Tresenje v spanju

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

Tresenje v spanju

Neprebrana objava Napisal/-a undercover »

Že od samega začetka opažam da ko s fantom skupaj leživa tik preden zaspiva da se vsake toliko časa tako na hitro strese.kot da bi se ustrašil. včasih samo noga ali roka kdaj pa kdaj pa se kar ceu strese. Saj do neke mere se tudi meni to dogaja kar je normalno da trzaš pred in med spanjem..pravi da se tega zave šele po tem ko se naredi, in da sanja takrat ne nič , tako da ne ve kaj bi to bilo. omenil pa je da se mu to dogaja samo ko leži z mano.. res ne vem.malo me začenja skrbeti ker včasih se res zelo prestrašim stresljaja . ve kdo kaj o tem ? :?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Hm. Sem enkrat nekje brala (možno, da tudi tukaj že :)), da je to sicer dost normalen "pojav", predvsem - kot praviš tud sama - pred spanjem, ko se telo sprošča.
Se tud men dogaja. In enako, zavem se, ko že mine. Je pa tko, da sem takrat pogosto že napol v spanju. Aja, pa ne vem od kje mi to :gruebel:, velikokrat imam, tik preden se mi to zgodi, eno predstavo v glavi kot da stopnico falim :lach: in takrat trznem. (mal čudna, a)

Aja, sam praviš, da samo ko je s tabo? Huh, nenavadno. Kok pogosto se pa to kej dogaja (ko si tud ti zraven)? Mogoče pa ni "samo ko je s tabo", ampak da pač ko je sam, enostavno tega ne opazi toliko?
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

ni nenavadno. se tudi meni kak padec u glavi zavrti preden trznem :) on pa pravi da tega ni pri njemu .. zaradi tega me tudi skrbi.
Možno da sam pri sebi tega ne opazi ko me ni zraven, ampak jaz ga ne opominjam med tem.. danes sem mu omenila po tem ko sva se zbudila in rekel je da ve da je trzal. čisto različni časovni razmiki so.. v 5 min sigurno enkrat.. potem pa se zmanjšuje ker tudi mene počasi zmanjkuje :oops:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

To je čisto normalen odziv telesa preden zaspi, isto kot se npr. pred in med spanjem upočasni srčni utrip in dihanje.
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

Upam da je to res to.
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Bumerang »

To se tudi meni dogaja. Mnogokrat je ta pojav tako intenziven, da tudi po 10x zapored (s približno 10-20 zamikom) trznem :? In ja... zadeva zna bit včasih kar neprijetna, sploh zato, ker se zaradi teh trzljajev včasih tudi ustrašim.

In tudi pri meni je tako, da se mi točno v tistem trenutku naredi en "preblisk" v glavi, kot da bi se spotaknila ob stopnico. Če sem čisto natančna, se mi odvije nek "film", kot da stojim na tekočih stopnicah... potem pa ko končno pridem do konca in ko je treba izstopit ven, se mi noga nekako čudno izmakne in skoraj padem. In točno v tistem trenutku naglo trznem in se zbudim. (svašta :D)

Jaz sem enkrat vprašala eno mamino prijateljico, ki dela v zdravstvu, če je to kaj narobe in zakaj sploh do tega prihaja... in mi je rekla, da to ni nič nevarnega in da je zelo pogost pojav pri ljudeh... alarmantno stanje bi bilo le takrat, če bi se človek začel tresti brez prestanka (kot da bi imel nek "epileptični" šok) ali če bi se človeku to dogajalo v čisto budnem stanju. Razlog za ta pojav pa je čisto preprost, torej zaradi sproščanja mišic in popuščanju napetosti v njih.

Tako da res ni razloga za skrb :) Kot sem že rekla, bi bilo nevarno le, če trzavica ne bi prenehala ali če bi se pojavljala v nespečem stanju.
Zadnjič spremenil Bumerang, dne 15. Maj. 2010 11:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Meni se je to včasih redno dogajalo, ko sem še trenirala. Pač, mišice na nogah so mi včasih trznile. In se nisem poglabljala v to. Mogoče se tvojemu fantu to toliko bolj dogaja, ko sta skupaj, ker se zaveda, da se mu to dogaja, in se trudi, da ne bi trzal - napenja mišice, ampak naraven odziv je, da botem toliko bolj trza. Verjetno tega ne počne zavedno. Pač ne se obremenjevat s tem, se bo že nehalo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

želim si da je res tako preprosta razlaga za to :) in upam da se bo nehalo saj se vleče že od samega začetka.
Odgovori