala tudi jaz odsvetujem, ker se telo čisto prehitro razvadi in navadi nanje. Tudi razne Activie so po moje bullšit. Mam pa raje LCA jogurt. Po moje je razlika samo v imenu.
Za redno prebavo na dolgi rok pomaga veliko vode, polnozrnata in vlakninska hrana in - gibanje. Že po tednu dni takih ukrepov bi moralo biti bolje.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 11. Feb. 2009 9:19

Pomoje je tako ker imamo ljudje različne prebave. Eni imajo potrebo it vsak dan drugi pa ne. Vem pa dobro, kako je ko nekaj dni ne greš na wc. Jz spijem zjutraj na tešče 2dl toplega Donata in pojem 3 kivije in pri meni deluje 100%. Prebava se mi je ful popravla.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 11. Feb. 2009 11:17

Moj recept za prebavljanje je zajtrk sestavljen iz: sadje, jogurt, kava.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 11. Feb. 2009 11:19

Jaz take težave uspešno premagam tako, da vsak drug dan zvečer pojem aktivio s sport muslijevo mešanico in zjutraj je velika potreba neizbežna. Meni precej pomaga tudi to, da ne jem sladkarij in belega kruha. Od testenin skušam vedno kupit grahamove, pri obrokih z mesom, krompirjem, rižem itd., pa kombiniram veliko zelenjave. Tudi, če pojem jabolko zvečer, sem naslednje jutro 100% na WC-ju.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 11. Feb. 2009 12:16

kak sem se nasmejala ob branju prejšne strani... :lol:

Meni je pa bivši segraval donat in mi ga nosu v kopalnico, ko sem ga mogla enkrat zarad nekih težav spit vsaj 6l preden sem šla na en pregled... :oops:
Ampak je prej oblubu da bo po tem pozabu, kako zgledam med tem ko se velikopotrebljam... :oops:

Drugače pa potrebujem zasebnost, in se mi zdi zelo dobra ideja met ločeno kopalnico in wc...
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 11. Feb. 2009 13:12

Tam kjer je potreba, ker zadrževati ni zdravo.
Je sicer to največkrat doma, ker jaz običajno hodim na veliko potrebo takoj zjutraj ko vstanem. To naj bi bila tudi najbolj normalna varianta kot pravijo.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 11. Feb. 2009 14:00

sm lih dons brala ja, d ase lohka iz tega razvije rak na črevesju...

torje če sm jz tko zaprta že recmo uhuhuh let...recmo tm 3-4 leta... hmm nč dobrga :/:/

neki bot reba narest, sm pa vidla da so eni tut po max 2 tedna zaprti..pr men ni takkkee krize k sm tko za 4-5 dni pa pol spet drug dn pa pol spet 4 dni nč pol en tedn..itd.. več k tedn dni pa nikol..še posebi če menjam klimo,npr. morje itd..pol je tko po 1 tedn, lih k pridm dam al pa en dan predn gremo od tm :D

je pa zanimiv, moj tip ne je jogurtov, same maščobe pa žitarc sploh en pzona ne torobov ne nč...sploh sadja ne velik pa solate..pa gre usak dna..jz pa tega na pretek,jogurtov,sadja,pa unih otrobov k mt kopuje..pa nč...
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 11. Feb. 2009 19:21

^^ Ja sej ljudje imamo pač drugačno prebavo. Zaprtje je značilna težava pri dekletih in ženskah (tako iz psiholoških kot iz fizioloških razlogov).
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 11. Feb. 2009 19:45

a pol me nima za skrbet če grem na tko na wc kukr sm napisala? da ne bo res gdaj kšn črevesni rak..buhnedej!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 11. Feb. 2009 19:54

^^

Eh kakšen rak neki. Ti se samo čimanj obremenjuj in v jedilnik vključi hrano, ki pozitivno vpliva na prebavo. Bistvo je, da se se po potrebi počutiš izpraznjeno. Torej, če greš na WC na tri dni in se potem počutiš izpraznjeno je to boljše za telo, kot če greš na potrebo vsak dan dvakrat in se ne počutiš izpraznjeno ...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Feb. 2009 19:54

Jaz imam težave z zaprtjostjo, sploh ko hujšam in so na vrsti razni krekerji. :/
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 11. Feb. 2009 19:58

purple_rain napisal/-a:Oh, ni panike, hehe.
K sreči pa vedno "uspešno delujeta" jutranja kavica&čik, tako da vse doma "opravim".

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 15:55, skupaj popravljeno 1 krat.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 11. Feb. 2009 20:06

mene tut na faxu učas, če se ga ornk napokam s kavami pol pa še občasno kšn čik..ampk tko nevem, pol me kr mine :D

nevem no, pač tok me je strah pred tem da bi jim zamašila skret, al pa da bi bla lih napou pa da ne bi mogla in bir abla bit douh na školki, pol buhndej da bi gdo za mano čaku pa kej trku..pomoje bi si lukno skopala v zemlo da me nben neb vidu.. in posledično zrt tega jz drgje k doma pa pr tipu nemorm

jah se počutm izpraznjeno ja..k zamašim ceu sistem, nočte vedt :oops: :lol:
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 11. Feb. 2009 21:48

js lahk grem tut po 3krat na dan, pa nikol ne gledam na to kaj jem. očitno je res ful odvisno od posameznika. si ne predstavlam da nebi po par dni

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov