Tresenje / trzanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Mar. 2008 21:14

tudi jaz mam s tem tezave namreč meni pa se roke trosijo od kar sem mala že .. pa nevem kaj bi bilo to krivo .. pa niti nikol nisem svoje zdravnice nič povprašala o tem .. bom zdaj drugi teden ko gre vprašala za to ..
kaj je to res možno da mam s sčitnico kaj narobe .. joj mene je kar strah. kaj
ma katera izkušnje s tem? kak ti te sploh ugotovijo da maš npr: s ščitnico probleme? kako pa je te opl nadalno zdravljenje?
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 12. Mar. 2008 23:34

v glavnem,meni zelezo pomaga.pijem one šumece tablete kupljene v trgovini,so sicr nagravznega okusa,ampak tresenje je skor izginilo.
the Queen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a the Queen » 13. Mar. 2008 9:33

tajicaaa napisal/-a:tudi jaz mam s tem tezave namreč meni pa se roke trosijo od kar sem mala že .. pa nevem kaj bi bilo to krivo .. pa niti nikol nisem svoje zdravnice nič povprašala o tem .. bom zdaj drugi teden ko gre vprašala za to ..
ma katera izkušnje s tem? kak ti te sploh ugotovijo da maš npr: s ščitnico probleme? kako pa je te opl nadalno zdravljenje?

Ja pri meni se je zadeva tako začela.Roke so se mi začele trest......
Jaz ti svetujem,da greš na kontrolo za ščitnico.Pač ultrazvok daš skozi in kri ti vzamejo.Ni nič kaj takega :wink:
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 13. Mar. 2008 20:17

the Queen napisal/-a:
tajicaaa napisal/-a:tudi jaz mam s tem tezave namreč meni pa se roke trosijo od kar sem mala že .. pa nevem kaj bi bilo to krivo .. pa niti nikol nisem svoje zdravnice nič povprašala o tem .. bom zdaj drugi teden ko gre vprašala za to ..

Ja pri meni se je zadeva tako začela.Roke so se mi začele trest......
Jaz ti svetujem,da greš na kontrolo za ščitnico.Pač ultrazvok daš skozi in kri ti vzamejo.Ni nič kaj takega :wink:

hm .. me je kar strah tega .. pa to za ščitnico za pregled baje da dolgo čakaš ne? :cry:
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 13. Mar. 2008 20:22

Js sm za ščitnico samo kri dala v našem zdravstvenem domu, pol so pa kri poslal v Lj in sm po enem tednu zvedla rezultate. Če ščitnca ne bi dobr delala, bi me pa vrjetn poslal še km naprej. Pejt sam do svojga zdravnika pa reč, da sumiš, da je neki narobe s ščitnco, pa če ti lahko pregledajo kri.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 13. Mar. 2008 20:28

*sanja* napisal/-a:Js sm za ščitnico samo kri dala v našem zdravstvenem domu, pol so pa kri poslal v Lj in sm po enem tednu zvedla rezultate. Če ščitnca ne bi dobr delala, bi me pa vrjetn poslal še km naprej. Pejt sam do svojga zdravnika pa reč, da sumiš, da je neki narobe s ščitnco, pa če ti lahko pregledajo kri.

ja ja sej to tak grem .. pa bom vidla kaj bo mi rekla ..
joj če niti kave ne morem prav nalit .. kaj šele da kaj nesem se vse polije ..

ena kolegica je tudi mela neke probleme s ščitnico .. pa so ji na ptuju zdravniki rekli da ma raka .. pa je pol šla rajš v Lj. tam so pa ugotovli da ni rak ampak neki druga sam nevem točn kaj .. pa je pol tabelete dobla pa je zaj ok ..
the Queen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a the Queen » 13. Mar. 2008 22:55

tajicaaa napisal/-a:joj če niti kave ne morem prav nalit .. kaj šele da kaj nesem se vse polije ..

to mi je pa zelo znano.....
meni so se roke tuk tresle,da nisem mogla čist nč delat....pisat,pit,jest in kar sram me je bilo ker je delovalo kot da sem zadeta :?
ja,če greš svoji zdravnici ti bodo kar v zdravstvenem tam pri njej vzeli kri in pol,če kaj ne bo uredu te bodo pa poslali še na pregled v bolnico in ti bodo naredili ultrazvok in ti bodo dali primerna zdravila :)
bejba kar pogumno in nič straha ker ne bo nič hudega :wink:
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 13. Mar. 2008 23:59

Ja men se tud učasih tresejo roke,in k se mi začnejo roke trest vem da se morm nujno usest,ker vem da se mi bo zvrtel(nizek pritisk).Sam ponavad se mi pol to tko zvrti da dobim temo čez oči pa se nč ne zavedam.Sam roke s emi pa tresejo dokler nečesa ne pojem.
Je pa res da sm slabokrvna še zravn in mislm da je že cajt da začnem usaj šumeče tablete z železom jest :wink:
juhca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a juhca » 21. Avg. 2009 16:21

No, še ena s težavami s ščitnico in posledično: tresenje rok. Ampak v čem je finta, meni se je enkrat vpričo kolegic zatresla in me je tega postalo tolk strah, da se zdaj bojim vsakega izpostavljanja. Skratka strah me je tresenja rok...

Oz...se počutim ful nelagodno v bližini drugih.

Vesela bom, če se bo kdo javil na ZS ali še tule kaj pripisal.

LP
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 26. Maj. 2010 10:20

Kljub temu, da je uporabnica že pisala sem, se mi zdi fer, da tudi sem kopiram njeno objavo v drugi, manj ustrezni temi:

juhca napisal/-a:Ok, vse sem že razpucala, ostaja mi soočenje s tresenjem rok - še v družbi, da to sprejmem in preidem...ter začnem s tem živet...brez tega ne bo šlo.

Zanima pa me, ali je še kdo med vami, ki se ubada s podobno težavo, da se mu roke pač zaradi strahu tresejo recimo ko jeste.

Mene ni strah jesti, tudi druge strahce sem že predelala, zdaj kot da bi me še bilo sram, da bi se mi roke tresle, kot strah pred tresenjem rok..

Je kdo za kavo? Najraje s tistim, ki se mu tud roke tresejo..:-))

LP
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 19. Dec. 2010 6:36

Ima katera takšne težave, da si ji večkrat ful tresejo roke, brez da bi bila kaj živčna ali pod stresom?

Jaz sem to omenila zdravnici, pa mi je dala napotnico za nevrologa. Kolegica je že bila in je rekla, da ji je rekel da so živci in dal neke tablete.
Druga kolegica pa je zaradi tega dobila napotnico za psihjatra pa ni šla.

Včasih se mi ful tresejo roke zgodaj zjutraj, včasih če kaj težkega nesem. ko držim čik v roki, se tako trese, da je prav smešno :D
pa ko spim trzam. včasih že brcam. mama pravi, da to že od majhnega.

p.s. to bo najbrž premaknjeno v "zdravje", ampak tistega sklopa noben ne bere.
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 19. Dec. 2010 9:15

Men se tudi, ko kaj prelivam, natakam itd. Pa včasih tud kr tko :D
Isto nenormalno trzam med spanjem..
Men je seveda zdravnica rekla, da to ni nič.. kot mi reče za vse :roll:
Pa večkrat mam mrzle dlani.. mogoče je to tudi kaj povezano, sem že razmišljala, da je kaj s prekrvavitvijo :)
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 19. Dec. 2010 9:19

ja, ko prelivaš ja...
nebi mogla kelnart nikoli.
sam je se tko tresem, da to folk opazi.
če sem pa kej iz sebe al pa res živčna, se pa cela tresem.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Dec. 2010 9:53

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 19. Dec. 2010 9:59

sirova you're a freak of nature :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov