Velika potreba
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 252 prispevkov
• Stran 16 od 17
•
Prejšnja
1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Naslednja
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
čuftika napisal/-a:Ja, imaš prav, jz sm suha, tisto sm napisala bolj zarad mojga nicka, sej veš čuftika, za ene to pomeni bajsika.
Menda je tak da suhi imamo bolj počasno prebavo, manj gre v telo, se absorbira, več pa ven, tak si jz to razlagam.
Narobe. Prebava pri tistih, ki hodijo večkrat dnevno na stran, ni počasna, ampak hitra. Počasna je pri tistih, ki to delajo manj pogosto. Da gre ven, je potrebno prej prebaviti, drugače tud ven ne gre Šele ko se absorbira, kar se mora, izločimo tisto, ki se ni absorbiralo.
Pri tistih, ki gremo "srat" dve uri po obroku, to pomeni, da je naše telo v dveh urah zadevo prebavilo in izločilo. Če gremo srat enkrat na dva dni, pomeni, da naše telo porabi 48 ur za predelavo in prebavo pojedenega, torej počasnejša prebava.
Nič pa kej dosti ne vpliva na težo, ker je glavni dejavnik pri nabiranju kilogramov ta, koliko zadev telo uskladišči zaradi prekomernega vnosa v telo.
Tisti "več pa ven" si sicer zadela, vendar se nanaša na količino dreka, ne na pogostost odvajanja
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
men se tud zdi, da tu ni neke povezave. Pač gre hitreje to skozi, to pa še ne pomeni, da vam ne gre v zaloge enako, kot tistim, ki pol po črevesju dlje časa potuje... Če bi dosti jedle bi tud ble debele.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Ja, že, samo genetika je tut tukaj vmes, jz zelo dosti pojem, zadnje čase tut veliko več pečenega krompirčka, majoneze in ostale nezdrave hrane, ker ko greva kam z tipom on pač to ful rad je, pa se čisto nič ne zredim, čeprav bi se rada 2 kili zredila in prav rada bi se zredila v rit, pa ne gre.
Poredile so me edino ene kontracepcijske, vsaka jim čas, ampak še to sm bla napihnjena ful, tak da mi je pomoje voda zaostajala v telesu. Tut večerjam pozno zvečer, jem vsakič ko sm lačna, pa četudi to pomeni da sm jedla ob šestih zvečer, pa pol o devetih spet če mi tak paše, ne štejem kalorij, jem praženo hrano, športam pa zadnje čase ne kaj dosti. Tko da se porabi tut ne pretirano. Sam moja sestra je ista, poje pa ogrooomno čokolade in nasplošno ogormno je, pa je suha, oz. ima bolj tako manekensko postavo. Menda se pa z leti začneš redit. Bomo vidli.
Poredile so me edino ene kontracepcijske, vsaka jim čas, ampak še to sm bla napihnjena ful, tak da mi je pomoje voda zaostajala v telesu. Tut večerjam pozno zvečer, jem vsakič ko sm lačna, pa četudi to pomeni da sm jedla ob šestih zvečer, pa pol o devetih spet če mi tak paše, ne štejem kalorij, jem praženo hrano, športam pa zadnje čase ne kaj dosti. Tko da se porabi tut ne pretirano. Sam moja sestra je ista, poje pa ogrooomno čokolade in nasplošno ogormno je, pa je suha, oz. ima bolj tako manekensko postavo. Menda se pa z leti začneš redit. Bomo vidli.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Sem se kr nasmejala ob branju te teme.
Spomnem se kakšne scene smo imeli lani na morju.
Je rekla od brata punca, da ne more verjet, da vsi ostali hodimo dejansko vsak dan na veliko potrebo. Trije smo bili, ki smo hodili vsak dan 2x, za njo se pa ne spomnem, če je bila v celem tednu 1x.
Pač mene ko prime morem it, nimam neke izbere, da bi počakala do doma, sicer lahko počakam, sam ne vem kaj bi imela v hlačah...
Večinoma so vsi wc-ji čisti, razen v kakšnem diskaču....tam je pa ponavadi katastrofa.
Je pa dobro znati, kje so kakšni čisti wc-ji, da ga ne iščeš, ko ga potrebuješ. Čeprav tisti wc-ji, ki so za plačat so ponavadi čisti, tak da rajši reskiram tisti evro.
Spomnem se kakšne scene smo imeli lani na morju.
Je rekla od brata punca, da ne more verjet, da vsi ostali hodimo dejansko vsak dan na veliko potrebo. Trije smo bili, ki smo hodili vsak dan 2x, za njo se pa ne spomnem, če je bila v celem tednu 1x.
Pač mene ko prime morem it, nimam neke izbere, da bi počakala do doma, sicer lahko počakam, sam ne vem kaj bi imela v hlačah...
Večinoma so vsi wc-ji čisti, razen v kakšnem diskaču....tam je pa ponavadi katastrofa.
Je pa dobro znati, kje so kakšni čisti wc-ji, da ga ne iščeš, ko ga potrebuješ. Čeprav tisti wc-ji, ki so za plačat so ponavadi čisti, tak da rajši reskiram tisti evro.
