Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 02. Maj. 2005 19:42

bucka81 napisal/-a:
sAdie napisal/-a:
bucka81 napisal/-a:Znorela bom! :evil: Ravno danes se je pojavila moja alergija na cvetni prah. Kako sovražim to, najboljše bi bilo, da si robček kar v nos potisnem in hodim taka okoli :roll: , nonstop mi teče iz nosa in kiham kot slon. :motz:
ve kdo kaj zanesljivo pomaga za to alergijo??
Plisss help! :cry:

nasonex, flixonase....joj, kot lekarna se pocutim :D si bla pr dohtaru?

Še ne, mamneke tabletke še od lani, pa se mi zdi, da niso bogve kaj pomagale,...
Bom šla kar v lekarno jutri vprašat,
vseeno hvala, bom vprašala kaj je boljše.

baje, da naj bi pomagala ta 2 produkta :) prav smilis se mi...si kr predstavljam! upam, da ti bo to kaj pomagalo....sicer pa claritine (sam jaz nisem lih za tablete :? )
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 02. Maj. 2005 20:10

Jst mam zadnje čase občutek da sm alergična na pelod al pa kej tazga, vedno k grem vn začnem kihat in težko diham in ke rse še nikol nism testirala summ da je to mogoče to.
A se kateri slučajno kej sanja? :)
This too shall pass.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 02. Maj. 2005 20:18

SIEENA a ti tudi?a je kdo tukaj, ki nima takih tezav (alrgije)?brala sem tudi nekje, da inahlacije pomagajo....z etericnim oljem...samo ne vem katerim :roll: :?
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 02. Maj. 2005 20:40

bucka81 napisal/-a:
SIEENA napisal/-a:Jst mam zadnje čase občutek da sm alergična na pelod al pa kej tazga, vedno k grem vn začnem kihat in težko diham in ke rse še nikol nism testirala summ da je to mogoče to.

meni se je to začelo pojavljat komaj pred 3 leti, prej nikoli, kak je to nadležno :cry:

jst sm pa to že ful dolg časa alergična, in mi nobene tablete ne pomagajo...sam čudn da letos še nism nč kihala, no sj me še čaka vse...
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 02. Maj. 2005 20:46

_ladybird_ napisal/-a:
bucka81 napisal/-a:
SIEENA napisal/-a:Jst mam zadnje čase občutek da sm alergična na pelod al pa kej tazga, vedno k grem vn začnem kihat in težko diham in ke rse še nikol nism testirala summ da je to mogoče to.

meni se je to začelo pojavljat komaj pred 3 leti, prej nikoli, kak je to nadležno :cry:

jst sm pa to že ful dolg časa alergična, in mi nobene tablete ne pomagajo...sam čudn da letos še nism nč kihala, no sj me še čaka vse...

psssssssssst, ne reci 2x! drage moje, ni vse v tabletah...pa se zelodec ti lahk unicijo :?
_zasanjana_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _zasanjana_ » 02. Maj. 2005 21:54

bucka81 napisal/-a:Znorela bom! :evil: Ravno danes se je pojavila moja alergija na cvetni prah. Kako sovražim to, najboljše bi bilo, da si robček kar v nos potisnem in hodim taka okoli :roll: , nonstop mi teče iz nosa in kiham kot slon. :motz:
ve kdo kaj zanesljivo pomaga za to alergijo??
Plisss help! :cry:

jes sm mela flixonase pa mi ni nc pomagau, pol sm pa dobla ene tablete flonidan sam baje povzrocajo glavobole tk da ne priporocam...
mam pa zdej ze neki cajta claritine pa so kr u redu :zustimm:

pa kokr je ze sAdie rekla...dohtar ...to ti še preostane :cool:

drgac pa...moj stric je meu ful hudo astmo, ponoc se je skori dusiu pa ful tezko dihou...pol je pa zacel jest presno prehrano (sadje, zelenjava, orescki...) pa se mu je mislm da u 1 mescu stanje vidno izboljsalo...oz. od takrat naprej SPLOH nima vec astme!! pa da nau pomote...zdej normalno hrano je, ne vec presne :D
tk da se splaca za zdravje... :ja:
Zadnjič spremenil _zasanjana_, dne 03. Maj. 2005 18:24, skupaj popravljeno 1 krat.
just me ... but the one and only
Uporabniški avatar
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ela* » 03. Maj. 2005 12:47

srebro, hišni prah

P.S. ful bogi ste oni ko mate na čokolado, jas bi umrla
as if.
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 03. Maj. 2005 12:57

Ena kolegica je bila kot otrok alergična na vse kar je od hrane skoraj. Pa je nekako vztrajala in bolj malo pazila na to, zdaj pa ni več alergična na veliko stvari, je nakako prerasla. :D
Je vse v zmernih količinah.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: .......

Neprebrana objavaNapisal/-a _ladybird_ » 03. Maj. 2005 13:03

sAdie napisal/-a:
_ladybird_ napisal/-a:
bucka81 napisal/-a:

psssssssssst, ne reci 2x! drage moje, ni vse v tabletah...pa se zelodec ti lahk unicijo :?

ej če si ful alergičen morš jemat tablete, jst sm se včasih dušila tko da....želodec uničjo dj no, sj niso tolk močne, ti kej druzga prej unič želodec :roll:
tinatina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tinatina » 03. Maj. 2005 15:14

Jaz sem alergicna na cvetni prah trav - ze od malega. Alergija je zelo mocna, tako da sem bila vsako leto na testiranjih. Vedno so mi rekli, da bom morala hoditi na imunoterapijo (inekcije vsak mesec), pa nikoli ni ratalo - eno leto sem bila prepozna za kaksen mesec, drugo leto niso imeli potrebnih zdravil (ker se je Slovenija takrat ravno osamosvojila in so zdravila prej prihajala iz Jugoslavije)... Enkrat je bila pa celo taka situacija, da so zdravila, ki so jih dajali do tistega leta, prepovedali, ker naj bi skodovala :eek: in so rekli, naj spet pocakam do naslednjega leta, da se to uredi!!!

No in pred 5imi leti sem koncno zacela hodit na imunoterapijo (najprej Golnik, potem njihova ambulanta v Ljubljani). Inekcija vsak mesec in ker sem slabo prenasala, so mi razdelili in razdelili na obe roki!!!

Letos sem z impunoterapijo po 5ih letih koncala, ker je to menda maksimalno casa, kar lahko hodis. Ironija cele storije pa je ta, da ponavadi imunoterapija alergijo popolnoma odpravi, v mojem koncnem zdravniskem porocilu pa pise: Ucinek imunoterapije je morda malenkosten :cry:

Tudi zdravila kot Claritine in Flonidan mi ne pomagajo. Eno sezono so mi edino tablete Telfast malo prijele, pa se te so bile ful drago za doplacat.

Tko da... se kaksen teden, potem se bo treba pa dusiti v zaprti sobi v slabem zraku cele dni. Boga moja cimra!
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 03. Maj. 2005 20:32

Alergična na zlato,pa nič drugega(upam vsaj) :gruebel:
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 03. Maj. 2005 20:42

_ladybird_ napisal/-a:
sAdie napisal/-a:
_ladybird_ napisal/-a:
bucka81 napisal/-a:

ej če si ful alergičen morš jemat tablete, jst sm se včasih dušila tko da....želodec uničjo dj no, sj niso tolk močne, ti kej druzga prej unič želodec :roll:

odvisno...na vsakega delujejo drugace :wink:
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 20. Maj. 2005 13:05

heeey!!!jst sn pa alergicna na svinje :lol: na svinjski meso no.....pa na kakav,pa se na neki...sam se zdravnica neve na kaj.....kaslam k str kadilc....(pa ne kadim....pa tut nikol nism) :oops: :shy: :shy: ce ma kdo ksno idejo kaj bi loh blo nej kr pove.... :hallo:
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaska » 21. Maj. 2005 12:59

sAdie napisal/-a:tjaska h komu pa to?
ja upam, da bo res izinilo en x... :oops:

veš kaj probi... probi sprejet samo sebe in vedno deluj v skladu s sabo. posluši intuicijo pa ful je pomembno da se znebiš negativnih čustev! in to je to :)
First to Know

Tres tres chic.
Prima
Kršitelj/ica 2. stopnje
Na forumu od: 16. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Prima » 21. Maj. 2005 14:21

alergijo na cvetni prah si zdravite same, s cvetnim prahom je v vsaki tgovini,s tem se naredijo protitelesa ....
Za sonce pa kalcij + c vitamin zelo pomahga :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov