Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 167 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
MaTeya, ali je poudarek na čiščenju črevesja in delu z jetri, kar se tiče fizičnega dela?
Tista dekleta, ki se jim je pojavila astma: ali so imele astmo prej, ali je bila posledica alergije? Zaznavate kakšno razliko v itenziteti glede na psihično počutje/ prisotnost osebe "ki vas moti"?
Hvala lepa za odgovore.
Tista dekleta, ki se jim je pojavila astma: ali so imele astmo prej, ali je bila posledica alergije? Zaznavate kakšno razliko v itenziteti glede na psihično počutje/ prisotnost osebe "ki vas moti"?
Hvala lepa za odgovore.
-
MaTeya - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2005
Kar se tiče fizičnega dela, je vse odvisno od tega, na kaj ugotovijo da je oseba alergična. Glede na to ti pol predpišejo "dieto"- stvari na katere je oseba alergična se črtajo iz jedilnika (npr. če si alergičen na arašide in lešnike, ne sme v prehrani bit ničesar kar bi to vsebovalo) pa pije se velik vode, vsaj 3 litre na dan.
Glede astme je tako, da se zdravita tako tista od prej, kot tut astma zaradi alergij, sam pri meni na sreči niso alergije prišle tako daleč, da bi že mela kakšno hujšo obliko astme.
Drugač pa sem se po terapijah vedno dobro počutla, edino kar je blo da sem bla utrujena. Ko sem prišla domov in se npr. usedla pred računalnik ali pa TV sem kr zaspala, drugač pa je blo vse ok. Počutla sem se dobro.
Upam, da sm kaj pomagala.
Glede astme je tako, da se zdravita tako tista od prej, kot tut astma zaradi alergij, sam pri meni na sreči niso alergije prišle tako daleč, da bi že mela kakšno hujšo obliko astme.
Drugač pa sem se po terapijah vedno dobro počutla, edino kar je blo da sem bla utrujena. Ko sem prišla domov in se npr. usedla pred računalnik ali pa TV sem kr zaspala, drugač pa je blo vse ok. Počutla sem se dobro.
Upam, da sm kaj pomagala.
-
osminka - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Lj
Astma, ki se razvije kot posledica alergije je eden izmed indikatorjev nepravilno ali popolnoma nezdravljenja alergij.
Tu je mišljena predvsem alergija, ki prizadane dihalni sistem.
Ob pravilni obravnavi alergij tudi astma sčasoma izzveni oz. je le nek "tih spremljevalec".
Sicer pa če ste aergijo dobile v otroštvu lahko to tudi ( k sreči) v puberteti izzveni, žal se lahko tudi poslabša.
Odlična stvar je imunoterapija, kjer nekaj časa hodiš po injekcije antialergenov...ne vem kako dolgo to točno traja, vem pa da je potem lahko tudi do pet let mir...super, sploh če se dnevno ubadaš s polnim nosom in posledično glavobolom, zaradi vnetih sinusov in podobno...
Tu je mišljena predvsem alergija, ki prizadane dihalni sistem.
Ob pravilni obravnavi alergij tudi astma sčasoma izzveni oz. je le nek "tih spremljevalec".
Sicer pa če ste aergijo dobile v otroštvu lahko to tudi ( k sreči) v puberteti izzveni, žal se lahko tudi poslabša.
Odlična stvar je imunoterapija, kjer nekaj časa hodiš po injekcije antialergenov...ne vem kako dolgo to točno traja, vem pa da je potem lahko tudi do pet let mir...super, sploh če se dnevno ubadaš s polnim nosom in posledično glavobolom, zaradi vnetih sinusov in podobno...
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Jaz sem pa na en antibiotik alergična, pa na še nekaj, samo ne vem kaj.. Na testiranju mi niso nič našli.. Se mi sicer ne pojavlja zelo pogosto, sem pa pol vsa gobasta.. Samo grem po injekcijo, pa je.. Zdaj že ful dolgo nisem mela nič..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
buubbika napisal/-a:Js sm alergična na cvetni prah pa na barve za lase.
Morda katera ve, če obstajajo kake barve, da me neb cela glava srbela, ko se barvam, al se bom morala pač odpovedati barvanju las?
Barvam se 1x na 3-4 mesece, na črno. Sam me vedno fuuuuuuul srbi..
Tezka bo Jaz sem tudi alergicna na barve in se nisem nasla nobene, po kateri bi bilo kul
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Hm, pr men je pa tako: danes sem bila pri zdravnici, ker imam vnete oči (vnetje se je preneslo še na ušesa in grlo- težko požiram), s tem, da imam bezgavke otečene že 1 mesec.
Pred nekaj leti sem dobilaa kremo za blaženje srbečice v območju komolca in pri kolenskem zgibu (baje, da sem alergična na cvetni prah)... Lansko leto je bilo vse ok, zdaj pa kar to. + zelo nenavadno je, da se mi lupi popek . Konstantno, prav tako en mesec.
Ali naj grem še enkrat tja in prosim za napotnico za ugotovitev, če imam alergijo. Ker omenjeni simptomi so precej nadležni, sploh povečane bezgavke.
Pred nekaj leti sem dobilaa kremo za blaženje srbečice v območju komolca in pri kolenskem zgibu (baje, da sem alergična na cvetni prah)... Lansko leto je bilo vse ok, zdaj pa kar to. + zelo nenavadno je, da se mi lupi popek . Konstantno, prav tako en mesec.
Ali naj grem še enkrat tja in prosim za napotnico za ugotovitev, če imam alergijo. Ker omenjeni simptomi so precej nadležni, sploh povečane bezgavke.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Jaz sem bila včasih alergična na cvetni prah (res fejst ), ampak je bioenergetik hvalabogu pozdravil zdaj pa se mi spet nekaj dela, ne vem, mogoče na kakšno kozmetiko..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Mene od lani naprej daje cvetni prah. Zadnje 14 dni me spet ful matra. Izjema sta bla tista deževna dneva. Od včeraj pa spet ....
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz sm že od pubertete alergična na cvetni prah. Letos pa sem šla prvič na testiranja zaradi poslabšanja dihalnih poti - bronhitis. Alergična sem na drevesa, skoraj na vsa, večinoma tista od februarja pa do julija, na travo in žito. Potem še na pršice, sploh hišni prah, ter blago na psa.
Zdej posledice so take: zdj jemljem tablete in razpršilo za nos. Vendar še vedno veliko smrkam, me pa oči ne srbijo več tolko, pa občasno kašljam. Pozimi pa imam napade bronhitisa, močan dolgotrajen kašelj.
In rešitev: zdravila plus da se pozim izogibam majhnim prostorom z veliko ljudi, spomlad pa cvetenju. Kot da je to tako lahko.
Drugač mi je pa itak pulmologinja rekla, da v bistvi ko si vsakodnevno v stiku s hišnim prahom se telo nekak sam pozdravja, ker se s stikom aktivirajo protitelesa in se tako sproti uničujejo. In to lahko z leti izveni al pa ne. Na cvetni prah pa ne.
Zdej posledice so take: zdj jemljem tablete in razpršilo za nos. Vendar še vedno veliko smrkam, me pa oči ne srbijo več tolko, pa občasno kašljam. Pozimi pa imam napade bronhitisa, močan dolgotrajen kašelj.
In rešitev: zdravila plus da se pozim izogibam majhnim prostorom z veliko ljudi, spomlad pa cvetenju. Kot da je to tako lahko.
Drugač mi je pa itak pulmologinja rekla, da v bistvi ko si vsakodnevno v stiku s hišnim prahom se telo nekak sam pozdravja, ker se s stikom aktivirajo protitelesa in se tako sproti uničujejo. In to lahko z leti izveni al pa ne. Na cvetni prah pa ne.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jaz sem v zadnjih dveh mesecih žal odkrila, da sem alergična na določene vegetarijanske paštete različnih firm. Po vsakem (še tako minimalnem) zaužitju paštete me je začelo po dveh, treh urah hudo boleti grlo, enkrat sem pa pojedla dva kruha paštete in me je tko hudo stiskal v grlu, da sem težje dihala in mi je šlo kr na jok. Tko, k sm pogoltna slino, sem mela filing, da se mi celotno območje od grla do pljuč stiska, grozno je blo. Pol sm šla spat in je blo zjutri že bolš No v glavnem, to se je najprej dogajal pri eni firmi paštet (tartex), sm mislla da sm alergična na droži, to je neka vrsta vinskega kvasa. Potem, ko sem začela boleče grlo opažat tut pri pašteti druge firme (jedla sm jo v zelooo majhnih količinah, ker mi ni bla všeč), sm pa šla gledat, kaj mata tidve pašteti skupnega. In to ni bil droži ampak palmova maščoba. Upam, da sm zadela.
Sicer baje morš k zdravniku in pred njim požrt tisto pašteto, da opazuje znake, sam trenutno nimam želje po tem. Zanima me če obstaja še kšn test, po katerem bi lahko ugotovil, če si alergičn na določeno hrano, brez da ti dejansko to poješ? Ker men ful ne bi blo prijetno spet tistga občutka v grlu in sapniku podoživljat.
Me pa še zanima, kako se ve, k ste alergične na kšne stvari, držite na potovanjih? Ker baje da na Tajskem in ostalih tropskih krajih. vsebuje VSA hrana palmovo olje, ker je pr njih to najbolj pocen.
Sicer baje morš k zdravniku in pred njim požrt tisto pašteto, da opazuje znake, sam trenutno nimam želje po tem. Zanima me če obstaja še kšn test, po katerem bi lahko ugotovil, če si alergičn na določeno hrano, brez da ti dejansko to poješ? Ker men ful ne bi blo prijetno spet tistga občutka v grlu in sapniku podoživljat.
Me pa še zanima, kako se ve, k ste alergične na kšne stvari, držite na potovanjih? Ker baje da na Tajskem in ostalih tropskih krajih. vsebuje VSA hrana palmovo olje, ker je pr njih to najbolj pocen.
- marjetica123
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2007
jaz sem za alergijo na sonce uporabljala nekaj časa Eucerin in je pomagalo, letos pa tudi to ne pomaga več. Za alergijo na pršico in cvetni prah pa si pomagam z napravo Bionase, ki pa deluje takoj. Če je alergija bolj huda, pa si terapijo naredim večkrat. letos sem jedla prav malo tablet. lp
-
love.<3 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
sončk napisal/-a:Me pa še zanima, kako se ve, k ste alergične na kšne stvari, držite na potovanjih? Ker baje da na Tajskem in ostalih tropskih krajih. vsebuje VSA hrana palmovo olje, ker je pr njih to najbolj pocen.
mej tablete za alergijo skos pr sebi. pa vzameš takoj ko začutš da ti stiska grlo. ali pa v lekarni/zdravniku vprašaj mal. sicer pa nemoreš nič, izogibaš se.
glede alergij sem alergična na sonce, sam hvala bogu ne več toliko kot pred parimi leti, če me piči čebela/osa se hladim, tableti dve drugač pa inekcija (ta mi je najbolj nadležna od vseh), za aspirin dobim pri zdravniku recept in mi v lekarni naredijo kremo (v tem času seveda itak lahk umreš če maš hudo reakcijo ampak ok), jagode/breskve probam čim manj jest, čeprav sem pol ko en klovn (rdeča, zatečena).
najbolj me moti to, da poleti vsi na soncu se sončjo, odbojko, itd. js morm bit pa v senci ko en debil in jih samo gledat pa delat nič. upam da se bo še poboljšala sam ne verjamem.
Prvi neprebran prispevek • 167 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov