Test nosečnosti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
No, test je pokazal negativno. Me pa vseeno zanima, kako naprimer ženska, ki pije kt pa vseeno zanosi to opazi...mislim čez čas itak, sam pr tistih ki ne pijejo naprimer izostane m...pr tistih na kt pa torej normalno pride do krvavitve in torej tega izostanka ni..
Mogoče malo čudna vprašanja, sam v tej smeri nisem nikoli razmišljala, ker sem bila dolga leta na kt, katere sem redno pila in se nisem obremenjevala, potem sem nehala in ker so mi kondomi pobrali tolk enih živcev sem nazaj na kt.
Mogoče malo čudna vprašanja, sam v tej smeri nisem nikoli razmišljala, ker sem bila dolga leta na kt, katere sem redno pila in se nisem obremenjevala, potem sem nehala in ker so mi kondomi pobrali tolk enih živcev sem nazaj na kt.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Tudi tista, ki zanosi med jemanjem kt, naj ne bi imela menstruacije.
Torej, ko jemlješ kt, goltaš umetne hormone. 28 dni (ko jemlješ kt) je nivo hormonov v telesu "umetno" visok. Potem ne vzamemo kt. Nivo hormonov pade. Po cca dveh dneh se zniža na tako raven, da povzroči krvavitev.
V nosečnosti, tudi ko ne vzamemo tabletke, nivo hormonov ne pade. Imamo močno povečan HCg, progesteron, estrogene in prolaktin. Ti hormoni so bistveni za uspešno nadaljevanje nosečnosti in za preživetje ploda. Ker ne pride do padca hormonov (razen pri spontanem splavu), ne pride do menstruacije. Ne glede na to, da smo prenehali z umetnim hormonskim filanjem za par dni, telo samo prizvaja hormone, ki preprečujejo ovulacijo in menstruacijo tokom nosečnosti.
Sploh pa, med jemanjem kt nimamo menstruacije. Imamo umetno krvavitev, ki je povzročena s padcem hormonov.
Ker, kjer je M, je tudi ovulacija. Kjer so pa Kt, pa ovulacije ni, posledično niti menstruacije
Torej, ko jemlješ kt, goltaš umetne hormone. 28 dni (ko jemlješ kt) je nivo hormonov v telesu "umetno" visok. Potem ne vzamemo kt. Nivo hormonov pade. Po cca dveh dneh se zniža na tako raven, da povzroči krvavitev.
V nosečnosti, tudi ko ne vzamemo tabletke, nivo hormonov ne pade. Imamo močno povečan HCg, progesteron, estrogene in prolaktin. Ti hormoni so bistveni za uspešno nadaljevanje nosečnosti in za preživetje ploda. Ker ne pride do padca hormonov (razen pri spontanem splavu), ne pride do menstruacije. Ne glede na to, da smo prenehali z umetnim hormonskim filanjem za par dni, telo samo prizvaja hormone, ki preprečujejo ovulacijo in menstruacijo tokom nosečnosti.
Sploh pa, med jemanjem kt nimamo menstruacije. Imamo umetno krvavitev, ki je povzročena s padcem hormonov.
Ker, kjer je M, je tudi ovulacija. Kjer so pa Kt, pa ovulacije ni, posledično niti menstruacije
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
barbie_girl_85 napisal/-a:Ker, kjer je M, je tudi ovulacija.
To pa žal ni res. Lahko imaš m., ovulacije pa ne - recimo pri policističnih jajčnikih.
- krogla
- Sramežljivka
Kika, (zgolj kot primer) ženske s policističnimi jajčniki imajo lahko redno menstruacijo, ampak ni nujno, da redno (torej vsak ciklus) ovulirajo. Zdaj, kaj točno je menstruacija in kaj zgolj krvavitev, je težko razpravljati, ampak dejstvo je, da lahko kljub redkim ovulacijam ali neobstoju slednjih, ženska vseeno vsak mesec krvavi v obliki menstruacije - torej s krči, več dni, krvavitev ni zgolj rjav izcedek, ampak kri ...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
itak ni fore v tem, a ti veš, kdaj je menstruacija prava in kdaj zgolj krvavitev.
in očitno tudi ni nujno, da se krvavitev od menstruacije razlikuje v čem drugem, kot po prisotnosti ovulacije.
tudi jaz sem prebrala že kar nekaj literature na to temo in brez ovulacije pač zame menstruacije ni (lahko pa je seveda krvavitev )
in očitno tudi ni nujno, da se krvavitev od menstruacije razlikuje v čem drugem, kot po prisotnosti ovulacije.
tudi jaz sem prebrala že kar nekaj literature na to temo in brez ovulacije pač zame menstruacije ni (lahko pa je seveda krvavitev )
- teddy_ursa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
...
Zadnjič spremenil teddy_ursa, dne 01. Avg. 2011 10:55, skupaj popravljeno 2 krat.
- krogla
- Sramežljivka
Verjetno se je v podobni situaciji znašlo že veliko mladih deklet in povsem normalno je, da te v primeru izostanka menstruacije skrbi, ali si noseča, čeprav si uporabila zaščito - tak je pač prvi odziv, ampak vedeti moraš, da v primeru pravilne uporabe zaščite, obstaja relativno malo možnosti za zanositev in če se boš ob vsakem spolnem odnosu paranoično bala, da bo šlo kaj narobe (prav je, da kondom previdno in skrbno namestita, super je, če po odnosu pogledata, ali je s kondomom vse okej, ni ti pa treba vsako minuto preverjati kako in kaj), potem je to malce pretirano in moraš razčistiti sama pri sebi, ali se takšna panika sploh izplača.
Uporabi test nosečnosti, da se pomiriš, potem pa mirno počakaj na prihod menstruacije.
Uporabi test nosečnosti, da se pomiriš, potem pa mirno počakaj na prihod menstruacije.
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
Sem pisala pred kakim tednom in pišem še enkrat..naredila sem še en test in je bil spet negativen. Sama pa se počutim ful slabo..utrujena, slabo mi je, napihnjen trebuh, nasplošno čuden občutek v trebuhu..v ponedeljek grem k ginekologinji, da vidim kaj se dogaja. 2 negativna testa pa tako počutje...možno da je vse od kontracepcijskih sam nimam takega občutka. Panika me prijemlje, ker se tako še nisem počutila v življenju, čist nek nov občutek
- krogla
- Sramežljivka
Pojdi h ginekologu, da se prepričaš, vseeno pa je povsem mogoče, da sama z nervozo prikličeš simptome nosečnosti - namišljena nosečnost ni iz trte zvit fenomen Poleg tega so nekateri simptomi nosečnosti in pms-ja podobni.
- teddy_ursa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
...
Zadnjič spremenil teddy_ursa, dne 01. Avg. 2011 11:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
Mene pa zanima kateri test nosečnosti je najboljši? Mogoče malo čudno vprašanje, ampak mi ni blo treba še nikoli kupit nobenega, zato tudi ne vem nič kaj dosti o testih. Imajo zanesljive tudi v DM-u recimo?
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
malo obnavljam temo =)
am torej kupila sem si test First sign in mi je pokazal sicer negativno, vendar je bila kontrolna črtica (tista, ki se more obarvat) zelooo bleda.. in zdaj ne vem ali je tak test veljaven? Vem, da ko sem pred časom uporabila isti test je bila kontrolna črtica lepo vidna in vijolična.
Bom pa še vsekakor šla na pregled.. me pa zanima če ima katera izkušnje, da bi me malo pomirila?
am torej kupila sem si test First sign in mi je pokazal sicer negativno, vendar je bila kontrolna črtica (tista, ki se more obarvat) zelooo bleda.. in zdaj ne vem ali je tak test veljaven? Vem, da ko sem pred časom uporabila isti test je bila kontrolna črtica lepo vidna in vijolična.
Bom pa še vsekakor šla na pregled.. me pa zanima če ima katera izkušnje, da bi me malo pomirila?
Breakfast is my religion! (The Mask)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov