Telesne spremembe ob jemanju kontracepcijskih tabletk

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a Shimmie_ » 01. Feb. 2010 14:04

Jaz pa jemljem logest in sem tud opazla kar nekaj sprememb. Najbolj opazna je ta, da sem se zredla za ene 5 kil. Pred tem nisem mela nobenga špeha okoli trebuha, pol se je pa pojavu, zdj pa noče stran :) Ampak to da sem se zredila sem vzela kot pozitivno stvar, ker sem bla prej res presuha (52 kg-175 cm). Druga stvar ki sem jo jst opazla je to kar tud ostale pišete-suhost nožnice. Ampak kot ste rekle, to se da popravt :) Opazla sem tud zmanjšanje poželenja. Kar se tiče mozoljev je isto kot prej, prsi mam tud isto. Zginl so pa tud krči, sam so se mi v zadnjih dveh mescih spet pojavli.

Si pa nekak ne predstavljam sexat s kondomom. No sej sva parkrat, ampak sem mela tak občutek kot da mi bo celotno maternico in vse ostale stvari ven potegnu. Obupen občutek.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a SWEETprinces » 01. Feb. 2010 15:15

punkie_ napisal/-a:
SWEETprinces napisal/-a:sploh ce ti je lubrikant ogaben tko k je men :? .

razloži prosim?

ne vem kako bi razlozila...tak beden filing. men je slo kar na bruhanje ko sem se ga dotaknila. tak sluzast obcutek :? .
sej ce ga mate ene rade je ql pa verjamem da je dost takih k jim odgovarja...men pa nekak ne...res mi je full smotan . tko nekak zgledam ko se mi pribliza z njim... :heul: :nixweiss:
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a spelaspela » 01. Feb. 2010 21:11

Jst jemlem 2mesec
-tut men so zrastle joške:/
-pa nevem imam čudne občutke okoli jošk..v notranjosti kot bi me kej pikal..:/ čudn občutek..grem pa itak h ginekologu..po nove pa ga morm uprašt..
Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 5. 2005

OdgovorNapisal/-a BHawk » 02. Feb. 2010 8:24

Jst se pa strinjam z mojo punco da ne jemlje KT, kerimajo preveč neželienih učinkov. In ja, mava drugo obliko kontracepcije... :wink:
.frigg.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2009

OdgovorNapisal/-a .frigg. » 10. Feb. 2010 13:32

Jemljem Diane;
- izboljšanje kože (itak :D )
- več celulita (še vedno trdim, da zaradi jemanja tabletk, saj prehrane nisem spreminjala.. Je možno? :) )
- zmanjšanje telesne teže
- krajša in šibkejša menstruacija, manj bolečin..
Uporabniški avatar
PooHika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2010

OdgovorNapisal/-a PooHika » 10. Feb. 2010 14:35

Jemljem logest že 5 let

-povečanje telesne teže (se ne pritožujem, sem zadovoljna :P)
-povečanje prsi
-mogoče malce izboljšanja kože

Nekih negativnih učinkov nisem zasledila. Seveda pa so pri uporabi tabletk, tako prednosti kot slabosti. Pri enih večje, pri drugih manjše... :)
Uporabniški avatar
PooHika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2010

OdgovorNapisal/-a PooHika » 10. Feb. 2010 14:37

.frigg. napisal/-a:Jemljem Diane;
- izboljšanje kože (itak :D )
- več celulita (še vedno trdim, da zaradi jemanja tabletk, saj prehrane nisem spreminjala.. Je možno? :) )
- zmanjšanje telesne teže
- krajša in šibkejša menstruacija, manj bolečin..

Ja, vsak izgovor je dober..In za vsako nepravilnost, se potem zgovarjamo na tabletke... :D
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a mortisha » 11. Feb. 2010 0:13

Po enem letu jemanja Diane35 se mi je koža res lepo sčistla(sem jih jemala vseskp 5 let), neznosnih bolečin med menstruacijo ni več...odkar pa sem prešaltala na yasminele je koža mjhn slabš- tudi akne se pojavijo :/ ampak najbrž se more telo še navadt na tabletke z nižjim odmerkom hormonov..

Drugače pa nasplošno depresija še bolj izrazita, libido zelo nizek, pa recimo da sem kr orng pegasta polet- baje majo tut kt neki s tem :nixweiss:
senjoriitaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2009
Kraj: Primorska

OdgovorNapisal/-a senjoriitaa » 11. Feb. 2010 16:29

Jaz sm danes, na prvi dan menstruacije začela z jemanjem Lindynette 20
in se mi je kar ustavila krvavitev :/ Ali je kaj narobe? Moram prenehat
z jemanjem??
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

OdgovorNapisal/-a Maudisa » 11. Feb. 2010 18:00

^^ Je normalno. Ti kar jemlji redno naprej pa boš ob naslednji pavzi imela normalno menstruacijo.
senjoriitaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2009
Kraj: Primorska

OdgovorNapisal/-a senjoriitaa » 11. Feb. 2010 19:29

Hvalaa :)
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

OdgovorNapisal/-a Princeska** » 14. Feb. 2010 21:46

Oi!
Tabletke sem jemala 5 let!
Stranski učinki so bili:
- povečanje telesne teže za 3kg
-povečanje prsi
-čustvena nestabilnost
- boleči spolni odnosi (ker vplivajo na zmanjšanje vlažnosti)
- tvorba v dojki (zaradi katere sem doživela onkološki inštitut in biopsijo), ki je takoj po tem ko sem prenehala jemati tabletke izginila
- izredno izboljšanje kože
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

OdgovorNapisal/-a *pikapoka* » 15. Feb. 2010 15:47

Mene pa zanima, če je ktera pri jemanju tabletk zaznala, da jo tiši v predelu prsnega koša oziroma srca? Pri meni je ta bolečina že nevzdržna. Opravila sem kar nekaj pregledov in vsi izvidi so bili negativni tako da sedaj sumim tabletke.
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 12. 2009
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Lamia » 15. Feb. 2010 18:43

*pikapoka* napisal/-a:Mene pa zanima, če je ktera pri jemanju tabletk zaznala, da jo tiši v predelu prsnega koša oziroma srca? Pri meni je ta bolečina že nevzdržna. Opravila sem kar nekaj pregledov in vsi izvidi so bili negativni tako da sedaj sumim tabletke.

Mene to velikkrat boli, ampak nima veze s tabletkami. Men so rekl, da je kao to napad panike, pa čeprou takrat nism se nč bala al pa bla panična :D Tko da ti ne znam tle pomagat.
And I'd give up forever to touch you.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

OdgovorNapisal/-a rachka_ » 16. Feb. 2010 19:22

mene pa zanima, kako ste se konzumentke tabletk Yaz navadile na to, da nimate menstruacije? :D okej, večini je to verjetno že navadno, ampak jaz sem dans prvič slišala za to in bom prvi mesec verjetno cela paranoična in v pričakovanju (hvalabogu vlada v mojem spolnem lajfu trenutno suša, če ne bi verjetno pokupila vse možne teste :D)

pa se vam to zdi naravno? jaz sem bla prvih 10 minut kar skeptična glede tega..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]