- vis_maior
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2005
- Kraj: Ljubljana
Skrat potepuh napisal/-a:Na srečo nimam problemov s tem. Glede na to, da sem potepuh že od malih nog in mi je blo vedno fajn it kamorkoli od doma, tudi za več dni, bi blo mal čudno, da ne bi hodila kakat.
Seveda mi ni fajn, če je umazan al pa tko, sam pač mal se znajdeš, paziš na higieno, pa je. Poleg tega sem vajena kampov, taborov, koncertov, potovanj in avtobusnih postajališč, lokalov, ... in s tem tudi WCjev. Ko me zgrabi, morm it. In pač grem.
Se mi pa zabavn sliš, da nekatere dejansko hodite iz lokalov domov na veliko potrebo...
pod tole se pa čist podpišem. tut če je treba včasih, če je pač kriza in v bližini ni nobenega wcja (glede na to, da se ukvarjam z veliko športi,kjer je taka situacija več kot mogoča),v naravo, mi ni panike.
mam pa tut jaz eno prijateljico, ki ima blazne probleme s tem in je ful boga vsakič, ko gremo kam potovat. pa ne da ne bi hotela it, ali pa da se ji bi gabila ali pa kej, preprosto ne more. gre, sedi na wc-ju, pa ne more. se mi ful smili...
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
- MarceLiica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
- Kraj: DreamLand
S tem mam tudi jas "probleme".. Že pri fantu sem nekaj dni, in 2 dni ziher ne grem, ko pa, pa sigurno vsi spijo. Pa ne delam namerno tega, telo ima očitno nek odpor do tega, al wtf.. Doma grem komot, problem mam, če je kdo kje zraven.. Drugače pa izrecno doma.. Enkrat sem imela "emergency" v šoli, sem se usedla v avto in gaas domov.. Stupid, I know.. Ampak ne morem pomagat..
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Poznam to. Jaz sem imela včasih take probleme na potovanjih. Nisem šla tudi po 1 teden, potem me je pa tako zvilo, da stat nisem mogla. Zdaj se probam prisilit, da grem vsak dan. Počasi se je stanje izboljšalo.
Drugače tudi jaz ne maram kakat drugje kot doma, tako da tudi počakam do doma. Pa mi ne predstavlja to kakšnih problemov, saj slej kot prej pridem domov. Tisto na dopustih je bilo pa res mučno.
Drugače tudi jaz ne maram kakat drugje kot doma, tako da tudi počakam do doma. Pa mi ne predstavlja to kakšnih problemov, saj slej kot prej pridem domov. Tisto na dopustih je bilo pa res mučno.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Mhm. Pri meni je blo isto dokler nisem šla v en študentski dom, kjer so bili v nadstropju 3 wc-ji. Takrat res po več tednov nisem mogla na začetku, pol pa sem se nekak navadla, pa se spomnim da me je tudi skrbelo da nebi mogla it.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
jaz odkar živim sam, pa jem sam in pojem veliko zelenjave, grem srat (zakaj doben noče na tak način napisat? saj pa grete srat ne kakat al pa na veliko potrebo... jaz ko mam veliko potrebo davam v sebe ne iz sebe ) včasih tud dvakrat na dan, ampak skoraj ziher enkrat na dan. Ne vem kaj sem spremenil točno. Mogoče zelenjava pripomore.
sicer si pa zdaj delim wc s cimri in nimam problemov z obiskom wcja. Sem se hitro navadil na nedomač wc.
sicer si pa zdaj delim wc s cimri in nimam problemov z obiskom wcja. Sem se hitro navadil na nedomač wc.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Jz mam pa vedno vrečke s sabo in poberem.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
jst morem včasih tut po 3x na dan it srt (ja 1x obvezno,odvisno kok pa kaj jem), tko da nevem kako bi blo, če bi bla navajena sam na domač wc...se spomnm k sm bla prvič pr tipu, pa mi je blo bed it pr njemu, tko da ceu dan nism šla. Ja to so ble take bolečine, da sem se komi premikala. Če morm srt pač morm it.
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Dioniz napisal/-a:(zakaj doben noče na tak način napisat? saj pa grete srat ne kakat al pa na veliko potrebo... jaz ko mam veliko potrebo davam v sebe ne iz sebe )
Sem se spomnila na un komad:
Veronika ne kaka, ko prdne diši po avokadu...
-
ricola - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 9. 2010
Velika potreba je nujna vsak dan vsaj 1x. Kar je dlje v črevesju se toksično "pomika" nazaj po telesu.V črevesju je naše zdravje, saj je notri 70 % "imunskega sistema". Poskrbeti je treba za dobro prebavo in redno čiščenje.
A ima kdo izkušnje s klistiranjem? Jaz sploh dobro ne vem kako to gre. občutek, ...?!
A ima kdo izkušnje s klistiranjem? Jaz sploh dobro ne vem kako to gre. občutek, ...?!
Prvi neprebran prispevek • 252 prispevkov
• Stran 16 od 17
•
Prejšnja
1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov