Test nosečnosti
Lažno pozitiven nosečniški test
Živjo!
Kontracepcijske tablete Yaz jemljem 4 mesece, vedno sem bila pri jemanju dosledna in nikoli nisem katere pozabila vzeti. Prejšnji mesec sem na dan pričakovane menstruacije naredila test, ki je bil pozitiven (možno je da je šel urin čez črto). Zelo sem se prestrašila in naredila tisti dan še dva testa, ki sta bila oba negativna. Ko sem prišla domov sem opazila da sem dobila menstruacijo, ki je bila normalno dolga in močna. Velikokrat sem že prebrala za razne vgneznitvene in nevem-kakšne mednosečniške krvavitve, zato sem bila še vedno zaskrbljena. Naredila sem še precej testov, vsak dan kakšnega (kupila sem različne znamke), največkrat na jutranji urin in vsi so bili negativni. Zadnjega sem naredila kakšen teden nazaj, bil je prav tako negativen - to je okoli tri tedne po pozitivnem testu, to pomeni, da bi test do zdaj bil že definitivno pozitiven kajne? Danes sem bila pri ginekologinji, ki mi ni znala pojasniti pozitivnega testa (rekla je da je skoraj nemogoče da bi bil nosečniški test lažno pozitiven), rekla mi je le da noseča, sodeč po ultrazvoku nisem. Zanima me, kaj se je zgodilo? Res nisem noseča?
Kontracepcijske tablete Yaz jemljem 4 mesece, vedno sem bila pri jemanju dosledna in nikoli nisem katere pozabila vzeti. Prejšnji mesec sem na dan pričakovane menstruacije naredila test, ki je bil pozitiven (možno je da je šel urin čez črto). Zelo sem se prestrašila in naredila tisti dan še dva testa, ki sta bila oba negativna. Ko sem prišla domov sem opazila da sem dobila menstruacijo, ki je bila normalno dolga in močna. Velikokrat sem že prebrala za razne vgneznitvene in nevem-kakšne mednosečniške krvavitve, zato sem bila še vedno zaskrbljena. Naredila sem še precej testov, vsak dan kakšnega (kupila sem različne znamke), največkrat na jutranji urin in vsi so bili negativni. Zadnjega sem naredila kakšen teden nazaj, bil je prav tako negativen - to je okoli tri tedne po pozitivnem testu, to pomeni, da bi test do zdaj bil že definitivno pozitiven kajne? Danes sem bila pri ginekologinji, ki mi ni znala pojasniti pozitivnega testa (rekla je da je skoraj nemogoče da bi bil nosečniški test lažno pozitiven), rekla mi je le da noseča, sodeč po ultrazvoku nisem. Zanima me, kaj se je zgodilo? Res nisem noseča?
- flesherka_
- Kofetarica
- Kraj: maribor
Vsi ti bomo pametovali, da nisi noseča, ti pa maš v glavi samo tega nerojenega otroka. Ne moremo ti mi svetovat, oziroma vedet, kako je stanje v tvojem trebuhu. Glede na to, da je bil pozitiven en test, negativni pa vsaj 5, pa še ginekologinja pravi, da nisi noseča, potem je resnično mala verjetnost da si. Daj še čez kaki mesec naredit kaki test, pa boš vedela točneje, tačas pa pač probajne razmišljat o tem vsak dan. Tudi meni se je že zgodilo, da sem mislila, da se noseča, pa vem, da tega si ne izbiješ iz glave kar tako.
Naj ti hitro mine. Čez 8 mesecev pa boš vedela 100% =))))
Naj ti hitro mine. Čez 8 mesecev pa boš vedela 100% =))))
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
- Cosmopsiho
Re: lažno pozitiven nosečniški test
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
ko sem prebral naslov, mi je prišla na misel devica marija...brezmadežna spočetost...sem mislil, da bo napisala, da ne seksa, pa je za foro kupila test, ki je bil pozitiven...
odgovoril ti bom takole: ginekologinja je na faks hodila min. 6 let, da je postala običen zdravnik, nato je imela tisti izpit pa specializacijo, itd, itd, da se je naučila to, kar naj bi obvladala. ultrazvok je pripomoček, s katerim je mogoče videti, kaj se v telesu dogaja. torej izučena oseba ti je na podlagi kontrole z ultrazvokom povedala, da nisi noseča, imaš menstruacijo, ti pa prideš na forum spraševati, če si noseča???
mislim...kakšne zaključke lahko narediš iz naših razmišljanj, ki so nastala na podlagi tvojega opisa? nismo ginekologi, nimamo ultrazvoka, da bi te pregledali, ti pa sprašuješ? je vse ok s teboj?
lej, če si noseča in če boš rodila, častim voziček. splava ti žal ne znam narediti, nisem tesar...

odgovoril ti bom takole: ginekologinja je na faks hodila min. 6 let, da je postala običen zdravnik, nato je imela tisti izpit pa specializacijo, itd, itd, da se je naučila to, kar naj bi obvladala. ultrazvok je pripomoček, s katerim je mogoče videti, kaj se v telesu dogaja. torej izučena oseba ti je na podlagi kontrole z ultrazvokom povedala, da nisi noseča, imaš menstruacijo, ti pa prideš na forum spraševati, če si noseča???

mislim...kakšne zaključke lahko narediš iz naših razmišljanj, ki so nastala na podlagi tvojega opisa? nismo ginekologi, nimamo ultrazvoka, da bi te pregledali, ti pa sprašuješ? je vse ok s teboj?
lej, če si noseča in če boš rodila, častim voziček. splava ti žal ne znam narediti, nisem tesar...

^^ Jah, ultrazvok verjetno tudi ni 100% pokazatelj, sploh tako zgodaj. Se sicer niti malo ne spoznam na iskanje znakov nosečnosti, sam pri meni so ga že parkrat delali zaradi policističnih jajčnikov in enkrat je izgledalo, da so, drugič ne... Ginekologinja je nazadnje samo rekla, da na sliki ne vidi oz. se ne vidi dobro, da pa lahko vseeno so - ker UZ itak ni čudežna palčka, vidiš samo sliko notranjosti, kjer lahko ostali organi vseeno preprečijo vpogled oz. zakrijejo kakšno podrobnost
Uporabnica je verjetno zato zaskrbljena, ker ji ginekologinja ni znala razložit prvega pozit. testa / je ni pomirila, da je bila siguno napaka in da ji ona 100% lahko na podlagi UZ zatrdi, da ni noseča
Samo glede na vse ostale teste je bil prvi očitno res napaka

Samo glede na vse ostale teste je bil prvi očitno res napaka

Zadnjič spremenil dot, dne 25. Jan. 2012 23:17, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Cosmopsiho
Ah drage dame (in gospodje) sj jaz dobr vem da sm ena paranoična kokoška, sam nevem, ne morem iz svoje kože

Drugače pa, mi je rekla gin. da nisem noseča, pa sm jo vprašala, če bi se sploh že kaj vidlo, pa je rekla - jah, mogoče tut ne.
Mal je bla zmedena tisti dan, ko sva govorile o tistem testu, je rekla da je nemogoče, da je lažno pozitiven. Sem jo vprašala potem, če sem bila potem res (kemično recimo) noseča, pa je rekla - ne, pomoje ne. Tako da sm od nje odšla precej bolj zmedena kot sem prišla.
Drugače se pa tudi meni zdi precej neverjetno, da bi res bla (pa tudi dobro vem, da vi nemorte vedt, če sm), prišla sem sem gor bolj ker so me zanimale kakšne izkušnje drugih uporabnic, pa tudi upala sem, priznam, da mi bo kdo zapridigal, kako neumna sem, da me skrbi za nosečnost, ko pa je tako očitno da nisem