Telesne spremembe ob jemanju kontracepcijskih tabletk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- MsN
Kako ni menstruacije? Sploh nikoli v času jemanja je ni? Čudno. In tega se osebno ne bi šla - na splošno močno upam, da mi nikoli več ne bo treba jemati kontracepcijskih tablet in druge hormonske kontracepcije!
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
ne sploh je baje ni. sem bla prvo tudi čist presenečena, ampak mi je ginekologinja razlagala tričetrt ure, pa pol sem še v lekarni spraševala, pa baje, da je kul.
bom vidla, če mi bodo odgovarjale..
bom vidla, če mi bodo odgovarjale..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
rachka_ - Cosmofrik
^^ saj to ja. in ona bejba v lekarni je dala tudi par takih tehtnih argumentov, da sem se odločla, da probam.
samo pomoje bo mi malo čudno ko je kr nebo
nič več vložkov in planiranja na dopustu..
samo pomoje bo mi malo čudno ko je kr nebo

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ko sem malce pogooglala Yaz in povsod omenjajo krvavitve po forumih in straneh
1 (3 objava), 2, 3, 4 (če se da komu brat
)
Citiram z zadnjega linka (odgovor ginekologinje):

1 (3 objava), 2, 3, 4 (če se da komu brat

Citiram z zadnjega linka (odgovor ginekologinje):
Neprekinjeno jemanje prispeva k boljšemu nadzoru menstrualnega cikla, k manjšim, kratkotrajnejšim menstrualnim krvavitvam in k zmanjšanju stranskih učinkov, ki jih ženske sicer občutijo med sedemdnevnim premorom.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rachka_ - Cosmofrik
ja, jaz sem tudi guglala in mi je blo malo smešno, kako to, da nikjer nič ne piše o tem.. ampak mi je ginekologinja točno tako rekla. na koncu sem jo prav vprašala: "torej, če zdaj jemljem 3 leta te tebletke, nebom imela mensturacije 3 leta?" in je odgovorila z JA pa vprašala če ni to fajn..
zdaj pa nevem več
zdaj pa nevem več

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Sej boš prej ali slej zelo očitno videla ali bo kej, al ne
A v navodilih pa nič ne piše?

A v navodilih pa nič ne piše?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
rachka_ - Cosmofrik
v navodilih piše, da more krvavitev nastopit v dneh, ko se jemlje 'placebo' tabletke in da ni kul, če je ni
ne razumem. zakaj bi mi kaj takega govorla? kr je res na dolgo in široko razlagala kako je fajn, da je nimaš in potrpežljivo odgovarjala na moja skeptična vprašanja, kar se tiče naravnosti takega početja.. kr neki.

ne razumem. zakaj bi mi kaj takega govorla? kr je res na dolgo in široko razlagala kako je fajn, da je nimaš in potrpežljivo odgovarjala na moja skeptična vprašanja, kar se tiče naravnosti takega početja.. kr neki.
- MsN
Jaz zaenkrat še nisem slišala za kt, zaradi katerih ne bi imela m. Te Yaz oglašujejo predvsem zaradi placebo tabletk, ki zmanjšajo simptome pms-a in omogočajo, da ne pozabiš na jemanje kt ob pravem času, na pravi dan. Meni je ginekolog govoril tudi o pogostih vmesnih krvavitvah ob jemanju teh tabletk ... O tem, da nimaš m. pa nič, zato bi upala trditi, da to ni res - poleg tega podobno piše tudi v navodilih.
rachka_, mislim, da si nekje napisala, da si kt začela jemati zaradi težav z aknami. No, meni se zdi zelo površno od ginekologinje, da ti za dermatološke težave predpiše jemanje kt, ker kt same po sebi vplivajo še na tisoč reči v tvojem organizmu, mozoljavost pa zdravijo dermatologi, ki ti lahko ponudijo različne produkte, tudi antibiotike, ki so namenjeni zgolj zdravljenju aken. Vem, da vlada redna praksa, da proti mozoljem priporočajo tudi jemanje kt, a glede na to, koliko težav lahko slednje povzročajo, se mi zdi to blazno nepotrebno, predvsem če kt ne koristiš še kot zaščito ali urejanje m. ciklusa.
rachka_, mislim, da si nekje napisala, da si kt začela jemati zaradi težav z aknami. No, meni se zdi zelo površno od ginekologinje, da ti za dermatološke težave predpiše jemanje kt, ker kt same po sebi vplivajo še na tisoč reči v tvojem organizmu, mozoljavost pa zdravijo dermatologi, ki ti lahko ponudijo različne produkte, tudi antibiotike, ki so namenjeni zgolj zdravljenju aken. Vem, da vlada redna praksa, da proti mozoljem priporočajo tudi jemanje kt, a glede na to, koliko težav lahko slednje povzročajo, se mi zdi to blazno nepotrebno, predvsem če kt ne koristiš še kot zaščito ali urejanje m. ciklusa.
-
rachka_ - Cosmofrik
ja res je, da so akne moj največji razlog za jemanje.. ampak delno sem se za to odločila tudi zaradi nečloveških krčev zadnje čase, ki so me za 2 dni popolnoma onesposobili za karkoli.
poleg tega sem po posvetu ugotivla, da ima večina tablet, ki jih predpisujejo dermatologi, še hujše stranske učinke in vplive, kot KT.. predvsem na jetra in ledvice naj nebi dobro vplivale, ledvice pa mam itak že na pol hin.. nevem no, zavedam se, da to mogoče ni najboljša možnost v popolnoma vseh pogledih, ampak zaenkrat bom začela tako.
sčasoma bom pa vidla.
edino kar me trenutno bega, je to, da mi je ginekologinja sploh natvezila takšne scene..
poleg tega sem po posvetu ugotivla, da ima večina tablet, ki jih predpisujejo dermatologi, še hujše stranske učinke in vplive, kot KT.. predvsem na jetra in ledvice naj nebi dobro vplivale, ledvice pa mam itak že na pol hin.. nevem no, zavedam se, da to mogoče ni najboljša možnost v popolnoma vseh pogledih, ampak zaenkrat bom začela tako.
sčasoma bom pa vidla.
edino kar me trenutno bega, je to, da mi je ginekologinja sploh natvezila takšne scene..
- Jinxx.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2010
jaz sem bila pa po začetku jemanja zelo presenečena, saj so mi vsi govorili da se bom zelo zredila, itd.
uporabljam tabletke harmonet in moram reči da se mi je koža po obrazu ZELO izboljšala, zredila pa se tudi nisem - kvečjemu pridobila nekaj v joške
uporabljam tabletke harmonet in moram reči da se mi je koža po obrazu ZELO izboljšala, zredila pa se tudi nisem - kvečjemu pridobila nekaj v joške

- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
Logično je, da se koža izboljša, tudi prse se lahko bolj napnejo ... Vse to so pač stranski učinki jemanja kt.
Težave žal nastopijo po koncu jemanja, ko se veliko dekletom stanje kože poslabša. Celo življenje pa ne moreš jemati kt samo zato, ker imaš mozolje, kajne
Težave žal nastopijo po koncu jemanja, ko se veliko dekletom stanje kože poslabša. Celo življenje pa ne moreš jemati kt samo zato, ker imaš mozolje, kajne

- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
krogla napisal/-a:Logično je, da se koža izboljša, tudi prse se lahko bolj napnejo ... Vse to so pač stranski učinki jemanja kt.
Bi se strinjala. In ta napetost kože in prsi je pomoje samo zaradi pridobitve kilogramov.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Pri jemanju tabletk Yaz je normalno prisotna menstruacija, tko da ne vem kdo te je rachka_ v to prepričal, ampak to 100% ne drži, mela sm te tabletke (sicer zelo kratko) ampak menzo sem mela pa normalno! dobiš jo med 2. in 3. dnevom, ko zadnji tabletki (24.) potem ješ pa še te placebo, sej bi napisala v barvah , sam nisem ziher kere so kok obarvane 

- AnčiZaspanči
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 3. 2010
čuftika napisal/-a:Pri jemanju tabletk Yaz je normalno prisotna menstruacija, tko da ne vem kdo te je rachka_ v to prepričal, ampak to 100% ne drži, mela sm te tabletke (sicer zelo kratko) ampak menzo sem mela pa normalno! dobiš jo med 2. in 3. dnevom, ko zadnji tabletki (24.) potem ješ pa še te placebo, sej bi napisala v barvah , sam nisem ziher kere so kok obarvane
Tud jest dobim normalno menstruacijo pri drugi ali tretji placebo tabletki. Nevem zakaj nebi dobila menstruacije?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]